Neden türbanlılar birşey yapamaz algısı var anlamıyorum. Arkadaşımla dışarıda birşey yiyip içerken hep bakışlara maruz kalmak berbat birşey. İstediğimizde eğlenceye gidemiyoruz sırf içkili diye. Babamla rakı balık yapamıyorum dışarıda nadiren gidiyorum. Veya tayt/renkli pantolon giydiğimizde bazen saçma bakışlara maruz kalıyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz? Açıklar da kapalılar da müslüman. Sırf kapalıyız diye dört dörtlük olacağımız anlamına mı geliyor? Peygamberimiz bile zina eden bir kadına hakaret edenlere ' ilk taşı hanginiz masumsa o atsın ' demiş. Siz ne düşünüyorsunuz
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu ''türbanlı'' lafını bir kenara atsak. Fransız özentilerini bir çıkarın aradan. Ona 'başörtüsü' deniliyor. Ayrıca başının kapalı olmasındaki 'onu yapamaz , bunu giyemez' hatta ' bunu yapar ve bunu giyer ' şeklinde bir önyargıyı atsak nasıl olur? Kapanmak , kul ile Allah arasındadır ki bizim karışmaya hakkımız yoktur. Söz konusu kişi istediğini yapabilir. Açık kişilerin , ki ben de bir açığım , bira içmesine tuhaf bakılmıyor. Ama onlar da Müslüman değil mi? Evet , biz de Müslümanız. Kapalı kesim sadece dışarıya bunu yansıtıyorlar. Günahsın insan yoktur. Aşağıda seni eleştiren her 'sözde Müslüman' , bira içmenin ötesinde şeyler yapmıştır eminim. Lafa gelince 'ooo sen nasıl Müslümansın?' oluyor. Yazık ya... Gerçekten çok boş beyinler var.
21 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef bende bu zihniyeti anlamıyorum..
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin kapalılığın yüzünden gerçekten kapanan bayanlara kötü gözle bakılıyorsa senin oturup düşünmen lazım. Senin o başındaki süs değil bir topluluğu bir inancı temsil ediyor. Açık bir bayan kötü bir şey yapsa kendine eder. Ancak kapalı biri yapınca geriye kalanların hepsine laf gidiyor. Maalesef toplum böyle. Bunu bile bile o insanları zor durumda bırakmaya senin hakkın yok.
Onlara bunun hesabını verebilir misin? hayır.
Tam uyamayabilirsin anlarızda abartacaksan kendine gel ve ona göre davran.10 Yorumla
Diğer konusunda 4,2b cevap paylaştı. Şimdi turbanli niçin kapandı. Allahin emri olduğu içinmi yoksa ailesini baski veya aile yapisi öyle diye mi... Allag korkusu ve allahin emrini yerine getirmek içinse. Allahin yasak ettigi be haram ettiği şeylerden uzakdurmalidir...
Ailesi icin veya aile yapisi böyle diye ise kapanmissa yapacak birşey yok ha kapalisin ha aciksin ha icmissin ha icmemissin. Ne fark ederki... Insanlarin icinden gecenleri bilemeyiz.
Simdi bizim türk toplumuna gelisek kapalilik artik bir simge haline gelimis. Kendileri açık ya nesiflerini kandirmak icin hemen bir kapali bir hata yapinca. Şuna bak bak diyorlar bide kapali olacak... Vb seyler diyorlar... Kisaca özet00 Yorumla
+1 yılBaban rakı içebilir bunda bir sıkıntı yok sonuçta örtünmek senin iradenle olması gereken birşey. Fakat içki içemezmiyim dersen orda dur güzel kardeşim. Senin gibiler yüzünden örtünen kadınlara da herkes kötü gözle bakmaya başlamadımı zaten. Allahın haram ettiğinden sakınayım derken kapanmışsın ama bende tayt giyerim bende içebilirim diyorsan senin gbi olmayan müslüman kadınların avretini haram oldugu için kapayan kadınların günahına girme. Kendini çıkmazda görüyorsan doğru yolda kendini sabitleyemiyorsan imanını gözden gecirmelisin. Kapalıyım ama bende içerim ne varki diyorsan haklısın günahta senin sevapta. Ama bari örnek olma insanlara
04 Yorumla- +1 yıl
Peygamberimizin (sav) ne demek istediğini de öncelikle iyi anla zina eden kadını korumamıştır. Kimse kimseye hakaret edemez demiştir günahından dolayı. Bak bende hakaret etmedim sana ama yaptıgın davranışları giydiklerini içtiklerini meşruymuş gbi gösteripte birde Peygamberimizden örnek vermeye kalkma. Başını kapat ama tayt giy azıcık dertlendiğinde ya da keyiflendiğinde çek bir bira mı demiş yanii peygamberimiz. Hoşgörü ayrı bişey bende yaparım demek ayrı bişeydir. Tabiki seninde günah işleme serbesliğin var. Ama örtünmüşsen bu dine verdiğin önemi gösterir. Sen daha içkiyle cebelleşiyorken örtünmen İslama sadece zarar verir.
Soran+1 yılPardon da benim içki içmemle mi islama zarar gelicek? Herkes kendi inancından mesul değil mi? Yani afedersiniz ama kilisenin içinde p*rno filmi çekiliyor diye veya rahibe kılığında erotik şeyler satılıyorsa hristiyanlık dinine zarar mı geliyor? Veya inananlar daha mı az inanıyor?
- +1 yıl
kötü örnek teşkil etmiyor mu sence? her din için gecerli bu
- +1 yıl
bak avrupada çoğu insan müslümana terörist gözüyle bakıyor neden? sakallı cübbeli ısıd pyd militanları yüzünden. Sende bir kapalı bayan olarak içki içmeye kalkarsan insanların gözünde türbanlı yaşantısını degersizleştirmiş olursun. Bu benim görüşüm
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
106Cevap
+1 yılBak canim insan kimliğinle evet istediğini yapabilirsin yaşayabilirsin. Ancak o başındakinin bir örtüden ibaret olmadığını bilmelisin. Büyük bir sorumluluk. Attığın her adıma dikkat etmek zorundasın eğer şu devirde birileri, bu kapalılar açıklardan daha çok tahrik ediyor, bunların altı paris üstü minare... Gibi cümleleri sarfediyorsa bu ne yazık ki senin gibilerin suçu. Olayın ikinci boyutu ise madem pantalon giyeceksin madem dar giyeceksin o zaman neden kapalısın sorularıdır. Tesettüre uygun giyinmemişsen tesettürlü biri sayılır mısın? İçkiye gelince. İçki ibadetleri ve namazı zedeler. Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da zarar ve yasaktır kuranda da kesin bir dille yasaklanmıştır. Son olarak dipnot olsun türban tesettürü ifade eden bir kelime değil kullanmak da doğru değil. Batıda 1920li yıllarda moda olan sarık şeklinde kadın başlığına verilen ad idi.
Umarım tesettüre uygun giyinmeye başlarsın senin için dua edicem.10 YorumlaRakı içeni de gördüm bira içeni de. Günahsa onun günahı, sevapsa da onun sevabı. Beni ilgilendirmez. Günah işleme özgürlüğü bu biraz da. Nasıl ki açık bir kadına, "sen müslüman değilsin" deme haddine sahip değilse hiçkimse, kapalı olana da "sen içemezsin, müslümansın kapalısın" diyemez. Benim fikrim bu yönde.
116 Yorumla
Soran+1 yılHerkes sizin gibi düşünse keşke ama...
+1 yılşimdi şöyle bir durum var. türbanlı kişiler din -inanç olayını daha ciddiye alan daha kontrollü kişilerdir. türbanlı olmak kolay bişey de değil bence. yazın sıcağında ben kafamı kapatamam mesela. veya saçlarımı seviorum onları saklyamam. hani türbanlısın allahın buyruklarına daha çok uyuyorsun peki içki içmek nedir? der insan. bir de bzim ülkede kapalı açık ayrımı çok yapıldı hala yapılıo açıklara dinsiz diye yükleniolar kapalılara ay ne güzelll cennetlik kız diolar ama bir açıktan daha beter haltlar yiyo. yani göründükleri gibi davranırlarsa daha hoş olur tabi. benim görüşüm banane? istediğini yap
10 YorumlaKapalı biri olmak beraberinde bazı sorumlulukları da getirir. Yaptığın şeyler hakkında yargılanmak hoşuna gitmeyebilir ama toplum içinde bu tarz şeyler yapmak gerçekten uygun değil. Çok istiyorsan evinde rahatça, özgürce içebilirsin. Ama yaptığın bu davranışlar toplumda farklı algılar yaratarak senin gibi kapalı olan tüm kadınları etkiliyor. Sonuçta bir ayeti, Allah'ın emrini göz önüne alarak kapanmışsın. Eğer bunu seçtiysen buna uygun davranmalısın. Evet hiç kimse dört dörtlük değil ama bunun arkasına sığınarak istediğimiz gibi davranamayız.
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen islamda türban zorunluluğu olduğuna dair bir bilgi bulamadım. Belli bölgeleri kapatmak gerekiyor bu doğru. Ama saç kapatmakla ilgili bir bilgi yok. Neyse soruna gelirsek. Sen İslamda tesettür emrine inanarak kapandın. Tabi ki hiçbirimiz günahsız kusursuz değiliz. Ama türbanın amacı erkeklerin tahrik olmasını engellemekse gidipte tayt giymek dikkat çekici giyinmek fazla makyaj yapmak falan neyin kafası. Alkole gelince evet haklısın bakınca. Ama türban takacak kadar dinine bağlı birinin tabi ki hal ve hareketlerine daha çok dikkat etmesi gerekir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜzerindeki baskıyı o kafar iyi anlıyorum ki. Değil bir yerde içmeyi yanında içen arkadaşların olduğunda bile tuhaf bakıyorlar. Insanların bakışları düşünceleri insana kafayı yedirir bazen bende çok düşünüyorum bu konuyu çok canım sıkılıyor ama yapacak bir şey yok
12 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef çok sığ insanlar.. bu ülkede müslüman olmak da gayrimüslim olmak da zor bence.
Cevap sahibi+1 yılZor gerçekten. Zaten o baskı yüzünden insan yaptığına yapacağına pişman oluyor , bir zevk almıyorsun , hep tedirginsin ,
Soruyu soran:
https://i.hizliresim.com/L3YjNb.jpg341 Yorumla- +1 yıl
Haykirdim jdjjxjxnxndud
+1 yılYani haliyle, başını örtecek kadar dini bütün bir insanın, kitabında haram kılınmış olan alkolü tüketmesi, bir hayli yadırgatıcı bir görüntü oluşturuyor. Kapalı insanların giyiminin münasip olup olmadığına takan biri değilim, hatta hiç umrumda bile değil ama, vallahi içki içerken görürsem ben de afallarım.
00 Yorumla
+1 yılBabamla rakı balık yapıyorum ve dışarıda sürekli gidiyorum.
Eğlenceye gidince bira içiyorum.
Tayt/renkli pantolon giyiyorum.
Kapalı değilim.
Aramızdaki tek fark senin başına taktığın örtü. Onu da layıkıyla takmıyorsan bez parçasından başka bir şey değildir, çıkar at.00 Yorumla
+1 yılBasortuyu ne niyetle bagladigna bagli.
Ilk olarak turban basortu demek degil ona ilk olarak aciklik getirelim.
Simdi birada icebilirsin, tayt ile dolasabilirsin
Ama benim bildigim kadariyla basortu takan kisi dinine hassasiyet duyan biri olarak tanimliyor, bizim imajimiz oyle.. Bira mesela dinimizde yasaklanan bir unsur oldugu icin bu iki durum birbiriyle celisiyor.
Degerlerini ve niyetini tekrar bir goz atman gerekir bu noktada
Bende basortu takiyorum elbette dort dortluk olamaz. ama senin yazdigim din degerlerine uymayan bir nokta.. Ne demek istedigmi anladin mi?00 Yorumla
+1 yılYani içer içmesine ama garip gelir. Çünkü algı kapalı bir bayanın dinine bağlı olduğu ve dininin yasakladığı şeyleri yapmayacağı yönündedir. Örneklendirmeye gerek yok herhalde. Dinen yasaklanan her şey. Ee hal böyle olunca da insan bir garip oluyor. Ne derece doğru bir tepki o ayrı bir konu.
00 Yorumla
+1 yılBaş örtüsü değil türban dediğin için bile anlayışın belli türban yaz bir bakalım neler çıkıyor karşına. Kafandaki bir bez parçası olarak örtüyorsan çıkar onu gerek yok. Eğer dini içinse uyacaksın yoksa açık kapalı ne farkın kalır? Senin kapanma nedenin dinin gereğini yerine getirmek yoksa at gitsin çünkü başındaki sadece bir bez parçası o zaman
00 YorumlaAile zoruyla başınızı kapatmadiginiz asikar babayla rakılar bilmem neler (beni alakadar etmez) peki turban takmaktaki amaciniz nedir bayan PROVOKATÖR! ? Amaç dini yasaklara emirlere uymaksa alkolunda haram olduğunu biliyorsundur heralde? Lütfen hakka girmeyin provoke yapmayın dini alet etmeyin rica ediyorum.
00 YorumlaDiğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. İnsanlar türbanlı insanları dine daha yatkın görmek istiyorlar
Kendilerinden önce başkalarının hayatı dini hep daha önce olmuştur insanlar için şimdi sen ne yaparsan yap insanlar hep konuşacak buna göre yaşayıp yaşamamak senin seçimindir istersen bara da gidersen rakı balıkta yaparsın zihnindeki algıları aşarsan00 YorumlaDiğer konusunda 2b cevap paylaştı. Geçen hafta sonu gece clubunde gayette güzel takılıyordu bir türbanlı abla, sevgilisiyle..
olabiliyor yani..
ama dışarıdan bakıldığında pek iyi bir imaj sergilenmiyor.12 Yorumla
Soran+1 yılOlamıyor demedim zaten o bakışları üzerinde hissetmek kötü birşey onu diyorum gerçi herkeste olabilir engelleyemezsin bikinili mini eteklilere de bakıyorlar.
+1 yılya tamamda sen o türbanla allahın bir şartını yerine getiriyon ve bira içki içmemek dar giyinmemekte allahın bir şartı eğer bunları istemiyosan açılabilirsin açık kızlara da karışılmamasıda sen onun müslüman ateist hıristiyan olup olmadığını bilemezsin ne diyebilirsin ki sonuçta
00 Yorumla
+1 yılValla bn tesettürlü kadının bira içmesine karşıyım içemez ya nasıl bir kafa bu sen kapanmışsın Allah emretmiş yapmışsın ne güzel herkese nasip olsun ama rakıdır eğlence yerlesridir girmicen. Yapıyorsan bir şeyi tam yap ya da hiç yapma çünkü görüntü çirkin oluyor.
00 Yorumlaverdigin örnekler ile kendini savunman yanlis
Turban demek dine tam baglilik tam inanis demektir ve türbanlı isen icki icmemelisin bence bana göre ters madem alkol aliyorsun babanla karsilikli içiyorsun ve erkeklerin dikkatini ceken giyim giyio teshir etmemelisib02 Yorumla
Soran+1 yılTürbanlılar rahıbe değil?
Bence de her insan istediğini yapabilir.
İzmir, trakya, çanakkale bu konularda çok özgür..
Kapalılar içki de içer zina da yapar küfür de eder. Bunu sadece onun bileceği iş..12 Yorumla
Soran+1 yılİzmirde yasıyorum 20 senedir ama keşke dediğin gibi olsaydı.
+1 yılKapanarak dini emirlere uymaya çalışan haram olan ve uzak durulması en kolay olan şeyden yani alkolden neden uzak duramasın? Kapanmanın amacı dikkat çekmemek, adabına göre giyinmelisiniz tabi. Tesettürün ne olduğunu ögrenin sonra kapanın
30 Yorumla
+1 yıltürbanlı içemez içiyorsan türbanı neden takıyorsun türbanlı demek 5 vakit namaz kılan demek dir oruç tutan demek dir sen içki içiyorsan barlara giden kızlardan ne farkın var salla sen çücük müslümanı sen adı müslüman dinimizi yok etmeye çalışan münafıksın
00 Yorumla
+1 yılTurbanin anlamini bilmek gerek once turbanli bir insane Allah in emri icin kapanan insandir ve elinde bira olsa back Allah in emrini yerine getiriyor ama elinde Allah in haram kildigi bisey var sence mantikli mi tayt giyme konusuda ayni onemli olan be icin kapandigin Allah icinmi kapanmak icinmi n
00 Yorumlabira iceceksen tayt giyeceksen hic kapanma daha iyi kapanmayı kendi isteginle istemissin o zaman sonuclarınada katlanacaksın zaten bira icmek isteyen tayt giymek isteyen bir bayan isteyerek kapanmaz bence bekleme açıl öyle daha cok günaha girersin
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstediğini yapmakta özgür. O eleştirenlere bakma sanki kendileri dört dörtlük Müslüman anasını satayım.
12 Yorumla
Soran+1 yılBirisi de resim atmış beni benzetmiş baksana , ama attığı rahibe resmi ne kadar salaklar ya
Cevap sahibi+1 yılAynen, mal işte.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer şey ayağa düşüyor be, ne anlamı kaldı ki kapanmanın. Neyse insansın yapabilirsin sonuçta, çok bir şey demek istemiyorum. Allah'la senin aranda olan bir şey. Ama insan üzülmüyor değil kapanma deyimi artık çok kolaylaştı güya modernleşti kapanmak modern olmak değil ki...
00 Yorumla
+1 yılSana ne dediler de böyle hakarete uğradığını söylüyorsun? Sözde müslümansın üstelik ötülerine bürünmüş bir müslüman. Alkol almanın günah olduğunu bir açıktan daha iyi biliyorsundur! Makyaj yapmanın, dikkat çekmemen geretiğini ve dar giyinmemen gerektiğini bir açıktan daha iyi biliyorsun diye umuyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKızların çoğu tesettür konusunda bilinçsiz. Tesettürlüyüm diyip nasılım diye soran, sevgilimle şunu bunu yapıyoruz diyende var. Tesettürsüz olup dinini son derece savunanda var. Kendi isteğiyle değilde ailesinin zoruyla tesettüre girende var, İçinde istek olup ailesi yüzünden tesettüre giremeyende var. karışmış herşey
00 Yorumla
+1 yıltesettüre girdiysen bunun ödenmesi gereken bazı bedelleri var... toplum içinde dinen yasak olan şeyleri yapman doğru değil... ama pekala içkili bir yere gidip içki içmeden yemek yiyip arkadaşlarına eşlik edebilirsin... benim içki içen türbanlı tanıdıklarım oldu.. evde kız kıza ya da varsa sevgilin le bunu kimseye afişe olmadan yapabilirsin... ama neden kapandın onu sorabilir miyim?
00 YorumlaHiç kusura bakmasınlar! Bazı yobaz kesimlerde gözlemlediğim kadarıyla "Kapan ama her istediğini yap" gibi iğrenç bir düşünce var. Her köşe başında "Sözde kapalı" olan kızlar öpüşüp, sevişiyorlar. Benim gözümde onlar açık olup bunları yapanlardan daha günahkarlar.
10 Yorumla
+1 yılİsteyen istediğini yapabilir. Dışarıdakilere aldırmanız anlamı yok. Keyfinize bakın.
20 Yorumla
+1 yılSen nasil böyle seyler düsünüyorsun bir seyler yapabilirsin ama bunlari degil böyle yapamayacaksan kapanmayacaksin kapanmayacaksin daha da bir sey var söylediklerine inanmiyorum inanmiyorum birisini kötü göstermek isteyen birisin
00 YorumlaBunlari yapicaksan ortalıkta çok dindarim çok duzgunum diye gezmiceksin. O örtünün bir ağırlığı car tasiyamiyosan eğer hakkıyla tasiyanlarin adını kirletmeye hakkın yok. Ya adam gibi kapanin ya da hiç bulasmayin.
10 YorumlaAcaba neden türban taktığınızı biliyor musunuz diye düşünüyorum bazen. Genellemiyorum lakin büyük çoğunluk bunu bir sorgulamalı bence. Naçizane ve haddim olamayarak.*-*
10 Yorumlabence icer yani isterse icebilir misal kapali muhafazakar sevgilim olsa bende icmek istiyorum dese aa sen kapalisin icemezsin demem kendi hür iradesine saygi duyarim
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSen türbanın anlamını biliyor musun? Bunları yaptıktan sonra kafanda bez parçası olur sadece türban.
31 Yorumla
Soran+1 yılNeymiş anlamını anlat da bilelim.
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma sapan bişey olmuş bu.
Neden takkeli sakallı adamların üçkağıtçı lik yapması yadirganiyorsa o yüzden.
Oldu olacak başını ört gerisini soyun gez.
Azıcık kalibinizin insanı olun yeter.10 Yorumla iyi de mantık olarak da bir sorun var zaten. türban takıyorsun tayt giyiyorsun diyelim. zaten kimse saçına bakmıyor ki. türbanın bir anlamı kalmıyor zaten öyle olunca.
10 YorumlaBaşındakini çıkarıp her şeyi daha rahat yapabilirsin. Başörtüsünün senin için bağlayıcı olduğunu düşünmüyorum. En azından hakkıyla takanlara saygı göster.
00 YorumlaHaklısın. O g*tünü başını açarken sen kapalı olarak onun yaptıklarını yapmıssın da ne olmuş. O kadar imanlı, "aa o kapalı imanlı yapamaz" diyeceklerine bir iki/satır kuran okusunlar o kadar biliyorlarsa.
00 Yorumlaşimdi şöyle düşünelim.
neden kapandın? Allah'ın emri için demi.
peki bu emir sana alkol almamanı , vücut hatlarını belli eden şeyleri giymemeni, zinadan kaçınmanı emretmiyor mu?32 Yorumla
Soran+1 yılHayır hayır hayır. Allahın emri için kapanıyorsun evet ama bu dört dörtlük birisi olacağın anlamına gelmez. O zaman her tesettür takan her imam takan cenneti garantilemiş olurdu. Biz de nihayetinde insanız? Günahı da benim boynuma , başkasının yargılaması ne haddine? Bahsettiğim bu
- +1 yıl
her tessettürü takan veya her imam cenneti garantilemiyor zaten.
senin bu dünya üzerinde yaptıkların sana cenneti ya da cehennemi verecek.
herkes günah işliyor fakat sen günahı bile bile yapacağım diyorsun.
ha şu var bir de başkasının seni yargılamasını umursama ama ahirette yargılanacaksın onu düşün.
Sen neyi savunuyorsun bire zındık ! Allahın haram kıldığı bişeyi yapmayı mı savunuyorsun. ya allahın yasaklarına ve kurallarına uyar sevdiği bir kul olursun ya da ne bok yersen ye bizi ilgilendirmiyo ama türbanı hakkıyla taşıyanlara laf getirme !
00 Yorumla- Diğer konusunda 35,4b cevap paylaştı.
+1 yılKafana taktigin ortu bir bez parcasi degil onun bir agirligi var
70 Yorumla
+1 yılTürbanlıysan gereklerini yerine getireceksin. Kuranda yazıyor diye örtündün, Kuranda içkinin günah olduğu da yazıyor bu neyin kafası? tayt giyeceksen neden kapanıyorsun? yapamayacaksan kapanma. İstediğini yap.
02 Yorumla
Soran+1 yılBuna sen mi karar veriyorsun? Yapıyorum ve yapacağım da. size inat.
- +1 yıl
hıı evet ben karar veriyorum :D yap tabi özgürsün :D
Diğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. O lafı hz isa söylemiş. Bu tarz giyimle o dediklerini rahat yapamazsın.
20 YorumlaDiğer konusunda 391 cevap paylaştı. Kapanmanın fazileti nedir, ne yapmak gerekir, bir araştır, öğren, sonra konuş.. senin kapalı olmanın sebebi ne mesela? Farz mı, tarz mı? :))
00 Yorumla
+1 yıliçebilir ama türbanlı birinden dinin gereklerini daha çok yerine getirmesi beklenir o sebeple hoş karşılanmaz
00 Yorumla@romantic1996 gel de şimdi bu kadına bir şey deme. Bir şey dersin suç. Demesen suç. Ben yorum yapınca Peygambere saygı göstermiyor musun oluyor.
00 Yorumla
+1 yılKapaliysan imanliysan imana uygun davranmalisin bence. Ve icki de gunah oldugu icin kapalilarin icmesini dogru bulmuyorum. Sigara icenleri de ayni sekilde.
00 Yorumla
+1 yılİçebilir günaha girer sadece türban takmanın sevabı başka içmenin günahı başka nasıl türban takmayan namaz kılabilirse türban takanda istediğini yapar biz sadece uyarırız hala kafasının dikine gidiyorsa keyfi bilir..
00 Yorumla
+1 yılMadem kapanacak kadar inançlısın, o zaman içki neyine? Bakmaları normal.
10 Yorumlaarkadaş türbanlı biri bira içemez niye çünkü türbanlı arkadaş allahın kurallarına uyduğu için örtünüyor bide kalkıp bira mı içecek ben kendim şahsen hiç yakıştırmam şey gibi olur üstü minare altı kerhane gibi...
00 Yorumla
+1 yılDinin saçmalığını sen de kavramışsın zaten bunun bir açıklaması yok çünkü din saçma bu kadar :)
00 Yorumla
+1 yıliçer içerde islamı kötülemek gibi durur hoş durmaz örnek olmaaz :(
00 Yorumla
+1 yılTesettür amaca uygun değilse türban oluyor heralde.. içer tabi kime ne? !!!
00 Yorumla
+1 yılsaçını erkekleri azdırdığını düşünerek kapatan bir insan neden öyle aktiviteler yapsın
00 Yorumla
+1 yılBende içiyorum sende iç canim.
boşu boşuna mi türbanli oldun kusura bakma böyle soru mu olur.00 YorumlaKafasındaki bez parçasının onların dilinde Hakkını vermesi gerekiyorsa içemez
00 YorumlaOnun agirligni tasiyamiyosan o bas ortuyu de takmayacaksin o zaman. Net
00 Yorumla- Diğer konusunda 9,3b cevap paylaştı.
+1 yılyakışmıyor türbanlıyı geçtim hiç bir kıza yakışmıyor basit gösteriyor. ve insan kapalıları daha dine yakın görmek istiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğrusun hocam :) ama bu algı yıkılmaz yani sen şimdi gidip birde dini konuda yorum yap göreyğm hemen laklaklak yaparlar
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYazacağım çok şey varda yeri dğil :(
- Devamını Gör (97)
Devamını Gör(142)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri