arkadaşlar gusülle alakalı 2 sorum olucak
1- niyet nasıl olur
2- ağıza su alırken genzemi kaçırmak gerekiyor ?
1- niyet nasıl olur
2- ağıza su alırken genzemi kaçırmak gerekiyor ?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Gusletmek isteyen bir kimse önce besmele okur ve : "Niyet ettim Allah rızası için gusletmeye" diye niyet eder. Elleri bileklere kadar yıkadıktan sonra edep yerlerini temizler. Bundan sonra sağ avucuyla ağzına üç kere su alır ve her defasında ağzını boğazına kadar gargara şeklinde çalkalar. Oruçlu ise boğazına su kaçmamasına dikkat eder. Sağ avucuyla burnuna, genzine kadar üç defa su çeker, her defasında sol eliyle burnunu temizler. Bundan sonra tıpkı namaz abdesti gibi abdest alır.
Abdest aldıktan sonra önce başına, sonra sağ, daha sonra da sol omuza üçer defa su döker ve vücudunu yıkar. Suyu her döküşte elleriyle vücudunu iyice ovuşturur. İğne ucu kadar kuru yer kalmaksızın vücudun her tarafını güzelce yıkar. Gusülde bıyık, saç ve sakal diplerine suyun iyice işlemesi için ovuşturulur. Göbek boşluğu, küpe delikleri dikkat edilerek yıkanır. Böylece gusül abdesti almış oluruz.
Merhaba Güzel insan; Niyet ettim temizlenmek için gusul abdesti almaya dersin. 3 Kere ağzına su alırsın ve boğazına kadar gargara edersin 3 kerede burnuna su alırsın genizine kadar çekersin ve bütün bedenini tertemiz bir şekilde yıkarsın. Ama guzul abdestini banyo yaptıktan sonra yapsan daha da iyi edersin. Benim nacizhane fikrim bu.
Kendine iyi davran..
saol sende
aam bu boğaza nasıl su kaçırıcam ben onu becremiyorum bazen yutuyorum suyu :/
böyle kafamı geri atıyorum gelsin diye bazen yanma oluyo ama arada yanamdan suyu yutuyorum acaba ben şimdi abdestsiz miyim
Güzel insan; gususl için cinsellik yaşaman gerekiyor. Eğer öyle (cünüp) değil isen sorun zaten yoktur. Gerçi öylede olsa sen niyet edip bütün vucunu temizlediğin sürece abdestli olmuş olursun.Yeterki niyetin temizlenmek olsun. Bu arada Niyet edilirken onu kendini temizlemek için yapıyorsun Allah'ı temizlemek için değil O zaten her türlü eksikten uzaktır.Besmele çekersin, Niyet ettim temizlenmek için gusul abdesti almaya dersin o şekilde abdestini aldıktan sonrada önce baş,sağ omuz ve sol omuzu
cinsellik yaşamıyorım
öyle dedin demeim zaten okudum ilk başta o yazıyodu onun için yazdın analdım
Niyeti kalben geçirmen yeterlidir. İlla da sözle söyleyeceksen, '' Niyet ettim Allahım senin rızan için abdest almaya...'' diyebilirsin.
İkinci soruna gelince, suyu önce boğazına kadar çalkalaman gerekir. Burnunu yıkarken de genzine kadar suyu çekmen gerekir. (Yani suyu burnuna çektiğinde hafif bir yanma hissedeceksin.)
Ağzı, burnu ve tüm vücudu yıkamak abdestin farzlarındandır.
Not: Farz: Allah'ın kullarından kesin bir dille yapılmasını istediği işlerdir.
Nıyet ettım Allah rızası için gusul abdestı almaya dıceksın.
agzna 3 defa su verıceksın. buruna su verdgnde genze kadar cekıceksın hafıf yanıcak
burna kaçıcanı biliyorum
ama ağıza o ne olucak ?
Cevap
10Cevap
Niyet ettim Allah rızası için boy abdesti almaya dersin.besmele de çekersin önce..ama Hanefi mezhebinde farz değildir niyet etmek..guslün farzları içinde yok.niyet sünnettir yapmak iyidir.
ağıza buruna su alınırken yutmayacaksın.işte biraz derine kadar çek gitsin :d
niyet ettim niyet eyledim allah rızası için gusül abdesti almaya eller yıkanır..
Ön arka avret mahalli yıkanır..
daha sonra normal abdest almaya niyet edilir ve alınır..
sonra başta aşşağı 3 sağ ve sol 3 iyice yıkanır...
ve son olarak çıkarken sağ ve sol ayak altına su dökülür..
Çoğu kişinin cenabeth gezmemesi için yazdım teşekkürler.
4. cümleni bir daha açıklar mısın 3 kere neresi yıkanır ?
birde normal abdest neren çıktı :/
Gusul Abdesti almaya Niyet edip ön - arka genital bölgeler temizlendikten sonra...eller yıkanır...
daha sonra niyeti ettim abdest almaya diyeceğiz Namaz kılarken aldığımız abdestin aynısı alınır...
Kafadan aşşağıya 3 defa
sağ omuzdan 3 defa
sol umuzdan 3 defa
tüm vucut yıkanır ve çıkarken ayak altlarına su dökülür...olay biter
diğer yazılanlar fazla bilgi vermiyor bu yazdıklarımı iyi okuyup uygulaman dileğiyle
nasıl edersen olur niyet farketmez. ağza su alıp çalkalayacaksın genize kaçırmaya gerek yok :)
yaş aralığın doğruysa eğer, acele etmeyeydin. diğer tarafta ateşle almasını öğretirlerdi.
konuş rahat ol günahımı al benim için sorun yok :)
vexille sen kendini ak kaşık mı sanıyorsun?
al burda çok güzel anlatıyor :)
https://www.youtube.com/watch?v=LTtpbJ8XTzAönce normal abdest alınırmı duştan önce bende bilmiyom ya
bilmiyom onu bende
sen ansıl alıyosun tam olrak
bazen ilk abdest alıyorum sonra duş bazende sadece niyet ederek duş alıyorum
1. niyett ettim allah rızası için güsül abdesti alamaya.
2.bundan emin değilim tam bilmiyorum :D
niyet ettim eyledim gusul abdestimialmaya
gusuldeki amac tum vucudun suyla temasiini saglamak
genzini degil agzini calkalamak
Niyet ettim allah rızası için gusül (boy) abdesti almağa denir.
Genze kaçırmak gerekmiyor ağzında suyu çalkalayıp tüküreceksin.
reşit olmadın mı sen ailen öğretmiyor mu ?
bunar seni ilgilendişriyor mu ?
sorum bu mu sen bunları yazıyorsun
Bu yaşına kadar nasıl alıyordun ?
bıraktım o işleri :D
internette yazar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar