Evliliğin olumsuz yönleri ve evliliğin olumlu yönlerini merak ediyorum. Bana açıklayın hadi.

Rep benimle evlen <3
Rep <3
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evliliğin olumsuz yönleri ve evliliğin olumlu yönlerini merak ediyorum. Bana açıklayın hadi.
Herkese merhabalar. 😇
Bu soruyu gördüğüm için biraz evlilik hakkında konuşmak istiyorum. Kimilerine göre kutsal bir birliktelik, kimilerine göre macera dolu bir yolculuk diyebiliriz. Önce şunu belirtmeliyim ki, evlilikle ilgili herkesin deneyimi farklı olabilir. Yani burada anlatacağım şeyler genel geçerli olmayabilir, ancak evlilik hakkında bazı noktalara değinmek isterim. Başlayalım. 🙏
Evet, evlilik bu. Birisiyle hayatınızı paylaşmak, sevinçlerinizi ve zorluklarınızı birlikte deneyimlemek. İyi veya kötü, her anınızı birlikte geçireceğiniz bir arkadaşınız olması gerçekten harika bir duygu.
Evlilik, iyi günlerde birlikte sevinmek, başarıları kutlamak demektir. Eşiniz size destek olur, sizi motive eder ve başarınızı kutlar. Bu tür anlar, yaşamın tadını çıkarmak için en iyi fırsatlardan biridir.
Evlilik, birlikte büyümek ve gelişmek için harika bir fırsat diyebiliriz. <3 Eşiniz size yeni perspektifler getirebilir, sizi yeni deneyimlere teşvik edebilir ve sizi daha iyi bir insan yapabilir. Birlikte hedeflere doğru ilerlemek, kişisel gelişim açısından oldukça değerli olabilir. Bu da sağlıklı bir evlilik nasıl olur sorusuna da cevap diyebiliriz. Tüm bunları yapabileceğiniz birini bulmalısınız.
Olumlu yönlerini okuduk da, olumsuz yönlerini kaçıralım mı? Evlilikte olumsuzluklar da yaşanabiliyor. Bunlar neler?
Evet, evlilikte tartışmalar kaçınılmaz olabilir. İki farklı insanın bir araya gelmesiyle birlikte farklı düşünceler ve bakış açıları ortaya çıkabilir. Ancak önemli olan, bu tartışmaları sağlıklı bir şekilde yönetmek ve birbirinizin duygularına saygı göstermektir. Tabii bu tartışmalar bazen evliliği bitiren sebepler arasına da girebiliyor. :(
Evlilik, ortak bir yaşamı paylaşmayı gerektirir ve bazen bireysel özgürlüğünüzü kısıtlayabilir. Her kararınızı ortaklaşa almanız gerekebilir ve bu uyum süreci bazen zorlu olabilir. İyi bir iletişim ve anlayışla, bu uyumu devam ettirebilirsiniz.
Bunun için 3 temel özellik var.
Sağlıklı bir evlilik, güven ve sadakat üzerine inşa edilir. Eşler arasında dürüstlük ve sadakat olmalıdır. Birbirinize güvenmek, ilişkinizin temel taşlarından biridir ve bu güveni korumak için çaba göstermek önemlidir.
Sağlıklı bir evliliğin bir diğer vazgeçilmezi iyi iletişim diyebiliriz. Birbirinizi anlamak, karşılıklı empati göstermek ve duygularınızı açıkça ifade etmek ilişkinizi güçlendirecektir. İletişimde açık olmak ve birbirinizi dinlemek, sorunları çözmede büyük bir rol oynar.
Son olarak birlikte keyifli zaman geçirmek çok önemlidir. Ortak ilgi alanları bulun, birlikte hobiler edinin ve birlikte vakit geçirmekten zevk alın. Bu, ilişkinizin dinamizmini ve bağınızı güçlendirecektir.
Evlilikte iyi ve kötü zamanlar olacaktır, tartışmalar yaşanacaktır, ancak önemli olan bu zorlukların üstesinden gelmek ve birlikte büyümektir. Unutmayın, evlilikte mükemmeliyet yoktur, önemli olan sevgi, saygı ve anlayışla birbirinizi desteklemektir. <3
Mutluluklar.
Evlilik ne son durak ne yeni bir başlangıç ne de hapistir. Şu ana kadar gerçek evlilik gördün mü dersen bir ya da iki evliliği hapis kurtuluş başlangıç olarak görülmesinin suçu gelenek ve göreneklerdir. kadın ve erkek karakteridir. Evliliğin anlamını evlenen iki kişi belirler ki evlilik giden bir ilişkinin yasallaştırılması kanunlar içerisinde yer almasıdır.
Sadece sen evlenir ortak yaşamı abartırsan millete göre adam işe gider kadın yemek yapar gibi görevleri benimsersen o olmaz o ilişki yürümez 3. 4 kişi araya girmez evlilikte ailelerde evlenmez mesela tasma takılmaz birey hala bireydir kısıtlanmaz belli çerçevede mesafe bile olmalı daha uzun yazarımda okunmaz diye endişe ettim.
sen de harikasın.. gelenekçiler yüzünden hep :(
aşkım ben seninle bu düşüncenden dolayı hiç şüphe duymadan evlilik kararı aldım işteeeeeee <3
<3<3 bebeğim benim
Evliliği olumsuz kılan ana sebep toplumsal baskılardır. Balkon teyzeleri gibi insanlar yüzünden insanlar doğru karar verip nirvana yapamıyor. Ya aceleye geliyor, ya da aceleye gelmesin diye ilişkiyi bitiriyor. Yine bu insanlar yüzünden insanlar evlendiklerinde olmadıkları kabukların içine giriyorlar.
Balkon teyzeleri ne der diye düşünüp hareketlerine çeki düzen vermeleri gerektiğine inanıyorlar. İnanmasınlar.
anket yerine 5 stars verdims<3
bunu yazan bu kız olamaz.hesabını heyklemişler.
balkon teyzeleri. <3
gözüm yamuldu avatarı kest
++ ladım.
şefkatli anne adayı <3
Evliliğin olumlu tarafları;
Evliliğin olumsuz tarafları;
legal sekse kafam girsin
Erkekler için evlilik;
Nikahta bir kere evet dediysen artık her şeye evet demen gerektiğini bilecek/kabulleneceksin.
sitede yürümediğim bir yöneticilerin ebesi kalmıştı, kalkmış birde seçiciyim ayaklarındaydım
yer mi ks yöneticileri .hepsi anassının gözü. affederler mi beee
Cevap
11Cevap
3 senelik evli biri olarak soruyu cevaplamak isterim
Evlilik zamanında ve doğru kişiyle yapılırsa dünyadaki en muhteşem olay. Birbirinizin özel alan ayırın ve saygı duyun. İlk aylar 24 saatin her saatinde birlikte olmak isteyebilirsiniz ama çok muhabbet tez ayrılık getirir hesabı düşünün. Tabii Türkiyede kişiyle evlenmiyorsunuz ailesiyle evlendiginiz için olabildiğince ailenizi evliliginize dahil etmeyin. Eşinizle anlaşamadığımız konular olacaktır bu tartışmaları üçüncü kişiye anlatmayın aileniz dahi olsa o evde yasananlar o evde kalmalı. Cinsellige önem verin evlilik saygı sevgi üzerine kurulsa da en önemli diger parçası cinselliktir. Başkasının evliliği ile kendi evliliginizi kıyaslamayın. Herkesin sorunları vardır, dışarıda veya sosyal medyada gördüğünüz videolara fotoğraflara bakarak kendi evliliginizi eşinizi eleştirmeyin. Yıkıcı olmayın yapıcı olun. Çok sinirlendiginizde farklı odalara gidip sakinlesin birkaç saat geçince sakin olarak konuşun. Yazdıklarıma dikkat ederseniz olumsuz durumlardan korunmuş olursunuz.
evliliğin olumlu ve olumsuz yönleri tamamen evlendiğin kişiyle alakalı olmalı. seninle bu hayat yolunda her zorluğu paylaşacak, sorumluluklarını sana yıkmayan, anlayış gösteren hemen küsüp gitmeyen, ağzından en ufak kötü söz duyamayacağın bir eşle evlendiğinde evliliğin olumsuz yanları bile katlanabilir oluyor. şu an evliyim olumsuz demeyeyim de evliliğin bekar hayatımdan tek farkı artık ütümü çamaşırımı yemeğimi kendim yapıyor oluşum:) çünkü maalesef bunları bekarken hep annem yapıyordu. şu an sadece bu durum tuhaf geliyor ona da zamanla alışırım diye düşünüyorum
Evlilik, çiftlerin birbirlerine “en mutlu anımı da, en mutsuz anımı da seninle paylaşmaya…” diye niyet etmesidir. Olumlu yönlerinden çok olumsuz yönleri gözümüze sokulur günümüzde. Evliliğin en olumlu yönü, doğru bir evlilik yapılmışsa, birbirini tamamlama, birbirine uyum sağlama ve birbirine nazlanma özelliğidir. Olumsuz yönleri ise, artan sorumluluklar, büyüyen akraba darağacı ve muhtemel müdahaleler ve monotonlaşma tehlikesidir. Aslında her özellik olumlu ya da olumsuz olarak görülebilir. Nerden baktığınıza bağlı.
her son bir başlangıçtır 45 yaş üstü arkadaşım bunu öğrenemedin mi hala ?
Hazır değilim demiştin oldu mu bu yaptığın asdfaadafs
Hey Rep <3
...
İki birbirini seven insanın ilişkilerinin adı değişmesidir bir fark yaratmaz sadece toplumdaki bazı insanların geri görüşleri yüzünden insanlar evlilikten soğuyor veya önyargıyla bakıyor.
Zamanı gelince kendiliğinden olur yani olması iyidir ilişkiler açısından rep <3
Ay üzülme jkashjkshg Rep :/
Evliliğin olumsuz yönü ev sorumluluklarıdır. İkincisi eşin canını sıktığında kafana göre çekip gidememektir. Kurulu bir düzen vardır, aileler faktörü vardır, hatta belki bir çocuk vardır ortada. Sadece kendini değil birçok etkeni düşünmek gerekir. Olumlu yönü ise yok. Teşekkürler😅
evimin adamı çocuklarımın babası olacağım, hele bi' okulu bitsin <3
robert oyşşşşşşş <<3 soruyu unuttum beybilim boyum :(
Olumlu bir yanı yok gibi. Olumsuz yanı da yok gibi.
legal seks , bedava seks, az seks , isteksiz seks, laf olsun diye seks ... böyle gider
o da doğru.. yaş da gidiyo soruyu gördüm evlilikten soğudum mk..
ayrıca rep <3 akjshdgfgshjkalşalskjhdhsa
o zamanlar daha yeni gelmiş bize seks sjklfzhdgkjhdfg
millet akşamları toplanıp evlerde seks denemesi yapıyorlar swinger in türkiye'deki oluşumu da o yıllara tekabül eder. eskiden çok marjinalmişler :(
benim hiç swing deneyimim olmadı.(
Bence evlenmemelisin bu hatayi yapma , evlenip ne olcak coluk cocuk pesine dolascaksin boş ver ugrasma
Evlilik önemli ama becerebilene;yoksa zor evlenme daha iyi, çoluk çocuk sorumluluk hayat boyu, Cabbar Olcan,
evlen benle bebekim.
caiz kılarız.
Rep, şık mı bu yaptığın?
sevdiğinle aynı evde yaşamak görmek istediğin her an görebilmek olumlu tarafları sorumluluk üstlenmek en olumsuz yanı
Evliliğin olumlu yönleri neler bilmiyorum ama insan iradesiyle alınan bir karar olduğu için olumsuz yönleri hiçbir zaman olmaz.
Evlilik karşılıklı iki aşkın cennetidir.
Sevdiğin kadınla aynı yastığa baş koyuyorsun seven her insan ister bunu.
Olumsuz olanı monoton olması olumlusu ise çocuk sahibi olup neslin devamı
Her gün elin adamına yemek yapmak olumsuz yön. Öyle ya da böyle kimse demesin birlikte yaparız die öyle bi erkek yok. Kandırıyorlar sizi evlenene kadar
Abla şimdi evlenen kişilere göre değişir, iki tane üst meslek grubundan insan evlenirse kadın ezilen taraf olmaz hatta ezen taraf bile olabilir (misal iki doktor)
@AlpErTunga35 ikimizde üst meslek grubundayız. Kamuda müdürüm. Eşim yazılım mühendisi. Bi fark yok
Aileler tutucudur o zaman ataerkil kafa yapısı
Çünkü yeni nesilde genelde o mantık değişiyor artık
En İyi Cevap