Cevabın nedir?
+1 yılHer son yeni bir başlangiçtir.
Tabiki de yaşiyacağiz ve yeniden de doğabiliriz.
Cehenem ve cenet gibi bir yer yoktur ve olamaz.
Ruhlarin gelişmek için var olduğunu düşünürsek öldükten sonrada yaşiyacaz yeniden doğacaz hindularin inandiği karma ya göre eski yaşamimiz yeni olacak yaşamimizi etkileyecektir.
Ruhlar öldükten sonra tüm hayatlarini hatirlar ve yeniden doğduğunda herşeyi unutur öldüğünde herşeyi yeniden hatirlayacaktir ( bazi büyüler vardir hatirlamak için üçüncü göz açildiğindada hatirlanabilir ) .
Satanistlerin prometheus denilen mavi aurayla kapli bir yere gideceği inanilir.
Müslüman hiristiyan yahudi allah/yehova ya hizmet etmesi için öldüğünde ruhu onun yanina gidecektir.
Spirtualiz me göre öldükten sonra ruhlar yaşamaya devam edecek ve ruhsal gelişimlerini tamamliyarak boyut atliyabilirler ya da yeniden bir insan olarak veya başka bir boyuta başka bir canli olarak doğabilirler.
Hinduizme göre öldükten sonra her ruh birer tanri olur.16 Yorumla
Soran+1 yılÖlesimi getirdin çok rahat görünüyor😂
- +1 yıl
Gel toplu intihar yapalim :D :D
Soran+1 yılTabi çok iyi gelir😂😂😂
- +1 yıl
Cesaretimiz olsa :D
Soran+1 yılMalesef😂😂
En İyi Cevaplar
+1 yılCennet cehennem olmayacağına eminim kendi düşüncem tabi.
28 Yorumla
Soran+1 yılPeki senin düşüncen nedir bu konuda?
- +1 yıl
Gidip görmeden bir düşünce sahibi olamam. Sadece inancım yok bu konu üzerine
Soran+1 yılAnladım. Peki inancın farklı mı yani müslüman mısın halan?
- +1 yıl
Hayır belli bir dine inancım yok
Soran+1 yılO zaman ateist veya deist misin?
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılTamam cevap için teşekkürler:)
Enerjinin asla yok olmayacağını bugün bilim bize söylüyor ve yine bize bilim düşüncenin insanın yapabildiği en yüksek frekanslı eylemin olduğunu söylüyor ve düşüncenin ne olduğu, nasıl üretildiği bilinmiyor. Beyin yalnızca sinirsel mekanizma düşünce boyutuyla alakası yok yalnızca insanın fiziksel yapısıyla bu boyutu birbirine bağlayan bir köprü çünkü kimse insan zihnini görmedi. Consciousness konusunu araştırırsan ruhun ne olduğunu böylelikle anlarsın ve belkide başka formlarda veya boyutlarda fakat aynı Consciousness ile yaşayacağımız bir hayatın bizleri beklediğini görebilirsin. Bu hayattaki amacımız bu zihinsel potansiyeli geliştirebilmek, farkındalığımızı arttırabilmek böylelikle frekansımızı arttırabilir ve hayata başka pencereden bakabiliriz.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet.
Diğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. Olmek bir yok olus degil yeniden baslangictir.
31 Yorumla- +1 yıl
ve sonra görürsün...
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
37Cevap
Ölmek diye bir şey yoktur sadece mekan değiştirmek vardır. Öldük den sonra berzah alemi (kabir) gideceğiz orada ya cehennem çukuru ya da cennet bahçesi olacak kıyamet vakti geldiğin de bütün insanlık mahşere çıkacağız ve hesap dan sonra ebedi sonsuz ya cehennem ya da cennet olacak.
19 Yorumla- +1 yıl
Berzah Türkçesi Engel, ara, mesafe demek, kabirle ne alakası var. Ayrıca kabirde hiçbir şey hissetmezsin, zaten can bedenden çıkmıştır, çürüyüp toprak olmuştur. Bu tarz uydurulmuş Din safsataları ile milleti kandırmayın. Kuranda pek çok ayet var, onlara kıyamet günü sorulduğunda, ne kadar zaman önce öldünüz diye, pek çoğu bir gün belki birgünden de az diye cevap verecekler derken, sen nasıl olurda kabirde azap var cennet var diye uydurursun. Senin dediğin gibi olsa, Haşa Allah bilmezmi ki o kadar süre kabirde bu mücrimlerin ne çektiğini. Evren yaratılalı 13 milyar yıl olmuş, dünya yaratılalı 4,5 milyon yıl olmuş, insanlık için 100 binli yıllar telaffuz ediliyor, sen hangisini hatırlıyorsun, sıkıldınmı şu ana gelene kadar?
