Arkadaşalar çok acil yardım :(
Eğer bir matematikçi ile röportaj yapacak olsaydınız ona sorabiliceğiniz 5 soru neler olurduu ?
Eğer bir matematikçi ile röportaj yapacak olsaydınız ona sorabiliceğiniz 5 soru neler olurduu ?
1:matematikte sayılar nasıl sonsuz olır? neye dayanarak böyle dersiniz
2:sözel başka dersler varken sizin matematigi secmenizdeki faktor neydi?
3:40 kişilik bir sınıfta en fazla sizi 10 kişinin anladıgının farkındamısınız? farkındaysanız gururunuz a nasıl yediyorsunuz?
4:Matematik rakam demektir ve bunu ilk okulda böyle ogretınız ama o rakamların lisede nasıl olurdu rakam cok alfabeyi ortaya attınız ?
5:Y İLE X MANYAGININ BİR KİTAPTA BİLE KARŞIMIZA CIKMAYACAK ŞEKILDE MATEMATİKTE KARŞIMIZA CIKMASININ SEBEBİ NEDİR?
Sanılanın aksine matematik rakam demek degildir bu senin matematiği anlamadıgını gösterir bnce matematik kitapta karsına cıkması gereken seylerden ibaret hiç degildir aksine soyutlukta beklemen gerekir TOPLAMA cıkarma carpma gibi işlemler öğretilmek istenseydi ayrı bir ders acılırdı insanlar matematikten ne ögrendiginin farkında bile degilken bu soruların sorulmasını normal karsılıyorum ama lütfen en azından saygın olsun :) sen istesende istemesende o sana bir şekişlde yasamayı ögretir!
1. soru = Matematik hakkında görüşleriniz nelerdir?
2. = Neden matematiği seçtiniz?
3. Matematik dersinde öğrencilerinizin size olan tepkileri nedir?
4. Mesleğinizi iyi yaptığınızı düşünüyor musunuz?
5. Mesleğiniz boyunca mesleğinizden ötürü hiç bir sıkıntı ya da olay yaşadınız mı?
Bunları sorabilirsin :)
çok teşekkürler :))
ilk soruyu ben söyleyeyim genel olarak insanlar matematik dersinin sevmezler ve gereksiz bulurlar siz bunlar hakkında ne düşünüyorsunuza benzer bişeyler olabilir
eveet güzel bir soru olmuş teşekkürler :))
Cevap
9Cevap
Matematikte bir buluş yapmış, bir denklem, bir teori ortaya koymuş ve teorisi dünya çapında kabul görmüş Türk bilim adamlarımız var mı?
1-Pisagoru tanıyor musun
2- O üçgeni nasıl buldu,
3- Ali kuşçu yu biliyor musun,
4- Kaç bilinmeyenli denklemleri buldu,
5- Seni buraya kim çizdi :D
:D:D:D
Nasılım ama :D
bu cocuğu açiklamasını isterdim :)))
ehehhe :D
Bir matematikçi olarak söylüyorum neden matematik diye sorma bence :D klasik bir cevap verir ona matematikgin ona ne hissettirdigini ne kazandırdıgını ve ne kaybettirdigini sorabilirsin bnce ;)
o zaman size bunları sorsam :)) ? yardımcı olur musunuz :)
matematik insana gurur duycagı seyler veriyor bir şeyi bir konuyu ya da ne biliyim herhan gibi bir soruyu anlamak insana çok deli bir his veriyo o an sanki içinde bişe patlamıs gibi oluyor insan egon ( malesef) tavan yapıyor :D hayata rasyonel bakmayı kazandırır yaptıgın her seyde mantık ararsın basarılı olmaya yöneltir bu seni :) sorun su ki duygunu kaybetmeye baslıyosn bnce :D bu kimine göre ( bana göre ;) ) iyi bir şey aslında hayatı net görmek isterim ama yanlz kalmaya baslayabilirsin.
çok iyisiniiiiiiiiiiz çok teşekkürler :)))))
birinci soru. neden matematik ? edebiyat tarih değilde neden matematik :):)
NEDEEEN ? :D teşekkürler :)))
Matematik bilimini ilk kim ya da hangi milletin icat ettiğini sorardım
devreler yerındemı sağlammı beyın hucrelerınızn kacta kacını kaybettınız ?
Pi'nin son sayisi ne. :D
hehe :D
matematik sizin için neyi çağrıştırıyor :)
teşekkürleeer :))
senin için sıfır ne ifade ediyor
5*5 kactır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar