2 gün önce dövme yaptırdım şimdi abdest konusunda şüphem beni çok endişelendiriyor
Dövme ile abdest kabul olur mu?
2 gün önce dövme yaptırdım şimdi abdest konusunda şüphem beni çok endişelendiriyor
Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır?
CEVAP
Evet günahtır.
Sual: Dövme gusle abdeste mani midir?
CEVAP
Dövme yaptırmak günahtır ancak gusle abdeste mani değildir. Çünkü dövme deri altından yapılmaktadır. Deri üstünden yapılsa ve çıkmayan bir boya olsa altına su geçmezse zamanla vücut onu atar. Onun için zamanla atan boya sürülmez. Peki çıkmayan yağlı boya yapılsa ne olur? Çıkmadığı için zaruret olur ve yine gusle mani olmaz. Yani dövme kesinlikle gusle mani değildir.
nerden aldın bu yazıyı
%100 cevap da o yüzden kötü mü ettik?
bak dövme üzerine çoğu hocadan yorum yapılmıştır ama Hz Muhammed hadiselerinde bunlar söylenmiştir.
yok ya kötü etmedin tabi
Sen o dövmeyi neden yaptırdın?
Abdest namaz dediğine göre belli ki müslümansin. Peki ait olduğun hak mezhep bu dövme mevzusuna nasıl bir hüküm veriyor, fıkhî olarak? Hiç bunu merak etmedin mi yaptırmadan?
Üstelik; "Kim kime benzerse o, onlardandir" hükmü ayan beyan ortada iken...
Ah bu çocuksu hevesler,
Ah bu şuursuzca davranışlar...
Geçici dövme ise abdest alamazsın çünkü derinin üstüne yapılıyor yani o dövme yani ıslanmıyor.
Ancak kalıcı dövme ise deri altına yapıldığından abdeste mahal değil ancak caiz değil vücut emanet olduğundan nasıl verildiyse sana öyle bırakılması söylenir.
çok pişman oldum çok
evet ama hem maliyetli hem de acılı oluyormuş
tabi seçim benim de işte neyse sağol yorumun için
Ya şöyle bir şey var kuranda kesin gecen bir cumle dovmeyle suslenmenin haram oldugu
Ama dövme yapan birine kalkıp da sen ibadet edemezsin demek bize düşmez
Keşke yaptırmadan şüphelerini yok edebilseydin
çok araştırdım net bir şey bulamayınca :( işime geldi heralde
Cevap
15Cevap
Etkilemez. Gayet güzel abdest alabilirsiniz.
Kalıcı dövmeyi şu şekilde düşün ; beyaz tenli birinin vücudunda siyahlık var ya da farklı renk var. O yüzden sıkıntı yok.
Ayrıca, Din sizin dövmenizle uğraşacak kadar küçük bir kurum değildir. Hijyenik bir şekilde dövme yapılmaz ise yani vücuduna zararı var ise o zaman din açısından sıkıntı olur. Çünkü vücudunun sağlığını korumak bir nevi dini vazifedir (sigara gibi düşün) .
teşekkür ederim
burdakiler de farklı şey söyleyecek :D ama mantıklı düşününce abdestteki durum derinin üstünü temizlemek. dövme ise deri altına nüfuz ettirilen bir şey. bir de bu tarz şeyler dinlerde yorumlamaya göre değişebiliyor
evet öyle de dediler ama her kafadan farklı ses çıkıyor :(
dediğim gibi yorumlamayla alakalı çünkü. yaptırmışsın zaten yapılmış bir şeyin davası olmaz salla
diyosun
sağol madem
rica ederim
O konuda net bilgi yok maalesef biri olur diyor biri olmaz oyuzden bende arada kaldım yaptırmak konusunda
yaptırma valla sonra da pişman edilirsin
Kabul olur. Ama sigara içenlerde abdest kabul olmaz.
yok artıkk...
enteresan bir bilgi tabi o zaman insanların %95 i abdestsiz ve cenabet vah vahhh
aman ne iyi dinsiz oluşunla övünüyorsun bide :)
dil uzunluğu ile ilgisi yok bunun herkesin dini de dinsizliği de kendine de durup dururken ben dinsizim demen de pek bir manidar geldi
uvvv kızmaya başlamış çok korktum kapatalım amca kışma sonra kalp falan vardır şimdi sende hıkkk mıkk deyip gidersin maazallah
haramdır ama engel değildir sildirme durumun varsa sildir
Kabul olmuyormuş ramazanda sorulmuştu bu soru kesinlikle olmuyormuş.
kime soruldu
Hocanın bir tanesine ilahiyat fakultesini 1 incilikle bitirmiş ve hafız bir hocaya hemde.
ciddi mi offf yandım ben desene :(
Sildir canım gusul abdestin bile kabul olmaz afedersin pis pis gezmek durumunda kalırsın
kalıcı dövmede kabul olur
geçici dövmede kabul olmaz
Şüphem varsa neden yaptırdın ki. İnsan riske atmamalı böyle bişeyi
bir heves işte naparsın
ah bu bitmeyen hevesler 😕 Ama abdestin kabul olduğunu biliyorum inadetini yapabilirsin. Sadece günah haram çünkü bu beden bize emanet
Dövme ile abdest kabul olmaz çünkü dovmenin icinde yag var yag suyu altina gecirmedigi icin kolabul olmaz
Gusül olmaz diye biliyorum.
dövme yaptıran bizden değil hadisi şerif
Haramdir fakat abdeste engel degildir.
sildirebilcen mi soruyosun ya
çok gerekirse sildiririm tabi
Sildirme şansın var mı
bilmiyorum yani biraz maliyetliymiş hem de çok acıyormuş :(
Niyet önemli sen abdest al bişi olmaz
Taşıma suyla değirmen dönmez :D
Boşversene
heee demesi kolay
Dovme lanetlenmis insandir