Ben 25 yaşındayım. İlk önce 14 yaşımda annem yazın kapanmamı istedi, alıştırma olması için, istersem okullar açılacağı zaman başörtümü çıkartabilirdim. Yaz sonu geldi. Israrla açılmamamı söylediler, ama ben açıldım. Bu olaydan sonra 16 yaşında ailem yine beni kapanmaya ikna etti. Oda bana kıyafet almadılar çok uzun bir süre, kapanırsan en güzel yerlerden alacağız diye. Zaten kendimi bildim bileli kuran kurslarına gidiyordum. 11 Yaşında hoca diye sesleniyordu mevlütte ki kadınlar, Yasin - Şerif okuyabiliyordum o yaşta tecvidli. Konuya gelecek olursam. Ben 16 yaşında kapandım 18 yaşında açıldım. Zorla, kıyametle. Çocuk yaştaydım. Bana sürekli açıl diye telkin edenlerde oldu, lise de hocalarımın Burası İran mı demesi de oldu (okul çıkışında başım kapalı gördü). İş bulamamaktan, okuyamamaktan korktum. Tamamen cahillik. Şu an ki aklım olsa hiç açılır mıydım. İnsanlarda arkamdan çok konuştu. Ama bunlar çok önemli değil. Tekrar kapanmayı düşünüyorum. Ama bir türlü karar veremiyorum. Korkuyorum. Günahı sevabı biliyorum sonuçta. İnsanlar benim ailemin o zamanlar beni bu şekilde kapattığını nereden bilecekler ki. Herkese kendi istedi dedi tabi ki. Sizinde yorumlarınızı bekliyorum. Yerimde olsanız ne yapardınız? Şu an çalışıyorum okul bitti, 2 senedir çalışmaktayım. Patronum izin vermezse işten de çıkabilirim problem değil.
Cevabın nedir?
Resmen zorla itekleye itekleyene müslümanlığa zorlamışlar başka hiçbir seçeneğin yok illa da kapanacaksın diye diretmişler sana. Şahsen ben inadına kapanmazdım ki benim ailem hiç böyle değil ailedeki tek müslüman olan da benim kafam rahat. Bak iyi düşün artık kapanırsan açılamazsın yetişkinsin ve buna dayanabilecek misin otur düşün karar ver tarafsız birilerine danış. Ailene sorma onlar seni kendi istediklerine teşvik edecekler gidip bir ateiste sorsan o da seni inanmaya teşvik eder. Kendin karar ver yazını sıcağını soğunu kısmetini işini çevreni hislerini düşün ve karar ver. Sana kapan veya kapanma diyen kimseyede aldırma senin hayatın bu
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen ilk kapandığında 17yaşımdaydım o zaman fetonun dershanesine gidiyordum 19yaşımda açıldım sonra 21yaşımdan kapandım ve 24yaşımda açıldım bende de var ama yine açılmaktan korkuyorum çünkü iman power olduğunda kapanıyorum iman gidince açılıyom
02 Yorumla
Soran+1 yılBir daha kesinlikle açılma olayı olmıycak allahın izniyle. Bizim durumumuz biraz farklı. Benim ailem Allah rızasından ziyade (özellikle annem) kandırma çabasıyla kapatmaya çalıştı. Ve her ikisinde de yaşlarım ufaktı. Birincisini saymıyorum bile ben. 3 ay yaz boyu. Alışmak için demesine kanacak kadar küçüktüm. 18 yaşımda açıldığımdan beri vicdanım rahatsız sonuçta doğruyu yanlışı biliyoruz. Açıldıktan iki üç gün sonra pişman olduğumda da bana vesvese veren insanlar oldu. Allah onlara onlardan sorsun ne diyim
- +1 yıl
İnşaallah hayırlısı olsun senin için canım
+1 yıldemişlerki sokak temizlikçisi bile olsan o sokağı öyle bir süpürki insanlar orda toplansın nekadar güzel süpürmüşler desin... kapanmak güzel şey layığıyla elinden geleni yaptıın müddet... günümüzde kapalılar var bir kariş dil jilet gibi göz ve balon gibi agız neyi neden yaptimizi bilelim... ozamn çok mutlu olursun...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa genc kizsin hersey turban degil din olayi insani somuruyor biraz mantikli dusun ya sacinin kapanmasi neyi degistircek ya da soyle diyim edepli giydikten sonra kapanmana gerek yok
14 Yorumla
Soran+1 yılAllahın ayetini yorumlamak başka taraflara çekmek yanlış olur. Yapıp yapmamak insana bağlı. ancak inançlıysanız rica ediyorum böyle şeyler söylemeyin şirke dahi girebilir. Kendi iyiliğiniz için. Mümkünse meal okuyun.
Cevap sahibi+1 yılK. bakmada birazda kafani calistir hersey din degil mantik la karar ver herseyden once dusunce kalbin temizse allaha bisey ispat etmek zorunda degilsin allah yurege insanliga bakio gerisi tefarruat
Soran+1 yılfarzlarını yalanlıyorsun şu anda asıl sen biraz mantıklı düşün. Kendisine inandığını ama sözlerine inanmadığını söylüyorsun. Bir çelişki yok mu?
Cevap sahibi+1 yılBen allaha inaniom kendisi denmez ve Ben kuranda yazan bazi seylere inanmiom acik soylim birqz mqntikla davraniom
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
17Cevap
Ne güzel isteğin varsa kapan bende istiyorum ama yenemiyorum bir türlü kendimi kimsenin ne dediğine Cidde'n aldırış etme ama yaşadığın şehir neresi Orayla da alakalı galiba
11 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul
+1 yılSorun olursa iştende çıkarım demişsin mâşaAllah bu ne güzel imandır. kapanmak her Müslüman kızına veya kadınına farzdır açık ayetlerle emredilmiş kapanırsam derecen kesin yükselir hatta makamında yükselebilir kapanmama durumunda her mahrem erkek gördüğünde günah olur Allah senin içine bu duyguyu koymuş hemen kapan derim çünkü Allahın sevgisini kazanmak her şeyden güzeldir daha fazla vakit kaybetme içindeki sevgi azalmadan kapan.
10 YorumlaBu senin hayatın ama ailenide bir kenara bırakamazsın zor bir karar. Sana tavsiyem kapalı olmadanda dinini yaşayabileceğini göster onlara. Benim çevremde örnekleri var mesela lisedeki din hocam öyle bir kadındı ve ben herzaman hayran kalmışımdır ona.
03 Yorumla
Soran+1 yılHerşeyin günahı sevabı ayrıdır. Kapanmak farzdır. Tam dini vecibelerini namazını da kılsan, orucunuda tutsan avret yerlerin kapanmazsa tam dini vecibelerini yerine getirmiş sayılmazsın. Kendimizi kandırmayalım. Nasıl ki başı kapalı olup namaz kılmayan insanın dini vecibelerini tam yerine getirmemesi gibi
Soran+1 yılnefsim uğraşıyor diyorum. Belki bir kişi bana başka bir görüş sunucak ve bende işte bu diyip karar vericem. Senin görüşün benim işte bu diyebileceğim bir şey değil. Aferimi senden diye duyıyım
Diğer konusunda 677 cevap paylaştı. Kapanirsan sarkanlar azalir laf atan pek olmaz tenhada kistiran pek olmaz her zaman istedigin iste ve istedigin maasa calisamazsin ama guzeldir
02 Yorumla
Soran+1 yılSırf laf atamasınlar diye kapanacak olsam belimde silah taşır laga luga yapana çıkarır gösteririm. Allahın emri fitneye maal vermemek içindir. Günahtan uzak tutmak içindir.
- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılİnşallah kapanirsin Dualarım seninle sende bana dua et bunun için müminin mumine duasi kabul olur. Buyruluyor☺
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim edicem inşallah :)
+1 yılPatronunun izin vermiyceğini sanmıyorum da oyuncak değil bu. En az 1-2 ay daha düşün.
01 Yorumla
Soran+1 yılbir daha açılmam zaten Allah'ın izniyle, kapanırsam şayet
+1 yılDinde zorlama yok? Nasil ailen kapanmaya zorluyo seni? Anlamiyorum bunu? Gerçekten anlamiyorum. Içinden gelmiyosa kapanma.
11 Yorumla
Soran+1 yılşu anda ailemin yaptığı bir şey yok. Çok pişman olmuşlardır da bana bir şey diyen olmadı pişman olduk diye. Kendi isteğim şu anda
Senin yerinde öbür dünyada açıl diyenlr burası iranmı diyenler hatta patronun yanmayacak seni mahşerde tanımamazlıktan gelceklr kaçacaklar onlarda hakkın varsa alma diye ona göre düşün taşın haraket et
00 Yorumlaee kapan o zaman abla sorun ne? burdaki insanların senin başörtünle ne işi olur sen imanına bak boşkoy gerisini
00 Yorumla
+1 yılözgür bir birey olarak içinden geleni yap, sorumluluk senin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTanidigm asik oldugum bir kiz vardi kapaliydi acildi cok sasirmistm gozumde degeri azalmisti nie acildi hic anlamamiatim simdingoruyorum nerde o kapali kiz nedde simdiki daracik seyler giyiniyo falan insana tuhaf geliuo kiz 20 yasnda
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah şaşırtmasın ne denilebilir
Cevap sahibi+1 yılamin :)
yazdigini okumadim ama bu konuda bisey demek istiyorum. kapanma tesetturlu ol yoksa kapanma.
00 Yorumla
+1 yılne iş yapıyorsun ve kapanmaktan kastın eğer modern bir kapanmaysa hiç kapanma ama uygun şekilde kapanacaksan hiç bekleme
010 Yorumla
Soran+1 yılmodern şekilde kapanmadan kastınız nedir acaba? Ben araştırma yaptım. Renklerle alakalı bir ayet ya da görüş yoktur. Hatta yeşil ve beyaz giymek sünnettir. pantolon konusunda üstte ki tunik vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde ve dizden biraz daha aşağısında ya da bileğe kadar olmalı. Pantolon' da dar olmamalı.
Soran+1 yılHz. Muhammed (sav) zamanında kadının biri attan düşüyor altına erkeklerin giydiğine benzer pantolon gibi bişey giymediği için altı açılmıyor. Ve onun gibi birşey giyenlere Hz. Muhammed (sav) dua ediyor. İsmini unuttum giydikleri şeyin
Soran+1 yılSigorta acentesinde çalışıyorum
- +1 yıl
modern şekilde kapanmak daracık giyinmek pantalon giyme iç çamaşrıın belli şekilde makyaj yapmak vs vs renklerle aalakalı tabiki ayet ya da görüş yok ama erkeği cezbetmeyecek ilgisini çekmeyecek şekilde giyineceksiniz
Soran+1 yılpantolon etekten daha sağlıklı. uzun etek giyince otobüzse binerken merdivenden çıkarken nerdeyse dizine kadar açılan kadınlar var. Pantolon haram değildir.
- +1 yıl
yanlış biliyorsun peygamber efendimiz pantalonu yasaklamıştır
Soran+1 yıleski dönemde araplarda pantolon dahi yoktu. Siz de şu an patolon giymemelisiniz o halde. Özellikle kot jeansler. Hristiyan erkekle ayırt edilebilmelisiniz. Günahı büyüktür onlara benzemenin. Artık kadın ve erkek giysileri tamamen karışmış durumda iyi düşünün lütfen. araplarda erkekler kadın elbisesine benzeyen üstler giyerler
- +1 yıl
hayır erkeklerde pantalon vardı lakin dar jean ve dediğiniz gibi batılılar benzer taytbari pantalonları kot pantalonları giymek dinimizce sakıncalı erkeğin giydiği pantalon bol olacak erkeğinde hatlarını belli etmeyecek araplar da şalvar giyer ayrıca üzerine pardesü vari kıyafetler vardır
- +1 yıl
sustun
Soran+1 yıldar olup olmaması da önemli ancak, hiç bir şekilde hristiyan bir erkekle benzememeniz gerekiyor. Sokağa çıktıınız kıyafete dikkatele bakın. Ben bir ortama girdiğimde hristiyan bir erkekte girse farkımız anlaşılır mı diye. Şalvar tarzı diyorsunuz siz. Kadının pantolon giyinmesi Peygamberimiz (asm) döneminde de vuku bulmuştur. Nitekim Efendimiz aleyhisselam İmam-ı Ali ile (Baki) mezarlığında iken yan yoldan bir kadının, bindiği eşek üzerinde giderken yağışlı hava sebebiyle ayağı kayan eşekten düştüğü görülür. Derhal yüzünü başka tarafa dönen Efendimize:
"Kadın sirval giymiş, bir yeri açılmadı!" derler.
Bunun üzerine Efendimizin (asm), bindiği eşekten düştüğü hâlde bir yerinin açılmasını önleyen sirvali giyen hanımlara dua ettiği duyulur. Ayrıca ismi silvarmış lütfen araştırın
+1 yıliçinden ne yapmak geliyorsa onu yap
10 Yorumla- Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılkararsız biyey yapma mutlu olamasın
00 Yorumla - Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKapanma derim
222 Yorumla
Soran+1 yılsebebi neydi öğrenebilir miyim lütfen?
- +1 yıl
Gereksiz buluyorum kapanma işini. din diyosan dinde öyle bişey yok tamamen uydurma
Soran+1 yıl"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31). Bir ara kuran meaili okumanızı tavsiye ederim
- +1 yıl
Yok öyle bişey. bilmediğin daha çok şey var senin. kuran 500-600 yıllarında yazılmış bişey. ozmn ler arabistan fuhuş ülkesiydi. allah ta buyurmuş ki kadınlara götünüzü başınızı örtün milleti tahrik etmeyin. kardeşim araplarda peygamberin ölümünden sora kadınları herşeye burunlarknı sokamasınlar diye uydurmuşlar. kafanızı örtün. allahın buyurduğu şu ki tahrik etmeyecek şekilde giyinin. senin saçını görüpte ya da başkasının saçını gören kimse tahrik olmaz. dini kenara bırak mantıkla düşün biraz. ben şahsen kadın olsam böyle dini sevip te ibadet etmem ki allah bana kafanı ört buyurmuş. güneşin sıcağında terin içinde. Bence sen biraz araştırmacı Hakkı Yılmazı dinle. okuduğun kuran doğru çevrilmemiş. araplar kafasına göre çevirip yorumlamış
Soran+1 yılşu anda kuranı yalanladığınızın farkında mısınız? Kuran her çağ için indirilmiştir. Yapmıyor olmak ayrı inkar etmek ayrıdır. He inanışım yok derseniz ona birşey diyemem tabi sizin kararınız.
Soran+1 yılayrıca Kuran önce ki 3 dinin hak din sayılmamasının sebebi değiştirilmiş olmasıdır. Sizin dediğinize göre İslam da hak din olmuyor.
- +1 yıl
Ben kuranı yalanlamıyorum sadece doğru çevrilmediğini diyorum. her çağ için indirilmemiş ozm için indirilmiş insanlara doğru yola çekmek için. ve ozm için yazılmış olanlar bu zaman için de geçerli tabi. ama bazı şeyler hepsi değil. çok anlatırdım da sana anlamazsın tabi. o yüzden gerek yok söylemem ve inancım bir tek Allaha dır. allahın yaratdığı herşeye saygı duyarım. ama yalanlara uydurmalara değil
- +1 yıl
İslam hak dindi peygamberin yaşadığı sürede
Soran+1 yılşimdi din diye birşey o halde. Sizce de saçma olmadı mı?
- +1 yıl
Dinin sadece adı var kendisi yok. bilmediğin daha çok şey var senin. Allah demişki ben hertür günahı affederim ama bitek başkasını benimle eşit tutanı affetmem
Soran+1 yılHer günahı affederimi tövbe istiğfar edersen diyor. Günah işleyip işleyip affı beklemek sizce de saçmalık değil mi ? O kadar islamı hakkıyla yaşamaya çalışan insanla, koyverip, nefsine uyup Allah affeder diyen insan bir olur mu? Dinin kendisi herkes kafasına göre yorumladığı için yok. Doğru bir tanedir. Yapıp yapmamak insana bağlıdır.
- +1 yıl
Dediği mi yanlış anladın. tabi ki tövbe ye le affefer hergünahı. ama benim dediğimi hiç bir türlü affetmez. işte senin gibilerin inandığı din insanların kafa uydurması
- +1 yıl
Allah ne demiş muhammed peygambere?
- demiş ki insanlara deki bende sizin gibi insanım. bana tapmayın
Ama insanlar napıyor yüzünü mekkeye tutupda namaz kılıyor. niye peki? Allah orda mı oturmuş? muhammed peygamber ola bilir ama oda insan niye allahı bırakıp ona tapıyor insanlar?
Soran+1 yılHz. Muhammedin kabrinin orada olduğunu düşünmüyorsun inşallah. Peygamber Allah'ın elçisidir. Onun da Allahın bir kulu olduğuna aynı zamanda elçisi olduğuna inanmak gerekiyor. Onun sözüde Allah ın sözü gibi gerçektir. O birşeyin helal olduğunu söylüyor ise şayet helaldir. Haram olduğunu söylüyor ise haramdır. Bu kadar basit İmanın 6 şartından biri Peygamberlere inanmaktır
- +1 yıl
He ya senin demen şu ki peygamber 2. Allah. öyle bişey yok. peygamber hiç bir şeyi kendiliyden söylememiştir. insanlara söylediği her söz Allahın ona dedikleridir. peygamber kendisi bile demiş bende sizin gibi kulum sadece Allahın söylediklerini iletiyorum. o yüce biri değil. bir tek ibadet edilecek olan Allahtır. ve dediğim gibi kuran da da yazılmış Allah bitek başkasını onunla eşit tutanı affetmez.
Soran+1 yılBen ikinci Allah demedim laflarımı çarpıtma. Eğer gerçekten bir görüşe açık değilsen boşuna tartışma. Allahın lafını bize bildirenin lafını yalanlama. Ohh be kafana göre yor dini imanı. bir sen eksiktin başımıza imam olarak
Soran+1 yılkendi sözlerini yalanlayanda ona şirk koşmuş olur
- +1 yıl
Hahah hiç gülesim yok. iyi oku yazdığı mı. ben onu dediklerini yalanlamadım. ben o öldükten sora insanların nasıl dini değiştirdiyini yalanladın. kafa yok ki nasıl anlıycan. herşeyi bırak bir yana temiz hava al mantıkla bir düşün saçım açık oldu nolcak kapalı oldu nolcak. geçri senin beyin yıkanmış. hepiniz cahilsiniz. araplar iyi s. kiyor din altında milleti herkeste yiyor kaç yüzyıllardır. bir mekke diktiler salaklar onları dğnyanın en zenginleri yaptı. şeytana mı ne atmak için taş satıyorlar sora o taşları toplayıp atılan yerden bir daha satıyorlar. kb ama çok malsınız.
Soran+1 yılyahu o zaman hristiyanlıktan ne farkı var islamın hak din oluşunun sebebi değiştirilmemiş olması. sen dini yalanlıyosun şirk koşuyosun. Anlamak mı istemiyosun. Zinaya yakınlaşmıycaksın amacı budur. Sen karını 500 kişi hayal etsin istiyosan bilemem. gerçek dinle hurafeleri bir tutarak islamı yalanlıyo
- +1 yıl
Saç görüpte kimse vay mk saça bak demez g*te bakar gibi. sana artık anlatmıycam zaten anlamıyorsun. kimseye dememiştim şimdiye kadar bundan sorada demem bidaha böyle şeyler
Soran+1 yılKadinin saclari guzel okdugu zaman emin ol k. ctan daha cok dikkat cekebilr kokusuyla uzunluguyla falan filan mesela boynu da ayni sekilde uzun boyun dikkat ceker. Tabi siz daha iyi bilirsiniz
- +1 yıl
Neyse dostum hayat senin saç senin
+1 yılkapan tabi ki
00 Yorumla
+1 yılBencede kapan
00 YorumlaEvlenince kapan
05 Yorumla
Soran+1 yılevleneceğim ne malum ki. Ya bekar ölürsem?
Soran+1 yılbu zeka inşallah sizi günlük işlerinizi yaparken yarı yolda bırakmıyordur
Soran+1 yılçok yardımcı olmuyor gibi. Verdiğim cevabın akabinde verdiğin cevaba oranla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkapan o halde
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı