Yaa canım acayip tatlı çekiyor evdede süt yok puding var. acaba sütsüz, suyla falan yapılabilir mi ya :( market eve çok uzak bu saatte çıkmamam :( Puding sütsüz yapılır mı? Puding su ile yapılır mı? puding su ile yapılır mı?
Puding sütsüz yapılır mı? Puding su ile yapılır mı?
Yapılır ama süt kadar lezzetli olmaz açıkçası. Normal süte alerjin varsa badem sütü kullanabilirsin aslında. O da gayet işe yarar. Benim halam süt tüketemiyor bir hastalığı yüzünden. Bu nedenle şekerli su, badem sütü gibi alternatifler kullanıyor. Sen de öyle bir şey yapabilirsin istersen. Zaten bazı okul kantinleri pudingin içine süt katmıyor. Su ile yapıyorlar. Bazıları şekerli su ile yapıyorlar. Puding paketinin tamamını kullanmadan yapıyorlar tabii ki. Yoksa tadı çok yavan olur. Yenilecek gibi olmaz. Sütsüz puding çok zorda kalmadıkça yapılmaması gerekilen bir tatlı bence. :)
puding su ile yapılır mı?
Su ile Puding Tarifi
Sana vereceğim bu tarifte hiç süt kullanmayacağız. Ama sütün yerini alacak şeyler kullanacağız ki çok acı bir tadı olmasın. İçindekiler:
1 paket puding
1 paket kakao
3.5 bardak su
1 bardak şeker. Hatta 1.5 bardak da olabilir. Size kalmış orası.
3 çay kaşığı pudra şekeri
Suyla Puding Nasıl Yapılır?
Önce tenceremize 3.5 bardak su ekliyoruz.
Daha sonra bir paket puding ekliyoruz.
Peşinden 1 paket kakao ilave ediyoruz.
Daha sonra 1 bardak şeker ekliyoruz.
En son olarak da 3 çay kaşığı pudra şekeri ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Tüpün altını açıyoruz ve kaynaması için bekliyoruz. Ama sürekli karıştıralım, yoğunluğu kötü olmasın diye.
Baktın tatlımız kaynamaya başlıyor o zaman tüpün altını biraz kısıyoruz ve 10 dakika boyunca öyle bekletiyoruz.
10 dakika geçtikten sonra da tüpün altını kapatıyoruz.
10 dakika soğumasını bekliyoruz ve sonra kaselere koyuyoruz.
Şimdiden afiyet olsun diyeyim ben. :)
su ile puding
Umarım tadını beğenirsiniz ya. Bu kadar fazla şeker ilave etmemizin sebebi de süt gibi tat ve yoğunluk vermesini sağlamak. Puding suyla yapılır mı sorusuna cevap verdiğime göre ben izninizle kaçayım. :)
6
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
paketin yarısını kullan suyla dene. sonuçta lisedeyken bizim kantinde de suyla yapıyorlardı cimriler gayet de yerdik
Ben daha şimdi yaptım ve çok iğrenç yenilmeyecek kadar da olmuyor ama çok mükemmel bayıldım diyecek kadar da bir şey olmuyor Ben şekerli su ile yanmayı tercih ettim yüz süt içemiyorum markete de gidemedim Market çok uzak ve tam beklediğim bir soruydu şekerle su denedim ama çok ne bileyim ya Bir değişiklik var tadında bize de yaptım muzlu vanilyalı falan ama bilmiyorum bunun bir tadı değişik geldi
En İyi Cevaplar