Matematik Geri zekalı insanlar için çok kolay geliyor neden?

Merhaba arkadaşlar,
Biraz önce aklıma bir soru takıldı. Ben lise 1'e giderken günde 3 saat ders çalışmama rağmen matematikten 70 puan alırken gerçekten canım olan birisi 90-100 arası puan alıyordu 11 ders varken 10 dersi 0 sadece matematiği 5 ti ders dinlemiyordu çalışmıyordu zekasında sorun vardı ama matematik işlemlerini çerez gibi yapıyordu. Daha sonra farklı okula nakil oldum gittiğim okulda bir çocuk vardı oda geri zekalıydı ailesi okula yaşıtları ile sosyalleşsin diye göndermiş her neyse 5-6 kişi çocuğu almış ortaya matematik işlemleri toplama, çarpma soruyorlar 4-5 haneli sorulara 3-4 saniye içinde cevap veriyor diğer çocuklarda hesap makinesinden kontrol ediyorlar. sizce canım olan insanlar neden matematiği çok iyi yapıyorlar. kafa yapıları nasıl
Güncellemeler
+1 yıl
Bir video izledim 9 yaşındaki Otizmli bir çocuk bütün matematik işlemlerini yapabiliyor. Biz o yaştayken 3-4 basamaklı çarpma işlemi yapıyorduk sanırım
Not bilgi:(Otizm, üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır.)

https://www.youtube.com/watch?v=ZItOgIMaPcQ
Matematik Geri zekalı insanlar için çok kolay geliyor neden?