Sarı kırmızı yeşil bu üç renk bir araya geldiğinde neyi temsil ediyor . Kürtleri mi Yani terör örgütü ile alakası olmayan hayali bir devlet ile alakası olmayan sadece kendini farklılaştırmak isteyenleri mi ?Hiçbir zaman olmayacak bir hayali devleti mi ? Yoksa terör örgütünü mu ?
Cevabın nedir?
Batı medyası ve bazı gruplar Kürtlerin renginin sarı kırmızı ve yeşil olduğunu iddia etmektedir. Bugün batılı tarihçiler ve Kürdoloji araştırmacılarının bir kısmı Kürtlerin nereden geldiklerine ilişkin araştırmalar yürütmüşlerdir. Özellikle birinci dünya savaşı sırasında kendi topraklarına yakın ve stratejik noktada bulunan Kürt nüfusu etkisi altında bir sömürge haline getirmek isteyen Ruslar Kürtler için bir tarih yaratma çabalarına girişmiş fakat bir sonuca varamamışlardır.
Türkiye Kürtlerinin sarı kırmızı ve yeşille olan ilişkisi de Rusların aynı yıllarda başlatmış olduğu Kürtlere bir tarih yaratma çabalarından ileri gelmektedir. Yüzyıllardır Türklerle aynı coğrafyada yaşamış ve Osmanlıyla birlikte sayısız sefere katılmış olan Kürtler tarihleri boyunca hiçbir zaman kendilerini sarı kırmızı yeşil renklerle ifade etmemişlerdir. Bu renklerin etnik kimliği ön plana çıkarma çabaları dolayısıyla Rusların başlatmış olduğu ve sonrasında İngilizlerin desteklediği sarı kırmızı yeşil furyası 1940 lar civarında Kürt kültürünün içerisine eklenmiştir.
Kısacası her zaman türklerle birlik olan kürtleri türklerden uzaklaştırmak maksadıyla çıkarılan yalanlardan başka birşey değildir...53 Yorumla- +1 yıl
Tamamen saçmalamışsın. Belli ki ne Kürtsün nede Kürt tarihi hakkında bilgin var. Birazcık araştırmalar yapmanı öneririm.
Sarı rengin kutsallığı ve önemi çook eskilere dayanmaktadır. Kürtler müslüman olmadan önce zerdüşlüğe inanıyorlardı. Ve zerdüşlükte sarı ateşi ve güneşi temsil ettiği için kutsaldır.
Yeşilin kutsallığı hem ezidilikten hemde zerdüşlükten aynı zamandada süryani hristiyanlarındanda doğanın kutsalliğini temsil ettiği için kutsaldı.
Kırmızı hiç bir zaman kan olarak kutsal değil dağlardaki çicekler hep kırmızı olduğu için kırmızı seçilmiştir.
Turuncu rengin özelliği ise yine güneşe atfetme olsada Ahmedi Xani bir çok şiirinde dağları ve bostanları turuncu renk ile tamlamıştır.
Beyaz ise saflığı simgeler.
Bu aralar mor ve kahve rengi bir ton meşhur. Bu ara diyorum aslında eskilerden beri var ama bu aralar öne çıktı.
Mor kadını temsil ettiği için kutaaldır ezhelden beri.
Kahve rengi ise Kürtlerin erk yani totemini temsil eder. Kürtlerin totemi yani erki Dag Keçisidir. Ve dağ keçiside kahverengidir.
Lütfen totonuzdan tarih ve olay yaratip uydurmayin. Biliyorum destan çok seviyonuz ama bali bunu sadece kendi ırkiniz Turkler için yapin lutfen - +1 yıl
@Hebun1520 kardeşim afrika bayraklarına bakarsan ne renk olduğuna hiç bir anlamı olmadığını anlarsın
- +1 yıl
Bu hurafeleri nereden buluyorsunuz acaba güzel zekanızı bu tür yalanları kırguşamaya değil de faydalı bir şeylere harcasan daha iyi olur senin için. Söylediğin şeylerde hiçbir doğruluk payı yok, belli ki ya başkalarından duymuşun bu yalanı ya da Kürt düşmanı aptal bir siteye girmiş bu saçmalıkları okumuş ve sorgulamadan kabul etmişsin.. Sana bilimsel olarak konuşayım ;kürtler eskiden zerdüştlerdi ve bu renklerin kutsallığı ordan geliyor, ayrıca zerdüştilik hakkında bir ton önyargılarınız var (gözünüz gönlünüz açılsın istiyorsanız doğru bilgilere yönelin, youtube da M. Revan Cabaka bu konuda çok mükemmel ve son derece bilimsel gerçekleri derliyor bir bakın derim) zerdüştilik çok kadim ve değerli bir dindir ancak birçok konuda geri kalmış ve İslam kürtlere daha sıcak ve dostani gelmiştir, bu yüzden hala zerdüştilikten kalma kutsal renkler armalar ve işaretler kullanılır
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiye Cumhuriyetini nifak tohumları ekerek bölmek isteyen parçalamak isteyen bir avuç çapulcuyu temsil ediyor. Vatan evladına kurşun sıkarak şehit eden benim ödediğim vergilerle günün gün eden eşkiya zihniyetli insanları temsil ediyor. Allah Hepsinin belasını versin.
115 Yorumla- +1 yıl
Haklı
- +1 yıl
Kürtlerin bayrağı asla ve asla o bez parçası olamaz. Kürtlerin adını lekeleyen çapulcuların gereksiz ve anlamsız simgeleri o bez parçası. Mehmetciğimizin mazlumların müslümanların kanına girenleri destekleyenler de tererüstür. O bayrak sandıkları bez parçası da tererüstlerin simgesi. Onları destekleyenleri Rabbim ıslah etsin.🇹🇷
- +1 yıl
Dışarıya yönelince kürtlere kardeşimiz diyorsunuz ama bir Türk ve bir Kurd baş başa kalınca Türk Kurd u asimile etmeye sömürmeye çalışıyor, bu nasıl kardeşlik? Kalkmış küçük bebeler gibi "dış güçler, dış güçler" saçmalığınızı devam ettiriyorsunuz
- +1 yıl
@Vildocan saçmalamayın yav sizden önce Kürtlerin tek bayrağı vardı oda ❤️☀️💚bu renklerdir siz geldiniz diye biz aslımızı mı unutalım. Tm 🇹🇷 bu bayrak için de Kürtler kan döktü oda bizim bayrağımızdır ama aslı bayrağımız ❤️☀️💚 budur. Bunun aslını inkar eden Kürtler benliğini kaybetmiş aslını unutmuş ve türklüğü benimsemiş makarnacı Kürtlerdir.
Hiçbir örgütü temsil etmiyor.Tamamen Kürt coğrafyasının renkleri.Renklerden rahatsızlık duyanın bende beyninden şüphe ederim.Ayrıca Kürtler bölünmek istemiyor anadillerinde konuşmak,eğitim görmek..Yok sayılmamak istiyor hepsi bu..Türkiye içerisinde çok fazla etnik köken bulunduran renki bir ülke.Kürdüyle,Lazı ile Çerkesi,Boşnağı,Alevisi,Sunnisi ile bizler bütünüz.Birbirimizden kız alıp kız vermişiz.Bizi ayıran nedir dilimiz mi ?
205 Yorumla- +1 yıl
@Harika91 Sen Almanyada, Hollandada ve Ingilterede Türkçe ( anadilli) eğitim okulları açıyorsun ama. Neden açıyorsunuz o zaman? Sizin derdiniz kardeşlik falan değil. Siz bir vampirsiniz! Anca insanlari oldurmek derdiniz! Tek derdiniz bu! Umarim. kahhar adina kahrolursunuz ki çin zaten sizi kahrediyor
- +1 yıl
@Harika91 haddini bil türk! Her adımını attığında böbürleneceksen hiç konuşma, sınırını tanı! Kendini dünyaya kanıtlama saçmalığınızdan vazgeçin! Sen kimsin ki bir Kürd e Türkçe konuşacaksın diyorsun?
Yüzyıllarca biz bu topraklarda barış içinde yaşadık Mezopotamyada. Anadoluda bizanslar rumlar vardı ve siz geldiniz Anadoluda yerleştiniz, bunu yaparken biz size destek verdik, sen Mela Seîd e "amcaoğlum Kürt" diyen alparslanın torununun, bil ki malazgirt miryokefalon gibi savaşlarda kürtler her zaman türklerin yanındaydı ve sen bulanık bir Türk! Kimsin ki kendi ulusun olmayan birine benim dilimi konuşacaksın diyorsun?
Haddini bil! - +1 yıl
@Hebun1520 hey hey dostum sakın bu konuda böyle konuşma. Nasıl ki Türkler zamanında kürtleri yok yere katletti onlara işkence etti, şu an çinliler doğu Türkistan a aynısını yapıyor, masum bir kürt annenin karnından masum bir bebeği deşip çıkaran bulanık türklerin yaptığı zulüm ile şu an Çin'in yaptığı zulüm aynı şey, biz yine de her zaman mazlumun ve masumun yanında olalım kardeşim
özgürlüğün renkleri derler,kürdistan bayrağı değilmiş sordum öğrendim.neden hiçbir zaman olmasın ki?eko-anarşizmden dolayı mı?haklı olabilirsin.o yöne evriliyorlar.
01 Yorumla- +1 yıl
Yahu ne kurdistan bayragi ne pkk bayragi nede ozgurluk bayragi. Anlami Kurtlerin tarihini yansitir bizlere.
Sarı rengin kutsallığı ve önemi çook eskilere dayanmaktadır. Kürtler müslüman olmadan önce zerdüşlüğe inanıyorlardı. Ve zerdüşlükte sarı ateşi ve güneşi temsil ettiği için kutsaldır.
Yeşilin kutsallığı hem ezidilikten hemde zerdüşlükten aynı zamandada süryani hristiyanlarındanda doğanın kutsalliğini temsil ettiği için kutsaldı.
Kırmızı hiç bir zaman kan olarak kutsal değil dağlardaki çicekler hep kırmızı olduğu için kırmızı seçilmiştir.
Turuncu rengin özelliği ise yine güneşe atfetme olsada Ahmedi Xani bir çok şiirinde dağları ve bostanları turuncu renk ile tamlamıştır.
Bu aralar mor ve kahve rengi bir ton meşhur. Bu ara diyorum aslında eskilerden beri var ama bu aralar öne çıktı.
Kahve rengi ise Kürtlerin erk yani totemini temsil eder. Kürtlerin totemi yani erki Dag Keçisidir. Ve dağ keçiside kahverengidir.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
15Cevap
Burada hiç kimse adam akıllı bir açıklama yapmamış.
Kahve rengi ise Kürtlerin erk yani totemini temsil eder. Kürtlerin totemi yani erki Dag Keçisidir. Ve dağ keçiside kahverengidir.30 Yorumla
+1 yılBu ülkede bu soruyu sorarsan cevaplarda saçmalık bitmez. Bunu bir Amerikalıya sorsan trafik lambası der. Jameikalıya sorarsan Bob Marley der. Bizim milletimize sorarsan kimi asar,kimi keser.
122 Yorumlabir kürt olarak konuşuyorum bir arkadaşımız burda çok güzel özetlemiş işte rusların zamanında ülkeyi bölmek için çıkardığı yaygarayla ile oluşan sözde kürtlerin bağımsızlığını savunan şer. f. s. z lerin oluşturduğu terör örgütünün renkleridir ve ben bir kürt olarak söylüyorumki tüm ırkçı beyin yoksunu çomarlara inat bayrağım tekdir ve oda ay yıldızdır bunu da buraya yazayım
103 Yorumla- +1 yıl
Sen kendi benliğini kaybetmiş ve türkleşmiş kendi soyunu unutmuş bir Kürtsün. Eğer sen tarihini ve kültürünü bilseydin o renklerin pkk veya neydu belirsiz gruplar tarafindan kullanildiğini değil tarihten ve edebiyattan geldiğini bilirdin. Yukarıda bir yazim var. Bence onu bir oku sen! Daha kendi tarihini bilmeyen bir adam kendi tarihi hakkinda yorum yapip ben Kurdum diyor. Hadi lan ordan
- +1 yıl
Salak saçma yorumlarınla insanların beyinlerini zehirleme, bu renkler birkaç yüzyıldır değil binlerce yıldır bizimdi, doğru bir araştırma ile her şeyin farkına varabilirsin
- +1 yıl
@Hebun1520 adamın dibisin sen hebûn
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Tırafik lambaları ;
Sarı : Geçmeye hazırlan
Yeşil : Geçebilirsin
Kırmızı : Durmalısın.40 YorumlaSarı kırmızı Yeşil trafik lambalarını Ama hepsi bir araya gelince o lambaların direklerinin girdiği kısımı temsil ediyor.
12 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kürt renkleri, bu etnik köken sahibinden 1,5 sene önce saçmalandı.
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılbob marley dede var bu özgürlüğü temsil edr baskı altında kalan kürtlrin bayrağı değil sadece temsil eder pkk değil bob marleydemi kürt pkk
26 Yorumla- +1 yıl
hahaha BobMarley jamaikalı Jamaika Bayrak Renkleri onlar kürtlerinki ile alakası yok :D
- +1 yıl
Bob Marley ne alaka? Jamaika bayrağı Yeşil, sarı ve siyah!
- +1 yıl
Hmm oke oke anladım şimdi.. Sory
- +1 yıl
saçma saçma konuşmayın demek istedğim o renkler kürt bayrağı pkk bayrağı değil özgürlüüğü temsil edr
- +1 yıl
Bob mob değil. Temsil ettiği şeyler belli. Totişnizden tarih uydurmayin.
+1 yılEski türkmen ordularının sancaklarının rengi yeşil:hayatiyet kırmızı:güçlülük sarı:hakimiyet anlamındadır. Hatta mehter takımındaki bu sancaklarda bu hakimiyetin üç rengini sembolize eder.
02 Yorumla- +1 yıl
Ya demek şimdi de bizden renklerimizi çaldınız, helal olsun üretmeyin araştırmayın bağnaz bağnaz yaşamaya devam edin küçüklüğüminüzden beri size aşılanan bu faşizm düşüncelerinin beyninizi kemirmesine müsaade edin, iyi iş valla
Ortasina mavi konuldugunda Google chrome'un simgesini ifade eder.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOnu Koruyan Askerine Kurşun sıkan Şerefsizleri ! hatırlatıyor !
12 Yorumla- +1 yıl
Bundan sonra sadece bunu hatirlatsin o zaman
Gizli Üye(36-45)+1 yılSavaşı ve özgürlüğü bir arada taşımak gibim bir şey.
10 YorumlaDiğer konusunda 309 cevap paylaştı. Özgürlük adı altında pkk temsil ediyor ülkemizde
01 Yorumla- +1 yıl
Ne özgurlugu temsil ediyor nede pkk yı. Bu renkler Kürtlerin renkleridir. Nasıl Mavi Yeşil Sarı Kırmızı ve beyaz Turklerde kutsal sa ki bu bilgiyi bilecek kadar bilgili oldugunuda duşunmuyorum.
Gerçek anlami budur
+1 yılamaclarını temsil ediyor.hayali ülke bayrağı!
02 Yorumla- +1 yıl
Ay yine bir cahil. Merhaba cahilî cüheyla nasılsın?
Anlamı bu. Ama sana agir gelir boşver sen ön yargiya devam et. Sizin dininiz islamda ışid siz turklerde fetocusunuz o zaman hadi bakalim. Bende genelleme yapiyorum. Sen benim kulturumu pkk ile eş deger kiliyorsan bende seni feto ile eş deger kiliyorum - +1 yıl
Sen kendi beyninle düşünemeyecek kadar aptal bir insansın, küçüklüğünden beri sana aşılanmış bu faşist düşünceler seni bağnaz biri haline getirmiş, bir kişi sana yan baktı diye sülalesine çamur atarsın sen, cahil kalmış ve bu cehaletle ölecek bir zavallısın, asla anlamayacaksın, keşke bir kürt olarak doğsaydın keşke Türk askerlerinin hamile annenin karnındaki masum kardeşini süngü ile deşmelerini izleseydin, keşke senin gibi çocukların ahırlara kapatılıp yakılma anında orada olsaydın, keşke asıl zulmün Türkler tarafından yapıldığını anlayacak kadar iyi ve olgun düşünceli temiz bir genç olsaydın!
doğa renkleri olabilir
00 YorumlaDiğer konusunda 640 cevap paylaştı. trafik lambaları
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKürt lerin bayrağı
00 Yorumla
+1 yılp.kk temsıl ediyor
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBob Marley
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026