+1 yılcahillik en büyük mutluluk...
ne kadar çok biliyorsan o kadar çok başın ağrıyor...
psikoloji dersi okuyorsun...
bilinç altı kavramları güdülemeler...
geçmiş yaşantılar...
bunu topluma uyarlamaya çalışıyorsun...
olmuyor aklın bocalıyor...
avrupanın yüksek medeniyet tezlerini bu topluma uyguladın mı sudan çıkmış balığa dönüşüyorsun...
aynı medeniyet tarlasında otlamadın ki...
bizim toplum böyle terimlere çok yabancı...
toplumun medeniyetin evrimsel süreçlerini tamamlaması gerekiyor...
öyle damdan inme eğitimle dayatmayla olucak iş değil...
toplum geleneksel yöntemlerle yaşıyor...
geleneksel yöntemler bilimle çatışıyor...
sonra kuşak çatışmasına dönüşüyor...
bireyler ebeveynleri anlamıyor...
tarım çağının insanı ile teknoloji çağının insanı ne kadar anlaşabilir...
aile içi çatışmalar toplumsal çatışmalar derken kıyamet kopuyor...
her insan kendi devrini yaşıyor her insan kendi devrinin kültürünü yaşıyor...52 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim :) :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
En İyi Cevaplar
+1 yılMevlana, "Cahil insanın yanında, kitap gibi sessiz ol." der.
Konfüçyüs, "Bildiğini bilenin; arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni; uyarınız, bilmediğini bilene; öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız." der.
Mark Twain, "Cahil insanla tartışmayın, önce sizi kendi seviyesine çeker, sonra da tecrübesiyle yener." der.
Bir de "Bilmemek mutluluktur." diye bir önerme var ki;
bunun içinde aslında ironi vardır.
Koyunlar da kırlarda otlarken mutludurlar belki ama,
kesileceklerini bilselerdi, o kadar mutlu olmazlardı belki de...20 Yorumla
+1 yılCahillik bence de mutlu olmak demek dünyadan çevreden haberi olmadan hiçbir şey bilmeden küşük şeylerle mutlu olmak olabilir ama ben cahil olsam mutsuz olurdum daha çok şey öğrenmek isterdim Dünya ya gelmemin amacını sorgulardım bir faydam olmayacaksa ben neden yaşıyorum ki kendime bir şey katmazsam insanlara yük olursam kendi hayatımı harcamaz mıyım insan her an kendine bir şey katmalı keşke yapmasaydım dememeli😊
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 😊
- +1 yıl
Rica ederim 😊 😊
+1 yılCahiliz dermiş eskiler okuyamadık.. Şimdi ise okumuş cahil dolu her yer ve herşeyi biliyorlar...
https://m.youtube.com/watch?v=J5eLFREBpIA
Neşet babayı aklıma düşürdün..20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
115Cevap
Gazi Mustafa Kemal Atarürk'ün; ''Cehalet yenilmesi gereken en büyük düşmandır'' sözüyle başlamak isterim öncelikle :)
Şahsi fikrime gelirsek çok şeyi bilmenin ve her şeyin farkında olmanın bizleri mutsuz ettiğini düşünmüyorum. Keza benzer şekilde kafasını devekuşu misali kuma gömen dünyadan bihaberin insanların da mutlu olduğu sanmıyorum!30 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bir şeyi bilmemek ve bilmediğinin farkında olmak ne kadar kötü ve rahatsız edici ise o kadar mutluluktur. Yani esasen o denli bir mutsuzluktur. Ama yine de yanlış bildiğinin ya da hiç bilmediğinin farkında olmamak kadar değil. Ignorance is "not" bliss.
12 Yorumla- +1 yıl
Yorumun aynen şu:
https://i.hizliresim.com/mLdAbV.jpg
Cahillik, hafif olmanın mutluluğunu taşır. Ömür boyu, bu mutluluğu sürdürmek mümkün olmadığı için sahte bir mutluluktur.
Aydınlık ise, ağır yüklerle gezip gerçek mutluluğu aramaktır. İşte en ince çizgi de buradadır. Aranılanı bulduktan sonra bir ömür yanınındadır.20 Yorumla- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBir zamanlar evet, mutluluktu...
Rahmetli anneannem cahildi bilmiyordu teknolojiyi falan.
Ama düşünüyorum da bilmemesi daha mutlu ediyormuş insanı.
En basit örneği, dünyadaki kötülükleri, berbat giden şeyleri bilmemek, o konularda cahil olmak aslında mutluluk.
Bilip üzüleceğine, hayıflanacağına, strese gireceğine...
Bilmeyip üzülmeden, hayıflanmadan, strese girmeden, endişelenmeden yaşamak MUTLULUK.
Ben bu açıdan bakıp yorum yaptım.10 Yorumla Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı. Cahillik mutluluk getirmezki, cahil insan hiddetini yenmeyi bilmezç karısını çocuğunu anasını, babasını öldürenler hiddetini yenemeyecek kadar cahil ve cani insanlar. Sevmeyi bilmeyenlerde cahil o lar en çokta sevfiği için öldürür seviyorsa onundur, sevdiğinin bile hiçbir şeye hakkı yoktur. En tehlikeliside evladını sevmekte cahillik edip, evladını, eladının sevdiğiyle paylaşmayı bilmeyen cahiller, eladının gelinine kötülük yapması için uğraşan kaynanalardır.
10 YorumlaDiğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. https://i.hizliresim.com/2ZydMv.png
Evet sonsuz mutluluktu.70 YorumlaDiğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. Hiç bir zaman cahillik mutluluk olmamıştır.. Cahillik korkuların baş temasıdır.. Bilgi insanın elinde ki el feneri gibidir çoğaldıkça aydınlatır ve mutlu eder..
70 YorumlaDiğer konusunda 4,1b cevap paylaştı. Bİlginin kirliliği olmaz..
insanların ' kalbi kirli vicdanları kirli merhametsiz zalim bencill egoist.. '
insanlar insanlıktan çıktı..
Nerde o eski dedeler nineler ebeveynler.. tertemiz kalbi insanlar..
şimdi herkes birbirinin kuyusunu kazır olmuş.
Cahillikten değil itlikten şerefsizlikten.10 YorumlaÖyledir... Bildikçe yükün ağırlaşır. Çünkü bildiklerinden sorumlusundur ve bildiklerini de tebliğ etmen gerekir... Bu yüzden bilgili insanı kara kara düşünürken bulursunuz çoğu defa...
40 YorumlaCehalet mutluluktur, yüzeysel bakarsın çünkü dünyaya. Cahil insan herşeyin en saf halini görür. Bir şey ya iyidir ya da kötü, ya siyahtır ya da beyaz grilere yer yoktur hayatlarında. Herşeyi sadedir cahil insanın çetrefilsizdir. Küçücük ve basit şeylerden haz alabilir.
00 YorumlaDiğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. Evet kesinlikle öyle.
Kızları tanımazken, gerçek yüzlerini bilmezken ne kadar da mutluydum.. :/
Şimdi görüyorum ki hepsinin hayatı yalanlarla ve entrikalarla dolu..
Pembe diziden beterler..
Düzgün insan bulmak neredeyse imkansız.. :(10 Yorumla
+1 yılBelki.. bir yere kadar..
sonrasında hayır bilmemenin altında ezilir insan
kimi zaman keşke bilmeseydim dedigim şeyler oluyor ama bildigim şeyler yüzünden daha büyük acılar yaşamadım20 Yorumlaİnsanları manevi duygularından yönetmenin en doğru yolu cahillik, yani şu an ki dönemimiz de olduğu gibi. Nitekim siyasi yönünden bakacak olur isek görünen köy kılavuz istemiyor sevgili hanımefendi :)
10 Yorumla
+1 yılBazen biseyleri bilmemek iyidir ama su varki hayatin cok ta iyi olmadigini arastirarark buluruz veya tecrube kazanarak orta bilgi her zaman iyidir nede olsa hepimizin cahil yonleri var şüphesiz bilgi dipsiz bir kuyudur👍
10 Yorumla
+1 yılCahillik yanlış yaptırır sana o yüzden mutluluk olduğunu düşünmüyorum illa bişeye mutluluk diycksek küçükken saftik mutluyduk ama cahil değildik bilmiyorduk sadece
10 Yorumla
+1 yıl10 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. cehalet mutluluktur. gerceklerı gormek, kafa patlatmak, kapıtalızm, duzen, sistem. yanı herseyın farkında olmak ınsanı gercekten mutsuz edıyor. gercekler guzel degıl cunku.
10 Yorumla
+1 yılcahillik mutluluktur evet. bilmezsin kafa yoramazsın. KAfan basmadığı için kızamazsın. he öyledir haklıdır diyip geçersin. Şimdiki Türkiye halkının %50 si gibi.
10 Yorumla
+1 yılCahillik her zaman sonsuz mutluluktur düşünsene aslında hiçbir şey bilmiyorsun ama herşeyi biliyor gîbisin
20 Yorumla- Diğer konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılbence birisi merak denilen şeyin bile farkında olmayacak kadar cahilse cahilliğin mutluluk olduğunu düşünebilir
20 Yorumla Eğer cahillik sonsuz mutluluksa dünyadaki tüm insanlar sonsuza dek mutludur. Ne demiş Mark Twain "Herkes cahildir ama farklı konularda."
10 Yorumla
+1 yılCahillik değildir o cahillik olsa duramayız umursamamazlık olabilir ama o da mutluluğu getirmekten ziyade mutsuzluğu uzak tutar.
10 YorumlaTabiki keşke cahil olsam ama allah fazlaca zeka vermiş yanında sorumluluk huzur için de zaman bekliyorum huzuru oda beni bekliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSosyal medya araçları falan olmadığı, hatta televizyonun olmadığı zamanlar fikrimce saha eğlenceliymiş. Radyo tiyatroları, yazın yapılan sinema gösterimleri. İnsanlar giydikleri yüzünden eleştirmiyolar ya da yaptıkları. İnsanlar cıvıl cıvıl.
10 Yorumla
+1 yılHala öyle :D adam boş yere sıkıyor ne sıklığının farkında bile değil ama ona göre en zekisi, en iyisi o :) kimse kale alıp muhalefet te olmuyor
10 YorumlaHala öyle... Ülkenin %49u güllük gülistanlık yaşarken diğer kesimler uçuruma sürüklenen bir ülkeyi üzüntüyle ve hayretle izliyor.
18 Yorumla- +1 yıl
@g___ozgur Ben dahil izmirli kişilere yalanlarınızı anlatamazsınız. O yalanları siz kurguladınız sizin için varlar. Gerçekleri görmek istemiyorsunuz ama gerçekler hep ortada başından beri. Umarım bu yolun sonunda en çok sizler üzülürsünüz. Bu ülkeye verdiğiniz zararların bedeleni ödeyemeyeceksiniz çünkü..
- +1 yıl
@cem_61 bir kere beni tanımadan konuşma. Benim akp ile tek bağım seçmenim onu diyeyim. Bu 1. Bu ülkeye benim boş konuşanlardan daha çok faydam var. Yazılımcıyım ve yaptığım bir proje ile devletin büyük miktarda parasının devletin kasasında kalmasını sağladım ve bundan 1 lira bile almadım. Bu 2. Sizi Atatürkün partisiyiz deyip ancak Atatürkün bu ülkenin gelişmesini istediği halde ona Atatürke ihanet eden, ismetten bu yana ülkeye hep taş koyan birileri kandırdı yıllarca. Buda 3.
- +1 yıl
@g___ozgur Kendini o yalanlara o kadar kaptırmışsın ki bak ne dediğini kendinde anlamıyorsun.1-Ben senin kişiliğine nerde laf söylemişimde seni tanımadan konuşuyorum.2-Beni senin ne yaptığın veya yapacağın ilgilendirmiyor. Bu ülkeye yapılan yaptırımlar ilgilendiriyor.3-Chp li olduğumu nereden çıkardın. Lütfen aklınızdan kurup kurup boş ithamlarla gelmeyin.
Ve sana şunu söyleyeyim akıllı olan gider araştırır. Siz hala ülke 4 4 lük, hükümet süper, erdoğansa efsane kafasındasınız. Hani az sorgulamaya deneseniz araştırsanız elinizin altında internet var. Neyse sağlıcakla - +1 yıl
@cem_61 Sen beni suçluyorsun bu ülkeye verdiğiniz zararlar diyorsunuz. Bende sana siyasi tercihimin sebebini söyledim. Geçmişle kıyasladığımızda yapılanları söyledim. Senin siyasi tercihinden kastım İzmiri genel kastettim. Yani demek istediğim geçmişte bu ülkeyi soydular. En yakın zamanda 2001 de ülkeyi batırdılar. O zamankiler kandırmadı da bu ülkeye bir şeyler yapan Akp mi kandırdı. Ben körü körüne Akp demiyorum. Onunda var eksiklikleri. Ama yapılanları tamamen inkar etmemek lazım. 4x 4 lük bir parti gelsin ona verelim oyumuzu. İnsanları basite almayın 2003 seçimlerde kaçtane zamanın iktidar partisi olan partileri sandığa gömdü bu halk.
- +1 yıl
@g___ozgur Sana burda oturupta şu saatten sonra kimin doğru kimin yanlış olduğunu söyleyemem. Ben böyle böyle böyle oldu desem inanırmısın? Yok.
Önceden olan hatalar şimdiki hükümeti melek yapmıyor malesef. Hatalarını silmiyor. Geçmişte ülkeyi soydular demen ironiydi galiba. Ne gemicik ne ayakkabı kutuları döndü bu ülkede o ses kayıtları bile ortaya çıktığında ne konuşmalar geçti. Tabi buda montajdır düblajdır yalandır.
İnsanların din üzerinden gözleri boyandı. Şimdi hükümet yanlısı olanlar işe giriyor zıtlaşırsan kapı önüne konuyorsun. Kaç tane abimiz işinden oldu böyle. Ekmeğinden oldu. Alınan vergiler desen yükle. Ama ne oldu kömür makarna verildi yol yapıldı. Neyse ben sana ne anlatırsam anlatayım inanmayacaksın yalan diyeceksin. Sana son söz olarak şunu söyleyebilirim. Gerçekleri görmek istemediğin sürece göremezsin ne yaparsan yap. Hayırlı akşamlar diliyorum kırdıysam affola..
O kıtlığa rağmen insanlar çoğu mutluymuş. Acaba o eskilerde kiler mi cahil, yoksa şimdiki çok okumu, bilmişler mi?
10 Yorumla
+1 yılCehaleti saf duygularla eş değer gördüğümüz zamanlarda evet..
20 YorumlaNe kadar çok şey öğrenirsek öğrenelim her zaman cahil kalacağız çünkü bilgi bir okyanussa, bizim öğrendiklerimiz ve öğrenebileceklerimiz bu okyanusta bir damla. Bilginin sonu yoktur onu güzel kılan da budur.
10 Yorumla- Diğer konusunda 526 cevap paylaştı.
+1 yılCahillik değil cahiller herşeyi bilir bilmemezlikten gelir anlatmaya çalıştıkça ve bu karsındakine zor gelir bilgisiz olsa öğretir geçersin ama cahile laf anlatılmaz
10 Yorumla Günümüzde veya etrafımızda ki insanlara baktığımızda gereksiz yere mutlu, umursamaz, hatta utanmaz insanları gördüğümde bunların cahil olduğunu düşünüyorum, bilgisiz değil. Bilgisize bilgi verirsin öğrenir. Okumaklada bir ilgisi yok.
00 YorumlaDiğer konusunda 11,8b cevap paylaştı. En çok bu zamanlar mutluluk verir.. Zira cehaletin egemenliği tavan yaptı.
10 Yorumla
+1 yılGüzel soru la ben bunu bir düşüneyim aceleye gelmez bu soru.
10 Yorumlaevet ama bu zamanın cahilliği herkesi mutsuz ederken mutlu oluyor
10 YorumlaCahilsen mutlu olduğunu sanar başkaları senin üzerinden mutlu olur.
10 Yorumlacahillil hiç bir zaman mutluluk getirisi olan bir durum değildir.
10 Yorumla
+1 yılCahil mutlu olacaksam sonsuza dek mutsuz olmak istiyorum.
10 YorumlaBunun Cahillikle Ne alakası var :D :D Cahilliğin anlamını bilmeyen cahiller sizi
10 Yorumla
+1 yılinsan bilmeyince daha mutlu olur derler ama nedense ben bilmeyince huzursuz oluyorum
10 Yorumlaevet
cahil insanlar herşeyi kafasına takmaz onun için daha mutludurlar10 Yorumla
+1 yılbilgi eksikligiyse bu öyle degildir ama inançsal boyutta işler degişir :D
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayır sanmıyorum ama.
Belki o zaman hisler daha güzel ve orjinaldi10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAsıl cehalet nerden geldiğini ne için yaşadığını nereye gitceğini bilmemektir, bunları bilen ona göre yaşayan daha mutlu olur, eşekte çeşit çeşit yüzme şekli biliyoda dereye düşünce panikten hepsini unutup ölüyo, yani çok şeyde bilse baştaki saydıklarımı bilmiyorsa yine cahil
00 Yorumla- Diğer konusunda 11,3b cevap paylaştı.
+1 yıl10 Yorumla Bilgi mutluluk vermez sadece dogru yaşamayı saglar... Teknik anlamda pürüzsüz olmak gibi ama aynı zamanda renksiz bir hayat olur... Hepsini bir arada olmalı...
10 YorumlaÇocukken birçok şeyi bilmiyordum o zamanlarda dert sıkıntı şimdiye göre azdı mutlu olma olasılığı yüksekti. Gerçi gereksiz şeyleri sıkıntı haline getiriyorum bazen😌
10 Yorumla
+1 yılcahillik bir zaman sonsuz mutluluk değildi
eğer öyle olsaydı öğrenemezdik10 YorumlaDiğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. Herşeyi bilmek hiçbirşey bilmemekten katkat iyidir :)
10 Yorumla
+1 yılEvet hala da öyledir bence cahillik ile umursamazlık ilgili duygular bu tarz insanlar birşey düşünmedikleri için kafaları rahattır, ve bu onlara birşey de kaybettirmemiştir aslında hayat bunlara güzel
00 Yorumla- Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılInsanlar dunyanin okuzun boynuzlari ustunde olduguna inanyorlardi. Bu korku sacar. Bence mutluluk degildi.
10 Yorumla şimdiki zamanda kızmızı et yemek gibi bişey... temiz saf kalmak biraz belden yukarısınıda görmek önemli bnce
10 Yorumla
+1 yıl“Baylar, yemin ederim, her şeyi fazlasıyla anlamak bir hastalıktır; hem de tam anlamıyla, gerçek bir hastalık.”
Yeraltından Notlar - Dostoyevski10 YorumlaHerşeyin farkında olduğun zaman mutlu olamıyosun işte
10 Yorumla
+1 yılCahil insan mutludur. sormaz, yadırgamaz, sorgulamaz.
10 Yorumla
+1 yılBazen oyle sanoyo insan ama tm bir geri zekali oluyor tipki bir zamanlar benim oldugum gibi benden tavsiye kendine bile guvenme birgun oyle cakiliyorsun ki yerin altinda buluyorsun kendini ve o zaman hic birseyin telafisi olmuyor
10 Yorumla
+1 yılböyle düşünen en büyük cahil ve en mutsuz insandır.
10 Yorumla- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılBilgi ya da vicdan... bu ikisine sahip olmazsan evet cahillik mutluluk.
Ama cahilllik aslında kendi mutluluğundan cok cevreye mutsuzluk10 Yorumla saçmalama canım ya hala en güzel mutluluk :D
hafızandakileri unutmak istediğin her saniye sana göre (eskiden) olacak ama bu şey fütüristik00 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bir Zamanlar değil hep öyle. Eğer cahilliğinin farkındaysan sana sorun olur
10 Yorumla
+1 yılMutluluğun ne olduğunu bilemeyecek kadar dar bir bakıştı cahillik hala öyle
10 Yorumla- Devamını Gör (123)
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar