+1 yılBakara-106. “Herhangi bir Ayet’in hukmunu yururlukten kaldirir veya unutturursak, onun yerine daha hayirlisini veya benzerini getiririz. Allah’in herseye gucunun yettigini bilmezmisin? ”
Hac-52. Senden önce hiçbir resûl ve nebî göndermedik ki, bir şey temenni ettiği zaman, şeytan onun bu temennisine dair vesvese vermiş olmasın. Ama Allah, şeytanın vesvesesini giderir. Sonra Allah, âyetlerini sağlamlaştırır. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Nahl-101. Biz bir âyeti değiştirip yerine başka bir âyet getirdiğimiz zaman -ki Allah, neyi indireceğini gayet iyi bilir- onlar Peygamber’e, “Sen ancak uyduruyorsun” derler. Hayır, onların çoğu bilmezler.
Rad-39. Allah, dilediğini siler, dilediğini de sabit kılıp bırakır. Ana kitap (Levh-i Mahfuz) O’nun yanındadır.
Aşağıdaki ayetlerde ise farklı söylenir;
Fatır-43. “… Hayır! sen Allah’ın kanununda değişiklik bulamazsın. Sen Allah’ın kanununda asla bir döneklik bulamazsın. ”
Feth-23. “… Allah kanununda hicbir degişiklik bulamazsınız. ”10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılNiye beni etiketletiyorsun ki la?
Ben Dunya Ateizm Dernegi basin sozcusu muyum?10 Yorumla
TANRI NEREDE? hiç gördünmü?
efendim kalbimizde hadi ordan.
sen bilemezsin içimizde o, hadi ordan, bunlar şizofren kişilerin uydurması
kuranı 100 lerce kişi yazdı bilgilerin alındığı yerlerde sümer kaynakları ve eski babil kanunları. üzerinede arap adetleri serpiştirmişler.
tevrat sümer kaynaklarının kopyası zaten, kuranda bu kitapların özeti aslında..
e şimdi biri çıkıp ben tanrı ile görüştüm diyor direk akıl hastanesine kapatıyorlar.
o zaman hastane yoktu!!
400 e yakın tanrı var.. sadece türklerin bu zamana kadar 40 a yakın farklı tanrısı oldu..
tanrı o kadar uydurma ki
e bilgi yok, eğitim yok, kitap yok eski zamanda insanları kandırmak kolayki..30 Yorumla
- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılRichard Dawkins, Lawrence Krauss iyi ateistlerdir, ben de ateistim onların sohbetlerini takio eteni kitaplarını okumanı tavsiye ederim, tabi kuran ı da okuman lazım ki reddeceğin şeyi bil
03 Yorumla
Soran+1 yılKurani biliyorum
- +1 yıl
Tamam dediğim adamları takip et o zaman, ben de ateistim dedim zaten seni yercek halim yok
Soran+1 yılActim bir video
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir insanın olacağı varsa olur imtihan dünyası inanman ve inanmaman için sebepler var. bilimsel olarak bir DNA bile Allah ın varlığına inanmak için yeterli. zaten Termodinamiğin 2. KANUNU olan Entropi Allah ın varlığına bilimsel olarak bir delil. www.canertaslaman.com/.../ ve
https://www.youtube.com/watch?v=cV6ymdBkabA. Ailem müslüman olduğu için değil Aklımı kullandığım için düşündüğüm için Allah a inanıyorum. sen yerçekimini duyunca aklına NEWTON gelebilir ama benm aklıma yerçekimindeki azıcık bir oynamayla tüm evrenin yok olacağı geliyor. bunu ben demiyorum bilimin kendisi diyor. sen ateist bir insan olsan ve beni telefonla arayıp kanka gel sabna ihtiyacım var bana Allah ı kanıtla desen. bende sana desemki şu saatte yanında olacam sonra sen beklesen ben biraz geç gelsem sonra sen desenki niye geç geldin ya benm buraya gelmem için bir köprüden geçmem gerek ya işte ben tam geçecekken şimşek çarptı köprü yıkıldı bende bekledim sonra ağaçlar bir anda kesildi doğrandı sonra vidalar geldi onları birleştirdi sonra kazıklar geldi onları bir arada tutmak için falan filan işte bir şekilde bir anda köprü oluştu bende anca gelebildim. mantıklı bir adamın buna vereceği cevap sallama lan öyle şey mi olur. Ama sen inanmayan biri olarak kocaman evrenin canlıların kendi kendine olduğuna inanıyorsunda ufacık köprünün olduğuna nasıl inanmıyorsun derim? böyle bir cevap Aklını kullanan herkesi tatmin edebilir ama seni bilemem
02 Yorumla
Soran+1 yılSacma gelmedi degil
Cevap sahibi+1 yılney saçma gelmedi?
ilk önce şok geçirerek Türkçe meali okumaya başla
örn; www.uludagsozluk.com/.../ şaka gibi ama hepsi gerçek :)
ardından facebook v. s. sosyal medyadan ; https://www.facebook.com/karikateist/?fref=ts
https://www.facebook.com/GokTanriTengri/?fref=ts
https://www.facebook.com/Sorgulayann/?fref=ts
tarzı sayfaları takip etmeye başla ve Turan Dursun, Celal Şengör gibi yazarların kitaplarını okumaya başla ağır ağır kafanda sorgulamaya başlayacaksın zaten :)00 Yorumla
+1 yılAşağıdaki animasyonu izlememe,
https://youtu.be/RloQipGAWVY
mantığım, dinlerin mitolojiler toplamı olduğunu söylemesine rağmen,
deistim.
Bir de sen izle, belki bir yararı dokunur...13 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim, mantikli da geldi ama ise yaramadi.
Bana cok bilgi lazim- +1 yıl
Aklına takılanları, Google'dan araştır.
İstersen bana da yazabilirsin. - +1 yıl
Evrenin başlangıcı konusunda mantığıniz deist yaptı sizi degilmi?
+1 yılşöyleki islam ya da hristiyanlık ya da musevilik gibi dinler... işte dinlerin hepsi dogmatiktir. insanların beyinlerini uyuşturur. mntıklı düşünmeye engeldir. insanları kutuplaştırır. çünkü senin dininden olmayan kafirdir senin için. dinlerin hepsi kadın düşmanıdır. oysa kadınlar çok değerli varlıklardır. benim ya da diğerleri gibi insansın. eksiğin yok fazlan yok aynısın. ayrımcılıktır dini inanç. yaşasın ateizm. yaşasın hür beyinler ve fikirler! 21. yyda ihtiyacımız bunlar işte...
21 Yorumla- +1 yıl
insanların beyninin nörolojik anlamda yapısı 2 parçalıdır. 1. parça biraz daha sezgisel ve ilkeldir. din buraya hükmeder. 2. parça insanların hepsinde bulunur ama eşit ölçüde gelişmez ve daha mantıksal düşünmeye yarar.
sunnet olmalisin once somalian style sonra heil hitler diye bagirmalisin 10kere butun gucunle ondan sonra Ateist olma abdesti almalisin 5kere burnuna suyu cek agzindan cikar cay bardagina ise dolana kadar sonra onu ic allahu f*Ckbar diye bagir 15kere ve boylece mutlu bir Ateist olmus olursun
00 Yorumla
+1 yılAllah af etsin seni ne diyim biz insanları müslüman olması için yol gösteriyoruz kalkıp sana dinden çık ateist olmuş dicez çok garip ya vallahi şu hayattaki insanlar çok garip 🤔🤔🤔
16 Yorumla
Soran+1 yılAnnesi babası müslüman olduğu için müslüman olan bir insansın fazla akıl verme
- +1 yıl
Senin ailen müslüman mı değil mi?
Soran+1 yılMüslüman
- +1 yıl
Eee ozaman güzel. İnsan neden dinini bırakıyorsun ailenle konuş anne baba de benim. kafamda böyle böyle sorular var beni aydınlatın bana yardımcı olun desene 😔😔😔
Soran+1 yılBabam berdus, annemde koylu.
Buna ragmen yaklasik 4 sene once islama siki sikiya tutundum gibi
Namaz kiliyorum, tesetture girdim. Ama 2-3 aydir dogru mu yapiyorum bilmiyorumm- +1 yıl
Yanlış anlamazsan bana özelden yazarmisin bir sonra yine engellersin olurmu?
Diğer konusunda 312 cevap paylaştı. Niyet ettim Allah rızası için ateist olmaya diyerek olabilirsin. Salak mısın
22 Yorumla
Soran+1 yılSoru başlığındaki kelime yanlış seçilmiş alt tarafı.
Detayı da mı anlamadın gerizekalii
+1 yılAteist derneğine gidiyorsun.
Ateizmin kutsal kitabını veriyorlar, onu okuyorsun.
Sonra 3 kez Tanrı yok, Tanrı yok diye bağırıyorsun.
Sonra ateist oluyorsun.01 Yorumla- +1 yıl
https://www.evrimagaci.org/makale/269
Linkteki kitapları okuyabilirsin.
+1 yılallahın sana bilimsel olarak istapıtı yaparsam genede olucak mısın? neresi sana manasız geliyor islamın?
135 Yorumla
Soran+1 yılHadi yapsana
- +1 yıl
evrenimiz nasıl var oldu?
- +1 yıl
ne bilimsel olarak ne zaman ögrendiniz bunu
- +1 yıl
ama bahsettiğin şey (big bang) Kur'an'da Enbiya (21) suresi 30. ayette bahsedilmiş.
''İNKAR EDENLER GÖRMEDİLER Mİ Kİ GÖKLERLE YER BİTİŞİKKEN BİZ ONLARI AYIRDIK...'' big bang hakkında
söylediğin şeyler Kur'an da 1400 yıl önce bahsedilmiş zaten. BUNU KİM SÖYLEMİŞ OLABİLİR - +1 yıl
Ayın ışığı kendi ışığımı yoksa yansıyan ışıkmı? Ateist bize diyecek ki '' önceden ayın kendi ışığı olduğu düşünülüyordu,
fakat son olarak ay ışığının yansıyan bir ışık olduğu bilim sayesinde (100-200 yıl önce) ögrendik.''
Kur'an 1400 yıl önce FURKAN (25) SURESİ 61. AYETTE '' GÖKTE BURÇLARI VAR EDEN ONLARIN İÇİNDE KANDİL
(GÜNEŞ) VE NURLU BİR AY BARINDIRAN ALAH YÜCELER YÜCESİDİR''. arapçada ay ışığı için kullanılan ''münir'' ya da ''nur''
yansıyan ışık manasına gelir.
Yakın zamanda ögrendiğimiz ayın ışığının yansıyan ışık olduğunu, Kur'an'da 1400 yıl önce kim bahsetmiş olabilir? - +1 yıl
Üzerinde yaşadığımız dünya nasıl bir şekle sahiptir? Ateist diyecektir: ''küre biçimindedir.'' bunu ne zaman ögrendik?
Bize diyecek ki''1597' de Sir Francis Drake, dünya çevresinde yelkenizle dolaştı ve dünyanın küre biçiminde olduğunu kanıtladı''
Fakat Kur'an bize 1400 yıl önce NAZİAT (79) SURESİ 30. AYETTE diyorki '' VE YERİ DE YUMURTA BİÇİMİNE SOKTU'' Arapçadaki ''deha ha''
kelimesinin anlamlarından bir tanesi ''genişletmek yaymak'' iken diğeri Arapçası ''dahv'' olan kelimeleden türemiştir ve deve kuşu yumurtası manasına gelir
Bildiğimiz üzere dünya tam olarak bir top gibi yuvarlak değildir , elipsoid bir şekildedir. Eğer deve kuşu yumurtasını inceleseniz o da elipsoid bir şekildedir.
Bundan 1400 yıl önce dünyanın şeklinin elipsoid olduğunu kim söylemiştir?
Tekrar ateist diyebilir ki '' Senin Peygamberin (S. A. V). belki de süper ze - +1 yıl
Ben okuldayken güneşin sabit olduğunu ögrenmiştim. Güneş dönüyor fakat bir yörünge etrafında dönmüyor.
Sonra ateist diyecek ki'' bu damı sizin Kur'an'nınızda bahsedilmiş? ''Ben diyeceğim ki ''hayır bu benim okulda ögrendiklerim.''
ben ,1982 de bitirdim yaklaşık 12 yıl önce bunları ögrendim. Güneşin sabit olduğunu belli bir yörüngede dönmediğini ögrendim.
Ama KUR'AN ENBİYA (21) SURESİ 33. AYETTE DİYORKİ; ''GECEYİ VE GÜNDÜZÜ, GÜNEŞİ VE AYI YARATAN O'DUR. HER BİRİ BİR YÖRÜNGEDE YÜRÜR''.
KUR'AN diyor ki güneşin yörüngesinde dönmesnin dışında kendi ekseninde de dönüyor.
KUR'AN da bundan 1400 yıl önce kim bahsetmiş olabilir? - +1 yıl
Bugün, bilim bize diyorki evren genişliyor ki bunu Kur'an 1400 yıl önce ZARİAT (51) SURESİ 47. AYETTE
SOYLEMİSTİR.'' GÖĞÜ KUDRETİMİZLE BİZ KURDUK VE ŞÜPHESİZ BİZİM (HER ŞEYE) GÜCÜMÜZ YETER.''
Kur'an okullarda ögrendiğimiz ''su döngüsü''nden bahseder. Bernard Palissy 1580 bunu ilk tanımayan kişiidir.
Suyun okyanustan nasıl buharlaştığını, bulut haline geldiğini, içeriye doğru ilerlediğini ve yağmur olarak düştüğünü.
Bu ''su döngüsünden'' detaylı bir şekilde bir çok ayette bahsedilmiştir.
ZÜMER SURESİ (39) 21. AYET:Görmedin mi? Allah gökten su indirdi de onu yerin içindeki kaynaklara yürütüp-kattı.
Sonra onunla çeşitli-değişik renklerde ekinler çıkarmaktadır. Sonra kurumaya başlar da onu sararmış görürsün.
Sonra da onu kurumuş kırıntılar kılıyor. Şüphesiz bunda ulul elbab (zikir, hikmet ve hayır sahibleri) için gerçekten bir zikir (öğüt-hatırlatma) vardır.
Kur'an'da yüzlerce ayet sadece su döngüsüden bahseder ki bilim bunu son dönemlerde keşfetmiştir. - +1 yıl
Bugün öğrenmeye
başladık ki bitkilerin cinsiyeti olduğu ki önceden bilmiyorduk. KUR'AN TAHA (20) SURESİ 53. AYETTE bundan bahsediyor;
''BÖYLECE ONUNLA ÇEŞİTLİ BİTKİLERDEN ÇİFT ÇİFT ÇIKARDIK.'' - +1 yıl
Bugün ögrendik ki iki tip su vardır. Tatlı ve tuzlu. Ve aralarında bir bariyer vardır. Buna Kur'an'da FURKAN (25) SURESİ 53. AYETTE DEĞİNİLMİŞTİR;
VE RAHMAN (55) SURESİ19-20. AYETTE'' İKİ DENİZİ BİRBİRİ İLE KARŞILAŞACAK (BİRBİRİNE KAVUŞACAK) ŞEKİL AKITTI. İKİSİ ARASINDA BERZAH
(ENGEL) VARDIR İKİSİ BİRBİRİNİN SINIRINI GEÇEMEZ (ÖZELLİĞİNİ, DÜZENİNİ BOZAMAZ)''
Bugün bilim adamları diyorlarki dağlar deprem olmasını engellemektedir. Bu da 1400 yıl önce KUR'AN'DA NEBE (70) SURESİ 6-7 AYETLERDE BAHSEDİLMİŞTİR
KUR'AN biyoloji hakkında diyor ki;''... HAYATI OLAN HER ŞEYİ SUDAN YARATTIK'' ENBİYA (21) SURESİ 30. AYETTE. KUR'AN bunu 1400 yıl önce haber vermiştir. - +1 yıl
KUR'AN zooloji hakkında bize haber veriyor.;
Örümceğin hayat tarzından;ANKEBUT (29) SURESİ 41. AYETTE,
Karınca hakkında;NEML (27) SURESİ 18. AYET,
Arılar hakkında;NAHL (16) SURESİ 68-69. AYET
KUR'AN embriyoloji hakkında bize bildiriyor. ALAK (96) SURESİ 2. AYET ''O, İNSANI PIHTILAŞMIŞ KANDAN (ALAK'TAN) YARATTI.''
Alak,(yapışman madde) olduğunu yeni ögreniyoruz
KUR'AN MU'MİNUN (23) SURESİ (13-14) AYETTE; ''Sonra bu az suyu “alaka” hâline getirdik. Alakayı da “mudga” yaptık.
Bu “mudga”yı da kemiklere dönüştürdük ve bu kemiklere de et giydirdik. Nihayet onu bambaşka bir yaratık olarak ortaya çıkardık.
Yaratanların en güzeli olan Allah’ın şânı ne yücedir!'' embriyolojik aşamalardan bahseder
Bilimsel noktalardan konuşmaya devam edebilirsiniz KUR'AN'DA 1000 den fazla AYET bilimden bahseder. Her bilimsel gerçekten
sonra bunu KUR'AN'DA kim bahsetmiş? - +1 yıl
ATEİSTİN TEK VERECEĞİ CEVAP ''YARATICI'',''İMALATÇI'',''MUCİT'',''ÜRETİCİ'' bu yaratıcıyı bu imalatcıyı, bu muciti bu üreticiyi
biz Müslümanlar ALLAH (TEALA SÜBHANEKE TEALA CELLA CELALÜHÜ) olarak adlandırıyoruz.
EĞER HALA İNKAR EDİYORLARSA BİLİMİDE YOK SAYABİLİR.
ANKEBUT SURESİ (68) AYET
Allah’a karşı yalan uyduran, yahut kendisine geldiğinde, gerçeği yalanlayandan daha zalim kimdir? Cehennemde kâfirler için bir yer mi yok? - +1 yıl
mesela şunu açıklar mısın?
İhlas-1. De ki; O Allah bir tektir.
Saffat-125. Yaratanların en iyisini bırakıp da Ba’l’e mi taparsınız?
Yaratanların en iyisi Allah’sa diğer yaratanlar kim?
- +1 yıl
@Muhtarcakmagi adamlar allahın varlığına inanmıyor ve sürüsüyle sahte ilah ortaya atıyolar doğru olanı bilmediği için hepsini aynı kefeye koyuyorlar onların arasından doğruyu bulman için doğru olduğunu kavraman için sana öyle diyor çünkü sadece sen değil başkalarıda allahın ilah olmadığını savunuyor çünkü putlara yok zeusa tanrı diye inandıkları için bir takım kavimler o yüzden bak görüyormusun allah bizim için zoru seçmiyor Hz. İlyas'ın devrinde de yine putlara tapan insanlar söz konusuydu.
- +1 yıl
Zariyat (51)/49. Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık.
Doğada bazı canlılar ve türler çift cinsiyetli veya cinsiyetsizdir. Bunun yanında çifti olmayan ve eşeysiz olarak da üreyen canlı türleri olduğu gibi ikiden fazla cinsiyetin var olduğu veya bireylerin sonradan kendiliğiyle cinsiyet değiştirdiği türler de bulunmaktadır. Ayrıca Kırbaç Kuyruklu Çöl Kertenkelelerinin bir türü, tamamen dişi bireylerden oluşur ve lezbiyen seks akabinde kendilerini kopyalama mantığıyla ürerler. - +1 yıl
@Muhtarcakmagi bugün bu soruyu 2 kez sordular bekle cevabını veriyorum :)))
- +1 yıl
@Muhtarcakmagi bu 1. cevap Allah herşeyi zıddı ile kaim kılarak çift yarattığını beyan ediyor. Bunu insanların tezekkür edebilmesi, düşünüp mukayese ederek ve sonuçları değerlendirerek gerçeklere ulaşabilmeleri için yaptığını söylüyor, Yüce Rabbimiz.
- +1 yıl
Bu âyet, çift kavramının insanlar gibi bitkilerde de erkek ve dişi unsurlar ile câri olduğunu, hatta insanların çeşitli dönemlerde bilmedikleri birçok şeylerde de çift unsurun bulunduğunu ifade eder: elektrikte artı ve eksi yük, cisimler arasında itme ve çekme kuvveti, maddenin temeli olan atomlarda pozitif ve negatif elektronlar, bu âyetin mûcizevî olarak haber verdiği şeyler arasındadır. Bütün bunlardan maksat da, her şeyi çift yaratan, bunca çeşitliliği ile kâinatı yaratan Allah'ın tek olup eş ve ortaktan münezzeh olduğunu vurgulamaktır.
- +1 yıl
Gerçekten de, bugün, maddenin çiftler halinde yaratıldığı biliniyor. Bir toz zerresinden yıldızlara kadar bildiğimiz ne varsa, hepsinin yapı taşlarını teşkil eden atom parçacıkları ve onlardan daha aşağı seviyedeki parçacıklar, yaratılırken daima antimaddeleriyle birlikte çift olarak yaratılırlar.
- +1 yıl
Şuara-195‘te, Muhammed, “uyancılardan olabilsin diye” Kur’an’ın “apaçık bir dille” indirildiği; Zuhruf-2-3 ‘te daha açık olarak, “apaçık Kitaba yemin olsun ki şüphesiz biz O’nun düşünüp anlayasınız diye” indirildiği; Fussilet-44‘te, Kur’an ayetlerinin uzun açıklamalı olmadığı; Yusuf-12‘de Kur’an’ın, herkesçe “okunup anlaşılması için” indirildiği; Duhan-58 ‘de, herkese “öğüt alsınlar diye indirerek kolaylaştınldığı” söylenir.
Dolayısıyla herkes, kavrama yeteneğine tam bir güvenle ve softaların, “O’nun ortalama insan tarafından doğru kavranamayacağı, dolayısıyla kendilerince yorumlanmasının zorunlu olduğu” yollu demagojilere prim vermeden okumalıdırlar. Kur’an, önkoşullanmadan uzak, sorgulanarak okunursa kendi niteliğini net olarak ortaya koyan, kendine ilişkin önsel hayalleri yine kendisi yıkan bir nitelik sergilemektedir çünkü. - +1 yıl
Paul Dirac adlı bilim adamının atom parçacıklarının da çift yaratıldığını, yani elektron karşısında pozitronun bulunduğunu tespit edip “parite kanunu”nu keşfetmesi ve bu sayede Nobel Ödülü kazanması, bu âyetteki anlam derinliğine ışık tutucu bir gelişme olarak değerlendirilebilir.
- +1 yıl
Daha önce de atom için aynı şey söyleniyordu, ama sonra elektronların "artı ve eksi" yüklü olduğu görüldü. Zaman geçtikçe Kur'an’ın harikalığı daha iyi anlaşılmaktadır. Kur'an’ın bildirdiği şeyler zamanla daha iyi anlaşılacaktır. Bu nedenle henüz bilimin ulaşamadığı gerçekleri hemen inkar etmek asla doğru değildir.
- +1 yıl
Eşeyli üremede ise, aynı türe ait iki bakteri yan yana gelerek aralarında geçici sitoplazmik köprü oluşturur. Bu köprü aracılığıyla DNA molekülü, tamamen veya kısmen bir bakteriden diğer bakteriye aktarılır. Bu gen aktarımı olayına "konjugasyon" denir. Konjugasyon olayı ile yeni özelliklere sahip ve ortam şartlarına uyum yapmış dayanıklı bakteriler oluşur. Eşeyli üremede gen aktarımında bulunan bakteri erkek, geni alan ise dişi olarak kabul edilir. Olay tamamlandığı zaman bakteriler arasında kurulmuş olan sitoplazmik köprü erir.
- +1 yıl
Virüsler bölünerek üremezler. Virüslerin kendisi canlı olup olmadığı tartışmalıdır. Canlı hücresini bulduğunda onun DNA'sını kullanarak kendisini kopyalar.
- +1 yıl
Salyangozun üremesi için de çift olması gerekir.
“Salyangozlar hermafrodit (Çift eşeyli) canlılardır. Yani hem dişi ve hemde erkeklik organı aynı hayvanda bulunur. Fakat yine de çiftleşmeleri gerekmektedir. Kıştan çıkan salyangozlar ilkbaharda gece gündüz sürekli körpe filizleri yerler. Çok çabuk gelişirler. İki salyangoz yüzyüze gelerek uzuvları sayesinde birbirlerini döller. Her yıl çiftleşmeyebilirler ve mayıs ayında çiftleşirler. Bir defa çiftleşme ile birkaç yıl yumurtlamaya devam ederler. Çiftleşme mayıs ve ağustos aylarında iki defadır. Yumurtlama ise bir defadır. Burgonya cinsi salyangoz çiftleşmeden 12-15 gün sonra, bir başka tür ise 5-8 gün sonra yumurtlar..” - +1 yıl
Naziat (79)/27,28,29,30,31. (Ey inkarcılar!) Sizi yaratmak mı daha zor, yoksa göğü yaratmak mı? Onu Allah kurmuştur.
Onu yükseltmiş ve ona düzen ve âhenk vermiştir.
O göğün gecesini karanlık yaptı, ışığını da çıkardı.
Ardından yeri düzenleyip döşedi.
Ondan suyunu ve merasını çıkardı.
Bakara (2)/29. O, yeryüzünde olanların hepsini sizin için yaratan, sonra göğe yönelip onları yedi gök halinde düzenleyendir. O, her şeyi hakkıyla bilendir.
Furkan (25)/59. Gökleri ve yeryüzünü ve ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş’a kurulan Rahmân’dır. Sen bunu haberdar olana sor!
Burada ilk 2 suredeki ifadeler çelişiyor gibi. Önce gök mü düzenlendi, yoksa yer mi. Bir ifadede önce gök, diğerinde ise önce yerin oluşturulduğu (düzenlendiği) söyleniyor. Ayrıca bilimsel olarak yukarıdaki ayetler doğru Dünya ve gök oluşumuna ışık tutmamaktadır. - +1 yıl
bakteriler? virüsler?
- +1 yıl
@Muhtarcakmagi fazla bişey anlamadım dediğinden maruz gör biraz uykuluyum biraz dana açıklayıcı olurmusun?
- +1 yıl
@Muhtarcakmagi naziat suresi 28. Allah semanın yani göklerin tavanını yükseltti. Sonra onu sevva etti, dizayn etti.
29. Allah göklerin gecesini kararttı. Sonra onun duhasını yani kuşluk (seher) vaktindeki aydınlığını ortaya çıkardı, oluşturdu, vücuda getirdi.
30. Allah gökleri dizayn ettikten sonra, arzı yayıp döşedi yani yarattı ve dizayn etti.
31. Sonra yerden dünyanın su ihtiyacını giderecek suyunu çıkardı ve bu su ile besleyerek dünyadaki meraları yani hayvanların gıdasını sağlayacak yeşil otlakları vücuda getirdi.
- +1 yıl
ilk ayette önce göğü düzenlediğini söylerken, ikinci ayette önce yeri yarattığını söylemekte.
- +1 yıl
@Muhtarcakmagi bakara suresi 29. Dünya denilen bu gezegen 7 tane gökkatından (atmosferden) ve yer katmanları da mağmaya kadar 7 tane tabakadan oluşur. 7 gök katı ile 7 yer katı bütün gezegenlerde mevcuttur. Aynı zamanda kâinat adı verilen zahirî âlem, fizik âlemin standartları, 250 milyar galaksiden başka Sıratı Mustakîm üzerinden 7 tane gök katını kapsar. Bütün yıldızlar, sadece zemin katı ifade eder. Gerek gezegenin 7 atmosferini, 7 yer katmanını gerekse kâinatı Allahû Tealâ, 7'li sistemde yaratmıştır. kâinat küresel değil, cinsiyetsiz insan vücudu şeklindedir. Derelerin çamurlu vakitte aktığı renk, kâinatın rengidir.
Ve bütün gökler tamamlandıktan sonra onların ötesinde, Yokluk'ta, Allah bulunur. Kâinatı yaratmadan evvel de Allah vardı, Yokluk'taydı. Şimdi de Allah var, gene Yokluk'ta. Allah'ın yaşamak için bir mekâna ihtiyacı yoktur. Huzur namazına arkadan imamın başından yukarıya doğru bakınca Yokluk'ta Allah'ın varolduğunu düşünün. O'nu görseniz de görmeseniz de O, her zaman or - +1 yıl
@Muhtarcakmagi furkan suresi59 ayet.
Allahû Tealâ;
1. yevmde emr âlemini,
2. yevmde emr âleminin zıddı olan zülmanî âlemi yaratmıştır.
3. yevmde gayb âlemini,
4. yevmde gayb âleminin zıddı olan onun berzah âlemini,
5. yevmde (günde) fizik âlemi (fizik vücuda ait olan âlemi),
6. yevmde fizik âlemin zıddı olan onun berzah âlemini,
3 asıl 3 de karşıt olmak üzere 6 günde 6 âlem yaratıp arşa istiva etmiştir. Ama ilmiyle ve rahmetiyle yarattığı bütün âlemleri kuşatmıştır. Mekân, O'nun için geçerli değildir. Zamanı sıfırlayabilen sonsuz hızın sahibi olduğu için zamandan münezzehtir. Sıfır zaman aralığında kâinatın her noktasında bulunabilir. Böyle olduğu için mekândan da münezzehtir.
- +1 yıl
Allahû Tealâ tarafından kaim kılınan 6 âlem aynı boyutları paylaşır. Kâinat bir cinsiyetsiz insan vücudu şeklindedir. Ve kader hücreleri insan vücudu şeklinde kâinatın alnında yer alır. Hem fizik âlem hem onun berzahı hem gayb âlemi hem onun berzahı hem emr âlemi hem zülmanî âlem, yoğun bir şekilde kendi alanlarını işgal ederler. Ve onun dışında da bütün alanları işgal etmeden kaplarlar. Her âlem bu sebeple bir kısmı işgal edilmiş bir insan vücudu şeklindedir.
Emr âlemi yani gök katları göğsün altından itibaren başın üstüne kadarki kesimi ifade eder. Göğsün altından kasıkların üstüne kadarki kesim zemin katı ifade eder. Bu sebeple insan vücudu şeklinde yaratılan kâinatta emr âleminin (gök katlarının) kapladığı kesim, göğsün altından başın üstüne (tamamını kaplar) kadardır. Geri kalan belin altı ve bacaklar boştur. Sağ tarafta 7 gök katı, sol tarafta 7 kat cennet yer alır.
- +1 yıl
7 yer katının sol tarafını zülmanî âlemler, (sol bacak) ve 7 kat cehennem (sağ bacak) kaplar. Üst taraf boştur. 100 milyar galaksi ve herbirindeki 100 milyar yıldızın hepsi sadece zemin katın tavanını oluşturur. Bütün yıldızlar sadece göğsün altından kasıklara kadar olan kesimi kaplar.
İnsan vücudu şeklinde yaratılan kâinatın (zahirî âlem) geri kalan kısımları boştur. Cinlerin gayb âlemi de yıldızların kapladığı aynı alanda yer alır geri kalan kesimler boştur.
Allahın rahmeti ve fazlı ise insan vücudu şeklindeki kâinatın tamamını kaplar. - +1 yıl
@Muhtarcakmagi Arapça’daki “ثُمَّ sümme” edatı her zaman Türkçe’deki “sonra” manasında kullanılmaz. Bunun “aynı zamanda”, “bu esnada”, “bununla birlikte”, “bir de” gibi manaları da vardır. Naziat Suresinin 30. ayetinde “بَعْدَ ذَلِكَ ba’de zâlike: bundan sonra” ibaresi kullanıldığı için yerin döşenmesinin kâinatın yaratılmasının tamamlanmasından sonra olduğu anlaşılmaktadır. Bakara Suresi 29 ve Fussilet Suresi 11. ayetlerde meallerde “sonra” diye tercüme edilen “ثُمَّ sümme” edatına bu edatın yukarıda sayılan manalarından herhangi biri verilince mana doğru olacaktır.
Buna göre Bakara Suresinin 29. ayetinin meali şöyle olmalıdır:
“O, yerde olan her şeyi sizin için yaratandır. O, bununla birlikte göğe yönelmiş ve onları yedi gök olarak düzenlemiştir. O her şeyi bilir.”
Durum böyle olunca Kur’an’ın kendisiyle çeliştiği iddiası da boşa çıkmaktadır.
Dalgami geciyorsunuz :D din ve allah yok diyorsan ateist oluyorsun zaten , ateistligin bir kurali olmaz inanmiyorsan eger dinlerer deist olursun , tanri da yok diyorsan ateist olursun bu kadar :)
12 Yorumla
Soran+1 yılTamam da islamdan kopamıyorum. Karar veremiyorum
+1 yılolmayan bir akıma özenmen kadar saçma bir şey olamaz. dinsiz olacam dersin anlarımda ateist nedir be kardeşim. ergen ergen muhabbetler...
10 YorumlaDin kitaplarını okuyup anlayana ateist okuyup anlamayana dindar derlermiş daha çoook okuman lazım
10 Yorumla- Diğer konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılAllahtan mal mülk istedim mal lafını yüksek sesle söyledim galiba yağdırıyor Allahım
10 Yorumla bence bir uzmanla görüş ve net bilgi al sana bir uzman tavsiyesi; TUĞÇE KAZAZ @ dodmal. com direk görüş bayaa bilgi sahibi kendisi
00 YorumlaZaten bu soruyu sorduysan inancın yok demektir ateist sin
05 Yorumla
Soran+1 yılNamaz kiliyorum, biliyo musun
Soran+1 yılYok gayet muslumanim baya baya, hatta cogu muslumandan.
Ama supheler dogdu icimde, kurtulamiyorum
Soran+1 yıl@crzybyy aklimdaki sorulari sormak istemedim, cunku zaten cevaplayamiyorsunuz.
Onun haricinde ateist olmak icin sordum zaten. Ateist olmaya nasil karar vericem, suphelerimden nasil kurtulucam
- Diğer konusunda 24,6b cevap paylaştı.
+1 yılnamaz kılıyorum demişsin ama ateist olmak istiyorum diyosun şçinde şüpheleri gidermek yerine ateist olmayı istiyosun zaten cıkmaya başlamıssın
04 Yorumla
Soran+1 yılbir tarafim oyle cok istiyo ki
Ama bir tarafimda ulan ya cehenneme gidersen?- +1 yıl
zaten cehennemler için adım atmaya baslamıssın senin amacın sorgulamak değilki amacın emirlere uymayıp rahat gezmek namazdan kacmak
Soran+1 yılAslinda hayir
- +1 yıl
o halde merak ettiğin ne netten zakir naik videolarını izle bende ateistleri sorularını ordan dinledim
Bol bol dua et hatta istihareye filan yat görürsün belki nasıl olucağını...
00 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. inanamıyosan ateistsindir bunun başka yoludamı varmış
02 Yorumla
Soran+1 yılIslamdan kopamiyorum, celiskiler var
facebooktan ateist sayfalarını beğenerek başlayabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılUff
İlla belirli kalıplar icine girmek zorundaymıssınız gibi davranıyorsunuz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl00 YorumlaNe yani uzay dünya rasgelemi yaratıldı sen rasgelemi oldun vücudundaki damarlar rasgelemi oldu şimdi bir yaratıcı yok mu yani?
00 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. bir bok değişmeyecek afedersin. Manipüle edilebilir bir haldesin.
06 Yorumla
Soran+1 yılNiye oyle dedin
Soran+1 yılDaha fazla acikla
Soran+1 yılHayir ya psikolojik tahmin yapma sen
+1 yılniyet ettim cehennem ateşi için ateist olmaya de tamamdır. önemli olan niyet.
00 YorumlaDiğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Neyi istiyorsan neye srmpatin varsa zaten o olmuşsun demektir
00 Yorumlabir yemediniz o bok vardi hah onuda ye tam olsun😂
00 Yorumla- Diğer konusunda 580 cevap paylaştı.
+1 yılKelime-i Şahadet getirmekle başlayabilirsiniz beyefendi.
00 Yorumla
+1 yıl"Hadi oldum" de ve ol, cehennemin kotasını doldurmak lazım
00 Yorumla- Diğer konusunda 35,4b cevap paylaştı.
+1 yıl@Ragnar_Lodbrok ciragin olmak istiyor heralde emin degilim ama 😀
02 Yorumla- +1 yıl
Son ciragim karanlik tarafa gecti. Artik ogrenci kabul etmiyorum. Adimi da Qui-Gon Jin yapicam.
- +1 yıl
bak şimdi napıcaksın biliyo musun suyun içine kafayı koy nefes alamıycaksın ama sakın çekme tamam mı o zaman olucaksın işte
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteist olunmaz ateist doğurur
Ateist olmayanda o.. çocuğudur 😀😊☺10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle şehadet getireceksin 3 kere. İlk adım bu. Sonra gelecek işareti bekle
12 Yorumla
Soran+1 yılYa çok komiksiniz
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum dostlarım genelde öyle olduğumu söyler
- Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılne saçma bir soru temeli sağlam islamı gerçek okuyup gerçek anlamaktır arap ülkelrinde olan değil
00 Yorumla
+1 yılŞehadet paket iptal yazıp 9696 ya at :/
30 YorumlaAteistül şehadet getirmelisin.
70 Yorumla
+1 yılkafanı duvara vur olursun :D
02 Yorumla
Soran+1 yılNormalde kafayı kullanınca olunuyor
- +1 yıl
niçe oku güsel kız googleye yaz çok saglamdır :D bu arada çok güzel laf soktun bana böyle şeylerle gelin işte :D
+1 yılAnnen seni 3 kere havaya atıp 2 kere mi tutmuş
10 YorumlaArtık bir ateistsin 😄
00 Yorumla
+1 yılKuran'ın üzerine basarsan Ateist olursun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKelime-i şahadeti tersten okursan olursun.
02 Yorumla
Soran+1 yılBravo
Cevap sahibi+1 yılŞöyle düşün mesela. Ben yeni evlendim. 1 hafta sonra öldüm. Karım sonra başkasıyla evlendi. Cennete gittiğimiz kim kimle olacak? Toplu mu yapıcaz yani?
hayırlı olsun olmuşsun
02 Yorumla
Soran+1 yılHayir ya hala namaz kiliyorum, carsafliyim
- Diğer konusunda 538 cevap paylaştı.
+1 yılOldun bile hadi baş baş
00 Yorumla Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Allahım ben ateist olmak istiyorum diye dua et
00 Yorumlaate baba türbesinde at kesmen lazım
10 Yorumla
+1 yılbak şimdi sorgulicaksn ancak öyle olur 😃
00 YorumlaAnana el kaldır olursun
00 Yorumla
+1 yılİstemişsen olmuşsun... iyi yanmalar
00 Yorumlaiki resim bir de nufus cuzdan fotokopisi yeterli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteist yaz 3131 e yolla sende katıl bu kervana
00 YorumlaBaşvuru yapman gerekiyor formu göndereyimmi
00 YorumlaDiğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Richard Dawkins
00 Yorumla