Merhaba,
Genelde çalışanların başına gelmiş olabilir, Paraf nedir ne işe yarar, nerede kullanılır?
Genelde çalışanların başına gelmiş olabilir, Paraf nedir ne işe yarar, nerede kullanılır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Paraf, Türk Dil Kurumu tarafından tanımlandığı şekliyle, yalnızca isim ve soyadının baş harflerini içeren kısa bir imza türüdür. Bu imza, birçok belgede onay olarak kabul edilebilir; ancak bazı resmi belgeler için geçerli değildir. Genellikle memuriyet işlemleri ve devlet dairelerinde sıkça kullanılan paraf, bazı durumlarda, birden fazla kopyası olan belgelerde kullanılır. Ancak, ıslak imza ile paraf arasında farklar olduğu bilinmelidir. Her ikisinin de geçerli olduğu alanlar farklılık gösterir. Bu nedenle, belge imzalamadan önce belgenin türüne ve gereksinimlerine dikkat etmek önemlidir.
Paraf, genellikle isim veya soyadının baş harflerinden meydana gelen ve "Okudum, gördüm, anladım, onaylıyorum" anlamında kullanılan bir işarettir. Parafın hukuki bir bağlayıcılığı yoktur; yalnızca kontrol amacıyla kullanılır. Ancak, tam bir imza atıldığında, bu durumda imza atan kişi tüm hukuki sorumlulukları üstlenir. Paraf, genellikle toplantılara katılanlar, grup üyeleri veya öğretmenler tarafından tercih edilir.
Belirli koşullarda, imza yetkisi bulunmayan ancak kendilerine incelenmek üzere belge verilen devlet memurları, sınav kâğıtlarını kontrol eden öğretmenler veya bankacılar gibi meslek grupları, resmi imza gerektirmeyen belgelerde paraf kullanabilirler. Paraf kullanımında ismin ve soy ismin baş harflerine yer verilir. Genel olarak, incelenen, okunan, anlaşılan ve onay verilmek istenen belgelerin alt kısmında paraf kullanılır. Çeşitli belgeler, sözleşmeler ve sınav kâğıtları gibi belgeler, genellikle sağ alt köşeye paraf atılarak resmi olarak onaylanır.
Paraf kullanımında, genellikle isimlerinin baş harflerini kullanırlar. Bu paraf, isim ve soy ismin baş harfleri şeklinde, belgenin sağ alt köşesine yan yana bitişik olarak yazılır. Paraf atan kişiler, bu işlemle belgeyi okuduklarını, anladıklarını, gördüklerini ve onayladıklarını beyan ederler. Hukuki bir taahhüt içermeyen paraf genellikle kontrol amaçlı durumlar için kullanılır. Bu yöntem, belge üzerinde yapılan değişikliklerin ve onay süreçlerinin izlenebilirliğini sağlamak amacıyla kullanılır.
Paraf, incelenmek üzere belge alan devlet memurları, sınav kâğıdı okuyan öğretmenler ve bankacılar tarafından, resmî imza gerektirmeyen belgelerde kullanılır. Paraf için isim ve soy ismin baş harfleri yeterlidir. Paraf, genellikle incelenen, okunan, anlaşılan ve onaylanmak istenen kağıdın veya belgenin alt kısmına atılır. Sözleşmeler, bazı belgeler ve sınav kağıtları gibi belgeler genellikle sağ alt kısmına paraf atılarak onaylanır. Bu süreç, belgeyi geçerli kılmak için kullanılan yaygın bir uygulamadır.
Birçok resmi belgede, kamu ve özel sektör kuruluşlarında kullanılan paraf, resmi olarak geçerli olmayan bir imza türüdür. Paraf, belgenin okunduğunu ve anlaşıldığını doğrulamak için kullanılır, ancak resmi bir geçerliliğ bulunmamaktadır. Bu nedenle, resmi kurumlar tarafından yalnızca paraf içeren belgeler kabul edilmemektedir. Paraf, mahkemelerde ve devlete ait kurumlarında, imza yerine geçerli kabul edilmez ve imzanın taşıdığı yetkiler ve sorumluluklar için geçerli değildir. İmza ve paraf arasında önemli bir fark bulunur ve bu iki imza türünün geçerli olduğu alanlar farklıdır.
derslerde imza alınırken arkadaşlar yerine atabilsin diye imzanın kolaylaştırılmış versiyonudur.
bir şeyin tarafınızca görüldüğünü, okunduğunu, tarafınızca oanylandığını belirten imzavari işaret.
çok sayfalı metinlerde son sayfaya imza atarken kalan sayfalara paraf atarsınız, o zaman güvenlik amacı da taşır. yani arada sayfa değiştirildi iddiasında bulunulmaması için.
Yönetime yüzlerce sayfa rapor yazarken her sayfaya atıyorum. tabii hiç bir zaman yönetici özeti sayfasından fazlasını okumadıklarına emininm ama adet yerini bulsun.
devlete ait yapılan sınavlarda genellikle sınav esnasında kişiye gelen belgenin dogruluguna bakılarak onaylandı anlamına gelerek atılan işarettir.
Cevap
8Cevap
Açık ve öz Paraf başkasının işini sana kitlenmesidir😂
küçük imza, gerçek imzana benzemeyebir de benzeyebilir de...
Onay gibi bişi mesala bi söleşme neyin bişi imzalarken her sayfaya paraf, bir sayfayada paraf atmadan imza atılır
imza gerekmeyen ama kisiyi de belirten bir isaret
isim ve soyismin basharflerinden olusur ve imza gibi istedigin sekilde atabilirsin
benim bildiğim kısa imza .
kısa imza.onay anlamına gelir
Kısa İmza diye biliyorum
kısa imza
Kısa imza
İmzanın bir çeşidi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?