Arkadaşlar müslüman bir ailede toplumda büyüdüm ama hep sorguladım hep cevapsız sorularım vardı. Yehovanın sahitlerini bir kaç ay önce arastırmaya başladım çevremde oyle insanlar var. Çoğu boşluğum doluyor Şu an. Yaratıcının zalim olmadıgına bizi ateslerde işkencelerle yakmayacak olmasına inanmaya baslıyorum. Daha bir çok sey. Yargılanmak ve yargılamak en son istediğim şey. sadece aramızda bu dini bilen var mı konusabileceğim?
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılbenim bir kitapda okuduğuma göre yehova bir zamanlar israil toprakları üzerindeki insanların inandıkları bir tür tanrıça olması lazım.. Bu yehova heralde toprak ve evrenin tanrıcasıydı. Bide fırtına-felaket ve su tanrılarıda vardı ama isimleri tam aklımda değil .. Yani yaklaşık 6-7 yıl oluyor kitabı okuyalı yani ilkokuldayken falan okumuştum... Yani bu inancın yahudilerin o toprakları işgal etmeden önce ki kabileler tarafından benimsendiği ve sonrasında yahudilerinde bir kısmının bu inancı değistirip kendilerine göre yontup ordaki halka ızdırap çektirdikleri falan yazıyordu kitapda.. Hatırladıklarım budur.. Bu arada kitabın adı Tanrının kılıcı adında dedemden kalma çok eski bir kitapdı niye neden okuduğumu bile hatırlayamadım inan :)
012 Yorumla
Soran+1 yılonu bulup bir bakıcam. ki büyük ihtimal gerçek seyler yazmıyor daha çok mistik sekilde gibi durdu ama fazla bilginin tek zararı arasından doğruyu bulmak daha da zorlastırıyor.:)
- +1 yıl
Bulabilirmisin bilmiyorum kitap basım tarihi 1970 küsürdü..
Soran+1 yılkitabın adından emin misin nette bile yok :) ki bir kitap basılmıssa kesinlikle nete düşer :)
- +1 yıl
Bu arada kusura bakma pardon kitabın adını yanlış hatırlamışım.. Bu dediğim kitap hun devletini anlatıyor... Bu yehovanın geçtiği kitap Sosyalizm ve sosyal mücadelelerin genel tarihi adlı bir kitaptı... Kafa gece gece zar zor yerine geliyor.. İlk başta kısa bir özet olarak yahudi topraklarındaki kabilelerin dini inançlarından bahsediyor.. Gerisi ise sosyalizmin yaşandığı ülkeler ve olaylar falan ... Atatürkünde okuduğu bir kitapdır kendisi yazarı max beer... Ben kitabın yarısını anca okudum ilkokuldaki biri için biraz ağır bir kitaptı lakin görüsümü o zamanlardan şekillendirmiştim diyebilirim.. Kolay gelsin biraz ağır bir kitapdır ona göre..
Soran+1 yılbu aralar tek yaptıgım iş, kitaplar zaten bünye alıştı teşekürler :) ilkokuldayken ben de savasla barısı okumustum en agır kitap olarak ve ilk romanım gorkinin ana. tabi seninki kadar agır degil :) tesekürler
- +1 yıl
Rica ederim.. Bende ana gorkiyi okumustum bir ars oda ağır bir kitaptır. Ama sağlamdır ;) kolay gelsin
Soran+1 yılilkokulda okul müdürümün hediyesiydi şiir yarısmasında derece yapınca :) onu okuduktan sonra kitap yazmak istemiştim ilk defa hikaye masal dısında bir şey okumustum :)
- +1 yıl
Bnmde amacım tüm rus klasiklerini okumak lakin vakit yok... Bu arada kaptan olucaz inş.. Artık Gemide bol bol vaktim olucaktır ve tüm rus klasiklerini bitirmeyi düşünüyorum ;)
Soran+1 yılrus klasikleri neden ilgini çekiyor ve özellikle okumak istediğin bir kitap var mı? :)
- +1 yıl
Rus klasikleri genelde gerçekte yaşanmış olayları konu aldığı ve o dönemki sosyalist rus toplumunun sosyo-kültürel yapısını merak ettiğim için ilgimi çekiyor... Özellikle rus klasikleri olarak Suç ve ceza serisini çok merak ediyorum bir diğer ilgimi çekende turgenyevin babalar ve oğullar kitabı... Türk kitabı olaraksa Turgut özakmanın Cumhuriyet ve Dirilişini okumak isterdim.
Soran+1 yılvakit ayırmaya calısırsan okuyabilirsin. bazı seylerden fedakarlık yaparak. ben uykumdan kısıyorum mesela çok uyumak iyi değil bes ssat yetiyor :)
- +1 yıl
Vücut geliştirmeyle uğraştığım için yeme-içme ve uyku düzenine dikkat etmem gerekiyor.. En az 7-8 saat uyku v. s gerekli yani kas gelişimi için... Bide yeme-içme işi de baya vakit alıyor.. Okul spor salonu yurt derken bir bakmışım saat olmuş akşam 8... Bazen arklar cağırıyor geceyi görüoruz...8 den Sonrasında ise 3-4 saat müzik youtube falan derken ztn spordan dolayı çok tatlı bir uyku çöküyor yatıyorum.. Yani şuanlık kısabileceğim bir vakit yok gibi birsey.. Belki ileride olabilir inş ölmezsek gemide okumayı düşünüyorum ;)
En İyi Cevaplar
+1 yılBu dinin anayasasi kabala. Kitabidir. kabala ise şeytanin kitabidir. senin arastirma sonucun buraya cikacak. ve bu yolun sonunda senin diger insanlardan farkli oldugunu bunun nedeninin ise kabalayi bulfugunu soyleyecekler. Ve senin ozel biri oldugunu soyleyecekler. Ama hepsi yalannnn. bu gibi sohbetleri yapanlar kiralanmis insanlar haberin olsun.
015 Yorumla
Soran+1 yıldaha 2 aydır arastırıyorum tabi ki süphelendiğim çok sey var. bu bahsettiğini anlamadım açıklar mısın biraz
- +1 yıl
Yahudilikmis gibi soyleniyor. ama oyle olmayan bisey. tevrati kabul etmeyen talmud veya kabala gibi kitaplari oven akimlar
Soran+1 yılellerindeki hatta arastırdıgım kitap tevrat zebur ve incilin toplanmıs hali. söylenen bu aslında.
- +1 yıl
Yaa abi kandiriyorlar. Ayni tipler ege univer. Vardi. metropolde kafasi bombos gencleri boyle kandiriyorlar. parada verirler. asla almaaaaaaaa. Iclerinede karisma. sohbetleri cok tatli olur aldanma. kesinlikleeeeeeeeee
Soran+1 yıldoğru sohbetleri çok tatlı. ilgileri de. ben kafası boş bir insan değilim 9 eylülde okuyorum hatta bu zeki oldugumu göstermez ama yani demem o ki bilgisizliğim sadece din. islamda cevabımı alabilseydim başka bir yerden arastırmazdım galiba.
- +1 yıl
tamamm ozaman geçmiş olsun. git onların yanına. burda kendini tatmin etmene gerek yok.
iyi yehovalar
Soran+1 yıltatmin etmek ne alaka bu konuyla. çevremdeki insanlarla bunu konusamıyorum fikir almak için birileriyle konusma ihtiyacından yazdım. cevaplamak zorunda değilsin. hatta yazma. tesekürler
- +1 yıl
Kabala nedir. arat google. Oku ozaman.
Senin kotu bir yola dusmemen icin ugrasiyorum.
Ayni adamlar İzmir ege universitesindede vardi. tecrube konusuyo burda
Soran+1 yılsanırım bu insanların çoğu kandırılmıs. onlar da körü körüne inanıyor çünkü.
- +1 yıl
Onlar bu isi parayla yapiyorlar. kiliselerden yardim aliyorlar. amac turkiyedeki metropollerde genc nufusun dini bakimdan kafalarini karistirmaktir. Amaclari bir .
