O saç apaçi saçı. Okulun sakal kestiriyor diye apaçi saçıyla aynada selfie çektirip interneye koymana gerek yok.
Koş saçını havaya kaldırıp selfie çek hadi. :D
Şeriat öyle laap diye rejim olarak konulmaz..
Bunun için zeminin hazır olması gerek..
Halkın bilinçli olması gerek..
Kişinin şahsından başlayıp, evinde, mahallesinde, çalıştığı yerde yavaş yavaş bilinçlenerek olmasıyla olur..
Bilinçsiz bir toplumda şeriat, ilaçken zehir olur, zulüm olur..
Temelleri buna göre şekillendikten sonra şeriatla yöneltilmiş olursunuz zaten..
O sorduğun sorulara gerek kalmaz.. Haremlik selamlık biçimde de işyerleri dizayn edilebilir, toplu taşıma araçları vs. vs.
Fakat, ülkemizde cami cemaati dediğimiz insanlar bile daha şeriatın ne olduğunu bilmezken, şeriatın beklenmesi saçma..
İslamiyet'in gelişinden sonra bile şeriat uygulanmamış..
Toplumun %70inden fazla bunu bilinçli olarak evinde uygular, mahallesinde uygular, toplumsal hayattan da taleb edip, talepleri yerine getirilirse zaten bir sistem inşa edilmiş olur..
Toplum ister istemez şeriatı yaşamaya başlamıştır zaten.. Devlette buna göre yasaları uygulamaya başlar..
Bu kısa bir süreç değil.. Yılları alabilir..
Mevcut hâlde devlet şeriatı uygulamaya kalkarsa, bizler şeriatın bir meselesine başını feda edecek bizler, devletin karşısına ilk çıkacakta bizler oluruz.. Merak etmeyin..
Çürük zemine bina edilemez..
#Vesselam
İyi, valla gelen cevaplar içinde en güzel seninki.
Her ne kadar güzel yazmışsan da ütopya gibi bir şey. Çünkü emsali yok. Emsali varsa bilgilendirirsen sevinirim.
En yakın zamanda Osmanlı..
Ondan öncesi Dört Halife dönemi..
En belirgini Hz. Ömer (ra) dönemi..
Yani şu da var, illa şeriat uygulamalı mı devlet? Bence hayır..
Bahsettiğim gibi önce kişi şahsında ve hanesinde uygulamalı..
Osmanlı'yı örnek verirsen ne yazık ki gerçek şeriat olarak alamam... Osmanlı'da çok eşlilik vardı.
Sen "evet, kuralına uygun olursa erkeğe çok eşlilik hakkı var" diyorsan ayrı.
Ben çok eşliliğin keyfi değil, olağanüstü durumlarda (savaş vs) olduğunu düşünüyorum ve bunu söyleyen hocalar da var.
Osmanlı'da saltanat ta vardı.. Bu da şeriata uygun düşmüyor..
Zaten tamamiyle uygulamak, hele 3 kıtaya hükmederken bunu becerebilmek çok zordur.. Fakat halk bilinçliydi..
Bir işçiyle bir padişah aynı mahkemede hesap verebiliyordu..
Çok eşlilik meselesi çetrefilli bir mesele..
Her hükmünün bilgisine sahip değilim..
Ama sakın dizilere bakıpta gerçekmiş gibi varsaymayın, büyük yanılgıya düşersiniz..
Zira, dizidekiler senaryo, yani senaristin algısı.. Gerçeği yansıtmaz..
Ben zaten zevk için 2. ya da 3. eşi almanın İslam'da olabileceğine inanmıyorum. Böyle bir şeyi Allah'ın hiçbir kadına reva görebileceğini sanmıyorum.
Kadın kadar kıskanç bir varlık yok, asla sevdiği adamı başka kadınla paylaşamaz. Eğer bir kadın 3. eş olmayı kabul ediyorsa buna katlanıyordur. Allah'ın buna izin vereceğini zannetmiyorum.
Ço eşlilik olağanüstü hallerde geçerli, savaş gibi. Ve benim gibi düşünen hocalar var...
Adaletli davranabilecekse erkek isterse 4 eşe kadar alabilir diyen de var tabii.
Ayette bunu söylüyor.. Bunda bir yanlışlık yok..
Keyfi olamaz zaten.. Bahsettiğin gibi savaş gibi şartlarda kocasını kaybetmiş hanımların fuhşiyata düşmemesi için ihtiyaçlarını karşılamak maksatlı verilen bir izindir.. Hanımlarında bu bilinçte olması esastır ve rızası gerekir..
cok eslılık bellı sartlar gerektırır ve bu sartlar da oldukca agırdır. herkes tasıyamaz. yanı keyfı yapılacak ıs degıl ve ayetın devamında da tek eslık sızın ıcın en adıl olanıdır der cunku coklu eslılıkte, esler arasındakı adaletı saglamak zorundasınız ve bu cok zordur. kadın fıtratı farklıdır. sartları da dedıgız gıbı olası savas durumlarında erkek sayısının azalması, muhtac bır kadını koruma altına almak, namus mal, can guvenlıgı ıcın vs dır.
Kesinlikle haklısın. Şeriatı savunurum ama. Şeriatın gelmesine karşırım. Boku çıkar
Ne bu bencillik? Öyle değil mi ya? İslam dini, bizim dinimiz, hoşgörülüdür. Şeriat gelirse zorla herkesi müslümanlığa uygun yaşatırsak ne anlamı kalır? Isteyen istediği gibi yaşasın.. Ülkemize şeriat getirmedik diye kimsenin günahını biz çekmeyeceğiz öbür tarafta!! Şunu bir anlasanız. Elhamdülillah müslümanım ama istemiyorum şeriat falan. Herkes özgür olmalı
Aynen kardeşim. Elhamdulillah müslümanım ve şeriat falan istemiyorum. Herkesin dini kendine. İsteyen dinini istediği gibi yaşasın.
Maide (44. âyet), Allah'ın indirdiğini inkâr ettikleri veya "" hafife"" aldıkları için onunla hükmetmeyenler olup bunlar kâfirlerdir. İkincisi (45. âyet), Allah'ın indirdiğine
"" inandığı halde"" onunla hükmetmeyenler zalimlerdir. Üçüncüsü (47. âyet), Allah'ın onda indirdiği ile hükmetsinler. Ve kim Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar fasıklardır.
İnananlar kim ablacım Müslümanlar yani teslim olanlar, ben Müslümanım ama bunu kabul etmiyorum Allah böyle diyor ama boş ver herkes istediğini yapsın, bu özgürlük gibi gelse de, ve Peygamberimizden, Hz Aliden sonra maalesef bunun örneğini göremediğimiz ve bugünkü ülkelere de bakınca işte şeriat olunca böyle oluyor hatta bakın Müslüman ülkelerin haline ne fakirlik pislik varsa bizde diyip aşağılamayı biliriz çünkü en çok yaptığımız şey kendimizi Avrupaya benzetmeye çalışmamız, hiçbir zaman kendi dinimizi yaşatmaya çalışmadık hep kötüledik, kendimiz Allahın emri olarak İslamı yaymamaktan da öte insanları İslama davet eden en azından anlatan kişilere çok kötü gözlerle baktık, böyle insanları işyerimizden dahi kovduk haberlerde görmüşsünüzdür, işte biz kendi dinimizi kendimiz yok ediyoruz, bi Müslüman ben niye gece 10 dan sonra içki içemeyecekmişim diyor benim çevrem dahil ve bunlar cuma namazına da gidiyor, zaten sadece cuma namazına gider o en iyi Müslümanlar, neyse ben anlattıkça milyon tane örnek veririm milyon tane kanıt bulurum kurandan hadisten her yerden, ama insanların da ironik şekilde sürekli dediği gibi devir değişti herkes her şeyi öğrenebilir gerek yok bunlara isteyen kabul eder isteyen etmez, ne yazık ki durum bu ve aslında kimsenin araştırıp da Doğrusunu bulmak gibi bir niyeti yok, sadece herkes kendi temelsiz düşüncelerini başkasına inandırır ve o başkası da araştırmadığı için bunları doğru kabul eder, bu böyle devam eder, ama kimse doğru konuşanı konuşturmaz, konuşsa da dinlemez niyeti öğrenmek olmadıktan sonra... neyse sesli düşündüm kabul edin kusura bakmayın iyi geceler diliyorum.
@NeHaldeyiz diyor ki
1) O selfie değildir aynadan çekilmiş fotoğraftır.
2) Saçımda dinen bir sıkıntı yoktur, özenme hiç yoktur.
3) Erkeğe avret olan yerlerim açık değildir. (https://www. fetvameclisi. com/fetva-bayanlarin-internete-fotograf-koymalari-caiz-degil-peki-erkekler-icin-hukum-nedir-22418. html)
4) Kuyruk acınla bol şans.
Cevap
29Cevap
yönetilmektense kendi kendimizi yönetmeyi tercih ederim. Müslüman isen namazını kılacak orucunu tutacak farzları yerine getirecek haram helal dairesinde duracaksın. Allah (cc) ve Resul'unun (sav) söylediklerine uymuşsan tam manasıyla zaten varsın laik olsun varsın hristiyan olsun varsın şeriat olsun çok önemli değil . Bence kendimizi sorgulamalıyız devletten önce. Kıçını başını açıp içki içip onla bunla yatmayı laiklik sanma başını örtüp namaz kılmayıda şeriattan bilme.. diyeceklerim budur vesselam
arkadaşım selçuklu+osmalı 1200 sene resmen bu yonetilişle dunyaya hükmettik o kadar ki meşhur bir söz bile var katolik sapkası görücegimize osmanlı sarığı görürüz diye bak illede seriat gelsin demiyorum ama seriatı Şu an ole bir gösteriyorlar ki sanki uymayan asılacak kolu bacagı kesilecek vs.. laiklik dediler ama başörtüsü var diye universtelere almadılar anası kapalı diye askerdeki oglunu göstermediler hatta dindar ailelerin cocukları askerlikle ilgili okullara alınmamakla beraber bircok askeriyede namaz dahi kıldırmaddılar cumhuriyetten sonra bircok cami satıldı kiliselere dokunulmazken yeri geldi ahır oldu bunlar derin tarih dahada anlattırma üşendim laiklik dediğin seyi bir araştır laiklik geldiği halde neden çoğunlu müslüman olan bu ülkede müslümanlara gerici yobaz tarzı lakaplar takılarak bolesine kötülendi dağıtılmaya çalışıldı bana sorma git arastır arkadaşım
Niye sariet önüne gelen boynu kesmiyor herkes fikri alınır benim dinim çocuklar bile dinleyin diyor siz mi dinlemecek asıl sariet kuramiyoruz kafa kesme sariet koyun mu bu
sen onlar sariet mi diyorsun?
1 onlar bazı şeyler abartiyor arapistan da kadınlar araba sürmesi yasak neden yasak? öyle bir kural mi var
Kadınlar böyle iyi mi tecavüz ugraniyor ? öldürülür 2 3 sene yiyip içilir çıkıyor kadınlar çıkması yasak değil dışar düzgünce kapanirsan sana Bakanı oğlanlar günah sana değil niye kapali bir kızım okula alinmadim neden dinim yasamiyorum güya muslamaniz
@Ayşegül1719 Öncelikle sen Türkçeyi doğru kullanmayı öğren sonra dinini savunmayı dene...
Hangi okula alınmadın gayet herkes serbest bir şekilde girebiliyor. Örtünmenin 10000 çeşit tarzı var. Sizler gidip iç savaş olan ülkedeki bayanlar gibi örtünmeyi seçiyorsunuz...
Tecavüz eden kişilerin kimliklerine baktın mı hiç doğru anca eleştirmeyi bilirsin. Şeriat gelince tecavüz son mu bulacak zannediyorsun...
Benim turkcem konu değil sonu bulcak asarasan hic kimse bişey yapmaz as yapar mı gtt korkulardan
@Ayşegül1719 Ne dediğini bile anlamadım o kadar devrik cümleler kuruyorsun ki...
Bir ülkenin dini olmaz kişinin dini olur önce bunu öğrenin. İslamı yaşayamadığınız bir durumda yok kimse sizi kısıtlamıyor. Laik düzende olduğunuz için özgürsünüz. Şeriat bu ülkeye zaten gelemez onuda iyi bilin...
ülke dinle yönetilir anladın mi elhamdullah dinim var
@Ayşegül1719 https://www.youtube.com/watch?v=DLjSQAx9dYc
Gülüyorum sadece sizin gibiler yüzünden şu ülke bir adım atamıyor ya ileriye dönük...
X ülkesindeki bir buluşuda hemen sahiplenmek için islam bunu şu kadar yıl önce yazmıştı diyip mantıksız cümleleri ileri sürüyorsunuz ya bende buna tutuluyorum :D
İslam buluş yapmayın mi diyor islam uzay cikmayin mi diyor senin dinin ne ben de senin gibiler gülüyorum
Sen bir Müslüman olarak laik sistemde kendi dinini en iyi şekilde yaşayabilirsin. diye bir cümle kurmuşsunuz pekala
ben memurum ve sünnet olan sakalı bırakmak istiyorum mümkünmü hayır, ehli-sünnete uygun kıyafet giymek istiyorum mümkün mü hayır, faiz olmadan ödünç para almak, ticaret yapmak , yatırım yapmak istiyorum mümkün mü hayır , hıristiyanların günü olan pazar günü değilde müslümanların bayramı olan cuma günlerimin tatil olmasını istiyorum mümkünmü hayır, insanların ırzına canına tecavüz edenlerin asılmasını istiyorum mümkünmü hayır... ve daha yüzlerce madde sayabilirim sence bir müslüman şeriat olmadan laiklik denilen batılaşma arzusu içinde nekadar dinini yaşıyabilir
İnneddîne indallâhil islam” Allah katında tek din... ve şeriat Allahın belirlediği yönetim şeklidir bunu kalkıpta laiklikle kıyaslamak bile küfürdür
bana Kuran şeriatına uyan tek bir devlet göster? Ama sırf Kuran şeriatı olacak, başka saçmalık olmayacak.
“Orijin İslâm” Kurân ve Hadis`tir
Bugünkü yanlış kabul ise, “Kurân + Hadis + Kıyası Fukuha + ümmetin ortak kararı“dır!.
İşte yanlış bu noktada başlamaktadır
Ne yazık ki şeriyatı Kurân bazında yaşıyan bir ülke yok bende zaten olduğunu idda etmiyorum olması için çaba sarfediyorum ama bu sadece benim çabamla olacak bişey değil elbette
Orijin İslâm da, bugünkü lâik uygulamaların vermediği ölçüde insan hakları mevcuttur. Başkalarına bilfiîl zarar verme söz konusu olmadıkça, İslâm kişiyi inancıyla başbaşa bırakır ve zorlamaz cezalandırmaz.
Allah Rasûlü ve Nebisi Muhammed aleyhisselâmın yaşadığı süreçte uygulanan kurallar ile, daha sonraki süreçte uygulanan Müslümanlık anlayışının çok çok farklı olduğu apaçık ortada idi…
Hadsiz hesapsız kişisel yorumlardan oluşan fetvalarla kar topu gibi olan şeriat, günümüze ulaştığında bir çığ olmuştu.
Geçmişte, tek bir İslâm Devleti olmamıştır Hazreti Âli`nin dünyadan ayrılışından sonra!. Hep saltanatlar veya diktatörlükler vardır!. Ondan önce ise zaten devlet kavramı yoktu… Kabile yaşamı, bir tür devlet yaşamına döndürülmeye çalışıldı!. Bugünkü devlet anlayışı ile o günkü devlet anlayışı arasında sadece isim benzerliği vardır
eğer şeriat gelirse bunun Kuran şeriatıyla aynı olmayacağının bilincinde misin?
olmaması için bir neden var mı peki diğelimki olmadı kaybımız ne olur bugünki durumumumuzdan dahamı kötü oluruz hayır
“Biz isteseydik tüm insanlara hidayet ederdik” veya “… Sen onlar üzere zorlayıcı değilsin” âyetlerini iyi düşünmek gerek
Biz laiklik peşinde kopupta harap olanlardan olmuyalım şeriat peşinde koşarak dini için müslüman kardeşleri için birşey yapanlardan olalım bu yol ürerine yaşıyalım belki çabamız boşa çıkar belki hedefimize ulaşamayız ama inancımız yaşamımım bu yol üzerine olsun ki bunun hesabını vede vebalini taşırken altında kalıp ezilmiyelim
Allah bütün müslümanlara kurân'a göre şeriâta göre yaşamayı nasip etsin
Şeriatta bence yoktur, şeriat ne derse odur şeriat sana müslüman olacaksın diyor ama hakiki bir müslüman 5 vakit kılıp kul hakkı yiyen bir müslümanlıktan bahsetmiyorum camide namazda hüngür hüngür ağlayıp faiz yiyen bir müslümanlıktan bahsediyorum müslüman teslim olandır Allahın hükümleri ise şeriattır ve bizler Allahın hükümlerine ancak ve ancak teslim olabiliriz o haram/helal ölçülerine göre sana çalışman için izin veriyor zaten ha yok ben uymayacağım beni yaratana benim klavuzumu bilene ben teslim olmayacam diyorsan cezasınıda çekersin sen mal sahibi değilsin vücudunu mucidine feda edeceksin çünkü sen müslümansın baban 10 dan sonra kapıya çıkamazsın derken iyide Allah sana haramla konuşamazsın derken mi kötü? O ne derse o dur hem şeriatın kestiği parmak acımaz sen büyük bir teslimiyetle sırf o istedi diye mesleğini bırak ben tüm benliğimle inanıyorum ki O seniz rızkını kör kuşlarla kör bir gecede kör bir karanlıkta kapının önüne bırakır
:) Babamın 10'dan sonra dışarı çıkma dediğini sana ne düşündürdü? Çıkarım ya da çıkmam, keyfim bilir. Ki çıkmam çünkü sevmiyorum.
Sen kendin o kurallara uygun yaşamak istiyorsun diye bizi niye zorluyorsun?
Şeriat Allahın kanunu demek öyle kötü birşey değil. Ama Osmanlı hatta ilk Türk İslam devletleri hatta 1937 ye kadar şeri hükümler vardı. İnsanların niyetleri kötü olunca din adına sömürü olmasın diye laiklik getirildi. Laiklik zaten vardı sadece devletin içinde madde olarak varlığını pekiştirdi
Laiklik adı altında bu ülkeye sadece din düşmanlığı yapıldı. Unutmayın bu ülkede ezici üstünlükle müslümanlar vardır. Biz niye hep o azınlığı düşünüyoruz da çoğunluğa zarar veriyoruz? Belki şeriat tamamen gelemez ama anayasa İslami olarak hazırlanmalı.
Ne gibi bir zarar gördün Müslüman olarak?
Okulumda sakal kesiliyor en basitinden hala. Cuma vakitlerine geldiğinde dersler gidemiyorum. Bundan 15-20 yıl önce annem başörtüsünü öğretmenler odasında açacağım diye okulun dış kapısından girdi diye soruşturma açıldı.
O yüzden herkes haddini bilsin. Bura müslüman ülke.
Laiklik Avrupa da olduğu gibi Türkiye de uygulanmiyor ki. Atatürk den sonra laiklik sadece din dusmanligi üzerine yogunlasti , bütün kanunlar buna gore cikarildi. Ayrıca yanlisin var peygamberimizin yahudi komsulari vardi. Yani bizim istediğimiz sistemin içinde zaten laiklik var, kimseyi zorla müslüman yapalim demiyoruz. Muslumanla çakma muslumani ayristiran 1 sistemdir. Yani ben hem muslumanim dicem , hemde dini kullanicam boyle bisey yok. Adi suc islenmedigi surece kimsenin giyimine, dinine , gorusune karisilmaz. Bugun uygulanabilir mi dersen cok zor evet muslumanlar yozlasti , hocalarin agzina bakar oldu o yuzden tehlikeli olabilir. Ben kimseye karisilmasin istiyorum sadece daha fazla müslümanlar ezilmesin 2. sinif muamelesi görmesin
Verdiğin örnekler yanlış. Şeriata göre kadın çalışamaz, mühendis olamaz diye bir olay yok ki. Ama şeriatta haksız yere birisini öldürenin kısas edilmesi var, zinakara ceza verilmesi var, belli bir miktarın üstündeki parayı çalan adamın elinin kesilmesi var.
erkeklerle aynı ortamda çalışamaz deniyor şeriatta.
mühendis kızlar kendi firmalarını kurup kadın müşterilerle mi muhatap olacak.
peygamberin sadece ilk eşi ticaretle uğraşıyordu... Hz Muhammed peygamber olduktan sonra hangi karısı çalıştı?
Ne alaka Hz Muhammed eşi Hz hatice bir numaralı tüccar yani esnaflık yapıyordu. Gerçek şeriat ile iranin Arap krallarının durumlarına bakıp İslami eleştirme. Kız çocuklarıni diri diri gömülmesinden çıkarıp kızlarını bas göz ustune koyup onlarla en güzel babalığı yapıp ikra (oku) diye emir verildi okuyun diyenbbir peygamberin şeriatı Hz Ömer dönemi adaleti Hz Ebubekir Osman ali gibi isimlerin şahane yönetimi ile İslam şu an ayakta. Çok boş durumlara giriyorsunuz
Sen yani diyorsun ki şeriata göre mühendis bir kız mesleğini istediği gibi yapabilir... ama çoğu şeriatçı bunu demiyor. mahrem olmalı vs diyor.
Ne alakasi. Şeriat derki kadın bir sünnetci olamaz. Erkek bir kadın doğumcu olamaz. Ama kadın doğum sancılar vs bunlari yaşayan kadındır kadın doktor olacak elbette. Bir inşaat mühendisliği okuyan bir kız evinde oturur masasinda projesini çizim yapar ustaya verir kendisi inşaat içinde çalışmaz mahremiyet olmasın. Bir öğretmen mesala ahlâk merhamet nedir kadına erkeğe nasıl davranılır bir kadın bunu öğretir. Kadın sadece şeriata Göre evinde oturup kocasına yemek ve çocuk yapmakla ibaret değildir. İslam diyor ki eşinden annenden helalik alamdan cennete giremezsin. Kadına herşeyi veren Allah kadını köle olarak erkeğe vermemiş vermez de. Öyle olsaydı peygamberler gelmez kadının yeri asla toplumda olmazdı
Tamam... diyelim bir bayan böyle bir şeyi istemiyor, erkeklerle aynı ortamda çalışmaktan rahatsız değil. Şeriatla yönetim bu kadına baskı ve eziyet değil mi?
İstemiyorsa haremlik selamlık, kadın-erkek fark etmez, iş arkadaşlarıyla ortak çalışmak istiyorsa onu zorlamak neden?
Ama laik sistemde şeriatçı biri dilerse karşı cinsle çalışmaz.
Şeriata kadın Müslüman ise çalışmaz. Kadınlarla çalışır ortak bir akıl tutumu varsa aynı masaya oturur danışırlar bunda bir sakınca yoktur. Ama her gün erkekle yan yana çalışmak erkeği tahrik eder erkeğin bir davranışı kadını tahrik eder. Bu yüzden İslam der ki iki kişi çok yan yana kalmak isterse buyur evlilik ile çalışma yapsınlar. Zorla değil kadının erkekle aynı ortamda çalışması. Ve laik laik diye gidiyorsun laiklik sistemi Türkiyeye çok şey kazandırdı. Mesela babalar kızlarını okula göndermez diyorsun ya. İşte baş örtüsünü yasaklayan laik sistemle milyonlarca kz bu ülkede okuyamadi ❗
Laik sistem sadece dini yok etmek için mücadele verdi oysa şeriatta böyle bir durum yok mesala fatih sultan Mehmet Osmanlı şeriata Gore kurallar konulfu ne denildi hiçbir dini inanca ıslama Gore karışma hakkın onu rahatsız etme hakkın yoktur aynı şekilde hoşgörü Osmanlıda bu politika yapıldı. Türkiye de %80 den fazlası musluman olan halkın dini yasak kılık kıyafeti yasak getirdi. ❗
@RüzgarBulut56
Benim düşünceler davranış ve tartışma şeklim her yerde bellidir
1. olarak islamiyet sadece namaz kıl oruç tut dini değildir. emirler ve yasaklar vardır. ahkam yani kanunları vardır. avrupada yaşayan müslümanlar değiliz biz şu an bile yasal olarak dini islam olan ülkeyiz. nitekim azınlık değiliz o yüzden diyoruz ki Allahın dünyasında Allahın sözü geçmeli onun hakkıdır. senin evinde biri bu oda benim demeyeceği gibi. ev sahibinn cizdiği sınırlarda yaşamak gibi. diyoruz ve mirasdada alışveriş dede zekatdada devlet kontrolünde yapalım devlet bizi cehennemde yanmamak için korusun istiyorum. gelelim dedign gibi kız cahil kalsın asla istemiyorz akıllı bilgili anne bilgili evlatlar yetiştirir tabiki. Mühendis bir kız mesleğini 1. Müslümansa o koşullarda yapar açılıp saçılamaz cünkü islamı temsil ediyor. Müslüman değilse zaten ona müslüman gibi yaşa demiyor dinimiz. şeriat onu bağlamıyor alkolde içer evinde istediği kişiylede yatar ki Osmanlıda vardı bunlar. şeriat sisteminde müslüman kız çalısır. çalısmıstır en büyük örnek peygambermzn karısı hz. haticedir
bu olaylar müslümanları bağlıyor bu arada müslüman erkekde kadında helali dışındakine bakmamalı o hataya düşecek durumuda devlet sağlamalı
Bir kişi müslümansa yani illa devlet kontrolünde yaşamalı diyorsun?
o kadar sözlerden bunu anladın yani bravo. devlet kontrolünden hastın ne kanun diyorum kanun adli kanunlar neden var insanlar gerek neden duyuyorsa bunun islami olmasını istiyorm
Aynen katılıyorum günümüzünde şeriat tam anlamıyla uygulanmaz illa ki oda dizayn edilir ve 21. yy da 2016 yılında böyle birşey tartışıyor olmak bile saçma bence. Laiklikten bir zarar görmedik bırakalım insanlar günahını sevabını öteki tarafta alsınlar.
tamam da laiklik senin dediğin gibi, ama kemalistlerin istediği laikliğe göre tesettürlüler üniversiteye girmesin onlara göre laiklik bu, mustafa kemale göre öyle değil ama.
Cübbeli ahmet hoca ve bir sürü koca kızları tesettürlü bile okula göndermeyin diyor.
(Beni ilgilendirmez, isteyen tesettürüyle okusun isteyen şapkayla)
cübbeliyi niye karıştırıyosun ki şimdi? sen laf cambazlığı yapıyorsun ama, ben devlet sistemindeki laiklikten bahsediyorum ki sen de ondan bahsediyodun, sen şimdi hemen çamur atmaya başladın, cübbeli öyle diyebilir herkesin kendi fikri dileyen dilediğini yapar, yazdığım yoruma verdiğin alakasız cevaptan ötürü seni engelliyorum.
Kimse kimseyi kandırmasın şeriat bu devirde tam olarak budur eskiden de böyleydi şimdide böyle
ilim her kadın ve erkeğe farz kılınmışytır diyen bir dinden bahsediyoruz.
şeriatta dediğin gibi olsaydı Osmanlı hristiyanlara hak tanımazdı!
İslamda din değiştirme konusunda zorlama yoktur sadece tebliğ irşad vazifen vardır
laiklik nasıl yalanırsa tanımı odur. fransa da bir bakarmısın neden müslümanların hakkı elleriden alınmakta.
sen türkiyede laikliği hiç araştırma kendin batarsın. laiklik bir ülkede nasıl uygulanırsa tanımı o dur.
Seriat kotu anlatiliyor oyle dunyada iran da olan gibi degil kesinlikle ama ben gelmesini istemem cunku insanlarin kendi dusunceleri var akillari var yani isteyen istedigini yapabilir kimi dinine yonelir kimi zamparalik yapar bu zamanda dine yonelenler daha mantikli yani her seyi bilip iyiyi kotuyu kendi inancin dogrultusunda yasiyorsun ama laiklik deyip ahlaksizlik yollarinda olan bir tonda olgu var o da ayri bir sey
sariet de kızlar evde mi oturulursun diyorliyor ? şeriat olmadığın dan dolayi teciz tecavüz oluyor katiller çoğaldı Türkiye kapalı kızlar niye özgürlük verilmiyor onu de öyle eve kapanmala değil okutulmasin demiyor şerit ?
of dostum ya, Allah rızası için okuyun da cevap verin... Ben şeriat kadın çalışmasın mı diyor dedim? Şeriatta evet kadın çalışabilir ama erkeklerin olmadığı ortamda vs. Bu yüzden pek çok mesleği doğru düzgün yapamaz kadın. Yine çalışır belki ama çoğu meslekte değil. Bunu diyorum.
ona bakarsan bakkal felan gidiyorsun orda erkek var dışar cikiyorsun orda erkek var düzgünce kapalilirsan sorun olmaz kardeşim ozaman dışarda cikmayalim sacmalamayin peygamber effendimiz s. a. v 2 eşi de ticaret ugrasirdi 1 hacite anamiiz öbür esin isim unutum oda aileden kalma bişey yapıyormuş yanlış bilmiyorsam
lütfen şeriarı destekleyen diğer yorumlara bak, hepsi "erkekle aynı ortamda çalışamaz" dedi.
diyelim şeriat geldi, senin dediğin kurallar mı geçerli olacak onların dediği mi?
onlar kendi kafasına göre sariet yapmaz ozaman biz ölelim ya erkeklerde kendisine sahip çıkması lazım
Şeriat adil olarak olursa çok güzel olur ama adil olmazsa şeriat, şer-den başka bir şey olmaz. Tabi laiklikde güzel herkes özgür istedigini giyer istedigini giymez, istedigini yapar, istedigini yapmaz.
Bence detayların bu soru için cok açıklayıcı olmamış, daha fazla bilgi edinip yazmalısın. Benim görüşüm. (görüşlerdeki yorumlarını da okudum)
Şeriatin tam anlamiyla gelmesi imkansiz. Cok kati kurallari var bunu dindan insanlar bile kaldiramayabilir. Ama hafifletilmiş bir şekilde gelebilir bence
sana katılıyorum aslında. benim daha farklı düşüncelerim olsa da bu dediklerini doğru buluyorum. şimdi üşüşürler başına şeriatçılar :D
Şeriat istemiyorum, sevmiyorum ve izin vermeyeceğim.
o değilde zaten şeriatta o kız zaten mühendis bile olamaz
Şeriatta bir kadın dilediği mesleği yapabilir. Meslek ahlaka uygun olsun yeter ki.
şu an bana bu şekilde olan ve şeriatla yönetilen bir devlet gösterir misin?
anladım ama gerçek şeriatla yönetilen bir devlet yok ve bizimki de olmayacak. siz nasıl şeriatı istiyorsunuz diye soruyorum.
Önemli olan bir düşünce fikir duygu yönetim ya da inancı hak esasıyla tanımayı Arzu etmektir. Bu minvalde neyi seçeceğimize etik bir düzeyde karar vermek çok daha kolaydır. Bu nedende doğru olduğuna inandığım inanç esasları çerçevesinde günümüz yönetim anlayışında çok daha başarılı bir yönetim olacağı kanısındayım.
müslüman insanın şeriatı kabul etmemesi gibi bir şey olamaz. Ben bir müslümanım Allahın benim için getirdiği yasalara uymak isterim uymalıyım. Ama laiklikle de yönetilebilir diye düşünüyorum
Gerek yok. Hangi bir şeyi doğru yapıyor ki insanoğlu?
dinimizde kadınlar çalışamaz diye bir şey yok senin gibi kafasından kural uyulayanlar var tabiki
anlamamışsın sorumu teyze
peki buna ne dicen chp zihniyeti
cübbeli kızlar tesettürlü bile okutulmasın diyor, sen buna ne diyeceksin?
düzgün cevap ver lütfen.
cübbeliden banane o beni ilgilendirmez ona bakarsan zekeriya beyaz da tavuktan kurban olur diyor
Şeriat mı Laiklik mi bilmem ama İspanya'yı gördükten sonra Endülüs gelsin isterim👍👍
Şeriat kurallarını koyan Allah insanoglu değil tercih meseleside değil şeriat istemiyorum diyemessinde
Seriatcileri siyasi liderlerin tüm çocukları avrupa veya abd de yaşıyor , sabi gariplik yok mu bu ışte, insanlar bu kadar kör mü
Anlatmak istediklerim işte. Şeriat şeriat diye kudururlar ama koy birini irana 2 günde Türkiye'ye dönüp toprağını öperler şükrederler :)
Var mı gerçekten şeriat isteyen..
Tespitler doğru ama anlamaz o beyin yoksunları
Ne şeriattan bahsediyorsun
Laik sistemde dini yasamak daha mutluluk verici
isid var seriatla yönetilen
@MuscleTR evet nüfusu 5 milyon civarinda passaportlari bile var
@MuscleTR islam yönetiyor o ülkeyi basbakan felan degil
isid nereye yönetiyor onu muslaman mi sanıyorsunuz adam Kabe yikacam diyor siz onu hala muslaman sanıyorsunuz
@Ayşegül1719 Isidi müslüman sanmiyorum biliyorum sen git önce kendi müslümanligindan süphe et ondan sonra onlarinkene laf at
Kendi muslaman dan eminim ALLAH sukur öyle ALLAH ekber diye mi Kabe yikacaklar kave yikacam diyen benik dusmanimdir onu destekleyen de
@Ayşegül1719 ne güzel iste müslüman düsmanisin ozaman. iyi yola devam et
muslaman düşmanı derken? insanlar zulüm yapmak nedir sen suçu olmayan kafir zulüm yapmazsin Kabe yıkmak muslaman mi beyni de sorun mu var senin bu ALLAH savaş acmaktie
@Ayşegül1719 hehe aglama. kafirin iyisi olmaz. masum kafirmis😄
ağlayan sensin ne olursa olsun o insan o muslaman olursa senden benden iyi muslaman olur bu arada Kabe yikacak kisler yanında olursan sende en büyük düşmanı sin sen muslamim diyr onu bunun kafasına kesme ne hakkın var he
hz peygamber effendimiz s. a. v öyle yapsaydi muslaman olmazdı şimdi
@Ayşegül1719 kurana göre hareket ediyor onlar yanlislarini hic görmedim daha
@Ayşegül1719 sen kesin saf bir akp cisin anlasiliyor
kör musun oğlum arapistan alsalar Kabe yikacam diyorlar muslaman insanlar zarar veriyor hz muhammed s. a. v kafirler islamet anlatiyordu vursaydi şimdi muslaman diye bişey kalmazdı muslamanlar Barbar tanıyor
Ulen yanlışını gormedin mi senin evine ansizin girip alayinizin kellesini ucursalar iyi mi? Turkiyeye durmadan bomba atan insanlari katleden bir zihniyetin yanindaysan kusura bakmada sen insanliktan nasibini almamissin burda yandaş yandaş konuşmaya devam etme bence aman diyim evinden alırlar savcilikta surunursun
@Ayşegül1719 kabe yi vuracam diyen bir isidliyse tüm isid öyle düsünüyor demkk degildir bu biraz mantikli ol. kafirler saldirirsa kendini koruyabilirsin bu dinimizçe günah degildir
tek bir isidlide arapistan saldircak değil Türkiye tehdit eti onlar saldırmadı kimse
@MuscleTR kardes ben ne destekledim ne birsey yaptim ben sadece dedimki bence okadarda kötü degil dedim. ne savciligindan bahsediyorsun savcilik öncebi meclisteki insanlari götürsen ben sirtimi pkk ya dayiyorum diyenlerden baslasin. ben yasak birsey yapmadim
@Ayşegül1719 acikcasi bende tam 100% emin degilim kimin hakli oldugunu
@MuscleTR beni uzaman savcilikla korkutmaya calisma😄
@MuscleTR 1yandas konusmadim 2 ben türkiyede bile yasamiyorum. hem türkiye önce ülkesindeki 10 milyon terröriste baksin
isid pkkli fark ne biliyor musun işid muslamanligi kötüyor pkkli devlet bölüyor
@Ayşegül1719 bu senin düsünçen
Keşke senin de düşüncen olsa
@Ayşegül1719 bazen oluyor ama tam. emin degilim bide o tarafi düsünmek lazim
yanlış düşünüyorsun çünkü onlar muslamanlar kötü tanımlıyor sanki biz herkes kafasına kesiyor muşumuz imajı veriyor
@Ayşegül1719 kafam bu konuda biraz karisik bazilar öyle diyor bazilar tam tersini söylüyor
bana inanabilirisin genç olduğun dolayi
@Ayşegül1719 yas kac? kime inanacagimi sasirdim
19 um sen
@Ayşegül1719 18 olacam
inşllah olursun
👏👏
Boş konuşuyorsunuz
cevabın yoksa git :)
İstmemem
İstemeyiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar