Ayıp mı acaba? Bilemedim de..
Bu zamanda "çeyizini hazırlayan" var mı?
Ayıp mı acaba? Bilemedim de..
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çeyizim hazır, yani bir evde kullanılacak herşey var, bütün mutfak aletleri, yemek takımları, yatak örtüleri, battaniyeler, danteller, iğne oyaları, tel kırmalar,, seccadeler, tesbihlerine kadar vs.
Yemin ediyorum bir an gözümün önüne arabayla mahalle aralarında dolaşıp, anons yapanlar geldi..
"Gel abla gel! Bütün mutfak aletleri, yemek takımları, yatak örtüleri, battaniyeler, danteller, iğne oyaları, tel kırmalar,, seccadeler, tesbihlerine kadar ne ararsan var! Gelll!!" 😂😂
Özür dilerim.. Kırmak için söylemedim..
Hadsizlik ettim kusura bakmayın..
YANİ ŞÖYLE Kİ tabiki de çeyiz hazırlanıyor ama benim mantığım şu para biriktirip birisi çıktığında nişanlandığımızda topladığım parayla çeyizimi hazırlarım çünkü önceden alına modası geçiyor ve eski oluyor ayrıca kız çeyiz yaptığı gibi erke de yapıyor mesela yatak odasını misafir odasını birde oturma odasının halısını erkek alır düğünü erkek yapar gelinliği erkek alır kız da oturma odası mutfak yapar kına gecesi nişanı ve erkeğin damatlığını kız tarafı alır ve yapar
Ya bu bazen adetlere göre değişiyor..
Bence iki ailenin oturup neler yapılabilir, nelere güçleri yeter onlar konuşulmalı..
Şunu siz yaptırmak zorundasınız mantıklı gelmiyor bana.. Çünkü adetler bazen evliliği zora sokuyor.. Kolaylaşması gerekirken zorlaşıyor..
Bakalım hayırlısı ;)
Bu bir Özel CevapSadece soran ve cevap paylaşan üye tarafından görülebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Duha-3 ve Rabbimin affediciliği ve bağışlayıcılığı.. her müslüman olarak ölenin cennete gideceği sözüne güvenim var.. Çünkü Allah Verdiği Sözü Tutar...
Hacı yanlış yere geldin sen? ;)
ne gibi :D
Sorduğum soruyla ne alakası var cevabının?
sen böyle dini şeyler falan paylaşıyon çeyiz hazırlamak diyince ölüm anladım.. öbürkü tarafa hazırlık diye
Vayy.. Bak ben bile bunu düşünmemiştim..
Helal olsun.. EİG adayım sensin..
ne biliyim övüyon mu sövüyon mu anlamadım :D
Yok gerçekten düşünmedim..
Çok beğendim.. Harbiden.. 👏👏
çeyiz hazırlamak diyince erkekler siz de hazırlayın falan dedin aklıma ölüm geldi :) sağ ol abi
Sen öyle deyince soruyu bir daha okudum..
Harbiden güzel olmuş..
Ayakta alkışlayasım geldi.. Cevabını bu yüzden anlamadım.. Ama şimdi cuk oturdu..
Gaflet işte..
olur o kadar takılma :)
Teşekkürler eig için
Rica ederim
Cevap
3Cevap
22 yasindayim hic ceyizim yok :D yarin evlensem bos gidecegim resmen :))) gerci ceyiz onemli birsey degil onemli olsaydi annem coktan hazir ederdi ;)
Iki tencere tava 3 4 masa hali sehpa vs. vs. ortüsü danteller oyalar sonradanda aliniyor artik bos isler yani :)
😂😂
Erkekler buna önem veriyormuda sordun? :))
Hepsi adına konuşamam ama çalışırken parasını altın yapan çok arkadaş tanıdım.. ;)
akrabalarım kendi çaplarında bir şeyler hazırlıyor, a bide onlar çok kıymetli biliyor musunuz :D geçen ev ayakkabısı tarzı bir şey buldum giydiğime giyeceğime pişman oldum
-çabuk çıkar onları
+niye anne ne oldu
-çeyize konulacak onlar
https://i.hizliresim.com/pPvNVo.gif
Vallahi neler yok ki 😄😄 annem hazırlıyor ama bakalım zamanı geldiğinde ben onları beğenecek miyim 😄😊 şimdilik karışmıyorum.
Elin mahkum ;)
Değil, değil :))) olmadı sattırırım dükkanında😊
E yazık kadına.. Bari yardımcı ol.. Beğendiğin şeyleri alsın..
Kadın bana sormuyo ben napim :((
ben sormadan söyleyemem.
Dükkanı var olmadı satar orda kendisi :))
İyi bakalım hayırlısı..😉
Hepimiz için hayırlısı 😊
7senedir hala hazirliyoz valla :D :D bir bitmedi... ceyize verecegime biriktirseydim icinde mobilyasi esyasi herseyi olan bir ev alirdim simdi :D hep annemin isleri
Neler var peki?
Yani annem hazırlıyor ama ben istemiyorum
Evleneceğim zaman mutfak takımlarını alırım kafi
Eşimle seçmek istiyorum ben birseyleri
El ili göz nuru oyalar fena olmaz mı ya?
Nabcam ki nereye ortcem
Artk o dönemler geçti benim için :/
Yani senin hayatın tabi..
Bazıları eskileri sever..
Mesela ben oturma odamı kanepeler yerine sedir yaptırmayı düşünüyorum ;)
:)))) himmm :)))) evlenirsek tabii
İnşallah olur ya.. Hakkında hayırlısı ne ise olsun.. ;)
Hayirlisi'ni okumadim :) hayr hayr hayr okumadm
Ne korkuyosun sen bu hayırdan anlamadım ki? 🙄
Kolaylastirmazzzz.
Zorlaştırıcı etkisi var o kelimenin
Güzel olan şey kolay elde edilmez zaten ;)
Neden anlasamiyoruz?
Ailelerimizin toplumun bize öğrettiği yüzeysel islamiyetin derinine neden inmiyosun:(
İslamda bunlarda var. :(
Sen açıkla..
Nedir zorlaştıran?
Hayırlısını istemek en güzelidir..
Bence sen yanlış yorumluyorsun..
Sana ayetle cevap vereyim:
"Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız da o şey hakkınızda hayırlıdır; bir şeyi seversiniz ama, o şey ise hakkınızda şerlidir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.." (Bakara/216)
Bir de Hz. Ali'den (ra)
"Allah'ım! Gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle. Hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eyle!"
Görüldüğü gibi her şeyin hayırlısını istemek en doğrusu..
Çünkü biz neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz?
Şimdi anlaştık mı?
Ben doğru biliyorummmmm :) neyse tartisipta kul hakkı almayalım birbirimizden :)
Sevgiler hemşehri.
Yahu işte ne biliyorsan bize de öğrette bizde bilelim.. Bir şey daha öğrenmiş oluruz.. ;)
Bitanecik çay kasiği var konyadan hatıra bide havludur patiktir falan :)
Oldukça mütevazi.. ;) yeter daha ne olsun..
Daha var zaten ya zamanla alınır :)
Ceyizim yok ne yalan soyliyim annem kendinevlenirken yaparsın ceyizini dedi :/
Hadi yaa.. Hayırlısı olsun..
Sen yap oya filan? El işi göz nuru..
Yapamam ki yapacak zamanim yok :(
Hayırlısı.. ;) çeyizini hazırlamadın diye evlenmemezlik etmezler ya..
O kadarini bilemycem ceyiz mi bn mi derim ceyizi secen ceyizle evlensin edep adap dururken ceyizin ne onemi var ki?
Haha.. 😂😂 çeyizi seçen olursa bence de çeyizle evlensin..
Bu da benim sorum varsa tanidik falan dusunuruz :D :D
Haha.. 😂😂 tanıdıklarım arasında yoktur geçici hevesler üzre evlenecek 😉
geçici heves mi dedik aşkolsun sadece tarihi öne çekiyoruz olan bu ;)
Benimkisi bebekliğimden beri hazırlandı, hazırlanıyor :)
Neler var mesela?
Anneannem yapmış bir sandık dolu çeyiz 15 yıl önceden ben evlenene kadar antika olurlar bence onlar bende satar köşeyi dönerim diye hayaller kuruyorum.
İşte girişimci 👏👏
Çeyiz diye bir şey yapmışlar al al bitmiyor be abi 😊
Demiii 😂😂 Hep Amarikan oyunları bunlar.. 😂😂
Yok abi bunlar bizim kendi oyunlarımız 😂
Yok be abi daha erken hiç tahammül edemiyorum bu hazırlıklara falan anneannemler biriktiriyorlar işte😊
Ben hazırlamıyorum hiç bir şeyim yok zaten evimde el işi şeyler kullanacagimi sanmam hazır modern alırım
Parayla alcam abi neden hep kızlar azda erkekler çabalasın
Of annem hazırlamaya başlamış o kadar dedim evlenmiyicem diye kadın anlamiyo ya 😂😂😉
Akıllı kadın ;)
Gençlere güvenilir mi?
Yarın çıkar gelirsin koca buldum diye 😂😂
Yok artık 😂😂😂
paran varsa hazirlarsin 2000 tlye tencere seti falan falan
2000 tl çok değilmi alman üretimi yerine türk üretimi olsun 😆😆😆
@poyraz42000 turkiyeye gore dusunmeye calistim burda 16 yasindan beri evlilik planlari yapan turk ev kizlari inanmazsin kac bin euro harciyorlar setlere takimlara, cildirmis millet😄 kafayi yemisler hobi gibi birde tencere toplantisina gidiyor tum kadinlar ve genc kizlari, okula gitsinler onun yerine ve cahillikden kurtulsunlar.. ben tencereye tabağa o kadar para vermem.. yazik yani parayi yakiyorlar ayni anda 50 tencere ve tabak zaten kullanmazsin.. ama aliyorlar tum evi dolduruyorlar😄 çilginlar iste😄
Sen kendine bak almanyayami turkiye ye gelin olcan, hem sen ne çeyiz biriktirdinki 😆😆
Anlamlarda almancı manyaklar çeyiz diye olcekler 😆😆
benm hiç çeyiizm yokkii. koca adayımla beraber alırızz artık:D
Hadi bakalım..
Lif yazma baş örtüsü patik havlu dantel vs. bunlar var işte
Annem anneannem babaannem halalarım hepsi bir olup bir yandan birşeyler hazırlıyorlar 😄
para biriktiriyorum o sayılır mı
Ben saydım ;)
Yok daha baslamadim 😀
Geç kalmadın dimi? ;)
Haha.. 😂😂 İyiymiş..
Hepsini bir kerede almak yerine önceden alınsaydı da o para başka şeylere harcansaydı iyi olmazmıydı? 😉
bir tane corap bile koymuslugum yok. Annem ilgileniyo genelde.
çeyiz hazırlayan son nesildik biz :D
Varmış daha hâlâ.. ;)
Annem bebeğe kıyafet bile hazırlıyor. :D
Bak ileri görüşlü bir kadın ;)
Aynen ya :)
Ben 30 yasindayim degil ceyiz sevgilim bile yok :)
annem alıyor birşeyler :)
Annem hazırlıyor benim pek ilgim yok
Annem hazırlıyor hala 😂
Kahve fincanı takımı var sadece :D
Hayır
Çok net dedin yalnız.. ;)
😀Önceden hazırlanması saçma geliyor çünkü. Artık öyle danteller falan yok. Mutfak eşyaları nevresimler yorganlar falan gibi şeyler var sadece. Önceden almak yerine evlilik yoluna girince almak daha doğru.
Başka bir özelliği vardır belki..
Bende bilmiyorum.. Bilmediğim için sordum zaten.. ;)
Ama yani hepsini birden alıp yükleme yapmaktansa durumun oldukça almak daha iyi gibi geliyor..
Bir özelliği yok bence bir evin ihtiyacı olan eşyaların bir kısmı ışte sadece. Sonuçta ne zaman evleneceğin belli değil mesela 20 yaşında çeyizin hazır diyelim ama 30 yaşında evlendin e sürekli yeni farklı şeyler çıkıyor gerek yok o kadar eski de kalmış şeyleri kullanmaya bir de evde yer kaplıyor evlenene kadar kalabalık yapmaya gerek yok evi. Almak yerine kenara para konulabilir. Ya da kız kendisi çalışıyorsa 1 yılda rahat alır herşeyini.
Evet, olabilir..
hayır yok eşim yapar onu da
Hazırlıyorlar :D ne yok ki
Hazirlamiyoruz
Tamam
Annem hazırladı😀
Neler var?
Sen bilmiyor musun? 😳
Haha.. 😂😂 tamam ablacım ne kızıyorsun? Sanki küfür edicek..
Ne dedik.. Ayıpsa ayıp de.. Bilemedim ki? 🤔
Eyvallah 😉
Gençler başka yerde fingirdeşin.. ;)
Ablam hazırlıyor bana.
Halam 😂😂 ama gerek yok çeyize
Ben istemiyorum zorla hazırlıyorlar :D
eveet
Neler var peki?
tekstil seti (nevresim yorgan battaniye fln) yemek takımı bardk takımı tncre seti çtl bçk seti öyle
Hayır
Tamam
Kız beşikte çeyiz sandıkta imiş😝
Yok hayır hazırlamiyorum
Evet, çeyizim hazır
Neler var?
Patik, yelek, bebek battaniyesi, lif, tülbent, havlu annem Karaca'dan çeyiz seti aldı Bu yaşta bu kadar hazırlık 😂
Haha..😄😄 Hayırlı olsun..
daha yaş küçük değil mi ya senin sjhs
19 da bizim buralarda 15 yaşındakine bile çeyiz yaparlar yani bir anda evlilik olursa hazır olsun diye
anladım hayırlısı olur İNŞALLAH :)
hayır sjshj
Tamam
kız yok ne çeyizi :D
Olur birgün belki.. Hazırlanmak lazım ;)
Yazmalar kuranı kerim gecelik terlik vb
İnciK boncuk dantel vs vs 😀😀
Annem sağolsun 😄
Ceyiz hazirlamiyorum
Benimki hazır zaten.
Daha degil 😑
Annem hazırlıyor
Hiç birşey yok
Gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?