R25 250cc kendi sınıfının en performanslı motosikleti ve çift silindir. İyidir hoştur şeklide vardır ama fazla abartıp yere göğe sığdıramayan fanatikleri beni deli ediyor. Bu kadar abartılcak ne var allasen utanmasalar 600cc supersportlarla bir tutacaklar. Nedir yani?
evet 250 lilikler arasında r25 kraldır abartılcakta bir makinedir. ne cbr 250 ne kawasaki ne suzuki hiçbiri kafa tutamaz bu sınıfta bu kategorideki makinesiyle. malesef üzülerek söyleyim r25 abartılcak motordur diğerlerine göre. merak etme kimse 600lük 1000likten iyi demiyo.
0
35 Yorumla
Soran
+1 yıl
Saydigin markalarda performanli kotor yapmayi biliyorlar ama anlamadiginiz bisey var markalar en hizli motoru biz yapcaz derdinde dehiller honda mesela az performans, az yakıt, saglamliktir bu hondanin hizli motor yapamadigi anlamina gelmiyor veya kawasakinin suzukinin sadece hitap ettikleri kesimler beklentiler farkli. Hondada cift sili dirli 250siyle piyasaya girecek konsept motor yayinlandi milletin dibi dustu eminim o şekilde piyasaya cikarsa bu seferde hondayi yalarlar. Bu kadar sacma fanatiklige gerek yok.
sen bunları bir otomotivmühendisliğiöğrencisine mi anlatıyosun. yapmayı bilmiyolar mı. bak altındaki alet scooterdeiğil supersport. supersport alıyosan yakışına bakmıcaksın gidişine duruşuna bakcaksın o.. ve hondanın o motoru sadece ve sadece konsept. nerde görülmüş konseptolarak gösterime sunulan birşeyin aynısının üretildiği bence kız halinle bu işlere burnnunu sokmamalısın.. bu arada ben ducati fanatiğiyim yamahanın değil. ben sadece yiğidi öldür hakkını yeme diyorum. şu an piyasadaki supersport olan 250 liklerin en iyisi buna itirazın varsa bence yorum yapmaya gerek yok
600cc altı ss motor degildir bana göre 180-190 gidiyor diye racing mi oluyor? Yapsa ya bir 250km filan ozaman ne yaktigina bakmazsin ama 125-250cc sinıfi yeni baslayan heriflerin aldigi motorlar ve bircok kiside r25 ile basladi. Sanki cok mu gidiyor belli biyere kadar evet hizli hizlaniyor sonra topspeedi goresiye kadar dunya vakit geciyor bu mu ss? Bizde r25 i gommedik sinifinin en performanslisi oldugunu zaten yazmisim dimi? Ama ilahlastirmanin manasini goremiyorum. Konsept oldugunu belirttim aynisi gelmeyebilir ama ne gelecegini bilmiyoruz. Aynisi gelse zaten maliyetli olur ve kimsede 250cc motora o parayı vermez.
o zaman hiçbiri 250liliğe supersport demesin :) mantık oysa eğer :) supersport demelerinin sebebi sadece hız değil duruşu viraj alışı. işte diyorum ya kız halinle fazla irdeleme. bizde biliyoruz 600 lük 1000lik kadar supersport olmadığını. ama ilahlaştıranda yok. sadece kıyaslamada diğerlerinden açık ara öndemi önde.
yok ben sadece sordum arabayla ilgin olsun olmasın :) lamborgini mi ferrari mi diyorum ben sana bir cevap ver sadece bakalım motordaki dediklerinin karşılığı orda çelişme yaratcakmı
Giydirilis olarak ve tasarim olarak tabiki racing viraji vs bir commuter, bir chopper , naked gibi olamaz. Ben farkli sinif motorlarla kiyaslama yapmiyorum dikkat edersen bastada "kendi sinifinin en performansli motosikleti" yazmisim aksini idda eden varmis gibi niye tartisiyorsun duzgun okumadan? Ben sadece biseyin bknu cikarana kadar abartilmasini elestirdim.
Cevap verebilmem icin bir fikrimin olmasi gerekiyor arabalar hakkinda ancak arabalarin markalarini bilmek disinda bisey bilmeden ikisi den birini sallasam ne olacak?
bak bunlar supersport değil bana göre gibisindende dedin :) ben ondan sana bunları söylüyorum neyse :D sınıfının en iyisi açık ara önde :) haketmese cidden ben bunu demezdim. motogp motorlarını izlemekle f1 arabalarını izlemekle büyümüş biri olarak onlardan aşağısı kesmez beni ama gerçektne hakediyo bu motor.
Evet iyi oldugunu biliyorumda mesela adam r25 almak istemiyor veya baska motor alacak tavsiye istiyor bu sacma sapan tipler yok su motor boyle kotu, yok o motor boyle kotu r25 r25 r25 diye tutturuyorlar. Iyi ve performanli oldugunu bizde biliyoruz ancak herkesin beklentisi o değil malesef. Bazısida diyor şekil dursun az yaksin piyasasi olsun daha ucuz olsun zirt virt baska beklentileri oluyor hala bu adama r25 diye tutturuyorlar bu manada soyluyorum iyice abarttilar. Performansli diye ondan baska alincak motor yok gibi davraniyorlar. Ancak her beklenti r25 olmuyor veya her butce.
bak bu dediğinde haklısın. adamlarıcaydırmak için öyle kötüleyenler konusunda. ben diğerleri kötü demiyorum zaten. diğerleride iyi ama bu onlardan 2-3 adım önde sadece. o kişilerin yaptığı satmak sattırmak içinonlar gibi değilim. kötülemekte hakkım değil çünkü bu makineleri tasarlamak için birsürü emek harcanıyo.. ama anlaştığımız konu zaten diğerlerinden önde. ben alcak olsam 250 düşünüyo olsam kendim gider r25 alırım en azından racing düşünüyosam. ama sen gidip cbf alamyı düşünen adama bunu al diyemezsin dememeli. o konuda katılıyorum sana. ama racing düşünüyosa kesinlikle bu. ayrıca racing düşünen adam harbi yakması şuyu buyuna bakmasın. racing ruhunu yaşasın
ve birde şunu ekleyim bu 125 liktir 250 liliktir bu tarz racingler lazım çünkü adam hiç tecrübesiz 600lüğe binerse o adamın 2. gün kellesi gelir tabutla geri. o yüzden bu motorlar laızm ve olmalıda
Ben forumlari okuyorum ve alakali alakasiz her motor tavsiyesinin altinda r25 gormekten biktigim icin abartildigini soyledim tabiki performansli bu belli bisey ama birde tavsiye ederken oburlerini resmen yerden yere vuruyorlar sanki alinamayacak kadar kotülermis gibi hele birde r25 fiyatina yakinsa hele adamin istedigi motor salak muamelesi yapiyorlar aa o fiyata r25 var diye buna artik gicik oldum. R25 iyi ama onu fazla goge cikarip digerlerini fazlaca yerin dibine gömmek nedir yani? En performansli o oldugu icin onu seçmek mantikli geliyor ama beklentiler zevkler degisiyor insana göre. Ben racing kullanmiyorum zaten duke m var. Sadece forumlarda bu r25 ciktigindan beri olan diyaloglardan yola cikarak elestirmek istedim bu durumu.
anladım seni merak etme :) bu arada snaasert çıkıştıysam kusura bakma :) r25 veya yamaha fanı değilim tekrar belirteyim. mesela ducati panigale 1299 la başka motoru kıyaslasan asla ve asla panigalenin kötü olduğunu kabul etmem orda fanlığım ortaya girer :) tifosilik var kanımda sanki. ducati ve ferrari bneim için ayrı bir dünya
Başta farklı tellerden çaldık evet. Problem değil. Fan olarak değilde bende dukeleri çok seviyorum naked hacim büyürtesem dukeden devam etmek istiyorum. En büyük sebebide hafif ve rahat geldi bana o yüzden, şekil olarakta fena değil. Son hız ďüşük ama güçlü motor tam şehir içi. Bilmiyorum fikirlerim degisir mi teşekkurler.
Bilmiyorum ilk kez motorlu konu açtım. Sele çok alçak denemez ama iyi motor hafif olduğu icin onu kapatiyor zorluk çıkartmıyor en azindan ben çekmedim.
peki bakalım :) ama sanırım ben racing süremem lens kullanıyorum çünkü racingdeki eğilip bakış durumunda lensler sıkıntı. ama mt ler hoşuma gidiyo şu ara. duatide xdiavel falan .
Kawasaki 250SL oturdum o alçaktı ama depoyu cok cikik yapmislar ince ama yukari cikik. Z250 oturdum oda yetisiyorda selesi hic rahat gelmedi niyese. Ninja 300 oturdum o oturunca buyuk motor havasi veriyor gorunusu filan onu begendim. Z1000 oturdum ama ayak degdirmedim peglerden bindim oyle oyle oturdum bilmiyorum.
Duke ün rc125 ve rc 250sine oturdum hatta onlarin ikidini birbirinden ayirmak biraz zor. Ikiside birbirine cok benziyor sadece oturuslari belki bir tik fark eder. Duke 690 oturdum o yüksek geldi :D ama cokta agir degilmis 160 kil Diger ducati ve suzikinin oturdugum motorlari zaten alamayacagim ve Şu an kullanamayacagim motorlardi hevesten oturdum gxs r filan.
23 ehliyet 2sene oluyor. Buarada benim yatmam gerek sabahladım. Izninle iyi sabahlar diliyirum. Tesekkur ediyirum sohbet icin arada kadinsin filan diye gömdün ama neyse artık :D
görünüş güzel fakat arka çamurlugu işi bozmuş ona farklı bir şekil vermeleri gerekti sırf bu yüzden o moturu almam :D
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ilk ciktiginda ön tarafa mana buluyordı on teker çok ilerde duruyor filan diye ama sonra şeklide cok tutuldu ve acayip derece satti bu motor. Seklinden ziyade cift sili dir olmasi milleti cezbetti. So ra cbr basta olmak uzere bicok motora camur atmalar basladı. Sanki honda 250cc cift sili dir performans motoru yapmak bilmiyor. Eski 250RR vardi hondanin. Tekrar piyasaya girecek miş cbrda bakalım ozaman nolacak :D ortalik kariscak. R25in yuzune bakan kalcak mi koyun gibiler yeminle
çamurluk kötü olmasa aslında görünüş olarak gerçekten iyi motor :D bende almayı düşünüyordum ama vergi ve sigorta parası yüksek oldugu için uzak duruyorum :D
Bizim burdada 2 abi aldı :D bir havalar bir havalar :D tamam sevebilirsin o ayri mevzuda, camur atmak dogru birsey degil. neyse bakalim hayirlisi olsun ya.
Iyide yeni başlayan adam zengin bile olsa azcık aklı mantığı varsa direk bu kadar güçlü bir makinayla başlamaz ki. Motosiklet giriş hacimleridir 125, 150, max 250cc motosikletlerdir. Önce bir acemilik atılır.
Elbette biliyorum. Demek istediğim biraz daha farklıydı. Zengin olsa bile bununla başladığı zaman bile senin eleştirdiğin değeri bu motora yüklemiyorlar gene de. O abartanlar bunu geçiş-bailangıç motoru olarak göre kişiler değil yani anlatabiliyorum...
Hıaaa. O zaman başka işte. Şahsen ben pek karşılaşmadım. Sınıfına göre en iyi görsele sahip motorlardan diyebilirim. Ama kullanış açısından KTM 250 RC buna kıyasla daha iyi bir başlangıç motoru diyebilirim.
@_-Zenith-_ mt 25 yenimi çıktı yaa haberim yokk tuu.. bende mt serisinde 250 cc lik bir motor bekliyordumm... hiç mt serisi bir motosiklet kullandın mı?
@_-Zenith-_ nasıl iyimiy di? bide bunların selesi çok küçük gibi.. R 25 gibi motosikletlerde bence 250cc çok az o kalıba göre güçlü kuvetli olmalı.. ama mt serisi türü motosikletler öyle değill.. daha mütevazi gibi.. mt 25 i kullanan biri olarak tavsiye edermisin?
@_-Zenith-_ evet çok teknelojik bir araç bunlar.. şey bişey daha sorucamm mt 25 in yakıt tüketimi masıll.. yani bir mt 07 veya 09 kadar yakmıyo dimi? veya 100 km de kaç litre yakıyo hiç ölçtün mü?
@leonn07 yok mt 07 09 kadar yakamaz. Ama performansli kullanimlarda 4 4.5 bazen 5 yakabiliyor. Ama bu tamamen senin elinin ayarina bagli. 3 litrede yaktirabilirsin 5 de
En İyi Cevaplar