Köfte yapacağım bu saatte çok açım, güzel bir akşam yemeği yemek istiyorum. Köftenin yanına ne yapabilirim? Köftenin yanına ne gider, kızartma köfte yanına ne yapılır?köftenin yanında en iyi giden yiyeceklerPatates kızartması mi? Pilav mı? Patates püresi mi? Piyaz mı?
Siz olsanız hangisini seçersiniz?
Nefis bir akşam yemeği menüsü için köftenin yanına en iyi neler gider?
Bizim evde köftenin yanına neler gider, ilk önce pilav gider, salata gider. Kızartma köfte yanına ne yapılır diye düşünüyorum. Mesela eşim Hasanpaşa köfteye bayılır, oğlum kızartma köfteye. Kuru köfte yapımı bizim evde toplu olur. Bir kilo kıymayla köftemi yapar buzluğa atarım, ihtiyaç oldukça çıkarır kızartırım, bunların çoğunu oğlum tüketir. "Köftenin yanına neler yapılır" deyince mesela, oğlum pilav ya da makarna olmadan yemez köftesini, tabi eşlikçi olarak da bol yoğurt ya da ayran. Eşim Hasanpaşa köfte zaten garnitürlü olduğundan salata ile yemeyi tercih eder. Ben de İzmir Köfte çok severim mesela, o da sulu ve patatesli olduğundan yanında sadece turşu alırım.
Jülyen domates doğra ve yanında yeşil birer kızart ama hafif kızart. Domatesin üzerine kızartığın yağdan biraz dök yanına koy köfteleri üzerine biberleri eğer üşenmezsen pilav yap yanına ayran sonra beni çağır :)
En güzel bu domates ve biber kızartmasıyla gidiyor. Ama başka alternatifler ararsan sana bir tarif daha vereyim. Yeşil (turşuluk) domatesleri halka halka doğra, sonra galete unu ve yumurtaya bulayarak panele ve kızart. Köftenin yanında, hafif ekşimsi nefis bir kızartmalık önerisi :) Köfte için yapacağın yoğurtlu bir sos varsa bu domates kızartmasıyla da çok iyi gider.
kalsiyum ve demir birlikte alındıgında,kalsiyumcuklar demirleri bağlayarak vücudun kullanamayacağı duruma getirirler. bu yuzden et ürünleriyle süt ürünlerini birarada kullanmamalıyız. etle en yi giden şey haşlanmış sebze veya salata olur.
Sanki pilav yaparsan biraz ağır olabilir çünkü köftenin iç harcında da ekmek var. Fazla karbonhidrat olmuş olacak. Bence piyaz yap yanına çok zahmetli olmayacaksa.
Köftenin yanında piyaz yapabilmek için önceden düdüklüde haşladığım kuru fasulyeleri porsiyonlar, buzdolabı poşetleriyle buzluğa atarım. Onu çıkarıp hemen hızlıca 10 dakika haşlarım. Sonra kıyılmış maydanoz, dereotu, kuru soğan ve dilimlenmiş siyah zeytinle servis ederim. Köftenin yanına en yakışan tarif budur :)
Patlıcan biber ve pataes kızartması üzerine sarmisakli yoğurt. Köfte için ise bir domates sosu ince soğan ve sarmısak doğra küçük bir tencerede onları biraz öldür aromasını alsın çak az salça onuda az kavur ve rendelenmiş domatesi dök çak az su ver kaynamaya birak. Bir hisim kaynasin tuz kekik ve tatlı kaşığı ile toz seker bir tutam kıyılmış maydanoz ilave et kapat altini, müthiş bir sos köfte için. Afiyet olsun.
En İyi Cevaplar