Ben namaz kilan bir insan degilim tamm eyvallah. ama onlarada alet olmam.
Sacma sapan hikayeler bunlar.
Soran+1 yılhepsi her seyin farkında yani öyle mi
- +1 yıl
haberi olmayan asalaklarda var inanmış kandırılmış çocuklarda var. haberi olupta parayla yapanlarda var. ama iş özgürlüğe dayalı olunca kimse karışamıyor. birşey olsa bile , ''onlar özgür mözgür falan filan çok tepki geldiği için başına ne geleceğini bilemiyorsun.
dostum benden söylemesi , yinede sana kalmış bir konudur. ben sana şunu derim !! gitme onlar yılandan daha tehlikelidir ..
Soran+1 yılteşekür ederim
- +1 yıl
Boyle cok mistik hikayeler ve öğütler anlatiyorlar gerizekalilar. insanlari cabuk buyuluyorlar Ama en ufak bir inancin oldugunda ne kadar sacma ve tatli yalancilar oldugunu cozersin. Sen bunlara takilma ama rencide veya kotu biseyde soyleyip tahrik etme. usulca uzaklaş yeter. tehlikelide olabilirler. akıllı ol yani.
Soran+1 yılyok çok sevdiğim bir abla bana bunu öğretmeye çalışan. onun bilerek kötü bir seyin içinde oldugunu sanmıyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılYahudiler seçilmiş kişi olduğuna inanırlar ve yehovan seni seçip yahudi olarak doğdurmadı o yüzden saçmalıklara inanmayı bırak çok cahilsin keşke ölsen
051 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllahın haksızlıkçı ve insanları yakan olduğunu eşitsiz bir yaratıcı olduğunu düşünüyorsun fakat yehova saçmalığıdır asıl eşitsizlik olan ve insanları ayıran. Yahudiler Yaratıcının IRKÇI olduğunu idda ederler ve kendilerini seçilmiş zannederler
Soran+1 yılcümlelerini biraz daha doğru yazabilir ve anlatım bozuklugu olmadan kurabilirsen seni daha iyi anlayabilirim.
Cevap sahibi+1 yılPekala, o zaman böyle devam edelim! Yahudiler kendilerinin seçilmiş olduğu saçmalığına inanırlar. Ve yahudi dinine giremezsin yahudi olarak doğmadıkça, çünkü annenin yahudi olması gerek olabilmen için. Sence tanrı neden ırkçılık yapsın? Neden kulları arasında ayrım yapsın? Bu sorunun cevabı yok çünkü bu inanış saçmalıktır... Allahın insanları yakmasına gelince, Allahu tealanın merhameti azabından çok daha fazla. Ve haketmeyen kimse cehenneme girmeyecek. Cehenneme ancak cehennemi hak etmiş azgınlar zulmcüler girecek. Allah kulları arasında ayrımcılık yapmaz, herkese hakettiğini verecek.
Soran+1 yılBana yahudi olmadıklarını din, dil, ırk ayrımı yapmadıklarını söylüyolar ve görüyorum da bunu bende sordum çok kez. hatta aralarında her milletten insanlar var. kendilerini yahudi olarak düşündüklerini sanmıyorum. en azından net bir şey okumadım bunla ilgili.
Cevap sahibi+1 yılYalan söylüyorlar ve yahudiler hakkında hiçbir bilgin yok. Durumun üzücü. Dilediğine inanabilirsin bu tartışma beni sıkıyor.
Soran+1 yılhaklıysan umarım gerçekleri görürüm.
Cevap sahibi+1 yılSana haklı olmadığımı düşündüren kafandaki sebepleri/soruları sor.
Cevap sahibi+1 yılHayvan öldürenler, insan öldürenler, merhametsizler, hırsızlar, tecavüzcüler vs vs bu örnekler uzar, sence bu kişilerin bir bedel ödemesi gerekmez mi? O kişiler bedelini ödemek zorundalar. Ve bu Allahın haksızlığı değil tam tersine adaletidir. Herkes dünyadaki adaletsizlikten şikayetçi, sence merhametsiz kötü insanlar seri katiller hapishanede yattıklarında yaptıklarının bedelini ödemiş sayılıyorlar mı? Söyler misin nesi mantıklı. Acı çeken zulm eden, acı çekecektir..
Soran+1 yılçoğu insan yasadıklarından baskalarının kendilerine yasattıklarından sonra kötü oluyorlar. Allah bunu görüyor ve biliyor sence o kişiye işkence yapar mı? evet karsılığı kesinlikle olmalı ama karsılıgı ebediyeten yok olmaksa ve sonsuz cennete giremeyeceğini bilmek onun üzüntüsü acısı olamaz mı? soruyorum sen sana çok büyük kötülük yapmıs bir insana bıcaklarla işkence yapabilir misin? biz bu kadar günahkarken yaradan o kadar güzel ki merhametli ki nasıl yapacak çoğu kuluna?
Cevap sahibi+1 yılBu insanın kişiliğine bağlı dostum. 3 insan aynı şeyleri yaşıyor ikisinede annesi kötü davranıyor diye düşünelim! 1inci insan annesinden nefret edip diğer insanlara kötü davranmaya başlıyor. 2inci insan sadece annesinden nefret ediyor ama ona kötü birşey yapmıyor, diğer insanlarada yapmıyor. 3 üncü insan ise annesine bile nefret/kin duymuyor onu affediyor. Bak 3 insanda aynı şeyleri yaşayıp farklı tepkiler veriyor, kötü şeyler yaşıyoruz diye kötü insan olmak zorunda değiliz. Kötü şeyler yaşadık diye insanlara kötü şeyler yaşatmak zorunda değiliz. Eğer kötü şeyler yaşadı diye insanlara işkence yapıyorsa Allah bu durumda hem o işkence yapan adama, geçmişinde işkence eden insana azap edecek, hemde bu durum yüzünden ona işkence eden adam gibi işkenceyi seçmiş adama azap edecek. Bunu tam anlayamadıysan daha kolay anlatacağım. Diğer soruna geçiyorum
Cevap sahibi+1 yılBen bana çok büyük kötülük yapan insana bıçaklarla işkence edemem çünkü Allah bana bu hakkı vermedi, bana çok büyük kötülük yapmış insanla Allah ilgilenecek, ve onun cezasını öldükten sonra kendisi verecektir.
Soran+1 yılkur'anın gerçekten Allah'ın bir kitabı olduguna Muhammed in peygamber olduguna nasıl inanabilirim. mesela tevrat zebur incil önceden yazılmıs kur'an sonradan. ve bu önceki kitaplarda yazanlar kur'anda da var. alıntı deniliyo. sonradan yazıldıgı için ihtimal olamaz mı? sorum gerçekten inananlar için çok salakça farkındayım 4 ay önce bana islamla alakalı kötü bir laf edilse hemen savunurdum ama bilgilerim çok karıstı.
Cevap sahibi+1 yılEski zamanlarda tevrat zebur incil bu kitaplarda Allahın kitaplarıydı fakat bu kitaplar değiştirildi, alıntı olduğu söylenmesi saçmadır çünkü din Allahın dini, kendi yazdı, kendinden alıntı yapması saçma değil mi... Fakat bizim şu an o kitaplara inanmamamızın sebebi bu kitapların değiştirilmesidir. Bu kitapların ayetleriyle oynanmıştır içlerinde elbette ki olduğu gibi kalan ayetlerde vardır.
Soran+1 yıldeğiştirilme konusunu sordugumda sadece yehovanın ismi çıkartılmıs sonra da eklenmiş tekrar bunu duyuyorum. ee baska seyleri de değiştirmiş olamazlar mı dediğimde inkar ediyolar. ve kuranın mealini oku çoğu tevrat zebur incil birleşimi olan kutsal kitapta yazanlar oldugunu göreceksin diyolar ve Şu an okuyorum ikisini de. bana sürekli islamı da arastırmamı ve karsılastırmamı söylüyolar.
Cevap sahibi+1 yılMuhammed'in peygamber olduğunu şöyle anlayabiliriz. Onun hakkında herkes büyücü/kahin/yalancı bir deli falan diyordu. Söylesene o kadar uzun zaman önceden bir adam çıkıyor ve gelecek hakkında bunca şeyi biliyor. Bilim hakkında bunca şey söylüyor bunu hangi büyücü yapabilir? Büyü dinimizde zaten yasaklanmış şeydir men edildik bizler büyü yapamayız. Allahtan istemenin özel şekilleri var ancak kimseye kötü büyü yapamayız. Ve hangi büyü bu kadar ilerisini gösterebilirdi o zamandaki bir insana? Büyüyle sihirle olacak iş değildi bunlar.
Soran+1 yılMuhammed için çok iyi bir sosyolog diyorlar.
Cevap sahibi+1 yılTamam, başta cehennem' in neden varolduğunu ve Allahın kötü biri olup olmadığını araştırıyordun ve cevaplamıştım, madem musevilik değiştirilmedi söylesene
“İşte benden, ve miras olarak sana milletleri, mülkün olarak yeryüzünün uçlarını da vereceğim. Onları demir çomakla kıracaksın; bir çömlekçi kabı gibi onları parçalayacaksın.” (TEVRAT, Mezmurlar Bölümü 2/8-9)
“Vurun; gözünüz esirgemesin ve acımayın; ihtiyarı, genci ve ere varmamış kızı ve çocuklarla kadınları helak için vurun.” (TEVRAT, Hezekiel 9/5-6)
“Rabbin işini gevşeklikle yapan lanetli olsun ve kılıcını kandan alıkoyan lanetli olsun.” (TEVRAT, Yeremya Bölümü 48/10)
Sence Allah bunları yazacak kadar düşmüş olabilir mi. Sence bunca şeyi yaratan yaratmayada devam eden Allah eğer bize karşı sebepsizce nefret duysa, işini kendi halledemez mi? Neden yarattığı kullarına, yarattığı diğer kullarının öldürülmesini bu şekilde emrediyor.. Sence cehennem mi adalet, yoksa bu mu..
Cevap sahibi+1 yılNe kadar iyi bir sosyolog veya büyücü olursa olsun bir insan bunları bilemezdi. Kıyamet alametlerini yazmamı ister misin, olacak herşeyi söylemiş birçoğu gerçekleşti gerçekleşmeye de devam ediyor ve edecek..
Cevap sahibi+1 yılAllah bize savaşta bile merhametli olmamızı emretti https://i.hizliresim.com/kvjbn9.jpg
Cevap sahibi+1 yılGünümüzde islamiyet üzerine birsürü oyun oynanıyor. İşid'in müslüman birliği olduğunu sakın düşünme, islamiyetle ilgileri yok ve dünyada islamofobi oluşturmak için varlar, kimler oldukları ise gayet açık lütfen biraz araştır. Onlar mason ve yahudiler.
Soran+1 yılben bunları okumadım kitapta. yarın bakıcam kitap yanımda değil. gerçekten yazıyorsa ne demek istediğini anlıycam.
Soran+1 yılişte kuranda yazan çoğu sey öncesinde bu kitaplarda yazılı diyolar alıntı yapmıs. etkilenmiş bir çok sey diyolar ama ıkı kitabı da bitirmedim daha o yüzden net konusamıyorum. sen inanıyosun net konusuyosun ama ben bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılEmin olmamak güzeldir devam edebilirsin. Şüphe güzeldir. Onlardan alıntı yapmış olması bana mantıksız geliyor çünkü muhammed geldiğinde diğer dinler zaten değiştirilmiş haldeydi. Arap toplumunu BİLE güzelleştiren şey islamiyetti, muhammedden önce kızları diri diri gömen bir nesildi.
Cevap sahibi+1 yılKızları sırf kız doğdukları için canlılarken canlı canlı toprağın altına sokmak gömmek. Düşünsene. İyi ki cehennemi yaratmış Allah! Ben böyle düşünüyorum kötüler için
Cevap sahibi+1 yılTEVRAT: “Onları ateş yakacak. Alevlerin elinden canlarını kurtaramayacaklardır.” (İşaya, 47/14)
“Senin hasımlarını ateş yiyip bitirecek (İşaya 26/21)
Ve sorguladığın cehennem ateşi tevratta da var..
Soran+1 yılmuhamedin bir çok kez evlenip onlarla ilişkiye girmesinden bahsediyolar. hangi peygamber böyle bir sey yapar diyolar. isanın evlenmediğini onun en doğru peygamber oldugunu söylüyorlar. o zamanlar kadınlar caresizdi boştaydı ve korunmaya ihtiyacı vardı bu yüzden bir çok kez evlilik oluyordu dedim öyle de biliyorum. tamam evlendi koruman için neden ilişkiye giriyo denildi.
Cevap sahibi+1 yıl''ilk eşi Hz. Hatice, Peygamber’e altı çocuk verdi. Bunlar iki erkek ve dört kızdı. Erkek çocukları Abdullah ve Kasım küçük yaşta öldüler. Başka bir eşi mısırlı Mariye, Peygamber’e İbrahim adında bir çocuk verdi. İbrahim de küçük yaşta öldü. Diğer eşlerinden çocukları olmadı.'' diye geçiyor
Soran+1 yıldiğer eşleriyle ilişkiye girip girmediğiyle alakalı net bir sey yok. galiba. bazen o kadar mantıklı seyler söylüyolar ki.
Cevap sahibi+1 yılHatice peygamberin ilk eşidir. Birçok kaynakta peygamberin 25 Hatice’nin 40 yaşında evlendikleri söylenir. Hatice ölünceye kadar bir başkasıyla evlenmemiştir. diye geçer
Soran+1 yılçoğu kaynakta sayısı belli bile değil eşlerinin.
Cevap sahibi+1 yılNet birşey yok değil vardır ancak ben islam bilgini değilim, yaşım da 18.. Sadece sana anlatabildiğim kadar anlatmaya çalışıyorum
Cevap sahibi+1 yılEş konusu aklını çok karıştıracak. Benim de karıştırdı ama şunu biliyorum islamda bir erkek, bir eşi varken başka biriyle evlenmek isterse ve karısı buna izin vermezse başka biriyle evlenemez. İzin verirse 2inci evliliği yapabilir diye biliyorum. Ben eşim olunca buna izin vermem. Bu sanırım bizim seçimimize kalmış
Soran+1 yılbilginin yaşla hiç alakası yok emin ol. yok sayısı ve gerçek sebepleri net olarak bilinmiyo ki tabi arastırmak lazım.
Cevap sahibi+1 yılYaşla bir alakası normalde yoktur ancak yaşadığımız sistemde bizler engelleniyoruz. Okula gidiyorum ve kafama doldurmam istenilen farklı şeyler var bunlara vakit ayırırken din gibi önemli meseledeki bazı ince ayrıntılara vakit ayıramadım..
Soran+1 yılçevremizde tanıdıgımız yüzlerce müslüman var ve bunların kaçı kuranın mealinde ne yazıyor kaçı biliyor. sadece duyduklarımızı öğreniyoruz. ben şu an arastırıyorum. farklı bir dinle islamı aynı anda. aslında ben sadece islamı arastırıyorum baskaları vasıtasıyla. karsılastırmadan bilemem. tevrat zebur incili okumadan da bilemem.
Cevap sahibi+1 yılAraştırmaya devam etmelisin.
Cevap sahibi+1 yılBende bilmediğim veya tam bilmediğim şeyleri araştırmalıyım.
Soran+1 yılsonunda bir seye tamamen inanana kadar bırakmıycam
Cevap sahibi+1 yılAilenin mensup olduğu din ne, doğmatik olmayıp araştırman güzel çünkü bende bunu yaptım ve pskolojik boşluğa düşüp durdum. Bir yaratıcının olduğu gayet açık çünkü
Soran+1 yılmüslümanlar. ama annemde sülalemden çoğu çoğu kişi namazda okudugu surenın anlamını bile bilmez. hiç kuranın mealını okumadılar bildiklerim. yasin süres ne kadar önemli demi ama içinde neyden bahseder bilmezler.
Cevap sahibi+1 yılEvet günümüzdeki cahil müslüman şekli. Ailen doğmatik, sadece müslüman ailede doğdukları için müslüman olmuş ve hayatını o şekilde sürdüren kişiler..
Soran+1 yılben daha ortaokuldayken sorgulardım kaderi kader varsa iradenin ne işe yaradıgını kader varsa sınav nasıl oluyo bunları kapanmak saçma geliyo örtünün derken bence saç kastedilmedi bilmiyorum arastırıcam bunu da her şeyi sorgulardım. cemaat yurdunda da kaldım cevap alamadım.
Cevap sahibi+1 yılAdnan oktar bir yalancı, dini değiştirmeye çalışıyor. Örtünme emri evet var ama uymadığın zaman sırf buna uymadın diye cehenneme gitmeyeceksin Allah merhamet edecek çoğu kuluna insanlar hep Allahın azap ayetlerine bakıyor ama merhameti azabını geçti, fahıse kadın çölde bir köpeğe ayakkabısıyla su çekmiş diye cennete alınacak bu hadiseyi araştır.. Kader ise şöyle, Allah biryere kadar irade sundu biryere kadar sunmadı. Ve Allah olmasını dilediğini değil zaten olacak şeyi yazdı. Birini öldürüceksin diyelim, bunu o istemedi, sen isteyip seçtin ve bunu o vakitte gerçekleştirecektin, Allahta bunun olacağını yazdı. Ailen mesela, onları ise Allah seçti.
Soran+1 yıldurumu iyi çocuklarına iyi davranan bir aileye doğmayı ya da kötü bir aileye doğmayı allah seçiyorsa ayrımcılık yapmıs olmuyor mu. o kötü ailenin yasattıkları allahın yüzünden olmuyo mu o zaman. bu dünya bir sınavsa bana zor soru baskalarına kolay soruyu o veriyo o zaman. bence öyle değil. allah doğanın gidişatına karısmıyo bence. müsaade etmekle istemek arasında çok fark var. kötü her sey seytandan. ona müsaade ediyo ki ilerde hangisi haklı gerçeği görelim allah sürekli seytana müdaale ederse bu seytana da haksızlık olur o kıyamate kadar izinli çünkü
Soran+1 yılişte bak çok karısık Allahın bazı seylere müsaale ettiğini düşünürsek bu liste uzar. o zaman çogu seyden ben nasıl mesul oluyorum. yolda park etmiş aracımda otururken biri pat geliyo vuruyo arabam paramparca. o arabanın tamir parası benden çıkıyo demi bunun suclusu neden ben oluyorum. arabamı parcaladı düzeltmesi gereken neden benim
Cevap sahibi+1 yılHayır Allah yüzünden değil ve haksızlık da olmuyor bu dünya imtihan yeri zira. Burda herkes tüm aileler zengin falan olsaydı imtihanın falan nesi kalacaktı ki. O sadece senin hangi aileye gideceğini seçiyor Ailenin iyi veya kötü olması kendilerinin seçimi Allahın değil. Allah doğanın gidişatıyla ilgilenmesi için evet mikaili görevlendirdi fakat doğanın gidişatı derken hangi ailede doğacağını kastettiysen evet Allah seçiyor çünkü ailen senin doğmadan önce cinsiyetini bile bilmiyor karnındaykende bir süre bilmiyor göz rengine saç rengine karar veremiyor kendisi yapmıyor Allah seçip yolluyor bence.. Eğer Allah seçmeseydi aileler yapsaydı çocuğum sarışın mavi gözlü vs olsun diye seçerlerdi herşeylerini kendi seçerlerdi
Cevap sahibi+1 yılDünya yasalarında bile böyle zarar verene düşer hasarı ödemek.
Soran+1 yılgerçeği öğrenemeden aralarda kaybolup gideceğim
Cevap sahibi+1 yılİzin verme
Cevap sahibi+1 yıl
Soran+1 yılher bir şeye inandığımda ya yanlısa gidiyorsam diyorum.
+1 yılİslam'da bütün sorularını yeterince aradığını düşünüyor musun pekala? Ya da Kur'an'ı okudun mu diye sorayım, baştan sona?
02 Yorumla
Soran+1 yılbaşladım okumaya. arapçasını biliyordum çoğu kişi gibi ama mealini okumamıstım.
- +1 yıl
Peki bu konuda yardimci olmami istersen elimden geleni yaparim :)
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
17Cevap
+1 yılAllah kullarına karşı çok merhametlidir, burada imtihan için bulunuyoruz sıkıntıların olması doğaldır hem yanacağını da nereden çıkardın? , yehovacılardan uzak dur sahte yüzlerine sakın aldanma maddi imkanları çoktur onların lüks içinde yaşatabilirler seni ama bu dünya için geçerli ahirete hiçbir faydası yoktur yehova inancının , daha önce banada yanaştılar hiç sevmemiştim onları yahudilikle alakalı şeyler anlattılar kaçtım ben sende kaç, yoksa ahirette gerçekten yanarsın
15 Yorumla
Soran+1 yılbana bu dini arastırırken yardım eden abla yani geliyo ya tetkike o kişi tek odalı mutfagı bile olmayan bir evde yasıyor. sadece ölen kocasının maası var. genelleme biraz hatalı oldu bence. ama kafam çok karısık. sen ne kadar dinledin onları?
- +1 yıl
çok az dinledim bana anlatan yanıma geldiği andan itibaren çok sıkıldım bu tarz bir sıkılmayı daha önce hiç yaşamamıştım, senin gördüğün birinci basamak seninle konuşan abla da bizim gibi biriydi muhtemelen inancına göre hizmet ettiğini düşünüyor ama bu işler mason localarına kadar gider onlara da iş hayatında muazzam imkanlar sunulur , neyse konumuz zaten maddi değil, şu an israilin Filistinli Müslümanlara yaptıklarını görüyorsun kendilerini masum göstermelerine inanma şu an dünyadaki kanın en büyük sebebi onlar
Soran+1 yılbana ilk bu konudan bahsederken karsımdaki kişiyi buğulu görüyodum. dikkatli bakamıyordum gözlerim yoruldu. içim daraldı hatta yanından ayrılınca çok saçma ama caminin bahçesine gittim oturdum. sonra geçti o günü unutamıyorum ama bu gibi bir sıkkınlık mı yoksa sohbeti mi sıktı? suanki israil baska diyolar bizle hiç alakası yok. böyle bir şey varsa öğrenebilirim neden inkar ediyolar israili yahudiliği.
- +1 yıl
bak sanada olmuş aynısı, asıl mesele bu zaten inandıklarımızı ispat edememe ihtimali var gibidir her zaman insanın sınırlı zekası bunu anlamak da zorluk çekiyor , o zaman hislerimizle karar veriyoruz , hissettiklerin ortada, bence onlardan biri olamazsın İslam inancın sağlam , imanın güçlü , en doğrusunu Allah bilir ama bence Allah seni seviyor yanlış yola gitmene izin vermeyecektir, onlara gelince çok tanımıyorum zaten ama benim konuştuklarım yahudiliği inkar etmiyorlar bu kadarını kimse yemez zaten, fetullah cemaatinin de içindeydim bir zamanlar öss zamanlarıydı malum dershanelerine gittim orada abiler vardı herşeyden habersiz İslam için çalışan bizim gibi kişiler , üst seviyelerdekilerin yaptıklarını gördün devletimizi abd mandası yapmak istediler yani seni tavlamak için tabiki biz kan dökmeyiz, bebek katili değiliz , dünyaya faiz belasını sarıp herkesin çalıştığının yarı kazancını haksız yere yeriz demeyecekler o abla da belki bundan habersiz olabilir
Soran+1 yılsağlam olsa bu kadar çelişkide ve şüphede olamazdım galiba. teşekür ederim arastırıcam sonuna kadar.
+1 yılİşinize ne kolay geliyorsa ona inanıyorsunuz. Böylece hesap vermekten kaçmak kolaylaşıyor böylece içinizdeki boşluğu doldurduğunuzu sanıyorsunuz ama aslında içinizi boşaltıyorsunuz farkında değilsiniz.
324 Yorumla
Soran+1 yılevet allahın cehennemde yakmayacagı düşüncesi rahatlatmıstı buna inanınca korkum azaldı hayata mutlu baktım. doğru
- +1 yıl
Ama bu yine de gerçeği değiştirmiyor. Gerçeklerden kaçmak bize zaman kazandırıyor gibi gözüksede aslında bize en büyük kötülüğü yapıyor geçen zamanı geri getirememecesine kaybetmemizi sağlıyor. Bu da bir şeyleri yoluna koymak için geç kalmamız demektir.
Ama bizim dinimiz zaten merhamet dini. Sen samimiyetinle yaratıcına yönel, islamın şartlarına göre yaşa, ibadetini yap şu seni rahatlattığını söylediğin şeyden çok daha huzurlu olacaksın.
Düşünsene seninkisi şu an birazdan vereceğim örnek gibi. Hoca ödev veriyor bize. Sen yapmıyorsun ama hocanın ceza vermesinden de korkuyorsun. Ben diyorum ki aman ya Ahmet hoca iyi adamlar insanları cezalandırmayı sevmez diyorum. Sen de işine geldiği için di mi diye kendini avutuyorsun. Ama okula gidince hoca bir güzel bizi elden geçiriyor. Hakettik mi evet. Niye ödevimizi yapmadık. Yani bizim avuntumuz bizi kurtarmadı. O yüzden deve kuşu gibi kafamızı kuma gömmek totomuzun açıkta olduğu gerçeğini değiştirmiyor ;-)
Soran+1 yılYaratıcının merhameti çok büyük bunu atlıyoruz. o bizi döven öğretmen seytana çok rahat kanabilen birisi günahkar aciz bir kul sadece. Allah isterse ki gücü her seye yeter yakmaz. biz bile kardeşimize çocugumuza bunu nasıl yaparız ateste nasıl yakarız.:)
- +1 yıl
Allah senin sahip olduğun merhametin kaç katına sahiptir bunda şüphe yok. Ancak seni yaratan sana bu mükemmel vücudu veren, nefes almak gibi bir sihhati veren, elini kullanmanı sağlayan, düşünmeni, anlamanı sağlayan yani görmeni sağlayan yaratıcın; paha biçilemez değerdeki bu nimetleri veren yaratıcının sana emrettiğini yapmaman sence de cezalandırılmak için yeterli bir sebep değil mi?
Her şeyi geçtim. İşin sonunda ceza da olmasaydı. Sana bu güzel nimetleri veren yaratıcın için şükretmek adına ona kulluk etmek bir borç değil mi senin için? Yaptığında ne kaybedersin?
Sana açık açık seçme hakkı vermiş yaratıcın bunları yapmamanın bedeli budur demiş bunu gözardı edemezsin. Kalbinde hardal tanesi kadar iman olan cennete girecektir ama cezasını ödedikten sonra.
Sana bir soru hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? O zaman hiç Allah'a kulluk edenle, etmeyen bir olur mu? Allah sana mı daha çok merhamet eder ona mı? - +1 yıl
Allah sana özgür bir irade vermiş seçme hakları vermiş. Sen kulluğu terk ederek ne de olsa kendi yarattığına kıyamaz diyerek aslında bir anlamda ona karşı gelmiş ve onu tanımamış olursun. Bu da ceza alman için yeterli bir sebep.
Oh ne ala o zaman ne de olsa Allah merhamet eder diye kimse kulluk etmesin herkes direk cennete girsin. Yok öyle bir dünya, ne kadar ekmek o kadar köfte.
Soran+1 yılkulluk etmekten kastın neler yapmak?
- +1 yıl
Herşeyinle kul olmanın gereklerini yerine getirip ibadetlerini yapman tabiki ama sen işin kolayını bulmuşsun neler olduğunu bildiğin halde soruyorsun. Neyse ben söyleyeceğimi söyledim alıp almamak sana kalmış. Ben kaçıyorum sana iyi geceler düşün söylediklerimi.
Soran+1 yılbu kulluk görevi dediğimiz seyler namaz mesela tam olarak nedir neden istenir gerçekten böyle bir sey istenmiş midir her seyi arastırıcam. çunku çoğu konusan sadece duydugu gördüğü seyleri bana anlatıyo Şu an . iyi geceler
- +1 yıl
Sana çok basit bir şey söyleyeceğim. ibadetler dahi bizim sağlığımız için faydalıdır. Aslında Allah sana senin için iyi olanı emretmiş. Abdest almanın sayısız faydası var buyur istediğin kadar araştır. Namaz kılmanın sayısız faydası var. Müslüman doktorları geçtim tonla yabancı doktor bunun farkına varıp müslüman olmuşlardır. Başka birisinin telkiniyle değil. Araştır bunları da atlama ama ;-)
- +1 yıl
Aslında siz kulaktan doğma bilgilerle dininizi öğrenmekten kaçındığınızı sanarken kulaktan dolma bilgilerle dininizi terk ediyorsunuz. Bu sözümü asla yavana atma.
Soran+1 yılatmam. en azından arastırmaya basladım. bu çok mu kötü
- +1 yıl
Kötü değil araştır tabi ama unutma. Ateistler falan kendi dinini çok iyi bilmeyen insanları çok kolay kandırabilecek varsayımlarda bulunabiliyorlar. Bu da çoğu insanın bu tarz şeyleri okuyarak dininden olmasına sebep oluyor. Yani iyi araştır. Kafanı takılanları buraya değil gerçekten dinimize hakim insanlara sorun.
Soran+1 yılöyle birileri yok çevremde.
- +1 yıl
O zaman sor çok iyi olmasak da yardımcı olmaya çalışırız.
- +1 yıl
Pisi pisine inancından olmanı istemem.
Soran+1 yılbazı kişiler faydalı oldu. çok inanıyordum onlara islam uzaktı Şu an kandırılıyormusum gibi hissediyorum. bilgisizliğimden faydalanılıyor gibi. ama bana diyolar kuranı da incele arastır diye.
- +1 yıl
Kur'an-ı Kerimi salt okursan şu an doğru düzgün anlamayabilirsin ama yine de oku. Meal de oku tefsirde oku. Ondan sonra taşlar biraz daha oturacaktır yerine.
Soran+1 yılmealini okuyorum.
- +1 yıl
Sonra tefsir de okumalısın iyice anlayabilmek için.
Soran+1 yıltefsir tam olarak ne demek
- +1 yıl
Mealin açıklamasıdır.
Soran+1 yıltamam doğru çunku mealı anlamak zor mecaz cok bilgi çok. ben sadece kuranda ne yazıyor bilmek istiyorum
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun umarım doğruları görürsün dininden olmazsın.
Soran+1 yılinşaallah
he he öyle san. Onların kurucusu amerikalı çocuk tecavüzcüsü bir rahip. İsimlerini sonradan değiştirdiler. Bilmediğin kuyuya girme her sakallıyı deden sanma
21 Yorumla
Soran+1 yılo adamı sordum inkar ettiler.
Ve mâ yu’minu ekseruhum billâhi illâ ve hum muşrikûn (muşrikûne).
Ve onların çoğu, şirk koşmadan Allah’a inanmazlar. YUSUF-106,23 Yorumla
Soran+1 yılşirk koşmak istemiyorum
Soran+1 yılkalbim doğruyu bulacak inşaallah
Madem araştırıyorsun,, dua et? Direk seni yaratana sor o sana doğru yolu gösterecektir!!! sonuçta Allah saba bşr akıl vermiş,, dua et aklı verene güven ı da sana doğruyu gösterecektir. buralarda arama cevabını.. yoksa aklın çooooook karışır. Allaha hepimizi yaratana güven..
00 Yorumla
+1 yılahaha ben küçüklükten beri cinlerle arkadaş olan birisiyim yehova falan yok gerçek din müslümanlık bana öyle söylüyorlar kendileri kafir cin olmalarına rağmen
20 Yorumla- Diğer konusunda 601 cevap paylaştı.
+1 yılKusura bakma ama sen kendindinini araştırsaydın önce sadece sormak yetmez okuyup anlamakta lazım yaratıcıyı zalim olarak görmüşsün mesela bunu iyi okuyup araştırsaydın zaten böyle olmadını bilirdin
11 Yorumla
Soran+1 yılarastırmaya basladım
Yehova dediğin isanın havarilerinden bir tanesi hıristiyan mı oluyorsun?
04 Yorumla
Soran+1 yılhristiyan değiller.
Soran+1 yılbildiğim hristiyan olmadıkları isanın allah olmadıgına inanmaları
Dilerseniz yardımçı olabilirim. Sorularınıza en doğru şekilde cevap verebilirim.
00 YorumlaDiğer konusunda 941 cevap paylaştı. Bilmekle beraber mantıksızda bulduğumdur. Yaradılma ve yaradılış mantığını iptal eder.
018 Yorumla
Soran+1 yılhayır öyle değil. adem ve havvadan geldik onlar günah işlediği için ölüm insanlığa verildi. genetik şekilde geçer gibi günahlar ve ölüm insanlara geçti. diyolar.
- +1 yıl
Günahı kabul edip aynı zamanda cezalandırıcı olmayan bir yaradandanda bahsediyorlar. Çelişki burada başlıyor. Madem ceza yok neden günah var. Günah varsa sevapta varki o zaman bu günah ve sevaplar bizim ne işimize yarıyor. Madem ceza yok o zaman beni günah işlemekten alıkoyan ne gibi gibi...
Soran+1 yılödül cennet en basta yaratıcının amaçladığı. ceza ise kötülerin yok olacagı ve bir daha yasamayacagı ve cennette yasayamayacaklarını bilip o üzüntüyü çekeceklermiş.
Soran+1 yılmüslümanlık en son din ve kitap da en son yazılan. kopya diye bakarsak tevrat zebur ve incil önce yazıldıgı için kur'an onlardan esinlenildiği denilebilir. o açıdan bakmamak lazım. bunların farkı yaratıcıyı yanlıs tanımak mesela yehovanın sahitleri ölünce ruhun yasamadıgını kıyamete kadar yanı iyi ya da kötü bir şey hissetmediğini söyler. ama islamda sorgu ölünce baslıyo. azap da cennette. yuzyıllar sonra ölecek kişinin alacagı ödül ya da ceza benimkine nasıl es deger oluyo. ya kıyamet kopmadan ölenler ya da ölmemişler. kabir azabı cekmeyecekler mi ama ben yuzyıllar önce öldüm ve kabir azabı cektim islama göre
- +1 yıl
Her dinde olan ceza ve ödül yehova şahitleri tarikatında ( bana göre tam bir din değildir) göze hoş gelecek şekilde sunulmakta ve basitçe tazdığın örneklerdeki gibi sığı görüşlerler ile kafa karıştırmaktadır. Oysaki islamiyettede hristiyanlıktada kabir azabının derecesi ve süresi anlatılmış cezanın cehennem azabından düşüleceği aktarılmış böylece yanıltıcı duran adil olma konusu mantığa kavuşmuştur. Cenbet ve cehennem ise tüm diğer dinlerde kıyametten sonraki ödil ya da ceza olarak aktarılmış ve şartları söylenmiştir. Yehova tarikatı ya da dininin çarpıklığı kurucusu charles russell incelendiğinde anlaşılabilir. Kendisi hem tecavüz hemde dolamdırıcılıktan hükümlü bir papazdır kı papazlık hayatıda mezhep değişikliği ve farklı kliselerden ayrılma girme şeklinde geçmiştir. Yine hristiyan bir papazın yahudi kökenli yehova şahitlari adlı bir din türetmesi de ilginçtir. Yehova incelendiğinde tanrılık sıfatı görülecektir.
Soran+1 yılbunları okudum bir kaç yerde ama o adamı kabul etmiyorlar. iftira oldugunu internette öyle yazıldıgı söyleniyo. sormadım mı sanıyosunuz. her seye cevapları var. onları dinlerken evet dogru olabilir diyorum.
- +1 yıl
Onları onlardan dinlersen tabiki böyle olacaktır. Ayrıca yalanlama yoktur arşivlerde charles russell' ın ceza kayıtları durmaktadır. Ayrıca kabul etmemekte ayrı bir sıkıntı çünkü adam dinin kurucusu. Bir dini kabul edip anlatanların o dinin peygamberini yok sayması tuhaf değilmi. ( russell için bu sahte sözde peygamber olarak geçerlidir ). Bu çok şefdaf olmayan gizli sayılabilecek tarikat ya da din her zaman senin duymak istediğin senin kolayına ve hoşuna gidecek şeyleri sana söyleyecektir
Soran+1 yılsanırım haklısınız. gözümdeki perde aralanıyor gibi. ama işte kendimi koyun gibi hissediyorum onlar konusurken de etkileniyorum sizin yorumlarınızdan da okudugum arastırdıgım her seyden de.
Soran+1 yılcehennemin olmayısını düşünmek allahın çok çok merhametli oldugunu düşünmek beni çok rahatlatmıstı. ki başlarda çok zorlandım ama sonra ikna oldum suansa kendimi saçma seylere inandırılmıs hissediyorum.
- +1 yıl
Yaratıcının merhameti tüm dinlerde yazar ve anlatılır. Ama bu merhametin en büyük halleri yine islam dininde vardır. Kadir gecesi günahların affolunmasından hac ile töbenin kabulune kadar. Fakat yine her dinde cezada mevcuttur. Cenneti kabul edip cehennemi kabul etmemek saçma ve boş lakırtıdır. Eğer hiçbir sınava ve yargıya tabi olmayacaksak neden dünyada var olduk. O zaman neden sadece cennet var. Cehennemde varsa ceza da cardır neden yokmuş gibi lanse edildi gibi sorular akla gelir. Allah bağışlayıcı ve affedicidir fakat suçlularda ceza çekeceklerdir. Bu böyle yani.
Soran+1 yılonlara göre adem ve havvayı dünyadaki cennete koydu lakin şeytana uyunca ölümsüzlük insanlara geçti. ama bastaki amacı insanlar ölümsüz ve sonsuz güzellikteki cennette yasayıp çoğalacaklardı. günah da bize adem ve havvadan geçmiş. bizim sucumuz yokmus. bu yüzden yine de seytana uyanlar sadece yok edilecekmiş hayattan silinecek. ceza buymus. ates yok diyorlar. çünkü bize günah genetik olarak adem ve havvadan geçmiş. onlar seytana uymadan önce kusursuz ve günahsızmıs.
- +1 yıl
Bu mantıklımı peki. Ben bir katilim cezamı çektim öldüm. Sonra oğlum da katil oldu ve ceza almadı öldü. Sonrada dendiki bunun babası katildi ona bu günah genetik olarak geçti çocuğun suçu yok. Sadece ölsün. Acı ve ıstıraplı bir ceza çekmesin. Böyle bir yargı mümkünmü. ya da şöyle bak konuya o zaman senin hiçbir cezai ehliyetin yok. İyi şeyler yaparsan ödül var kötü şeyler yaparsan seni sıkıntıya sokacak bişi yok. Mantıklımı. Özgür irade ve sorumluluğa ne oldu. Her şahsın yaptığı iyi ve kötü şeylerin sorumluluğu yalan oldu. O zaman işime gelen kötülükleri yapayım ama iyilikte yapıp hitpoint kasayım böyle bir mantık olabilir mi? Sanada dini çarpıtma gibi gelmiyor mu?
Soran+1 yılbana başlarda çok şey gibi gözüktü ama islamı bilmiyorum kulaktan duydugum seylere süphe edişim onların işini kolaylaştırdı. ama insanın fikri değişir mi ya sürekli. nasıl bir insansam
- +1 yıl
Değişir değişir merak etme sokıntı sende değil. Ama bence gerçekten doğru kaynakları bulup islamıda bir araştır. Çeliştikleri bir çok nokta göreceksin. Yehovanın anlamı ve yahudilik ilişkisi ile hristiyan ve sapkın bir papazın dini nasıl bir araya gelmiş. Neden yehova denmiş bir incele düşün.
Soran+1 yılteşekür ederim
Ne yani ahlaksızlıklar haksızlıklar cezasızmı kalsın karmı kalsın kötülerim yanına Allah acımasız olduğu kadar merhametlidir de
035 Yorumla
Soran+1 yılbenim de basta söylediğim inkar ettiğim hep buydu ama bunun cezası canice işkence yapmak değil diye düşünüyorum.
Soran+1 yıldesen ki cehennem var o aklımıza gelen çocuklara tecavuz eden insanlar kadar kötü insanlar cehennemde yanacak inanırım ama diyosunuz ki elbet cennete gelecek. o adamın bizim yanımıza geleceğini söyleyen dinden nasıl şüphe etmeyiz?
Soran+1 yılkuran'ın mealını okudun mu yoksa yasadıgından beri duyduklarını mı söylüyorsun?
- +1 yıl
Bir insanın tam müslüman olabilmesi için islamın ve imanın şartlarını kabul etmiş olması lazım içinde zerre kadar Allaha iman olması lazım cehennemden Allahın günahkar kulları halat iğne deliğinden geçinceye kadar çıkamayacaklar o senin bahsettiğin ağır cezalara tebi tutulacaklar yaptıklarından kat kat ağır cezaşara cennete girseler bile belki sonsuza dek 7 tabakadan en altta yaşayacaklar tabi doğrusunu Allah bilir
Soran+1 yılcennet baska bir evrende mi bu dünyada mı kurulacak?
Soran+1 yılAllah bu dünyayı yaratmıs bir sürü güzel bitki hayvan daglar selaleler denizler çok güzel şeyler manzaralar vermiş bize. bu dünyayı gerçekten yok edecek mi? inancına göre. Bu kadar sevdiği bir yeri alt üst mü edecek.
- +1 yıl
Güzellikler geçici be burası bir sınav yeri bu dünya sence 200-300 yıl önceki dünyamı kocaman bir delik açılmış atmosferde git gide betonlaşıyor o denizler pisleniyor manzara binadan gözükmüyor Allah bu güzellikleri seyir içinmi yaratmış sence insanların kullanması için yaratmış ve kullanıyoruzda gerçi biraz hatta bayağı bir hor kullanıyoruz yani o yüzden neden yok etmesinki
Soran+1 yılçok doğru dedin.
Soran+1 yılbenim onlara bu kadar cabuk inanmam islamı bilmememden
Soran+1 yılbunlar kliseye gitmiyor haftada bir bir toplantı salonunda toplanıp kitaptan bazı bölümler hakkında tartısıp konusuyorlar. bir iki saat. ve herkese açık oluyo. para veren de görmedim keske verseler :)
Soran+1 yılbilmiyorum o kadarını
Soran+1 yılbunu söylemek kolay ama tanıdıgım insanların bir kötülüğünü görmedim ve sevdiğim insanlar sahıs olarak. sadece böyle düşünülüyo diye onlara sırt cevıremem elimde somut dusuncelerim olmadan.
Soran+1 yılbu sözleri söylemenin onların bana söylemesinden hiç bir farkı yok. onlar da bana müslümanlığın yanlış taraflarını hafif de olsa göstermeye çalışıyor. yanlıs seylere inandıgımı. anlayabilmem için net bilgiler olmalı. yanlıslıklarını görmeliyim
Soran+1 yıldünya bomboşken ademle havvayı yaratan dünya sadece iki kişiden bu kadar çoğalan bir yer Allahın kötülerden temizleyemeyecegıne nasıl inanırsın
Soran+1 yıliyiler nerede yasayacak? yaradan en basta ademle havvayı cennete koyup ölümsüzlük vermedi mi. onlar gunahı secince ölümlü ve günahkar oldular genlerle de bize geçti. yaradanın ilk amacı kıyametten sonra gerçekleşecek iyiler cennette sonsuza dek yasayacak
Soran+1 yılsaçmaladın iyice. seni ben 1+1 eski kokulu gürültülü havasız bir eve koyayım mı mutlu olursun bahceli havuzlu güzel esyalrın oldugu sevdiğin hayvan ve bitkilerin oldugu bir eve mi.:)
Soran+1 yılhayır yaratıcıyı tanıycaksın gercek yaratıcıya dua edeceksin evet iyi de olacaksın ama namaz oruc bunları tamamen arastırmadım henuz. gerçekten emretti mi neden istedi. kulaktan ondan bundan duyduguma inanmıyorum
- +1 yıl
Dabbenin her eve gireceğine dair bir ayet var internet nerdeyse her eve girdi o yüzden internete dabbe diyorlar her türlü yararlı bilgiyi öğrendiğin gibi kötü bilgiyide ediniyorsun sorularlaislamiyet gibi siteleri araştır sorularını sor diğer dinleride araştır araştırmal iyidir
Soran+1 yılkaybolup gitmeden doğru yola bir çıksam :)
Soran+1 yılnet bir inanısı düşüncesi olmayan insan en berbat insan. hayatım kuskuyla geçiyor. ilk defa böyle arastırıyorum. onda da yanlısa mı gidiyorum bilmiyorum. onlarla konusunca sanki ben çok özelim secilmişim sanslılardanım ve doğru yolu buldum ve seytan beni bu yoldan döndürmek için her seyi yapacakmıs.
Soran+1 yılteşekürler iyi geceler :) mesajlasır gibi oldu :) okuyan herkese tesekürler ilgilenen :)
Soran+1 yılteşekürler
Birak bu ayaklari demiyor seytan beni o dur kandiriyor
07 Yorumla
Soran+1 yılanlamadım
Soran+1 yılumarım şeytan değildir :)
- +1 yıl
Sonucta ozgursun. Hz omere biri gelir der ya Ömer sen bu kadar sey yapiyorsun ya cennet ve cehenem yoksa ne olacak. Hz Ömer derki ben iylik yapiyorum namaz kiliyorum oruc tutyorum bunlar kotu seyler degil peki sen ne yapiyorsun inanmiyorsun. Ee eger senjn dedigin dogruysa ikimizde yok olup gidecegiz ya benim dogruysa ne olacak? Seninde o mesele simdi
Soran+1 yılömer değil o şemsi diye biliyorum. hikayelerden biri zaten. ya sabah aksam namaz kılsam her ibadet denilen seyi yapsam ki yanlıs yaratıcıya dua ediyosam bunun puta tapmaktan ne farkı var. cehennem yoksa seytan bunu kafamızı karıstırmak için yüzyıllarca aklımıza soktuysa ben cehennemden korka korka dua edersem allaha dua etmiş olmuyorum ki. allah demiycek mi ben cehennem var mı dedim diye. gerçek yaratıcı nasıl biri bunu bilmek gerek
Soran+1 yıltesekürler :)
+1 yılYehovanın Şahidleriyle ilişkilerinizi devam ediyormusunuz? Aslında iyi insanlar
00 YorumlaGel islamdan konusalim.
01 Yorumla
Soran+1 yılbilgiliysen olur
+1 yılYehova yahudilere mi ait?
06 Yorumla- +1 yıl
Az bir baktım da heistiyanlik mis galiba Tanrı ve oglu kafadan olayi bitiriyor eger bir Tanrı varsa kı Allah'tır onun oglu olduğuna inanıyorsanız Tanrı'nın da bir babası olmalı onunda bir babasi... Bu akla mantığa uymayan bir durum Allah kı en guzel sıfatlar ondadır o doğmamış doğurmamış esi benzeri yoktur yaraticj varsa tektir ben incilide tevrati da okudum karşılaştırdım hak olan son olan kurandir senide Allah yoluna geri dondursun insallah
- +1 yıl
Allah sonsuzdan gelmiştir allahı Zaman ve mekan icinde düşündüğümüz icin hep karamsarlık yasıyoruz oysaki zamanla ve mekanla sınırlı olan bizleriz aklımızda onun dışına çıkamıyor Allah zamanın ve evrenin bıttigi yani arş-ı alada oldugunu bize soyluyor düşün kı Allah Zaman icinde olsaydi kendisi zamanin yaratılmasından sonra var olacaktı ama onu bağımsız düşünürsen zamanın ve mekanın sonradan yaratildigini anlayacaksın Allah'ın oglu yoktur bunu kafandan sil yeryüzünde elçileri vardır en büyükelçisi de Hz Muhammed dir
Soran+1 yılkuran isayı kabul etmiyor mu?
- +1 yıl
İsa da bizim Peygamber'imiz tabiki kabul ediyor
Soran+1 yılama oğlu oldugu kabul edilmiyor demi.
- +1 yıl
Ben bos mu konusuyorum ya da sen anlamak mı istemiyosun o kadar kelimeyi tezi bosuna yazdim senin kafa hala baska yerde kusura bakma sen zaten inanmak istemiyosun bir kere inanmışsın İsa Allah'ın oglu diye Allah seni ıslah etsin kendimi yoruyorum burda bendeb
ön boşluğunmu doluyo arka boşluğunmu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah zalimleri yakıyo zaten yanlış olmasın
05 Yorumla
Soran+1 yılbizi yaratmıs tüm dünyanın güzelliklerini vermiş bir çeşit çiçek meyve sebze değil çeşitlerce hem de. bizi o kadar seviyor o kadar merhametliyken bizi nasıl yaksın. nasıl demir saclarla işkence etsin. o kötü insanlar yok olarak sonsuz cennette yasama ümitlerini kaybederek en büyük cezayı alacaklar zaten neden bize ateşlerde işkence etsin.
Cevap sahibi+1 yılİnananlar cezasını çektikten sonra Cennet e gidiyo zaten.
Bir de senin hakkını yiyen merhametli olmayan güçsüze eziyet eden birinin ceza çekmesi mantıksız mı sence?
Allah affedicidir ayrıca, tövbe edeni affeder.
Soran+1 yıldaha çocuk yastaki kızlara tecavüz eden birisi cehennemde yanıp sonra iyilerin arasına o kızın yanına belki de cennete gelecek buna aklınız nasıl yatıyo?
Cevap sahibi+1 yılCehennemde yanmayı basit bir şey sanıyosun galiba. Öyle birinin müslümanlığına da ben inanmam ama Allah bilir.
'''Allaha inandım de, sonra da dosdoğru ol.'' bu kadar basit bence, sosyal medyada ateistlerin dediğine bakarsan işin zor.
Soran+1 yılateistlik en son inanacağım sey. bir yaratıcı var kesin eminim. ama dosdogru nasıl olunur
Gizli Üye(30-35)+1 yılnasıl cevap alamadın sor bana
018 Yorumla
Soran+1 yılislamla mı alakalı?
Cevap sahibi+1 yılevet
Soran+1 yılkadere hiç aklım yetmedi. algılayamadım ta cocukken bile. bizim hayatımız önceden yazılmıssa iradem ne işe yarıyor ve kaderimde olanları yasıyorsam bunun cezası olarak neden cehennemde yanıyorum?
Cevap sahibi+1 yılbak kader Allahın alim ismiyle alakalıdır. Allah sonsuz ilmiyle evrenin başından kıyamete kadar olacak herşeyi levhi mafhuza yazmıştır ama yazdığı için onlar olmuyor bildiği için oluyor başka sorun varsa sor
Soran+1 yılyani benim sonunda iyi ya da kötü olarak öleceğime kadar biliyor. tabi biliyor ben ondan şüphe etmiyorum. ama sonunda kötü biri olacagım bunu biliyor ve ama daha kötü şeyler yapmamısken ettiğim dualara cevabı nasıl oluyor?
Cevap sahibi+1 yılduanın kabul şartları var onlara uyarsan duanın kabul olduğunu görürsün sorun özel olarak şöyle algılıyorum kaderini biliyor ama şu an hayatının bir gidişi var ettiğin dualar makbulsa bu gidişi etkiler ama bu kaderini etkilemez yani senin için kaderin şu an belirsiz elinden gelenin en iyisini yapman gerekir güzel kardeşim
Soran+1 yıldualarım kaderimi etkilemez yani Şu an kaderim yazılı cizili değişmez ama kaderim Şu an belirsiz mi? anlamadım. anlamıyorum kaderi.
Soran+1 yılteşekür ederim yine de ben çok aradayım kafamda bin tane soru ve bin tane çözümü. içim de sıkkın düşünmekten. arastırırken islamdan çok uzaklasıyorum ama kuranın mealini bile okumamısken anlamını bilmezken bu kadar körü körüne inanmalarına da şaşırıyorum. arastırıyorum sonunda içim rahat olacak biliyorum. kim ne derse desin
Cevap sahibi+1 yılkaderin zaten çalışmana göre belli oluyor Allah sadece yazıyor Allah için geçmiş gelecek hepsi bir andır örneğin ölen birisi kaderi dünyada yaptığı tercihlere göre şekillenir ama Allah bilir Allahın bilmesi etkilemez kaderini diye biliyorum
Cevap sahibi+1 yılkardeşim ne kadar sorun varsa sor ben sıkılmam ben araştırdım tasavuffi kitaplarda oku orda iyi açıklamalar var
Soran+1 yılelimde islamla alakalı kuran ve meali ve elifbalar dısında kitap yok bulmam gerek. islamla alakalı seyler duyunca mesela senin yazdıkların inandırıcı geliyo ama onlara sordugumda aldıgım cevaplar da mantıklı geliyo. ne doğru bilemiyorum ki
Cevap sahibi+1 yılkardeşim islamla en sevdiğim neydi biliyor musun ben küçükken köyde oturuyordum orda abdestli güler yüzlü ihriyarlar bana o kadar sevimli geliyorduki o zaman bile derdim islam ne kadar güzel ve doğru bir din
Soran+1 yılevet o yaslı teyzeler namaz kılarlar oruc tutarlar belki çok iyi insanlar ama kur anda arapcası değil anlam olarak ne yazarlar bilmezler. kulaktan duyma seyleri bilirler. Allah dinine böyle mi inanılmasını ister bilemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılHayır ben onları kast etmedim benim dedem alim bir kişiydi 2 kez hacca gitti bize dinle ilgili çok güzel hikayeler konular anlatırdı o ve onun arkadaşlarından bahsediyordum ben
Soran+1 yılanladım. su dini değil de islamı daha agır arastırmaya baslayacagım. sanırım hata yapıyorum.
Cevap sahibi+1 yılevet kardeşim İslamı özellikle Mevlana, Abdulkadir geylani gibi gibi kimselerin açıklamalarınıda oku kitaplarından. anlamadığın kelimler olursa hemen pes etme sözlükten bak
Soran+1 yılbana dua edin lütfen
Cevap sahibi+1 yılederim tabi güzel kardeşim
+1 yılzavallı çocuk :D
05 Yorumla
Soran+1 yılbiraz öteye..
Soran+1 yıldin alaya alınacak bir konu değil
- +1 yıl
alaya alan sensin ben değil evlat
Soran+1 yılsürekli bunu düşünüp her boş anımda arastırıyorum. kitapları okuyorum. amacım alaya almamak
- +1 yıl
islam en son din islam üzerine din yok ve tek allah var ne yaratıldı nede oğlu var neyse yehova sana
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası