İlim Çinde bile olsa gidin hadisine ne diyeceksin? Tarihteki ve günümüzdeki Müslüman bilim adamlarına?
-Richard Dawkins: Allah'ı kim yarattı?
-Dr. Zakir Naik: Yağdığında her yeri ıslatan yağmuru ne ıslatıyor?
#TakvaLife :) :) :)

Atayizler açıklasın demişsin de açıklıyamamışlar şıkları teker teker açayım:
A) Allah, her şeyi yaratmış olandır. Her şeyi yaratmış olan yaratılmış olamaz. Allah, ezelidir. Yani başlangıcı ve sonu yoktur. Mesela diyelim ki evreni X yarattı sonra X'i kim yarattı deriz ve bu soru sonsuza kadar gider. Yaratıcı tek olmalıdır ve tekdir de. Bu sorunun bir Müslüman'a yöneltilmesi bir insana neden kanatların yok demek kadar gereksizdir.
B) Evrim kanıtlanmış değildir. Zira ara formlara dair kanıt yoktur. Kesin bir şey olsa evrim teorisi değil kanunu olurdu. Kaldı ki bilimsel bulgular evrimi desteklemeyi bırak çürütüyor. Radyasyonların yüzde 99'u zararlıdır. Bilimsel bulgular yaratılış lehinedir.
C) Bu sitedeki sorular bile bunu çürütür. Ateist forum ve sitelerine bakınca neler yazıldığını görebiliriz. Olan bile iyiliği çıkarı için yapar dünyalık için. İyi olan varsa da amaç yok ki iyi olabilmek için.
D) Allah herkes için gerekli rızkı yaratmıştır. Herkes için fazlasıyla yiyecek var. Fakat insanlar buna mani olmaktadırlar. Osmanlı zamanında Afrika'da kim açlıktan ölmüş? Hatta İzlanda'ya gemiler gönderdik açlıktan ölmek üzere olan topluluğa. Afrika'yı bırak Avrupa'ya bile yardım ediyorduk. Ne zaman batılı Afrika'yı sömürdü olanlar oldu.
E) Sonuç şıkkı: Tesadüf diye bir şey yoktur, ateizm saçmalıktır.
Muhteşem bir yazı eline sağlık. :)
Rica ederim.
Kim milyoner olmak isterde böyle bir soru sorulmamıştır, sorulmuş olsaydı videosu mutlaka olurdu ve sorunun sonunda soru işareti olurdu. Teist saçmalıklarına birde böyle bir saçma polemik eklenmesi şaşırtıcı mı? Hayır değil. Çünkü teizmin zaten kendisi saçma.
Dindarların saçmalıklarına nazaran, bizim saçmalıklarımız bile mantıklı sdfgsfd aradaki fark bu dadgfd
2.bp.blogspot.com/.../...gerceklere+varilmiyor.png
Ateizm aptallıktan başka bir şey değildir. (Carl Sagan)
Cevap
17Cevap
Hristiyan Ateist Yahudi icat ettikten sonra Hangisi Müslümanların en çok kullandıgı deyimdir.
Allahıma şükürler olsun zaten kuranda yazıyordu
Kuranda rabbim müjdeledi
Kuranda yazmasa kimse icat edemezdi
Adama demezler mi kuranda madem yazıyor sen neden icat edemedin zaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dünyada toplam 4 bin 300 din ve mezhep var. Bunları bir tanrı yaratmadığına göre demek ki insanlar kendilerine din yaratma gereği duyuyor. Yoksa ne diye kendi oydukları taşlara yıllardır tapıyorlar. Çok uzatmıyacağım. Yakın bir görüşe sahip olduğu için Stephen Hawking'in bir konuşmasını paylaşıyorum...
Stephen hawking diyor ki bu zamana kadar evrenin genişlediğini kimsenin akıl etmemesi ilginç. Oysa bu bilgi Kur'an'da 1400 sene evvel vardı. İlk insandan beri din tevhid (hak ) dindir. Fakat insanlar tahrif etti ve Allah son dini gönderdi İslam'ı.
Bu sorunun soruldugunu sanmiyorum. cunkü herkesin sacma düşüncesi degildir. Bu bir fikir sorusudur.
Cevaben afrikadaki cocuklarin acligini sebep gösterilmesi cok sacma bence.
Sorulmadı zaten ironi yapıyoruz şurada :)
Ateizm saçmalığına örnekler.
A: Mantikli soru.
B: Varolus konusu ile ilgili bir Cevap olabilir.
C: Ateistlerin daha Ahlakli oldugunu düsünüyorum.
D: Dogru neden ölüyorlar?
A'nın nesi mantıklı bu soru çelişkili bir soru. B'ye gelirsek evrim kanıtlanmadı. İddia edildiği çağda da dna bulunmamıştı. C ahlaklı olmak için bir nedenleri yok olsa bile tamamıyla keyfi. D'de de insanların esirgemesi ile alakalı sonuçta herkese yetecek kadar yiyecek var dünyada.
Kaldı ki ateist forum/sitelerini aç bakayım ahlaklı saygılılar mıymış?
saçma bir polemik yaratmak için kendini gizlemiş bu 1. ahlaksızlığın. Yarışmada sorulmamış bir soruyu sorulmuş gibi sorman 2. ahlaksızlığın. Çok ahlaklı bulduğun dinindeki saçmalıkları söylediğimizde öldürmeye varan ahlaksızlıklarınızı saymıyorum bile.
tanrıyı kim yarattı? bu soru çok var
çok akıllıysanız kendiniz bulun cevabı dimi
Akılı göremiyorlar ki inanmaz onlar :(
C o kadar da saçma değil sanırım ;)
Ama diğerleri çok saçma...
Ateist forumlarına şu sitedeki paylaşımlara bak anlarsın.
Oha benim kafadan. Beğendim baya :)
Teşekkürler :)
rica ederim :)
Ateist değilim ama şıklarda saçma değil
İlk soru çelişkili misal. Diğerleri de ayrieten saçma ve hep bu sorular soruluyor. Gizli bir arkadaş güzel açıklamış.
Arkadaş çevremde genelde ateist çok hiç bu soruları duymadım. Şu gerçek ki birçok müslümandan daha iyi niyetli insanlar
Ne yalan söylim ben de iyisine denk gelmedim.
İnsanız sonuçta tecrübelerine göre konuşur herkes. Ama şu da var ki hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir...
İnsanları inançlarına göre ayırmam. İyiliğin kötülüğün bununla ilgisi olduğuna da inanmam. İyi insan olmak için illa ki Allah korkusuna gerek yok. Arkadaşlarım bunun bende ki en güzel kanıtı.
Yaratılanı severiz yaratılandan ötürü bunda şüphe yok zaten. :) Fakat bir hadiste dediği gibi insanın dini arkadaşının dini gibi olur. Yani Müslümanım diyen birinin inancını hep üstte tutması gerekir. Kaldı ki Allah'a karşı gelen birisi için nasıl iyi diyebiliriz ki? Eylemin iyi olması niyetin iyi olmasını gerektirmez.
Ben birine iyi derken yaptıklarına bakarım gerisi Allahla onun arasında
Kalptekini en iyi Allah bilir haklısın. :)
Hayırlı Cumalar :)
Bilmem e diyorum hiç biri :D :D
Böyle bir cevap hakkı yok :)
e diye ne de
neden böyle saçma birşey paylaşıyon la :D
O kadar saçma şey paylaşılıyor oysa :D Bilgi sorusu sordum şurda yani :)
he çok saçma şey paylaşılıyor dogru ama sen paylaşma :D bu soru saçma ve aptalca ateizm bir görüştür :)
Cevabın bu mu şimdi :)
iyide seçenekler gayet mantıklı geldi bana saçma olan bir şık görmedim :D zaten soru trollde buna inananlarda olur belki :D
Hep bu soruları soruyorlar ve saçmalık :)
bence degil ne olacak şimdi nasıl çözecez bu işi :D
Ataist misin :D
he ataistim nee olacak çattın şimdi sen bana :D
Konuşalım dedim istemiyorsan yazmam
konuşalım tabiki şaka yaptugum belli olmuyor mu :D varsa sorun sorabilirsin bu ataist kardaşına :D
Sen bana sorsan daha iyi :D
ben ne sorayım tamam neden saçma mesela o seçenekler :D
Birinin görüşünde açıkladım. :D
şimdi alınmak yok ama biraz özensiz bir açıklama olmuş ona açıklama denmezki :D şimdi evrim vardır bu bilimde tartışmasızdır bunu konuşuyor olman suyun kaldırma kuvveti yoktur demen gibidir vardır yani kesin bilim insanlarından yoktur diyen yok :D iki dindar lmayan toplumlarda suç oranları yaşam kalitesi demokrasi vs dindar toplumlara kıyasla daha azdır binlerce araştırma var lke bazından bakabilirsin yani daha ahlaklıdır geçtim ahlaklı olmayı :) çocukların aç olması vs. hani bu tanrının olmadıgını kanıtlamaz olup sınıyorda olabilir bence mantıklı değil ama görüştür :) tanrıyı kim yarattı görüşü mantıın son noktasıdır çünkü inandıgın şeyin nasıl oluştugunu bilmeden inanmış oluyorsun kimse yaratmadıysa yoktan nasıl oluştu demi :) bu arada ben ataist degilim ateist te degilim :D :D
Evrimin kesin kanıtı yok var olduğu düşünülmekte... Ama bilimsel bulgular bunu göstermiyor evrimi reddediyor aksine... Daha çok konuşurumda işte kısa kesiyorum. Nesin sen peki?
hayda arkadaşım evrim bilimsel bir gerçektir sen nerden okudun bilim evrimi reddediyor yer çekimi gibi birşeydir evrim bilimde :D referans ver hangi makalede evrimi geçtim yok demeyi tartışma konusu yapıyor bilim kafayımı yedin :D
Bak mesela 1950'li yıllarda Amerika'da evrim dersleri okutulurdu. Daha sonra Yaratılış kondu. Evrim çökmeye mahkum. Bir hücre bir şehirden daha komplex. Bu kendi kendine olamaz. Beni cahil sanma sakın. :) Tamam mı?
Evrimin ortaya atıldığı yıllarda daha DNA bulunmamıştı
evrim vardır bunu bir kagıda yüz kes yaz tamam mı :D ayrıca evrim dinle çelişmez bagdaşır dinde de evrim vardır yazar. bunu dinsiz olmakla bagdaştıran aptal bir kısım türedi sende onların peşinden gidiyon :D birde glmiş dna diyon vlla kızacam zor tutuyom kendimi kapatalm bu konuyu :D
Var olsa teori değil kanun olurdu. :D her neyse sen nesin peki?
bak bu dedigin dogru ama var yani dostum tıbbi biyolojik çalışmaların nerdeyse tamamı evrime dayanıyor bilmesem kesin konuşmam :D ben deist imm :D
Var olduğu düşünülüyor dedim işte, evrim için şöyle bir şey de var. Gerçekleşmesi için milyarlarca yıl geçmeli deniyor. Oysa hesaplanınca evrenin yaşından fazla çıkıyor... Bu nasıl mümkün olabilir ki? Deist olduğunu tahmin etmiştim. d
bak bu evrim konusunu kapat morelim bozuluyor kızdırma şimdi durduk yere :D ülkemizin siyasi gelişmeleri hakknda ne düşünüyon peki biraz yorum yap bakalım :D
Ben fenciyim gerçeklerin farkındayım siz oyalanadurun :)
Hayırlı günler.
D 😂
:D :D
Tanrıyı kim yarattıdır bence 🙄
Sorunun sonuna soru işareti koymanız gerekirdi.
Ben koydum sorumda onlar koymamış :)
nesi mantıksız veya saçma?
Hangileri değil ki? :)
bence mantıklı :D
Açıklamasını gizli bir arkadaş yapmış ordan okursun artık. :)
Zahmet edip tabi :)
bakmaya veya savunmaya yapmaya şu an o kadar üşeniyorum ki mantıksız oldugunu kabul edebilirim
Git uyu o zaman :D Yarın bakarsın Cuma mübarek gün.
Ve temizlen mümkünse.
çok komik
Ciddiydim aslında :) Temizlik imandan gelir.
Neyse iyi geceler.
Önce kendi kalplerinizi temizleyin de ondan sonra diğer insanlara vaaz verin.. iyi geceler
Kırdın kalbimi delikanlı
Ne kötülüğümü gördün :(
Ateistim gelmiş bana temizlik imandan geliyor diyorsun ne demek istiyosun sen? Çok afedersin de yargılamak sana mı kaldı? Her müslüman olan temiz mi güzel kardeşim?
Ateist olduğunu söylemedin ki.
Hangi görüşe mensup insan bu sorulara mantıklı der öbür türlü?
Müslüman olup saçma bulmayan olmuş yani. Ben iyi niyetle dedim yanlış anlama. Benim kastettiğim kalben temizlikti. :)
Pekala af edersin o zaman :)
Affettim :) Ama bir daha kırıcı olma lütfen.
karşılaşacağımızı sanmıyorum gizlisin malum :D
Ks küçük ya karşılaşırız :D
gizliden çıkmak daha mantıklı olurdu beklemek yerine :D
Utanırım ben :D
istemeye gelmiyeceğim seni
Nasip kısmet işleri bunlar :) Öğrenci misin
Sayılır geçen sene mezun olup sınava girdim ama iyi yerler gelmedi. Bu sene tekrardan ünv hazırlanıyorum.
Ygs sıralaman kaç
Ya bunları özelden konuşsak?
Mf mi tm mi dil mi söyle bakalım :)
Hay :D Dil
Dilse kolay işin.
Değil dil sınavları bir hayli zor ama sevdiğimden ötürü yapabiliyorum.
Ben de hazırlanıyorum sınavlara :)
kolay gelsin de kim olduğunu belli etmek istemiyorsun sanırım :D sapık falan değilim yani merak etme
İnsan bir der hangi bölümden hazırlanıyorsun :D
hangi bölüm -,-
MF :D
iğrenççç :D ilk senen mi?
Mezunum :D
sende bendensin desene :D nereyi istiyorsun
Öğretmenlik düşünüyorum :)
Bende öyle düşünüyorum ingiliz dili ve edebiyatı yazıcam. Ne öğretmenliği peki?
Fen bilgisi
hayırlısı umarım kazanırsın :) ben kaçıyorum yavaştan iyi geceler tekrar konuşmak istersen yine beklerim
Hayırlı geceler
Hayırlısı :)
Ateizm kaçınılmaz sondur
Senin için öyle mi oldu?
Herkes için öyle olacak
Yok be bilim hiç de öyle demiyor azcık ilgili isen.
Avutma kendini
Ne avutması gerçeklerden bahsediyorum...
Allah sana da hidayet versin.
E şıkkı hepsi :)
Tanrıyı kim yarattı
aynen :)
Bilmem :/
Hepsi cevap :)
Ee cevap neymiş sjs
Hepsi. d
@ThomasMichealson görüş yazıp engellemek de nedir? Bu kadar korkaklık ve cehalet görmedim... Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar