Sizi siz daha 7 yaşındayken terk eden ve hiçbir şekilde arayıp sormayan babanız, siz 18 yaşınıza geldiğinizde birden karşınıza çıksa ve sizden af dilese ona Nasıl davranırdınız? :( terk etme nedeni başka bir kadın olsa...
Cevabın nedir?
+1 yılAffet bence cnku affedeni Allah daha cok afeder. sirf Allah rizasi icin yapsan inanki cok buyuk sevap kazanirsin. Emin ol bu senin imtihanin ve de affeteyip kaybedersen co pisman olursun ben 7 yasima kadar baba kokusunu almadim bile ama affetmenin ne kadar guzel bir sey oldugunu anladim. Ve babama ilerde buyuyunce hakverdim en cok hatayi annem yapmisti. buyuyunce meseleyi anliyor ve iyikide affetmisim diyeceksiniz. bu sayede barisirsan emin babanla oyle kuvvetli bir bagin olurki hamdolsun allahayinede kavusturdu babasiz birakmadi dersin beni vecokta sukur edersin emin ol babanin golgesi bile yeter lafini anlicaksin vakit gecirin bol bol icindeki kin ve nefret duygusuda birsekilde kaybolucaktir. kendini kizginliga kirginliga verme sadece akisina birak sonra izle.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. beni 5 yaşındayken terketti.. bir sene önce görüştüm kendisiyle.. affetmiyorum.. affetmeyeceğim.. yok.. olmuyor.. gerekçeler hep saçma.. ki senin sebebin daha da imkansız kılıyor affetmeyi.. evlat.. hiç bir şeye benzemez.. bırakılamaz.. feda edilemez.. kıyılamaz.. onsuz olunamaz ! ve terkedip gidene gelince.. hiç bir şeye hakkı yoktur.. benim evladım olacak ki.. terkedip gidersem namerdim.. hele ki kendi özel durumumdan sonra..! ne annesini , ne kendisini.. bu konuda seni çok iyi anlıyorum. hayır.. dedim ki ben..20 senedir neredeydin.. sen arada kaynadın dedi bana.. gurur yaptık karşılıklı dedi.. elimin
61 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum.
+1 yılHislerinle hareket et icinden affetmek geciyorsa affet yok yapamam bu zamana kadar yanimda degildi simdide olmasa birsey farketmez diyorsan affetme. Yani ne bileyim anne olsa her turlu affediyorsunda baba olunca nedense o affetme duygusu pek harekete gecmiyor sanirim. Senden neden af diledigini ogrenmelisin once belki sadece vicdan rahatlatmak belkide gercekten cok pisman
10 Yorumla
Ben senin durumuunu uzaktan yakından yaşamadım ama inan senin durumunu yaşayan vardır. Sen afffetmemeyi düşünürsen çok yanlış bir karar alabilirsin. Onun durumunu da anlamaya çalış. Belki onun ruh halide içinden çıkılamaz bir haldedir.2dk. Hemen bir yorum daha yazıcam. Biraz uzun olucak ta yorum.
09 Yorumla- +1 yıl
bir kitapraki söz aklıma geldi.''Affetmek affedileni özgür kılar.'' Şans diye bir kitaptı. Kitapta Ellie 3. sınıftan beri Nolan'la yakındı (kızın erkek arkadaşı). Ellie 15 yaşındaydı o aralar ve annesi o gün akşam yemeğine 3. kez gelmemişti. Çünkü annesi Caroline konserde başka birisine aşık olmuştu ve gerçek aşkını bulduğunu zannetmişti. Yani kocasını terk etmişti. Ve artık kaçış yoktu. Çünkü Caroline hamileydi. bir gün bunu eve gelip kocasına söylemek zorunda kalmıştı. Caroline gözü yaşlı kocasına bütün olanları anlattığı sırada Ellie konuşulanları duymuştu. Hızlıca Nolan'a gitmişti ve kapıyı açar açmaz ona sarılmıştı. Olanları anlatmıştı. Nolan ''Üzgünüm... Bunu duymamalıydım.'' dedi. Sonra aklına bir şey geldi.
- +1 yıl
. Ellie'yi yıllardır oturup gülüştükleri çınar ağacının yanına götürüp bir kutu çıkardır ve '' Bu kutulara birbirimiz hakkında şeyler yazıcağız ve 11 yıl sonra hiç buluşasak bile burada buluşacağız. Buluştuğumuzda bu mektupları açıp okuyacağız.11 yıl sonra bugünün 1 Haziran'ında. En azından son 1 şansımız olacak...'' dediğinde Ellie ''Neden 11 yıl sonra?'' dedi. Nolan ''Çünkü edebiyat dersinde gelecekle ilgili olarak kitaplar okuyoruz.11 yıl sonra her şey yerine giriyo,. Bilirsin işte , okyanus ne kadar derindir , rüzgar ne renktir gibi...'' dedi. Annesi yüzünden kız 11 yıl sevdiği kişiden ayrı kaldı. Tabii 11 yıl ayrı kalmalarının nedeni arasında bir kişi daha vardı. Ellie'nin babası. Nolan Ellie'ye hep ''Büyüyünce seninle evlenicem.'' derdi. Ama Ellie bunu şaka sanıp gülerdi. Her ne kadar gülse de böyle demesi hoşuna giderdi.
- +1 yıl
Annesi Ellie'nin babasını terk etti diye babasıyla Ellie taşınıyordu. Caroline'den uzaklara. Annesi Ellie'ye her hafta mektup gönderiyordu yürek acısından. Bazen abartıyor ve fazlaca mektup yazıp Alan Tucker (Ellie'nin babası) ın olduğu adrese mektuplar gönderiyodu. Alan , Caroline daha fazla acı çeksin diye onları 11 yıl boyunca saklamıştı. Dolan bir kutu 11 yıl boyunca kızından saklıydı. Ellie bu kadar acı içerisinde iyice dağılmıştı. Yolundan sapmıştı. Artık Ellie Tanrı'nın artık kendini önemsemediğini düşünmeye başlamıştı. Daha sonra Ellie yıllar sonra bir askerle evlenip Kinz adlı bir çocuk Dünya'ya getirmiş. Askerle babasına ihanet edip evlenmiş. Adını ''Kinz'' koymasının sebebi Nolan Cook'la buluştuğu sokak adı olmasıydı.
- +1 yıl
Ellie artık Nolan'ın kendisini unuttuğunu ve Tanrı'nın da kendini önemsemediğini düşünüyordu. Kinz artık yetim birisiydi. Çünkü babası savaşta ölmüştü. Fakat Kinz bunu çok fazla kafaya takmıyo gibiydi. Kinz çok akıllı , iyi bir kızdı. Sanki Kinz Ellie'ye bir hediyeydi. Ellie hiçbi şey yapmamasına rağmen. Kızı her hafta sonu kiliseye giderdi ( tabii bu onların kendi dini inançları) . Annesine kilisede anlatılanları anlatırdı. Annesinin Tanrı'ya ilgisizliğini fark etmişti. bir gün Kinz ve Ellie parka çıktığında şöyle bir karar aldılar. Ellie parkta her durduklada Kinz Ellie'ye soru sorabilecekti. Ellie'de ona doğruyu söyleyecekti. Ellie ailesinin yaptığı gibi ondan bir şey saklamıyacatı. Sormaya başladı. ''Benim babam askerdi , değil mi?'' Ellie ''Evet'' Kinz ''Babam savaşta öldü?'' Ellie '' evet. Kinz ''Nasıl oldu da babamla hiç evlenmediniz?'' Ellie ''Ama ondan bir çocuk doğurdum. Bak Kinz , bazen 2 insan birbirine aşık olduğunu sanarlar.''Kinz ''O zaman aslında ona aşık değildin?''
- +1 yıl
Ellie''Aşık olduğumu sanıyordum.'' Sonra Kinz ''Daha önce hiç birisine aşık oldun mu?'' . Ellie kızının gözlerinin içine bakarak ''Oldum'' dedi. Kinz ''O babam değildi'' Ellie ''Hayır hayatım. Babam çok gençti. Sevilmeye hazır değildi.'' Kinz ''Yani sen başka birini sevdin?'' Ellie '' Evet, çok'' dedi. Kinz ''Adı neydi?'' Ellie''Nolan,'' ''Nolan Cook'' dedi. Kinz donakaldı. şu an o kişi ünlü bir basketbolcuydu. Yıllar önce Ellie Nolan'ı basketbol oynarken seyretmeye bayılırdı. Nolan'da Ellie'nin onu seyretmesine bayılırdı. Kinz'' Ama o ünlü biri değil mi?'' Ellie ''Evet, ünlü biri.'' Kinz'' O seni seviyor muydu?'' Ellie '' Eee, sevmiş olabilir.'' Çok uzun zaman önceydi. Biz onda 15 yaşındaydık.'' Kinz ''Olsun , sevdiği birisi var mı? Örneğin karısı filan?'' Ellie '' Hayır, Nerede oturduğumuzu bildiğini sanmam.'' Kinz ''Anne! Onu arayıp söylemelisin.'' Ellie ''Hayır hayatım. Kimse Nolanla bizi sevmiyo. Hem Nolan beni unuttu. Daha fazla uzatmamalıyız bu konuyu.'' dedi.
- +1 yıl
Kinz annesine Tanrı'ya inanıp inanmadığını da sormuştu. Ellie inanmadığını söylemişti. Kinz artık her gün yatmadan önce annesine dua ediyodu.(Hikayeyi aklıma getirmeye çalışıyorum. Biraz eksik olabilir. Kusura bakma) Babası Alan yıllar sonra11 yıl sonra artık kızının annesinin mektuplarını okuması gerektiğini düşünüp kızına mektupları veriyo bir kutuyla. Kızı tabiki de olanı anladıktan sonra çok kızıyo. Ve kızarak evinden ayrılıyo. Alan o an kendini bir ölü gibi hissetmeye başlıyo. Yaptıklarından büyük acı çekiyo. Alan yaptıklarını bir mektupla Carolin'e yazmıştı. Caroline kendisine Alan'dan mektup geldiğini görünce afalladı. Çünkü Alan ona kızgındı. Mektubu okuyunca o da kızdı. Ellie inanamıyordu. Yıllarca annesi onu düşünmüş ve sandığı gibi unutmamıştı. İçi buruk buruk her gün bıkmamış ona mektup yazmıştı. Hatta Kinz'in doğum gününde bile ona mektup yazmıştı. Ellie hemen annesini bulup evine kadar gitmişti. İçinde garip şeyler oluyordu. Yıllarca görmediği annesinin yüzünü görecekti.
- +1 yıl
Kinzle beraber gelmişlerdi. Artık Ellie bütün kırgınlığını unutarak gelmişti buraya. Her ne kadar lisede yolundan sapıp başka şeylere girmişse bile onun düşündüğü yine annesiydi. Onu ne kadar unutabilirdi ki? Yıllar önce annesiyle babasının olduğu mutlu bir aile tablosu aklına geldi. Gayet mutlu oldukları halde düzen bozulmuştu. Ama elinde affetmek gibi bir şansı vardı. En azından bu , yüreğinin acısını biraz olsun indirirdi. Annesi onu görünce inanamadı. Sarıldılar. Annesi onu gerçekten çok ama çok özlemişti. Onu Kinz'le tanıştırmıştı. Annesinin yıllar önce sevdiği kişi onu terk etmişti. Ama artık annesini daha iyi anladığından ona kin taşımıyordu. Onun yanındaydı ya artık. Bu arada , Nolan ölüm riskli bir hastalığı olan çocukla tanışmıştı. Onun da tıpkı Nolan gibi basketbolcu hayalleri vardı. Çocuğun ömründe en büyük isteklerinden biri de Nolan'la tanışmaktı. O isteği de olmuştu. Derken çocuğun ailesinden sanırım Caroline'i tanıyan birisi çıkmıştı.
- +1 yıl
Nolan da bir şekilde Caroline'i 11 yıl sonra bulmuştu. Alan çok üzgündü hâla. Ellie yürek acısını dindirmek için en doğru yolun babasıyla barışma olduğunu düşündü. Onunla da yıllarca küs kalmamalıydı. Alan onu affettiğinde fazlasıyla rahatlamıştı. Artık hem Alan hem de Ellie özgür olmuştu. Hikayenin geri kalanını yazmıyayım. İstersen yazarım tabi ama bu kadar yazı yazmamın sebebi seni tam anlamayacak olsam bile bu hikayeyle iyi bir tavsiye verebileceğimi düşündüm. Kimseye kin taşıma. Ne olursa olsun o senin baban. Yıllarca kin taşıman bir işe yaramaz. Yıllarca küs kalırsan kendini babandan suçlu hissedersin. Seni seven bir baban olduğunu hissediyosan gerisini boş ver. Sadece babam beni artık seviyo ve geçmişe bakmıyacağım demelisin kendine. Gerisi fasa fiso.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
25Cevap
İnan bir aydır bunu düşünüyorum. Belki de daha fazla. Affedip affetmemek arasında gidip geliyorum. İçimden affetmek gelmiyor. Napacağımı da bilmiyorum. Kimseyle de konuşamıyorum. Niye bu soruyu aratıpta cevaplara yorumlara bakıyorum anlamıyorum bilmiyorum da. Fazla durgunlaştım. Sınavlarıma da girmedim bu soru yüzünden içimde boşluk oluştu. Herkes kötü olduğumu biliyor ve bu yüzden psikiyatriye gitmem gerektigini söylüyor niye noldu nasılsın demiyorlar. Dalgınlığımı normal bulmuyorlar. Halbuki anlatsam çok rahatlıycam. Ama anlamıyorlar.
11 Yorumla- +1 yıl
Üzerinden 1 yıl geçmiş, çözüm buldun mu? şimdi nasılsın? benzer durum yaşıyorum
+1 yılAffederdim , Affettigim gibi , Baska insanlarin benim yuzumden kotu hissetmesini istemiyorum , uzuluyorum , Gecmisi , olanlari degistiremeyiz fakat gelecegi degistirebiliriz , belki daha guzel seyler olacak , ama birini affetmekle kotu seyler olmaz. Gercekten pismansa telafi eder , yaninda olur. Degilse , bu vakitten sonra pek bir fark yapmaz , 15 sene babasiz yasadik , bundan sonrada yasariz eminim
00 Yorumla'Baba' mı..
Bir insanı hayatımdan tamamen çıkarabilmek için ne kadar kırgın, kızgın olursam olayım affederim.
Kendim için.
Affederim demek hayatımda olacağı anlamına gelmiyor.
Ona yer yok.
Af dilememeli.
(Senin yaşadığın affedilebilir bir şey mi bilmiyorum, yaşamadım)00 Yorumla- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılNe olursa olsun babadır... Baban kendi zevkleri için gitmiş olamaz sadece... Bunda anneninde bir payı vardır ha bu sizi bırakıp gitmesine bir sebeb olamaz ama bu zamana kadar babasız kaldın bari bundan sonra bir baban olsun hayatında... Affetsende affetmesende...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılaffetmem onca yıl aramayıp sonra yalnız kalıp kızınn oldugu aklına gelen babaya ben baba dmem bıyolojıkte babadır ama yuregımde olmaz benm ona ıhtıyacım oldugu en zor zamanlarda olmamıssa sımdıde olması bısey farekettırmez
31 Yorumla- +1 yıl
Aynen.
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Tabikide hayır. Bir gün gelirse ağzımı açmadan döner giderim.
İki kelime konuşurken harcıcağım enerjime değmez.20 Yorumla
+1 yılEğer geri geldiyse nasil bir hata yaptığı anlamış demektir gelmek istemistir daha önceden belki ama gelememiştir. Sen babandan kaçım gitsen ve 11 sene üstüne geri gelsen baban seni kovacakmı kovmayacak O senin baban terk edip gitmiş ama gelmiş bazi gidişler dönüşsüz oluyo babanın kiymetini bil ALLAH yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılAffetmek mi? suratına tükürürdüm sen nasıl babasın diye. Onun ben senin babanım deme hakkı bile yok. 18 yaşına kadar bakmakla yükümlü. Yaptıysa bakmasınada mecbur.
10 Yorumla
+1 yılBu konuyu çok dusundum benim babam var ama böyle olsaydı napardim diye ama sanırım. Affederim hatalar olmuştur bunun farkına varıp geliyorsa
10 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Zor bir durum, benim belki de başkasının tavsiyeleri bir şeyi degiştirmez.
Hiç birşey eskisi olmayacak ama,
Kalbinin sesini dinle!10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAffedemezdim büyük ihtimalle ama yinede belli bir zaman sonra konuşurdum..
Babasızlığın ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak hala hayattayken ona karşı nefret de duysam yinede konuşurdum.00 YorumlaO ruh halinde olmak şart. Bilmeyen icin ne söylese boş.
00 YorumlaDiğer konusunda 821 cevap paylaştı. benm arkadasımn aynı sekilde annesi bırakıp baska erkeğe kaçmış evliyken... o bile affetti anne baba bulunmaz ne kadar büyük hatalarıda olsa... mesafelide olsa affet bence hemen kestirip atma
00 YorumlaNedeni neyse ona göre karar veriridim ama neden bir kadinsa affetmem
00 Yorumla
+1 yılYüzüne bile bakmam, o varlığın benim hayatımda yeri olmaz
10 YorumlaDiğer konusunda 701 cevap paylaştı. Çok kötü ya affetmezdim sanırım ama o babalık duygusunu hissetmek isterdim belki
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılAffet ve onunla konuş...
10 Yorumla Küfreder defolmasini soylerdim
00 YorumlaSeni terk ettiğinde kaç yaşındaydı?
02 Yorumla
Soran+1 yıl32...
o duyguyu yaşamadığım için ne desem boş
00 YorumlaBabanin durumuna bagli edilebilir bence
00 YorumlaHayır... Şu an görüşmüyoruz zaten
05 Yorumla
+1 yılherkes affedilmeyi hak eder
00 YorumlaDiğer konusunda 2,7b cevap paylaştı. Affet büyüklük sende kalsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılannemi üzmüşsse awına korum onun.
00 YorumlaBabalık çocuk yapmakla olmuyor
10 Yorumla
+1 yılTerk etti, affetmedim
11 Yorumla- +1 yıl
En iyisini ypamışssın.
+1 yılTerk eden babam olsa affetmem.
10 Yorumla
+1 yılAffederdim hayat kısa
00 YorumlaEh pişmansa madem affeferim
04 Yorumla- +1 yıl
Affef sen :D haha :D
- +1 yıl
gülü gülü.
- Diğer konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılaffetmem ama silmem de
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 YorumlaAffetmem.
00 Yorumla
+1 yılYok.
00 YorumlaAffetme sakinn
00 Yorumla
+1 yılBilemiyorum
00 YorumlaBuyuk konusamam:(
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin yasadigin sey bu mu?
00 YorumlaHayır etmem
00 Yorumlaişim olmaz
00 Yorumla
+1 yılAffederdim galiba 😐
00 Yorumla- Diğer konusunda 30,8b cevap paylaştı.
+1 yılaffetmem asla
00 Yorumla
+1 yılEtmem hayatta
00 Yorumla
+1 yılBilmiyorum :/
00 Yorumla
+1 yılAffetmezdim tabiki.
00 Yorumla
+1 yılAsla asla asla.
00 Yorumla
+1 yılaffetmem
00 Yorumla