üniversitede çalışıyorum otobüsle gidiyorum geliyorum, bazen tesettürlü kızlar biniyor yanlarında erkek arkadaşıyla, çocuk kızı boynundan öpüyor göğüsüne kafasını sürtüyor falan filan, ilk zamanlar dedim 1-2 tane kız vardır böyle diye de zamanla çok fazla kız gördüm..
dediğim kızlar şu tarz kızlar..
resim temsilidir manken resmi herhangi birisinin değil..
ahlak örtüsünü ne zaman takıcaz başımıza?
Tesettürlü kızlarımızı da kaybediyoruz artık yavaş yavaş, kızlar neden böyle oluyor? türbanlıları demiyorum dikkat?
Kapanmakla olmuyor Islamiyet. Peygamberimiz sav. Mirac'tan döndüğünde diyor ki cehennemin çoğu kadınlardan oluşacak. Bunlardan kapalı olanlar da mevcut.
Bu yüzden kapalı diye imanı kuvvetli sanmayın. Açık diye de imanı zayıf sanmayın. Ne kapalılar var ki her haltı yiyor ama. kapalı diye övülüyor..
Allah Allah, hangi hadiste öyle yaziyor? Ayette cehennem kafirlerle dolup tasacak diyor, kadinlarla degil. basi kapalilara böyle odaklanmayin. erkekler de kendi tesettürlerini uygulasinlar ozaman. bakmasinlar saga sola, anlasilmiyor diye aldatmasinlar, kirkbin türlü üc kagitcilikla kandirmasinlar herkesin orasina burasina bakmasinlar. cehennem kadinlarla dolmayacak sadece..
hadis Kuranin ayetine zit olabilir mi? olamaz. ayrica hicbir yerde kadin veya erkek ayirmadan emirler verilmis. Allah unutmus mu Kuranda onu yazmayi ki peygamber üstüne eklesin? ne kadar sacma. biraz düsünün. hadisin dogru olma ihtimali var mi Kuran ayetlerine bakilinca? Kuranin mesajina uymayan hadisler dogru olamaz. Kadinlarla esseklerin ayni oldugunu söyleyen hadiste var. önüne gelen hadis cikariyor ki zamaninda buhari bile bazi hadisleri degistirmis, emin olmadiklarini da yazmis. öyle bir hadis Kurana göre gercek olamaz
peygambere sacma demiyorum. peygamberin söylemedigi seyleri uydrup onlara göre hareket edenlere sacma diyorum! Kuranda kadina verilen deger hicbir yerde yok ama Peygamber cehennem kadinlarla dolup tasacak demis? niye bir öyle bir böyle? kadinin günahi erkegin günahi diye ayrim yapmayan Allah size göre kadnlari cehenneme dolduracak. iyi hadi erkeksiniz yirttiniz. bunu amacliyorsunuz zaten ama gercekler baska maalesef
"Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm." buyurdular. Dinleyenlerden cesaretli bir kadın:
"Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm:
"Ağzınızdan kötü söz çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz."(Buhari, Hayz 6, Zekat 44; Müslim, Küsuf 17)
kopyaladım ama sen şimdi bunada yalan dersin :D kuranda kadını dövün diyede ayet var ona da yok öyle bir ayet dersin şimdi :D feminizm kokuları alıyorum :D
herkesin inanci kendine. Kurana zit düsen bir hadisi hadis oalrak kabul etmek herkesin kendi tercihi. ama hadisten cok ayetlere kafa yorsaniz, kadinmis erkekmis anlamsiz oldugunu anlarsiniz. Allah erkekleri koruyor kadinlari korumuyor günahtan yani? Mantiksiz seyleri sorgulamayi ögrenin. Ayetlerden öte bisey tanimayin ozaman dini anlamis olacaksiniz.
tamam bacım sen haklısın tamam buhari sallamış bunları gerçek değil ilahiyat profesörleri filanda sallamış bunları ama sen oturduğun yerden doğruları söylüyorsun :D
kuran ayetlerini insan gibi tercüme edin. dövün diye bir sey gecmiyor. kelime kökenleri arastirilmasi gerekiyor. Allah erkege emrettigi herseyi kadina da emretmistir. Emirleri kadin erkek herkes icin gecerlidir. düsünün. ayetlerde sayisizca emrediliyor düsünün diye. at gözlükleriyle bakmayin dininize. sadece 100de 100 olan Kuransa sadece ona odaklanin önce. bir yerde sizin emanetiniz esleriniz diyorsa öteki yerde dövün dermi? siddete karsi olan bir Kuran dövün der mi? ayetin nerde yazildigina bir bak. o ayetten önce ne anlatiliyor bir bak. ozaman anlarsin orda kadinlari dövebilirsiniz yazmadigi !
hey maşallah peygamber saçma buhari yalancı kuran ayetleri yanlış oldu şimdide :D kızım kalk git işine bayada eski bir üyeymişsin hiç görmemiştim bnden eski üyeyi burda ilk defa seni gördüm yürü git saçma sapan konuşma ayetleri bile çarpıtıyorsun yok kelime kökeni yok şunun kökeni.
Çok normal insanları böyle zorla Allah'ın emri diyerek kafasına birşey takmaya zorlarsan olacağı bu. Lise çağındaki kıza kafanı ört demek ne demek yahu sana mı soracak bana mı soracak. Her ne kadar Kuranda emredilmediğini bilsem de takana saygı duyuyorum lakin zorla takılırsa olacağı bu.
Ya iyiside var kotusude dostum, oyle yapanlar genelde kapali ama acik giyinenler gibi yasayan kimseler yani onun onemini onemsemiyolar , boyle yapmayan kizlarada toplumda cirkin kezban tipsiz yobaz uff tipe bak muhabbetine donuyo. Yani toplumda kapalilara cok baski ve dislama var onun baskisini bastiriyolar bence oyle. Bu kadar rahat bir yuzyilda kendini o derece sakinmak cok buyuk nefs isteyen durum bu mantikla kaybediyolar iste
En İyi Cevaplar