''Ne icin yarattinsa onun icin yasat allahim'' Sizce senin icin ne ifade ediyor?
Bu sozden ne anlarsin?
Bu sozden ne anlarsin?
yani yaratılma amacıma ulaştır diyor :( . Allah ın kulu olduğumu unutturma diyor :( Dünya malına heveslendirme diyor. :( Ahir gününde beni utandırma diyor. :( Beni senin rızanı kazanmayı nasip eyle diyor :( :( bizi sven olacaksa başta ALLAH olur İnşallah
TEŞEKKÜR EDERİM
Allah insanları ve cinleri kendisine kul olsun diye yarattı kainatıda insanlar için yarattı
Rabbim bizi ona ibadet edelim ve ahirette onun mükâfatini alalım diye yarattı yani demiş ki beni sana ibadet edeyim diye yarattın öyle yaşat nefsime düşürme
Vay çok hoşmuş.
De ki muhakkak benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm Alemlerin Rabbi olan Allah içindir. Amin.
Cevap
5Cevap
Ne için yarattı? Kendisine ibadet edelim, kulluk yapalım, dosdoğru olalım diye.
İşte bunu yaşamayı istiyoruz :)
Bence insanlara yararlı olmamız için yaratildik. Sence Allah in bizim kurbanlarimiza ibadetimize ihtiyacı var mı yok bunlar olması gereken şeyler tamam ama neyse
@NeşeliÖküz Allah rızası gözetilerek yapılan iyilikler, insanlara yardımlar bir nevi ibadet değil mi?
Tabiki de sevap ibadet diyemem. Bir elin verdiğini diğer el bile bilmicekmis Allah için yapıyor san yaptiktan sonra solemenin anlamı yok.
@NeşeliÖküz Ne dediğinizi anlamıyorum. Konuyu alakasız yerlere çekmeyin. Ben insanlara iyilik yapınca etrafa yaymak ibadet diye bir şey mi dedim? Ya da etrafa söylenmeli mi dedim. Bu dediklerinizin konuyla ne alakası var anlamadım
Konuyu açtım sana sadece hepsi bu. Neyse iyi geceler
yakmak için yarattı gibime geliyor. zaten bende yanmak için yaşıyor gibiyim
Beni şerden koru, dosdoğru yolun üzerine koy.
A yi büyük yaz sonra konusuruz
Je kon beter helemaal niet reageren.
Türkçe yazmaya kabiliyetin yok mu.
Amin...
Allah. exe
Usendim yorumlamaya
sukkel
Anlamlı bir söz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar