Deist olmaya çalıştım, olmadı, üstüme bir uğursuzluk çökmüştü, beklenmedik olaylar yaşıyordum, sonra Hristiyanlığı araştırdım, kafama yattı, Hristiyan oldum, her şey normale döndü, kafam da rahat, herhangi bir çarpılma vakası yaşamıyorum, doğru yolda olduğuma inanıyorum, sizce öyle midir?
Cevabın nedir?
Madem hristiyan oldun böyle bir fırsat bir daha ele geçmez iznin olursa birkaç soru sormak istiyorum ve ilk sorum bizim inandığımız Allah ile sizin tanrınız aynı mı yoksa başka bir tanrıya mı inanıyorsunuz?
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşasın Jesus!
214 Yorumla
Soran+1 yılYaşıyor zatenki
Cevap sahibi+1 yılTürkleriğ anadoludan süreceğiz! Sevr uygulanacak! Türk işgali altındaki topraklar sahiplerini bulacak. Güneydoğuda kürdistan doğuda büyük ermenistan egede yunanistan trakyada serbest bölge kuzeyde pontus rum devleti kurulacak. Türkler ise ortaya sıkıştırılıp gebertile gebertile yokolacak! Kalanlarda orta asyaya s*ktirip gidecek! :D Hehehe türkleri kurtacak kimse yok bu sefer! Napacaklar acaba?
Soran+1 yılHristiyan mısın
Soran+1 yıl27-28 “Ama beni dinleyen sizlere şunu söylüyorum: Düşmanlarınızı sevin, sizden nefret edenlere iyilik yapın, size lanet edenler için iyilik dileyin, size hakaret edenler için dua edin. 29 Bir yanağınıza vurana öbür yanağınızı da çevirin. Abanızı alandan mintanınızı da esirgemeyin. 30 Sizden bir şey dileyen herkese verin, malınızı alandan onu geri istemeyin. 31 İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın.
32 “Eğer yalnız sizi sevenleri severseniz, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile kendilerini sevenleri sever. 33 Size iyilik yapanlara iyilik yaparsanız, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile böyle yapar. 34 Geri alacağınızı umduğunuz kişilere ödünç verirseniz, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile verdiklerini geri almak koşuluyla günahkârlara ödünç verirler.
Soran+1 yıl35 Ama siz düşmanlarınızı sevin, iyilik yapın, hiçbir karşılık beklemeden ödünç verin. Alacağınız ödül büyük olacak, Yüceler Yücesi’nin oğulları olacaksınız. Çünkü O, nankör ve kötü kişilere karşı iyi yüreklidir. 36 Babanız merhametli olduğu gibi, siz de merhametli olun.”
Soran+1 yılLuka 6. Bölüm
Cevap sahibi+1 yılHayır önceden müslümandım ama şu an ateistim ve okudukça hristiyanlığın doğru bulmaya başladım. Tabi ben hala ateistim ama hristiyanlar haklı. Okudukça gerçek dinin islam olmadığını anladım. İslam yalancı dindir. Türkler ise bu iğrenç dini kabul etmişler. İslam herşeye zararlıdır. İslam hoşgörüsüzdür ve barbarlığı öğütler. Erkek çocuklarını acılı bir şekilde zorla sünnet eder.(ki banada aynı şey yapılmıştı. günlerce ağlamıştım. aklımdan çıkmıyor bana yapılan bu şey!) İslam kadın dövün der. Kadınları zorla kapatın öldürün der. İslam teröristliği öğütler. İslam bilime ve akla karşıdır. İslam vahşeti sever. İslam barış karşıtıdır. İslam dünyanın belasıdır. Araplar etkisizleştirildi ama türkler kaldı. Yakında türklerinde işi bitirilecek. Hepsi orta asyaya sürülüp yok edilecek. Nefret ediyorum türklerden ve islamdan!
Cevap sahibi+1 yılKabeyi yıkıp dünyaya barış getireceğiz. Bütün müslümanlar acıyı tadacak. Zorla hristiyan olacaklar gerekirse. Dünya barışı böyle sağlanır. Bu islam belası ile başka türlü baş edilemez.
Soran+1 yılDediklerinin aynısını ben de yaşadım, haklısın. İslamdan ben de nefret ediyorum, bir ara ben de Türklerden nefret ettim. Ama Türkiyedeki Türkler Türk değilki zaten, karışmışlar. Yunan, Arap, Avrupa, Ermeni karışımı. Hatta Türkçenin yüzde 80 nı arapça kelimeden oluşuyor. Bu işin çözümü Türkleri öldürerek değil, Türkiyedeki insanlar eski Bizansın, Hristiyanların da soyunu taşıyor. Çözüm bu ülkenin Hristiyan olmasıyla olur. İdeoloji kötü sadece. Bunun Türk olmakla alakası yok dostum. Müslümanlığım sapkın din olduğunu, Türklerin fetih diyerek birçok milleti katlettiğini ben de biliyorum. Anadolunun Hristiyan olacağını ben de hissediyorum, özüne kavuşacak. Ama biz müslümanlar gibi kafa keserek değil, anlatarak, sayımızı arttırarak, müjdeyi yayarak bunu yapacaz, zaten bu oluyor
Soran+1 yılHristiyanlık sevgi dinidir. İslamiyet ise savaş dinidir. Kur'anı, İncili okuyarak bunu herkes fark eder. Cehalleten, okumamaktan dolayı böyle.
Cevap sahibi+1 yılhayır! türklerin acilen öldürülmesi gerekir. ermenilere soykırım yaptılar! yunanları asimile ettiler. rumlara katliamlar yaptılar! avrupanın nüfusunu yokettiler nerdeyse! acıyı tatma vakitleri geldi onlarında!
Soran+1 yılYanlış düşünüyon, böyle yaparsak İşidden, müslümanlardan farkımız kalmaz. Bu dediklerin Hristiyan inancıyla bağdaşmıyor. Ben de bir ara müslümandım, öldürülmüş olsaydım, hiç Hristiyan olamayacaktım. Hristiyanlığı yaymak için Hristiyan sayısını arttırmamız gerek, zorla olmayacak, misyonerlikle, mantığını aşılayarak olacak. Türkler Hristiyan oldu mu Avrupayla kardeşlik, barış, huzur gelecek. Dediğim gibi Türkiye zaten Türk değil.
Cevap sahibi+1 yıleig için teşekkürler... bir gün buraların ermeni ve rum diyarı oluşunu göreceğim... türkler ise orta asyaya şutlanacak!
Soran+1 yılDostum, bunca ortada dönen düzenbazlığı anlamışsın yani, tebrik ederim, sadece ben anladım sanıyordum. Sünnet konusunda senle hemfikirim. Bizi kandırdılar, sünnet cidden zararlı bir şey, millete söylüyoruz inanmıyorlar. Sünnet çocuk tecavüzüdür, bizim fikrimizi almadan zorla yaptılar :( Ama napalım oldu bir kere. https://sunnetinzararlari.wordpress.com/
Dogru yolda olup olmadigini biz bilemeyiz... nasil mutluysan öyle yasa.
11 Yorumla
+1 yılUydu alicisi misin sen canak anten misin frekans mi ayarliyon
52 Yorumla
Soran+1 yılne alaka :D
- +1 yıl
Hristiyanken de olmazsa musevilik olmadı budizm falan 😂😂
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
12Cevap
Allah senin iradene karışmaz dünya hayatına razı olanında dünyalık işlerini kolaylaştırır bu dünyadan sonra bedeli ağır olur. dünya malı bir zevktir mutluluk ise Allahın yoludur.
30 Yorumla
+1 yılBence hazir Ramazandayken 1 gün Müslümanlığı tam anlamıyla yaşa bakalım neler hissedicen. İşte orucunu tut akşamına teravihine git. Namazlarını kıl bakalım neler olcak.
20 Yorumla
+1 yılNasıl mutluysan odur senin için doğru olan.
Bizim fikrimizin çok önemi yok.10 Yorumla7 cihan doğruyu biliyor sen doğruyu "kızlar soruyor" dan öğrenip içini rahatlatıcağını mı sanıyorsun :D
imtihan imtihan...12 Yorumla
Soran+1 yılyoo, ben sadece başımdan geçenleri anlatıp yorumlarınızı alayım dedim. Hristiyanlık bana göre doğru, müslümanlığa dönmeyi hiç düşünmüyorum
Diğer konusunda 650 cevap paylaştı. ya kardeşim siz nasıl bir tip insanlarsınız, çok şükür ki çevrem bir tane örneginiz yok.
11 Yorumla
Soran+1 yılMerak etme,10 yıl sonra çevrende çok olacak
+1 yılBana biraz anlatır misin hikayeni buna çok ihtiyacım var inan
02 Yorumla
Soran+1 yılKüçüklüğümden beri müslüman büyüdüm, annem babam dindar müslüman, ortaokul, lisedeyken namaz kılardım, oruç tutardım, Kur'an okurdum, cumalara giderdim. Ama mutsuzdum, işlerim yolumda gitmiyordu, inanan profillere baktığımda hepsi cahil, sorgulamayan tiplerdi. Başıma çok olumsuzluklar geldi, inancımı sorguladım, araştırdım, Kur'anın Türkçesini okudum, Ateist sitelere baktım, islamın bayağı saçma yönleri olduğunu fark ettim, müslümanların bazı şeyleri örtbas ettiğini, kendi aralarında birlik olmadığını, herkesin Kur'anı farklı yorumladığını, şiddete, korkutmaya dayalı bir inanç sistemi olduğunu gördüm. Bir süre deist oldum. Deistken saçma sapan olaylar yaşadım, sanki eskiden korunuyordum da şimdi güçsüz, tek başına gibiydim, olaylar hep aleyhime gelişiyordu. İslamı kafamdan bitirmiştim zaten. Doğru yol için Tanrıya hep dua ederim.
Soran+1 yılSonra youtubede takılırken Amenoyu dinledim. İçimi huzur kapladı, Hristiyan değildim ama beni içine çekti. Olumsuz şeyler yaşadıkça Hristiyan ilahileri dinlediğimde işlerimin yoluna gittiğini fark ettim. Aradan biraz süre geçti, içime Hristiyanlığı araştırma merakı geldi. Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur, İncil) aldım. Biraz Tevrat, Zebur okudum. Sonra İncil okumaya başladım, beni içine çekti, içim huzur doldu, çünkü mantıklı şeyler yazıyordu. Hristiyanlığı Hristiyan sitelerden araştırdım. Birde müslümanların dilinden de araştırdım. Müslümanların yanlış tanıttığını fark ettim, bir süre sonra İsa ya iman ettim, ibadetleri, İsanın öğretileri bana mantıklı gelmişti çünki.
+1 yılLoo sahte gecmis. Sen hic bir zaman musluman olmadin ve kuran da okumadin. Senin gibiler hep cikiyor... gecenlerde biri de soru sormus sorulara cvp yazil engellemisti sakin ayni kisi olmayasiniz 😂😂😂
00 Yorumla
+1 yılmuslaman olmak okadar kolay değil okadar kalpten inanmak lazım sen kalpten inansaydin hirsityan olmuşsun deist olmuşsun bukadar donek biri görmedim
119 Yorumla
Soran+1 yılİslama bayağı inanıyordum, namaz kılardım, oruç tutardım, cumaya giderdim, Kur'an da okurdum, bir hayrını görmedim, beni köreltti, sınırladı, lisemin içine etti, kötü bir çocukluk geçirdim, sorguladım, araştırdım, İslamın yalan yanlış bir din olduğunu gördüm, Ateistler gibi İslam sapkın bir dindir diye Ateist olmadım, araştırmaya devam ettim. En fazla nüfusu (2.5 milyar) fazla olan din olan Hristiyanlığı araştırdım, Hristiyan sitelere baktım, İncil alıp okudum, müslümanların Hristiyanlık inancını yanlış söylediklerini gördüm, imanım oldu. İncil okudukça Tanrıya sevgim arttı, içim huzur doldu. Hristiyanlık öğretisi, ibadetlerindeki mana İslamla kıyaslanmaz. Muhammed İncilde anlatılan yalancı, sahte peygamberdir. İsa peygamber değil, Tanrının oğludur, kendisidir. Baba Oğul Kutsal Ruh adına Amen
Soran+1 yılBiz Hristiyanlar Tevrata Zebura da inanıyoruz ama siz 3 ünü de inkar ediyonuz
Soran+1 yılİsa çarmıhta Ademden gelen günahlarımıza kefaret olarak gerilmiştir, can vermiştir ve dirilmiştir. İsanın gelmesiyle yahudiliğin hükümleri kalkmıştır. Tanrı ile insanoğlu İsa Mesih vasıtasıyla barışmıştır, insanlar Hristiyanlıkla müjdelenmiştir.
- +1 yıl
ağzın sil sen benim peygamber effendimiz s. a. v nasıl laf söylersin saygılı ol bari ben sizin dine bişey diyor muyum hz isa bir peygamber bidaha peygamberimiz hz muhammed s. a. v laf söyleme bizden saygı bekliyorsan saygı göster hz muhammed s. a. v peygamberimiz laf söyleme ALLAH seni dene mis sende yapamamişsin hirtiyan lik islamdan önce doğru dindi ama ALLAH çocuğu olmaz ALLAH nw kız ne erkek muslamanlar burasi cehennem öbür dünya cennet
Soran+1 yıldinle belki imana gelirsin :
https://www.youtube.com/watch?v=gsjQoG6wCZQ- +1 yıl
Sonra dinlerim yemek yiyorum şimdi ailemle
Soran+1 yılMuhammedin yalancı peygamber olduğunu ben demiyorum, İncil de yazıyor :
4 İsa onlara şu karşılığı verdi: “Sakın kimse sizi saptırmasın! 5 Birçokları, ‘Mesih benim’ diyerek benim adımla gelip birçok kişiyi aldatacaklar. 6 Savaş gürültüleri, savaş haberleri duyacaksınız. Sakın korkmayın! Bunların olması gerek, ama bu daha son demek değildir. 7 Ulus ulusa, devlet devlete savaş açacak; yer yer kıtlıklar, depremler olacak. 8 Bütün bunlar, doğum sancılarının başlangıcıdır.
9 “O zaman sizi sıkıntıya sokacak, öldürecekler. Benim adımdan ötürü bütün uluslar sizden nefret edecek. 10 O zaman birçok kişi imandan sapacak, birbirlerini ele verecek ve birbirlerinden nefret edecekler. 11 Birçok sahte peygamber türeyecek ve bunlar birçok kişiyi saptıracak. 12 Kötülüklerin çoğalmasından ötürü birçoklarının sevgisi soğuyacak. 13 Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktır. 14 Göksel egemenliğin bu Müjdesi bütün uluslara tanıklık olmak üzere dünyanın her yerinde duyurulacak. İşte o zaman son gelecektir.
Soran+1 yılAllahın çocuğu olmaz demişsin sen Hristiyanlık inancında Tanrının oğlunun bu anlama geldiğini müslümanlardan böyle öğrendin. Hristiyanlıkta öyle değil. İsa Tanrının ruhunu taşıyor. Tanrının bir parçası sadece, Tanrı onun bedenine girerek insan suretine büründü. Baba Oğul Kutsal Ruh tekbir Tanrıdır.
- +1 yıl
İncil degistiidiler hz isa peygamber olduğun kabul ediyoruz hz muhammed s. a. v peygamberimiz bidaha laf söylemesenin inciliniz peygamber effendimiz Muhammed s. a. v onun okadar kim seçildi bu dünyada öbür peygamberler inkar etmişler dir bu peygamber effendimiz s. a. v sahte peygamber soylenmedi
Soran+1 yılİncile göre İsa dan sonra din gelmeyecektir. Gelen peygamberler yalancı peygamberlerdir.
Soran+1 yılHristiyanlık inancının ne olduğunu merak ediyorsan Hristiyan sitelerden veya İncil okuyarak öğrenebilirsin. Hristiyanlığı müslümanlardan öğrenemezsin
- +1 yıl
merak etme hepsin okudum bana saçma geliyor çoğu hz isa ALLAH çocuğu diyorsun
Soran+1 yılbedenen çocuğu değil, ruhen çocuğu, bir parçası, zaten tüm insanlar Rabbin çocuğudur ama İsa günahsız olarak özel doğmuştur
Soran+1 yılYani benim vicdanım rahat Kur'anı da okudum, İncili de okudum. Tevrat ve Zeburun birazını okudum. İyice de araştırdım.
Soran+1 yılRab İsa biliyor ya, Haleluya Hristiyanım :)
Soran+1 yıl
Soran+1 yıl- +1 yıl
beni güldürme yeter ALLAH çocuğu olmaz maymun desen ozaman daha inandırıcı :D hahah :D hahha tövbe tövbe carpilcan
- +1 yıl
Bu yoladigin videolar dan bişey anlamadim
+1 yılöyle olmaz diğer dinleride araştır o da olmadı yeni bir tane kur
00 Yorumla
+1 yılMüslümanlık sana uymayıp hrstiyanlık mantıklı geldi öyle mi? O nasıl bir kafaymış kardeşim
13 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Hristiyanlığı müslümanlardan duyduklarınızla biliyorsunuz. Hristiyanlığı merak ediyorsan Hristiyan sitelerden, İncilden öğrenebilirsin, ben öyle yaptım.
- +1 yıl
Merak etme ben senin kadar cahil değilim. Kiliseye kadar gittim anlamak için ama bu kadar 0-6 yaş grubuna hitab eden saçma bir din olamaz.
Soran+1 yıl2,5 milyar inananı olan bir dine sen saçma mı diyorsun, bu din Avrupanın, Amerikanın dini, teknolojik gelişmelere imza atmış birçok bilim adamının dini. Newtonun, Edisonun, Teslanın onun gibi birçok insanın dini. Dünyaya hükmeden, örnek alınan insanların dini. İslamiyet gibi kafa kesmiyoruz,4 kadına atlamıyoruz. Kadınla erkeği ayırmıyoruz, İncil sizin Kur'anınız gibi savaş, şiddet kitabı değil. Hristiyanlık sevgiye dayalı bir din, dünya, ahiret mutluluğunu gözeten din. Sizin dininiz İşidin ideolojisi, Arabistanın ideolojisidir. bir tane bile mutlu, güçlü müslüman ülke yok, çünki sizin dininiz cahilliği, zorbalığı, savaşmayı emrediyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeytan senle uğraşmıyodur artık zaten cehennemliksin
013 Yorumla
Soran+1 yılİncil, Kur'an okumadan anneden, babadan, etraftaki müslümanlardan duyduklarınla konuşuyon. Araştır, oku öyle gel
Soran+1 yılBu ülkede namaz kılarken her rekattında okuduğu fatiha suresinin anlamını bilmeyenler var, sen de onlardan birisin sanırım, daha kendi dinini bilmiyon
Cevap sahibi+1 yılBenim babam zamanında tüm dinleri araştırmış evde hertürlü kitap var. bende incil ve tevratı okumayı denedim ama hikaye kitabı gibi geldi beni çeken veya içimi etkileyen bir yanı olmadı. diğer dinlerinde mantıklarına baktım onlarda aynı şekilde aklıma oturmadı. yani bilmediğin biri hakkında ortaya bir laf atmadan önce iyi düşün. birazda adamlığı araştır.
Cevap sahibi+1 yılAyrıca karşındaki bağnaz bir insanda değil ben amerikadada yaşadım 6sene, o kültürede hakimim yani. hristiyan olsam ateist olsam etrafımdaki kimse kalkıp niye oldun demez.
Soran+1 yılSen bence yalancısın, senin İncil okuduğuna inanmıyorum. Kur'anı okuduğuna hiç inanmıyorum. Kur'an savaş, korkutmaya dayalı bir kitap. Ama İncilin dili tatlı, içinde İsanın öğretileri, yaşadıkları, Hristiyanlığın temel prensipleri var.
Soran+1 yıl27-28 “Ama beni dinleyen sizlere şunu söylüyorum: Düşmanlarınızı sevin, sizden nefret edenlere iyilik yapın, size lanet edenler için iyilik dileyin, size hakaret edenler için dua edin. 29 Bir yanağınıza vurana öbür yanağınızı da çevirin. Abanızı alandan mintanınızı da esirgemeyin. 30 Sizden bir şey dileyen herkese verin, malınızı alandan onu geri istemeyin. 31 İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın.
32 “Eğer yalnız sizi sevenleri severseniz, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile kendilerini sevenleri sever. 33 Size iyilik yapanlara iyilik yaparsanız, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile böyle yapar. 34 Geri alacağınızı umduğunuz kişilere ödünç verirseniz, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile verdiklerini geri almak koşuluyla günahkârlara ödünç verirler.
Soran+1 yıl35 Ama siz düşmanlarınızı sevin, iyilik yapın, hiçbir karşılık beklemeden ödünç verin. Alacağınız ödül büyük olacak, Yüceler Yücesi’nin oğulları olacaksınız. Çünkü O, nankör ve kötü kişilere karşı iyi yüreklidir. 36 Babanız merhametli olduğu gibi, siz de merhametli olun.”
Luka 6. Bölüm
Soran+1 yılBiraz da Kur'ana bakalım:
(Ey Muhammed!) Artık Allah yolunda savaş! Sen ancak kendinden sorumlusun! Mü'minleri de savaşa teşvik et. Umulur ki Allah inkar edenlerin gücünü kırar. Allah'ın gücü daha üstündür, cezası daha şiddetlidir. ( Nisa 84 )
Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkar edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir. ( Enfal 65 )
Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı. ( Nisa 89 )
Cevap sahibi+1 yılİncil okuduğuma inansan nolur inanmasan nolur? Hayır yazdığın ayetlere bakıyorum farklı kitaplardan ama Sen bir tanesini dahi uygulamıyosun basit bir cevap yazarken bile. hani yüzüne vurulduğunda diğer tarafıda sen çeviricektin? herhangi bir dine bağlı olduğuna emin misin gerçekten merak ediyorum. ben incili oturup kırk kere üst üste okudum demiyorum , sadece merakımdan oturdum açtım baktım ciddi anlamda saçma geldi. anlattığı olay belki doğru belki yanlış ama anlatış şekli dini bir kitap demeye bin şahit ister o kadar çarptırılmışki. ben incili Allah tarafından gönderilmiş ama insanoğlunun emellerine göre saptırılıp yeniden yeniden yazılmış ve amacından sapmış bir kitap olarak görüyorum bir çok insan gibi ve okuduğumda da bunu onayladım. Attıklarını baz alırsak herşeyin öncesi ve sonrası vardır böyle ortalardan kesip alınan şeyler birçok yanlış anlaşılmaya sebep olabilir , tıpkı günlük hayatta bir olayın ortasına dalıp kim doğru kim yanlış idrak edememek gibi.
Soran+1 yılDünyada 2,5 milyar Hristiyan var, dünya dinlerinde en çok nüfusa sahip olan bir din. Bu dine inananların olduğu ülkeler islam ülkeleri gibi boş, cahil ülkeler değil. Sizin Kur'anınızda İslam alimleriniz hep birbirlerine zıt anlamlar çıkarırken, bizim Kutsal Kitabımızda Tanrının anlatmak istediği şey ortada, okuyan herkes aynı şeyi anlıyor. Biz Tevrata, Zebura ve İncile inanırken siz 3 ünü de inkar ediyonuz. Bizim İncilimizde İsadan sonra peygamber gelmeyecektir, gelen peygamberler yalancıdır, sahtedir yazıyor, sizin Muhammediniz de bunlardan biri. İsa Tanrının oğludur, Tanrı İsanın bedeninde vücut bulmuştur. İsa insanlığın Ademden gelen günahına kefaret olarak çarmıhta can vermiştir ve 3 gün sonra dirilmiştir, göğe çıkmıştır, tekrar gelip müjdeyi Havarilere söylemiştir. Müjdeyi yaymaları için kiliseler kurdurmuştur. Tanrı sözü bozulmaz. İncil Tanrı esini bir kitaptır. Kelimeler değişebilir ama anlatılmak istenen şey, verilen mesaj aynı kalır.
Soran+1 yılKur'an içinde şiddet, zorbalık içeren, eski yahudi kaynaklarından faydalanılarak, Arap dilini, kültürünü yaymak için Muhammed ve cinleriyle birlikte oluşturulan bir kitaptır. Eğer samimi bir müslümansan kocanın 4. sü olman lazım, erkek üstünlüğünü kabul etmen lazım, okula gitmemen lazım, çarşaf giymen lazım, çünki bunlar sizde haram
Soran+1 yılİslam gücünü korkutmayla, nefret ettirerek, savaşla alıyor. İslam sapkın bir dindir.
Soran+1 yıl
- Diğer konusunda 24,7b cevap paylaştı.
+1 yılmüslümanken çarpıldınmıydı haha yahudi olda tam olsunb bari
deist olup hristian olmak oda güzel00 Yorumla
+1 yılDönme dolap gibisin maşallah.
21 Yorumla
Soran+1 yılher gördüğüme inanmıyorum, sorguladım, araştırdım gülüm
+1 yılGülsem mi, ağlasam mı bilemedim :D
10 YorumlaTuğçe Kazaz mısın sen? :D
20 YorumlaÇarpılmacağını mı düşünüyordun 😄
20 YorumlaNeden son sürümü varken eskisini kullanıyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılson sürüm çin malı çıktı
senın beyın nasıl çalışıyor
20 Yorumlasıkıntı burda çıkmaz da orda çıkar
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılKankka nasil oluyoruz ya
04 Yorumla
Soran+1 yılİncile ve İsa ya iman ederek, İncile göre yaşayarak
Soran+1 yılKiliseye katılmak için katekümen dersleri alıp vaftiz olmak gerekiyor
- +1 yıl
Dua ederken kime etcem? İsaya mi Kutsal Ruha mi Tanriya mi
Soran+1 yılTanrıya veya İsaya edecen 2 si de aynı kişi, İsa Tanrının ruhunu taşıyor, Kutsal Ruh Babadan çıkar, İsadan çıkar, tüm inanlara ulaşır, Tanrı İsada vücut buldu, İsa beden olarak insandı ama ruhen Tanrıydı. Sen hiç ölüleri dirilten, hastaları iyileştiren, cinlilerin içinden cinleri çıkaran, ölüp dirilen peygamber duydun mu, İsa Tanrının kendisidir. Muhammedin peygamber olduğunu idda ediyorlar. İsanın da öyle. Sizin inancınıza göre ikisi de peygamber. İsa göğe yükseltildi deniliyor sizin kitabınızda, peki Muhammed neden öldü de İsa göğe yükseltildi?
hangi mezheptesin?
01 Yorumla
Soran+1 yıldaha vaftiz olmadım, ilerde Ortodoks kilisesinden katekümen dersleri alıp vaftiz olmayı düşünüyorum
nasıl istiyosan öyle
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026