- +1 yıl
@coolwhisper İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Kabir azabı, ahiret azaplarındandır. Dünya azabına benzemediği gibi, rüyada görülen azaba da benzemez. Böyle sanmak, kabir azabını bilmemekten ileri gelir. Kabir azabına inanmayan bid'at sahibi olur. "Hakkında hadis-i şerif olsa da, olmasa da, kabir azabına inanmam, akıl ve tecrübe bunu kabul etmez" diyen kâfir olur. (Mektubat-ı Rabbani C.3, m.17- 31) Yol mezar da bitmiyor , gittiğinde görürsün zındık. Dünya yaratılalı 4,5 milyon falan olmadı onlar bilim adamlarının uydurduğu teoriler. Dünya yaratılalı 6 bin yıl kadar bir zaman olmuştur. - +1 yıl
Hitabından anladığım kadarıyla ehlisünnet velcemaat Nakşibendi tarikatının Halidi koluna mensupsun ve imam rabbani denen kişinin görüşleri ile amel etmek istiyorsun, olabilir, herkes istediğine inanmakta serbest, aklını kullanmayanların üzerine Allah pisliği boca edeceğini söylüyor, sen zaten pisliğe boğazına kadar batmışsın sana tek diyeceğim şudur ki; Hâdi olan Allah, hidayet nasip etsin sana. ama önce senin hidayeti istemen lazım yoksa kaderimde taikatçı olmak uydurulmuş dine tabii olmak vardı deyip, yırtamazsın Hesap gününde. Şüphesiz Allah hesabı çabucak görendir.
- +1 yıl
Hemen İsmailağacı yaptın. : ) Imam-ı Rabbani (k. s) Hazretleri asın yenileyecisidir. "Onlar sabah akşam ateşe sunulurlar. Kıyamet günü de, Firavun'un adamlarını en çetinine sokunuz denilir." (Mümin, 46) Bu ayeti kerime kabir azabının şu anda olduğunu gösteriyor. Çünkü ayet, kıyametteki azaptan önce firavun ve avanesinin şu anda sabah ve akşam azaba uğratıldığını gösteriyor. (Ey Muhammed!) De ki: “Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin! Siz yalanladınız. Öyle ise azap yakanızı bırakmayacak.” FURKAN-77
- +1 yıl
Ehli sünnet başlıbaşına bir Din, Ehli Beyt de başlı başına bir din, mevlevilik de öyle, Nurculuk da öyle hepsi kendi çapında kitapları olan Dincikler, asla asıl kitabı kaale almıyorlar maalesef. İkra Oku diyen Allah, yarın kıyamet günü okudun mu diye sorunca o zaman bu alimlerin imamların kitaplarını mı okudum diyeceğiz? Bu cevap bizi kurtarır mı acaba? Tekrar ediyorum ayeti yanlış meal ile anlamaya çalışıyorsunuz, o ayette Firavun ve etrafındakilere ateş ile fiziksel olarak sabah akşam azap edilir demiyor, ateş gösterilir diyor ki , sizde rüyanızda pek çok sıkıntılı durumu görebilirsiniz ama uyanınca rüyada gördüğünüzün üzerinizde fiziksel bir etkisi yoktur. Yine diğer bazı ayetlerde geçen yakın azap kavramı da bu kabir azabı tabirine uydurulmaya çalışılıyor ki bu da yanlıştır. Yakın azap halen dünyada yaşayan kişinin çektiği sıkıntılara ve dertleri kasteder. Maalesef Kuran da direk kabir Azabı diye bir kavram olmadığı için diğer manası ve içi boşaltılan kavramlarla elde edilmeye
- +1 yıl
çalışılan kabir azabı kavramı da pek akılcı durmuyor maalesef.
- +1 yıl
İslam da akılın kabul etmediğini inkar etmek diye bir şey yoktur. Miraç ve İsra hadisesini de akıl kabul etmez ama İsra olayını kabul etmeyen dinden çıkar küfre düşer. Ayet ve özellikle Hadis-i Şerifler de kabir azabı açık bir şekilde belirtilmiştir isteyen inanır istemeyen inanmaz. Ehl-i Sünnet bir din değil İslamın ta kendisidir.
- +1 yıl
ne güzel diyorsun, isra olayını kabul etmeyen dinden çıkar diye, evet kesinlikle Kuranda bahsedilen isra olayıdır, miraç değil, miraç daha sonraları yahudilerle peygamber mucizesi yarıştırmak isteyenlerin uydurduğu bir hikayeden başka birşey değildir, sizin kaynak diye bahsettiğiniz hadislerin pek çoğu maalesef Gerçek Dinin kaynağı olan Kuran ile çakışmaktadır. Oysa ki, Peygamber üsvei Hasene idi yani Güzel ahlak timsali idi, onun ahlakı Kuran idi. ama gel gör ki bazı ahlaksızlar, bütün bunlara rağmen yalan ve iftiralarını Peygamber sözü gibi bu Dini kökten dinamitlemek için kullanıyorlar. Gerek ehli sünnet ve gerekse ehli beyt, hepsi bu uyrdurma hadisleri kendilerine göre yorumlayıp, kendi dinlerinin doğru olduğunu iddia etmektedirler. Vesselam.
Kabirde bekliyosun sonra kiyamet kopuyor sonra ruhlar tazelenen bedenlere geri gidiyor sonra mahşer alanına gidiyorsun sonra sorgu sual derken cenet ve cehenem cezasını ceken cenete giriyor kimi direk sonzuzadek cenet ve cehenneme giriyor uçu sonu olmayan bir hayat başliyor kimine muhteşem kimine azab ve kahır sonsuza dek😊
20 Yorumla- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılZaten 32 sene önce yoktum. Adına dünya dedikleri bir gezegende yoktan yaratıldım. Muhtemelen 50 sene sonra yine yok olacağım. Sonrasında muhtemelen adına cennet veya cehennem dedikleri başka bir gezegende yeniden yaratılmış olacağım.
10 Yorumla - Diğer konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılÖlüm nereden ve nasıl gelirse gelsin... Savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa ve silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları mitralyöz sesleriyle, savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa ölüm hoş geldi, safa geldi...
10 Yorumla Bu hayat bitince diğer hayat başlıcak inancıma göre dünyadaki amellerime göre ya mükafatlandırılıcam ya da cezalandırılacağım benim için bu dünya zevklerini tatmak zaten bir mükafat iken öbür tarafta tek istediğim sevdiğimle sonsuz hayat
10 YorumlaCogumuz odun olacak cogumuz ise aynen devam edecek. Ama en iyi sekilde edecek.. Ben oldukten sonra ne olacagimi bilmiorm. İki secenegin disinda bide araf var. Allah onlardan eylemesin
10 Yorumla- 20 Yorumla
Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı. Ölüm yoktur. Maddesel bedenin bu boyutta zamanını doldurması vardır. Bu zaman dolunca öldü deriz ama insan hayatına devam eder. Beynine o güne kadar ne kadar bilgi ulaşmışsa öldüğü an bu ruha yüklenir ve onun kozası o olur.
10 YorumlaÖlünce insanlarin aglamasini duyucaz ama tepki veremicez imam mezarimizin basinda kuran okuyup bitirince munker nekir gelecek.. isde ordan sonrasi vahim.. insallah sonumuz hayirli olur.
10 YorumlaDiğer konusunda 692 cevap paylaştı. bedenim topraga filan karisip bedensel reenkarnasyon gerceklesecekdir ama ruhum ne olur hic bilmiyorum
10 Yorumlabir cicek olacagım sonra cicegin özüne bir arı konaca :-p
20 YorumlaVarlığı şüphesiz olan cennet veya cehennemde hayatımı idame ettireceğime inanıyorum
22 Yorumla- +1 yıl
O ahiretten sonra uzun bir süre kabirde Çürüyecek bedenin ruhun günahkarsa kabir azabı çekeceksin cennet cehenneme daha çok var
Öldükten sonra ruhum kabirde olacak iki sorgu melegi hesap soracak herşey orda ortaya çıkacak
10 Yorumla
+1 yılBiz Allah'tan geldik Allah'a gideceğiz.
Birileri maymundan gelip boşluğa gideceğini düşünüyorsa yol açık :)20 YorumlaÖldükten sonra hesaba çekilip sinavin sonuçlarına gore ceza veya mukafatimizi alip kozlar 19 erkekler 33 yasinda diriltilip sonsuz hayatimiza basliyacagiz.
10 YorumlaKabir azabına çarptılırılcaz ve ahirette hesaba çekilene kadar orada kalacağız...
10 YorumlaÇiçek olacağım sonra ineğin biri beni yiyip sı. acagına inanıyorum 😄😄
10 Yorumla
+1 yılöldükten sonra önce kabirde sorguya ardından da ayrıntılı sorgu için mahşere çıkacağız
10 Yorumla
+1 yılKurtlanacagiz vücudumuzu böcekler yiyecek Çürüyup toprak olup gideceğiz
20 Yorumla- Diğer konusunda 15,7b cevap paylaştı.
+1 yılHiçbir fikrim yok belirsizlik, ölünce görürüm artık
10 Yorumla Öldükten sonra kabir hayatı var.
Taaaki kıyamet kopana dek.10 Yorumlahic bise dogmadan once neyse oldukten sonrada o olacagina inaniyorum
10 Yorumlaölmek değil de, feci şekilde can vermek düşün dürüyor beni
10 Yorumla
+1 yılYok olmayacağımız kesin ama gerisi sana kalmış.
13 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani?
- +1 yıl
Burada, ne yaptıysan öbür tarafta misliyle karşılığını verirler. Kim ki bir toz zerresi kadar iyilik yaparsa, karşılığını mükafatını alır, yine kim ki bir toz zerresi kadar kötülük yaparsa o da cezasını görür.
Soran+1 yılhmm
- Diğer konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılpandalar cennetinde bambu yemece :D
12 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D
- +1 yıl
hahahaha delisin sen ya
+1 yılcennet ve cehennem var hak eden hak ettiği yere gidecek, sonsuza dek
10 Yorumla
+1 yılYok oluş ya da reenkarnasyon.
60 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMatrix in tüplerinden birinde dirilmekten korkuyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsenin küllerin kutsal yortu günü ganj nehrine atılacak. ruhun huzur bulacak.
10 Yorumlaolum realkarneye inan insalar var ya a:ASD
111 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
Soran+1 yılNeden böyle bir şey yaptın acaba?
Soran+1 yılCiddi değilim aslında ama biraz kırıcı oldun napim? :D
Soran+1 yılBilmem ama ben buna inanan biriyim. İnanç farkı sıkıntı :D
Soran+1 yılİşine geldiği gibi takılıyor ya :D
Soran+1 yıl:D :D
Yasayip gormek istiyorum
20 YorumlaKesin beni kaziga oturturlar ( cmylmz )
10 Yorumla
+1 yılHerhalde gömeceklerdir. Sonrasına, ALLAH kerim.
10 YorumlaPamuğu tıkayacaklar o kesin 😀😀
10 YorumlaDiğer konusunda 23,2b cevap paylaştı. Allah'ın izniyle cennete gitmek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyok olacağımıza inanıyorum
10 YorumlaIyi şeyler beklemiyor beni
10 Yorumla
+1 yılÖlümden sonra yaşam olduğuna inanmıyorum.
20 YorumlaRuhumuz başka aleme gıdecek.
10 Yorumla
+1 yılHiçbir şey yok olup gideceğiz
10 YorumlaTanrıya kavuşmayı umuyorum..
10 Yorumla
+1 yılCehenneme bir ugrayacaz sonra iman varsa cennet
10 Yorumla
+1 yılYeniden dirilecez hesaba cekilecez
10 Yorumla
+1 yılahiret saçma geliyor sonsuzluk saçma geliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilemiyorum görmeden emin olamıyorum maalesef
10 Yorumla
+1 yılCome to hell
11 Yorumla
Soran+1 yılBana kalsın :D
+1 yılBilinmezlik
10 YorumlaBilmiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKesin cehennemin kapisinda beklerim
10 Yorumla
+1 yılSekiz top.