Az önce bir Azeri sözlük sayfasına bakıyordum. Bizden gerçekten hoşnut değiller. Özellikle bizim onlara Hepimiz Türküz falan dememizden hoşlanmıyorlarmış. Üzüldüm gerçekten, tek dostumuz dediğim ülkede bizden nefret ediyor.
Bir kişinin lafıyla tüm azeriler hakkında konuşmakta neyin nesidir? Azerbaycanlılar bizi bizden çok severler. Milyonlarca k*rt Türklerden nefret eder onlar bizim k*rt kardeşimiz dersiniz bir tane mankurt Azerbaycanlı için tüm Azerbaycanlıları genellersiniz. Ne biçim bir antilop kafalısınız hiç anlamıyorum.
Azerbaycanlılar karabağda aldıkları topraklara kendi bayraklarıyla birlikte bizim bayrağımızı da astı.
11
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Antilop derken? Ben demiyorum onların ekşi inci gibi Sözlükleri diyor. Allah Allah azıcık saygılı davran ne bu böyle yargısız infaz !
Uğraşmayın Azerbaycanlılarla. Bir Azerbaycanlı Türkiye hakkında böyle konuşuyorsa bil ki o araya nifak tohumu serpmeye çalışan bir k*rttür. Azerbaycanlıları bırakta önce kürtlere odaklan
Antilop dediğin için verdim şukunu. Bu arada görüşüne de katılıyorum. Azerbaycandaki kardeşlerimiz yerine diğer ülkelerde bizim hakkımızda nasıl şeyler deniliyo onları bir araştır. Sonra burada tekrar buluşalım
Gerçek Azerbaycan türkü yani soyunu sopunu bilen kardeşlerim, canlarım bizden nefret etmez. Biz bir milletiz. İki üç tane virüslü kanı bozuk kişilerin bunu demesini herkese genellemen saçma. Ben onları hep severim sevmeye de devam edeceğim. Oradaki türkler bizden daha az bozuklar. Dinini ve vatan millet sevdasını bilen insanlar benim tanıdıklarım.
@siyahejder estağfirullah😊 Bu sitede bile fake hesap açıp kendisini Azerbaycanlı olarak gösterip üyelere sataşanlar var. Ama bilmiyorlar ki, böylelerine kanmayız 😊.
(Rus Azerbaycan meleziyim.) yok öyle bişey. İstersen Baküye gel anlarsin. Ona kalsa bazı komentlerde instagram falan. Sizdende bir kaç kişi böyle şeyler yaziyor. daha demin biri ks da kendi bencesinde azerileri kötülemisti.1-2 kişinin komenti ile böyle bişey demeyiniz doğru değil!
25. madde de araplardan bahsediyor, açıklaması şöyle arapları ve arapların kültürlerini sevmiyorum Türklerde arap kültürüne meyilli olduğu için sevmiyorum diyor. Kendi soydaşımız varken araptan bize, kaldı ki araplar her yönden pisliktir. Azerbaycan ermenistanla resmen savaş halinde bizim arap sevicilerden ses yok görmüyormusun, ama mısırdaki olaylar için sokağa dökülmüştü hepsi.
O sözlükte yazanlar kendileri aşağılık kompleki Türklüklerinden utanan özenti yaratıklardır, onları görüp tüm Azerbaycan Türkleri hakkında kanıya varmak yanlış olur. Ben Iğdır’lıyım Azerbaycan kökenliyim. Azerbaycan Türkü bir sürü arkadaşım oldu ama neredeyse hiçbirinden Türkiye Türklerinden nefret ettiklerini duymadım. Haaa içkerinde Türkiyelilere karşı haklı sitemi ve eleştirisi olanlar oldu, örn. Türkiye’lilerin aşırı derecede para göz olmaları (haklılar da), ben Azerbaycan’da dükkana giriyordum hiçbir esnaf müşteriyi “illa benden bir şey al” diye darlamıyordu ama Türkiye’de özellikle batı illerinde dükkanın önünden geçtiğinde bile esnaf üstüne atlıyor bir şey satmak için. Ben Azerbaycan’da 50 manat bozduracaktım dükkana girdim sordum “bu yakınlarda banka şubesi var mı para bozduracaktım da” dedim, esnaf dayı bana direk “ver ben bozarım” dedi yani hiçbir şey almadan parayı bozdurdum, Türkiye’de adamdan 20-30 tl’lik alışveriş yağtığında bile parayı yarım saat suratını asa asa bozuyor,…. . Onuda geçtim Azerbaycan’da Türkiye’lilere karşı özel bir saygı var, ben cafede oturmuştum Türkiye’li bir abi geldi cheesecake almak istedi ama “paket olsun” dedi, normalde öyle bir servisleri olmamasına rağmen adamlar bir yerden kutu bulup paket yaptılar. Azerbaycanlılar biraz ağırbaşlı oldukları için bize soğuk gibi geliyorlar çünkü bizdeki gibi biriyle 15 dk muhabbet etti diye asker arkadaşına bağlamıyor, samimiyet adı altında kimsenin özel hayatına müdahale etmiyor. şunu da bilin biri orada size iyi davranıyorsa iyilik yapıyorsa genelde içinden geldiği için yapıyordur. Bizdeki gibi tersine sahte nezaket veya çıkar amaçlı değildir. Yanlış anlamayın ben TC vatandaşıyım Türkiye benim vatanım Türkiye’de Askerlik yaptım, biz Türkiye’lilerin de özümüzde çok cömert yardımsever birisi olduğumuzu da biliyorum ama maalesef son 10 yılda araplaştırıldık.
Tarihimiz şanımız bir dilimiz irfanımız bir Kim girecek aramıza canımız kanımız bir Dede korkut bize söyler fuzuli yunusu öper Elbet türktür sever Azerbeycan Türkiye Egeden hazara kadar beşikten mezara kadar Azerbaycan Türkiye
Azeri değil Azarbeycan Türküdür onlar nefret filan ettikleri yok biz gerçek aynı kandan olan kardeş milletiz yani sözde din kardeşi değil kan kardeşiyiz
5
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Onlar kendilerine azeri diyor? Türkmenler kendilerine türkmen diyor? Eee bizde Türkmeniz köken olarak. Türkmenim mi diyoruz. Çünkü Türk diyince dünyanın aklına Türkiye Türkleri geliyor
Kim kendisine azeri diyormuş? Senin türk olmadığın besbelli sayın soran. Soruyu da gizliden sormuşsun iki tane aklı yarım türkleri kötüledi diye bizim sizi sevmediğimizi kimse söyleyemez!!! Zaten insan özünü nasıl sevmeyebilir?
En İyi Cevaplar