Soyumu, sopumu bilmeyecek kadar avel birisi değilim.
Baba taraftan Horasan Türkmeni, anne taraftan Kırım Türk'üyüm.
Kerkük'te benim atalarımı keserken hiçbir Arap sesini çıkarmadı.
O yüzden gelipte beni yargılamayın.
İnsanlarının tarihleri pek iç açıcı değil. Ben özel bir nefretim yok ama müslümanlar hakkında genel kanıları bariz. Birçok millet vardır ve silahı olmayan kadına küçük çocuklara bildiğin karşı karşıya kafasına sıkmayacak çok az asker milleti vardır. Ve bu herhangı mılletın askerlerı arasında ısraıl yok. Ben hıç sevmem kendılerını yerlerınıde. Bana göre hiçbir şey küçücük çocukların öldürülmesıne gerekçe degıl. Isterse eskıden olmus olsun ıstersen yenı, uzun senelerdır cefası cekılen bır şey var ve bunun sorumlusu kafalarına roket atılan bebekler degıl cocuklar degıl. Güle güle git tabi kımse kmseyı yargılayamaz.
Arap yalakaları dolmuş soruma diyorsun ama bir tane bile öyle yorum görmedim, hangi üye yapmış söyle bakalım. Kendi kendi paranoya mı yapıyosun?
Ayrıca israil neden yaşanacak yermiş soyle bakalım? Toprak işgal edip masum silahsız insanları öldürmekten başka ne bildikleri var?
Toprak işgal etmek?
1870'te Yahudi faaliyetlerinin merkezi İngiltere'den Rusya'ya geçti. Siyonist hareketlerin başına geçen Theodor Herzl, Filistin'de bir Yahudi devletinin kurulması için birçok çalışmalarda bulundu. Bunun gayesi bir Yahudi şirketi kurup, vadedilmiş topraklar üzerine müstakil ve üç dört milyon Yahudiye yetecek genişlikte toprak satın almaktı. Herzl, İngiltere gibi güçlü bir devleti arkasına alarak, gayesine ulaşma çabasındaydı.
Herzl, Yahudi devletinin ancak, kutsal topraklar üzerinde kurulmasını istediğinden, 1870 yılından itibaren Filistin toprakları üzerinde tarımsal yerleşme merkezleri teşkil etmeye başladılar. 1870-1896 yılları arasında Filistin'de on yedi tarım kolonisi kuruldu. Herzl, devrin Osmanlı Sultanı İkinci Abdülhamid Han ile görüşerek, ondan Filistin'de bir Aristokratik Cumhuriyet kurmak için izin istedi ve bazı tekliflerde bulundu. Bu teklifler ise şunlardı:
1. Yahudiler, Osmanlılara bir harp üssü inşa edecekler.
2. Osmanlı Devletine büyük mali yardımda bulunacaklar.
3. Sultanın siyasetini Avrupa'da destekleyecekler.
4. Filistin'de kuracakları büyük üniversitede aynı zamanda Türk öğrencileri de okuyacak. Tahsil için Avrupa'ya gitmeye lüzum kalmayacaktı.
1908 Meşrutiyetinden sonra İttihat ve Terakki Partisine Yahudiler geniş bir şekilde nüfuz ettiler. 1909'da bu parti tarafından kurulan hükumette üç Yahudi nazır (bakan) bulunuyordu. 1914'te çıkartılan bir kanunla ekalliyet zümreleri toprak satın alabilecekti. Bu kanuna dayanarak; Yahudiler Filistin'de geniş araziler satın alıp, üzerlerine tapuladılar. Hatta Yahudi nazırlarının tesirleriyle Sultan İkinci Abdülhamid'in Filistin'deki şahsına ait münbit araziler Yahudilere satıldı.
hahah tarihe inmeye ne gerek var?
neden önüme zaten bilinen bunca gereksiz bilgiyi yığdın? Sana sadece şunu soyleyerek olayı noktalıyorum, israil askerinin şu an filistin sınırları icinde silahlı bir sekilde ne işi var? Bana bunu soylemen yeterli olacaktır. Neden hersene binlerce masum insanı öldürüp hastaneleri bile bombalıyolar soylermisin?
Senin kafa yapin ayni şöyle :
Kürtler Güneydoğu ve Kuzey irak çevresinde yaşayan bir Pers topluluğuydu. Daha sonra biz Türkler oralari ele geçiriyoruz ve bugünlere kadar geliyoruz. Aaa o da ne? Kürtler buralar bizim diyor. O zaman onlara da orayi mi verelim demek istiyorsun? Kürtlerin zamaninda yaşadiği topraklari biz himayemize aliyoruz ve onlar da bizi topraklarimiz da rahat birakin dediğin de ve izin vermediğimiz de silahlanip dağa Ulusumuza ateş açiyorlar. Şimdi onlari da öldürme o zaman onlarin da hakki, onlarin topraklarindayiz?
Lakin gel gör ki ben ayni düşünmüyorum. İşgal edilen yer, ele geçirilen yer, satin alinan yer yeni sahibinindir.
En başindan savaşi Filistin başlatti diyorum. Sen tabi bildiğim bilgiler neden yiğdin buraya diyip es geçtin. Filistin kendi sattiği topraklari geri istiyor. Daha sonra iş zora biniyor. İsrail ile savaşi başlatiyor. Daha sonra tabi İsrail topraklarini işgal ederek genişletmeye başliyor bugünlere kadar geliyor. İsrail'de yaşayan arkadaşim var. Filistinliler hendek kazip, içeri girerek, sivillere taşlarla giriyor. Orada saldirdiklari kişiler Türk'te olabiliyor. Yaşayan Türkler var. Zaman zaman roketlerle saldirdiklari oluyor, tabi medya bunu yansitmiyor. İsrail'de bu şekilde hava bombardimanina başliyor.
Filistin sadece hak talebinde bulundu.
Savaşı israilin başlattigina dair resmi belgeler var. 'Sözde' vadedilen topraklar oldugu icin suanki hedefleri tüm filistini işgal etmek. O hendek olayı şu son 5 senede ortaya cikti cunku artik israil bombardimanindan biktiklar. Karisi cocugu gozunun önünde ölen adam ne yapsın? Sen olsan ne yapardin. yeter artik valla gir bir haberlere bak neler olmus bir bak.. Ayrica savaşında bir usulü var. Sivili öldürmek savas degil insanlık sucudur. Ayrica israillilerin ne kadar ödlek oldugunuda mavi marmarada gördük. Filistinlilerin elinde silah olsa zaten israilliler oraya girmeye cesaret edemeyecek. Ama adamlar taşla sopayla karsilik verebiliyorlar en fazla. yazik günah bu kadar kör olmayın. Yaralı sivili yerde yatarken vurup öldürüyorlar. Elinde bir çakıyla kendini korumaj isteyen kızı delik desik ediyorlar silahlarla. Onuda gectim sırf carsafini acmadi diye elinde hicbirsey olmayan savunmasiz kizi vurup öldürüyorlar tüm dünyada bu görüntülere susuyor.
Şahsen ben kalkmam. Ben burada ülkemin çikarini düşünürüm.
Ben Türk'üm, ırkımın davası için her milletin insanını kullanmaya bakarım (Elbette Türk hariç).
Müttefik olacaksın, dost olmayacaksın. Bugün İsrail'i savunurum, yarın Arap'ı. Burda ki mesele dostluk değil, yine söylüyorum kendi ırkım (Türklük) için çıkar meselemdir.
Hiç bir millete merhametim yoktur.
Kut ola !
sana kalmış bişe hiç biryeri türkiyey le değişmem ben
musevi türkler sdfsgdhjklşis
komikmi
https://tr.wikipedia.org/wiki/Karaylar
Al biraz beyninin bakima ihtiyaci var.
Cevap
17Cevap
Gozunle gidip gordunmu.. yahudi ortodoks arkadaslarim var. Onlar durmuyor.. hatta siyonist yahudiler acikca baska din mensubu kisileri domuz llarak ifade ederler.. yani sen ben bunu hak. ediyorum diyorsun 2009da mirac kandilinde filistindeydim.
olm türkiye güzel yer boşver yaşayacak yere kaçmak değil yaşayacak yeri inşa etmek önemli vatan sevgin varsa gerisi mühim değil
bu insanlıktan nasibini almamış çocuk katledilirken heycanlı heycanlı izleyen milletmi hayır canım almıyayım böyle iyiyim..
Arap mitolojisinde tasvir edilen cennet burasi olabilir
Kurandki
@Aykut1990 uzun boylu esmer adam filminden
Muhtemelen 50 den fazla kez ziyaret etmiş olduğum bir ülke... Yaşanacak yer derken nasıl bir mantıkla bunu yazdın anlayamadım..
dikkat et hizbullahın füzeleri seninde canınj yakmasın :)
Hizbullahın içine giren arkadaş ks de takılıyor 😂😂
Ömrümün sonuna kadar hayalim SADECE ÜLKEM DE YAŞAMAK. TÜRK ÜN VATANI TÜRKİYE dir.
Ora nere
Yer olarak güzel bir ülkedeyiz ama insanlarında aynı fikirde değilim etraf fesat dolu
Imkanım olsa giderdim
israil ne olm avrupada yaşancak yerler var kafayı mı yedin
filistinden çaldılar o toprakları sne neyin kafasını yaşıyon filistin aslında oralar
Millete Arab yalakası diyen Yahudi uşağı olmuş.
Baştan Filistin'e yardim için koşmayacaklardi. Madem Türk askerisin, Türk'ün çikari için hareket et, Türk'ün çikari için yaşa.
Benim aklım Türk, fikrim Türk, bedenim Türk.
Uyanık olacaksın, Türk dediğin şeytanı ayakta uyutur.
Tarihte ki düşmanlarimi iyi bilirim. Acemler bizi hep arkadan vurmuşlardir. Yahudiler bütün milletlerin düşmanidir. Önce Yahudileri kendi çikarlarin için kullanir, Arap'i toprağa gömersin. Sonra sira Yahudi'ye de gelir. Benim görüşümde, Türk hak ettiğin topraklar buralar değil. Tüm dünyayi hak ediyor. Bilmem anlatabildim mi ne kadar Türk olduğumu?
Herkesin düşüncesine saygı duyarım ama İsrail i övenlerin gözü kör kulağı sağırdır
Bilmem, Filistinlilere zulm etme yeter bize.
Sen zulmetme yeter.
Bir Yahudi hatun bulu
Dostum Yahudi bir hatun bul evlen çalışmana gerek yok çocuklara devlet bakıyor zaten ne kadar çocuk yaparsanız o kadar popülersin senden kralı yok... Kılına dokunamazlar dünyada nerede olursan ol polis değil askeriye seni takip ediyor can güvenliğini koruyor hiçbir ülkenin insiyatifine bırakmıyor can güvenliğini... Dunyanın öbür ucunda olsan dahi senin yerini bilirler takip ederler konsolosluk aracılığıyla ya da mossad senle irtibata geçer Yahudiler gerçekten ajan filmlerindeki hayatı yaşıyorlar
Geç cevap verdim üzgünüm. Arapcilar doluştu buraya, beni yargiliyorlar. Uyanik değiller ki, merhamet zayiflarin işi haberleri yok. Türk diyince, şeytan bile diz çöker. Gel gör ki bizimkiler ayakta uyuyor. Her milleti ben çikarim için kullanmaya bakarim. Bu dediğin fikri değerlendirmeyi düşünüyorum.
İsrailin Turkiyeye hiçbir saldırısı yok ama israili hedef gösteriyorlar... İsrailin İçinde Türkler var İsraile ilk kulak açan yardım eden Ülke Turkiyedir... İsrail Ne kadar kavgalı okursak olalım bize bizde onlara muhtacız... İsrailde Yahudi Türkler var ve Türkiye'yi çok seviyorlar Ben Yahudiyim ama Türküm Ve gurur duyuyorum diyor... Danışıklı döğüşler olduğuna bakma En büyük iş ortaklıklarımı İsraille... Türk kaynıyor İsrail... Araplar bile İsrailde yaşıyor refah için İsraile sığınıyorlar sen bakma Filistin parayla sattığı toprakları barbarlıkla almaya çalışan yavuz hırsız gibi aynı... İsraile sattığı toprakları şimdi geri istiyor İsrail zorla almadı ki Satın aldı parayı yerken iyidiler...7 arap devleti birleşti yine İsrail, hepsini yendi duman etti...
Tam yasanacak yer Türkiye'dir.
bencede muhteşem bir ülke.
deve seven arabın uşağı olacağıma 5 milyon nüfusla dünyayı yöneten israilin uşağı olmayı tercih ederim.
mk daha yeni padişah efendi israilden petrol almaktan bahsetmedimi en güçlü müttefiğimiz demedimi? bu ülkenin en büyük müttefikidir israil yalan mı mk :D
Git yaşa kardeş ne diyelim.
Uğurlar olsun
Alakası yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar