Sizce kelimenin doğru yazılışı nedir?
cimlastik
cimnastik
jimlastik
jimnastik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Jimnastik Doğrusudur. Bunu bilmeyen de yani... :D
Cimnastik.
BJK Beşiktaş Yüzünden Yıllardır İnsanlar Yanlış Biliyordu.. Beşiktaş Jimnastik Kulübü
Doğrusu jimnastik
Ben Kayıtlara Bakarım.
www.tdk.gov.tr/index.php
bakman gereken yer burası
Baktığım Yer Burası. https://www.tcf.gov.tr/ TDK'yı Dikkate Almam Halihazırda Birçok Hatası Olan Bir Yer..
hata derken? hataları bile belirleyen o zaten. Attığın link de kafamı karıştırdı belki de ikisi de doğrudur
Dostum 2'nci Mesajımı Oku Araştır. İstersen TDK Arayıp Düzenleme Talebinde Bulunabilirsin Zinhar Düzeltecekler.
bar burda cimnastiğe çarpı koymuş tdk
www.tdk.gov.tr/index.php
Arkadaşım TDK'da Yazılan Hiçbir Şeye Tama Etmem Ben Şimdi Sebeplerini Açıklamaya Çalışsam 1 Ay Geceli Gündüzlü Yazsam Bitmez. Sen Dediğimi Yap Bak Gör Düzeltecekler.
ama yazarken bile hep tdknın belirlediği kurallara göre yazıyorsun yani orada 2016da ne yazıyorsa onu kullanmak zorundayız. ha değişkenlik gösteriyor mu evet sıklıkla değişiklik yapıyorlar ama onu kılavuz almak zorundayız.
Dostum TDK Aynı Vikipedia Gibi Oldu Kim Ne Aktarırsa Ondan Alıp Aktarıyor Mantıklı Bir İnsansın. Aklın Var Şükürler Olsun Düşünebiliyor ve Araştırma Heyecanınada Sahipsin. Ona Bakarsan 1000 Küsür Yıllık Hıristiyan İse Hristiyan Olarak Değiştirildi. Üstelik Tüm Mecmua ve Basılmış İncillerde Hıristiyan Diye Nakledilirken Bir Anda Hristiyan Oldu..
değişiklik tabii ki olacak. sürekli oluyor hiç sabit değiller bu kötü.
ama sınavda doğru ya da yanlış yaptığın da tdkda yazana bağlı. başka bir kurum yok anlıyor musun
Anlıyorum Ama...
Cevap
9Cevap
Doğru olan yazım "Jimnastik"tir.
yanlıs bastım sorry doğrusu "jimnastik"
E)- Hiçbiri :)
Jimnastik 👍
Jimnastik doğrusu
jimnastik
Doğrusu Jimnastik.
Bjk
Açıklar