Kötü insanları sultanlar gibi yaşatıyor ve o kişiler sırf müslüman olduğu için cennete gidiyor. İyi insanları ise rezillik içinde yaşatıyor ve sırf o insan müslüman değil diye sonsuz cehenneme gönderiyor. Bu nasıl adalet, nasıl bir merhamet?
Allah sonsuz merhamet sahibiyse neden adaletsiz davranıyor?
Dunya imtihan icindir eger adaletini dunyada gosterseydi herkes musluman olurdu ve imtihan kalmazdi ve bu sefer seytana sure taninmis oldugundan ona verilen vaatten donulmus olurdu adaletsiz davranilmis olurdu allah tum yarattiklarina karsi tam ve sonsuz adalet sahibidir buna seytanda dahildir gel gelelim resimdeki yaziya islama gore muslim ya da kafir farketmez bir zulum yapmissan bunun adi kul hakkidir ve asla affi yoktur sadece zulme ugrayan kisi affedebilir oyle katı bir kuraldir ki hayattaykwn kesin olarak cennete gitmekle mujdelenen koskoca peyganberimiz hz muhammet sav. Olecegi bildirilince once herkesten helallik istedi haksizliga ugrayan biri helallik icin kirbac vurmak istedi soyundu ve eline kirbaci verdi yeterli cevap olmadiysa devam edebilirim
Açıklama yapmaya değmeyecek kadar cahilsin. sen cehennemde çığlıklar içinde yanarken, ben bir elimde white chocolate mocha'm ile cennetten sana el sallayacağım 😏
allah kafalarına silah mı dayıyor savaşın diye? ne yapacaklarını biliyor ama serbest bırakıyor. kıyamet alametlerine bak 1400 yıl önceden hz. muhammed s. a. v efendimiz bunları teker teker söyledi yahu onu herkes biliyor demen onun söylemesini değiştirmiyor hemde insanları serbest bırakıyor benim şu an nasıl kalkıp namazımı kılma olanağım varsa burda sana bilimsel ispat yapmayı seçiyorum
:'' evrenimiz nasıl var oldu? '' Ateist önce diyecek ki başlangıçta bir gaz bulutu (nebula) vardı, sonra big bang (büyük patlama) meydana geldi ikincil olarak da galaksilerin oluşmasına sebep olan ayrılma oldu. Güneş, ay ve üzerinde yaşadığımız dünya. Bu bir '' BİG BANG ''(BÜYÜK PATLAMA KOLPASI) olarak isimlendirilir. ne zaman evrenin yaradılışı hakkında haberin oldu? O diyecek ki : ''yaklaşık 30-40 yıl önce bilim adamları keşfettiğinde '' . Ona sorun '' ama bahsettiğin şey (big bang) Kur'an'da Enbiya (21) suresi 30. ayette bahsedilmiş. ''İNKAR EDENLER GÖRMEDİLER Mİ Kİ GÖKLERLE YER BİTİŞİKKEN BİZ ONLARI AYIRDIK...'' big bang hakkında söylediğin şeyler Kur'an da 1400 yıl önce bahsedilmiş zaten. BUNU KİM SÖYLEMİŞ OLABİLİR
Ayın ışığı kendi ışığımı yoksa yansıyan ışıkmı? Ateist bize diyecek ki '' önceden ayın kendi ışığı olduğu düşünülüyordu, fakat son olarak ay ışığının yansıyan bir ışık olduğu bilim sayesinde (100-200 yıl önce) ögrendik.'' Kur'an 1400 yıl önce FURKAN (25) SURESİ 61. AYETTE '' GÖKTE BURÇLARI VAR EDEN ONLARIN İÇİNDE KANDİL (GÜNEŞ) VE NURLU BİR AY BARINDIRAN ALAH YÜCELER YÜCESİDİR''. arapçada ay ışığı için kullanılan ''münir'' ya da ''nur'' yansıyan ışık manasına gelir. Yakın zamanda ögrendiğimiz ayın ışığının yansıyan ışık olduğunu, Kur'an'da 1400 yıl önce kim bahsetmiş olabilir?
Üzerinde yaşadığımız dünya nasıl bir şekle sahiptir? Ateist diyecektir: ''küre biçimindedir.'' bunu ne zaman ögrendik? Bize diyecek ki''1597' de Sir Francis Drake, dünya çevresinde yelkenizle dolaştı ve dünyanın küre biçiminde olduğunu kanıtladı'' Fakat Kur'an bize 1400 yıl önce NAZİAT (79) SURESİ 30. AYETTE diyorki '' VE YERİ DE YUMURTA BİÇİMİNE SOKTU'' Arapçadaki ''deha ha'' kelimesinin anlamlarından bir tanesi ''genişletmek yaymak'' iken diğeri Arapçası ''dahv'' olan kelimeleden türemiştir ve deve kuşu yumurtası manasına gelir Bildiğimiz üzere dünya tam olarak bir top gibi yuvarlak değildir , elipsoid bir şekildedir. Eğer deve kuşu yumurtasını inceleseniz o da elipsoid bir şekildedir. Bundan 1400 yıl önce dünyanın şeklinin elipsoid olduğunu kim söylemiştir?
Ben okuldayken güneşin sabit olduğunu ögrenmiştim. Güneş dönüyor fakat bir yörünge etrafında dönmüyor. Sonra ateist diyecek ki'' bu damı sizin Kur'an'nınızda bahsedilmiş? ''Ben diyeceğim ki ''hayır bu benim okulda ögrendiklerim.'' ben ,1982 de bitirdim yaklaşık 12 yıl önce bunları ögrendim. Güneşin sabit olduğunu belli bir yörüngede dönmediğini ögrendim. Ama KUR'AN ENBİYA (21) SURESİ 33. AYETTE DİYORKİ; ''GECEYİ VE GÜNDÜZÜ, GÜNEŞİ VE AYI YARATAN O'DUR. HER BİRİ BİR YÖRÜNGEDE YÜRÜR''. KUR'AN diyor ki güneşin yörüngesinde dönmesnin dışında kendi ekseninde de dönüyor. KUR'AN da bundan 1400 yıl önce kim bahsetmiş olabilir?
Bugün, bilim bize diyorki evren genişliyor ki bunu Kur'an 1400 yıl önce ZARİAT (51) SURESİ 47. AYETTE SOYLEMİSTİR.'' GÖĞÜ KUDRETİMİZLE BİZ KURDUK VE ŞÜPHESİZ BİZİM (HER ŞEYE) GÜCÜMÜZ YETER.'' Kur'an okullarda ögrendiğimiz ''su döngüsü''nden bahseder. Bernard Palissy 1580 bunu ilk tanımayan kişiidir. Suyun okyanustan nasıl buharlaştığını, bulut haline geldiğini, içeriye doğru ilerlediğini ve yağmur olarak düştüğünü. Bu ''su döngüsünden'' detaylı bir şekilde bir çok ayette bahsedilmiştir. ZÜMER SURESİ (39) 21. AYET:Görmedin mi? Allah gökten su indirdi de onu yerin içindeki kaynaklara yürütüp-kattı. Sonra onunla çeşitli-değişik renklerde ekinler çıkarmaktadır. Sonra kurumaya başlar da onu sararmış görürsün. Sonra da onu kurumuş kırıntılar kılıyor. Şüphesiz bunda ulul elbab (zikir, hikmet ve hayır sahibleri) için gerçekten bir zikir (öğüt-hatırlatma) vardır.
Bugün öğrenmeye başladık ki bitkilerin cinsiyeti olduğu ki önceden bilmiyorduk. KUR'AN TAHA (20) SURESİ 53. AYETTE bundan bahsediyor; ''BÖYLECE ONUNLA ÇEŞİTLİ BİTKİLERDEN ÇİFT ÇİFT ÇIKARDIK.''
Paul Dirac adlı bilim adamının atom parçacıklarının da çift yaratıldığını, yani elektron karşısında pozitronun bulunduğunu tespit edip “parite kanunu”nu keşfetmesi ve bu sayede Nobel Ödülü kazanması, bu âyetteki anlam derinliğine ışık tutucu bir gelişme olarak değerlendirilebilir.
Daha önce de atom için aynı şey söyleniyordu, ama sonra elektronların "artı ve eksi" yüklü olduğu görüldü. Zaman geçtikçe Kur'an’ın harikalığı daha iyi anlaşılmaktadır. Kur'an’ın bildirdiği şeyler zamanla daha iyi anlaşılacaktır. Bu nedenle henüz bilimin ulaşamadığı gerçekleri hemen inkar etmek asla doğru değildir.
Eşeyli üremede ise, aynı türe ait iki bakteri yan yana gelerek aralarında geçici sitoplazmik köprü oluşturur. Bu köprü aracılığıyla DNA molekülü, tamamen veya kısmen bir bakteriden diğer bakteriye aktarılır. Bu gen aktarımı olayına "konjugasyon" denir. Konjugasyon olayı ile yeni özelliklere sahip ve ortam şartlarına uyum yapmış dayanıklı bakteriler oluşur. Eşeyli üremede gen aktarımında bulunan bakteri erkek, geni alan ise dişi olarak kabul edilir. Olay tamamlandığı zaman bakteriler arasında kurulmuş olan sitoplazmik köprü erir.
Virüsler bölünerek üremezler. Virüslerin kendisi canlı olup olmadığı tartışmalıdır. Canlı hücresini bulduğunda onun DNA'sını kullanarak kendisini kopyalar.
“Salyangozlar hermafrodit (Çift eşeyli) canlılardır. Yani hem dişi ve hemde erkeklik organı aynı hayvanda bulunur. Fakat yine de çiftleşmeleri gerekmektedir. Kıştan çıkan salyangozlar ilkbaharda gece gündüz sürekli körpe filizleri yerler. Çok çabuk gelişirler. İki salyangoz yüzyüze gelerek uzuvları sayesinde birbirlerini döller. Her yıl çiftleşmeyebilirler ve mayıs ayında çiftleşirler. Bir defa çiftleşme ile birkaç yıl yumurtlamaya devam ederler. Çiftleşme mayıs ve ağustos aylarında iki defadır. Yumurtlama ise bir defadır. Burgonya cinsi salyangoz çiftleşmeden 12-15 gün sonra, bir başka tür ise 5-8 gün sonra yumurtlar..”
Bugün ögrendik ki iki tip su vardır. Tatlı ve tuzlu. Ve aralarında bir bariyer vardır. Buna Kur'an'da FURKAN (25) SURESİ 53. AYETTE DEĞİNİLMİŞTİR; VE RAHMAN (55) SURESİ19-20. AYETTE'' İKİ DENİZİ BİRBİRİ İLE KARŞILAŞACAK (BİRBİRİNE KAVUŞACAK) ŞEKİL AKITTI. İKİSİ ARASINDA BERZAH (ENGEL) VARDIR İKİSİ BİRBİRİNİN SINIRINI GEÇEMEZ (ÖZELLİĞİNİ, DÜZENİNİ BOZAMAZ)'' Bugün bilim adamları diyorlarki dağlar deprem olmasını engellemektedir. Bu da 1400 yıl önce KUR'AN'DA NEBE (70) SURESİ 6-7 AYETLERDE BAHSEDİLMİŞTİR KUR'AN biyoloji hakkında diyor ki;''... HAYATI OLAN HER ŞEYİ SUDAN YARATTIK'' ENBİYA (21) SURESİ 30. AYETTE. KUR'AN bunu 1400 yıl önce haber vermiştir. KUR'AN zooloji hakkında bize haber veriyor.; Örümceğin hayat tarzından;ANKEBUT (29) SURESİ 41. AYETTE, Karınca hakkında;NEML (27) SURESİ 18. AYET, Arılar hakkında;NAHL (16) SURESİ 68-69. AYET
madem allah senin yaratıcın. adaleti sana öğreten kimdir? sen kendiliğinden mi öğrendin adalet sistemini? sabırlı ol, gördüğün olaylara peşin hükümler verme kardeşim.
Allah merhametinin sadece bu dünyada değil sonsuz bir alem olan ahirette olacağını bildiriyor. Herkesin iradesi kendi vicdanı sonunu birleyecek bunu anlamanız gerek önce.
bende sana az evvel dedim ki nereye gideceğini sen tayin edersin bundan ne anlam çıkıyor cehenneme gitmekte cennete gitmekte senin elinde ne ekersen onu biçersin allah kulunun düşmanı değil ki tutupta seni direk cehenneme atsın demek ki yapmışsın bir halt hak etmişsin cehennemi
En İyi Cevaplar