+1 yılamaç etkinlik değil inana hiç kimse etkinlik yapmak istemiyor amaç çocukları sosyalleştirmek neden sinamaya gidiyorsun neden restoranda yemek yiyorsun koca adamsın evde izle evde ye neden dışarı piyasaya çıkıyorsun görücü kal.
amaç senin gibi kalas olmasın çocuklar diye o etkinlikler yapılıyor masraf için değil o çocuk kendine güvenli olsun diye113 Yorumla- +1 yıl
Maddi imkanim yeterse cikarim disari
- +1 yıl
ben dediğimi dedim gerisi anlayana
- +1 yıl
Kendine guvenmesi icin dar gelirli ailelere zorlar gibi pahali elbiselere aldirilmaz senin gibi kalaslarda bunu anlamaz
- +1 yıl
dar gelirli aile pahalı almak zorunda değil odun arkadaşım ona göre alsın
- +1 yıl
Tabi akilsiz kardesim hepsi kafasina gore giyiyodu sanki dimi hepsi tek giyiyor ve okul parayi toplayip yaptiriyo yazdikca batiyosun
- +1 yıl
o zaman katılmasın cimri pinti arkadaşım hatta okutmasın çocuğunu eşşek gibi çalışacak anne baba ne için yaşıyoruz biz
- +1 yıl
Cocuk ozeniyo kardes aile napsin zorla aliyo cidden sacmalamaya basladin lafi nereye kadar getiriyosun
- +1 yıl
başa döndük farkındamısın çocuk sosyal olsun diye yapılıyor
- +1 yıl
Evet yapilmasin demiyorum ama 100 liralik elbise yerine daha mutevazi olsun 50 olsun zaten firsatcilik yapan cok okul ve satici
Mesela 75 tir okul 100 ister - +1 yıl
hah şimdi oldu bunda haklısın öğretmen cebe indiriyor ya da müdür bunda haklısın düşünceli arkadaşım
- +1 yıl
Iste millete bunu anlatmaya calisiyorum ama herkes akp damgasi vuruyoki nefret ederim ya da karsiymisim gibi algilama var
- +1 yıl
senin ilk anlatman gerekeni en son anlatırsan böyle olur soru şöyle olmalıydı alan var alamayan var 23 Nisan etkinliği için bu kadar ailelerin sömürülmesi nedir arkadaş?
- +1 yıl
Insanlar 23 Nisan deyince anlamadan dinlemeden yargilar bu akpli diye senin gibi sorsaydim sen anlardin digerleri bildigini okurdu
En İyi Cevaplar
+1 yılÇocukken en çok sevdiğim şeydi Bayramların gelmesi ve O atmosferin yaşanması.. Kıyafet alıyorduk evet ama durumu olmayan öğrencilere okul yardım ediyordu benim zamanımda. Ayrıca tüm dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram istemeyen gelmiyor, zorunluk bunun neresinde?
04 Yorumla- +1 yıl
zorunluluk aşırı masrafla dayatılması ben karşı cıkıyorum diye bişey demedim bayramlara
- +1 yıl
Bir pantolon bir gömlek birde küçük bayrak mı aşırı masraf hocam yapmayın gözünüzü seveyim :)
- +1 yıl
arkadaşım bazısı fırsatcı bigömlek 50 ise adam mecbur alcaklar diye 100 ytapıuyo
- +1 yıl
O esnafın sorunu ama İzmirde öyle bir esnaf bulamazsınız indirim bile yaparlar..
+1 yılDevlet bayramları yasakladı sen ne devlet ödemesinden bahsediyorsun?
Oyun türlerine zaten isteyen öğrenciler katılıyor, zorunluluk yok.
Üstelik ben okuduğum dönemde gitmek isteyip para durumundan gidemeyenlere müdürler hep yardım etti.
Sen bir çocuğun o kıyafetler alındığında ki heyacınını, mutluluğunu hiç görmemiş olmalısın.!
Saçma.110 Yorumla- +1 yıl
evet görmedim bizde yoktu
- +1 yıl
bu arada yasaklansın gibi bişeyden bahsetmiyorum kimseyi zora sokmadan kutlanmalı
ayrıca hepimiz öğrenci olduk kimse yalan söylemesin o tür kutlamalarda 2 saat ayakta dikilmeyi kimse sevmezdi 23 19 ya da 29 yalansa yalan desinler - +1 yıl
Yalan.
Ben 23 nisanı da 19 mayısı da 29 ekimi de çok severim.
Sevmeyenler potansiyel vatanı sevmeyenler bence kusura bakma.
Çocukkende çok severdim. İstiklal marşını boğazım paralanacak kadar bağırarak söyledim hep.
Söyledim ya sen bir çocuğun yüzünde ki bayram mutluluğunu hiç görmemişsin.
Beni anlamanı beklemiyorum. - +1 yıl
sevmeyenlere vatan haini diyemezsin 40 kişilik sınıfta herkes oflayıp pufluyodu istiklal marsı olayı ayrı
sen seviyosun diye herkes sevcek diye bişey yok yüzde 90 öprencilerin 2 saat ayakta beklemek işkence gibiydi yalan diyen yalan söyler ve söylediklerimide carpıtıyosunuz ben daha usluplu zora sokmadan kutlansın diyorum cocuk üzülmesin diye maaeşını veren ailleler var zorla değil ama cocuk bilmeden zorluyor - +1 yıl
Yahu neye maaşını verecek aileler?
Çok büyütmüşsün sen gözünde bu olayı.
Benim etrafımda bir sürü çocuk var, abarttığın kadar maddiyata dayalı kutlamalar yok.
Zaten Tayyip kutlamaları yasakladı sen neyin kafasındasın abicim? - +1 yıl
hiç öyle duymuyorum neyse tayyibin yaptıgı ayrı bir zırvalık zaten
- +1 yıl
Duymakla olmuyor zaten, herkesin her söylediğine inanma.
Benim bir sürü küçük yeğenim var ve üfürttükleri kadar bir şey yok yani.
Sen çocuğunu bayrama dahil etmezsin olur biter, ben edeceğim.
Bu kadar basit yani. - +1 yıl
anlamadıgım ben bayram kutlamayalım diye bişeymi dedim? neden dahil etmeyeyimki
- +1 yıl
Tamam anlıyorum ben sen maddiyata takılmışsın da o kadar uçuk paralar harcanmıyor bayramlar için.
Öğretmenler müfredattan ayrı bayramlar yapıyorlar ve eskisi gibi uzun süren, daha sonra kullanılmayacak kıyafetler kullanılmıyor aslında tamamen öğretmenin insiyatifine bağlı.
Ve ailelerin durumu yoksa sokmayabilirler çocuklarını bayramlarla.
Ben bayramları sevmiyorum, hiç birimiz sevmezdik lafına kıl oldum.
Ayrıcada ortasında olmadığınız bir konu için fikir beyan ediyorsunuz, sadece fikriniz var. - +1 yıl
bayramları hiçbirimiz sevmedik demedim sadece törenlerde kimse 2 saat ayak kalmaya gelemiyor dedim ve yüzde yüz dogru cunku cocukları aklı fazla ermez liselilerde zaten nasıl kaçsak peşinde
- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılduruma bakan mı var. bu hep boyle oldu bro
23 Yorumla- +1 yıl
aynen
- +1 yıl
bızım zamanımızda yazılı kagıdı bıle vermıceklerdı nerdeyse adamın durumu yok napsın yanı. ama dusunen var mı orası ayrı mesele..
- +1 yıl
düşünen yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
+1 yılbir okul önceci olarak bundan oldukça rahatsızım. bir kıyafete yüksek ücretler verdiriliyor ve istemeyen katılmıyor gibi bir durum da olmuyor. 1 kere giyeceği bir şey için o kadar masraf yaptırılması çok yanlış. durumu olmayan aileler de var sırf çocuklarının gönlü olsun diye buna müsaama gösteriyorlar bence gereksiz
33 Yorumla- +1 yıl
burdakilere zorla değil diyo
- +1 yıl
öğretmene bağlı o ama genel olarak herkese aldırılıyor alamayanlar da buruk kalıyor
- +1 yıl
maalesef
Gizli Üye(30-35)+1 yılDevlet okulun zaruri ihtiyaclarni odemiyor ne kiyafeti kostumu. Cocuklarnz icin hazrlaniyor o goateriler. Neden bu kadar zor geliyor bir kiyafet almak. bir gunde gonlunce giyinsin hoplasn ziplasn. Ha okulunz cok pahali kostumler istiyorsa bilemem ama daha kolay bulunabilen ucuz kiyafetler secmeye calisiyoruz biz.
12 Yorumla- +1 yıl
Her okul ayni degil sana gore alsin giyiversin diyosun ama dar gelirliler var zorlanan
Cevap sahibi+1 yılElimizden geldigi kadar yardm ediyoruz maddi imkani olmayana. Olup da cocuguna deger vermedgi icin almayana ise zorunlu tutmuyoruz. Benim velilerim arasinda luks arabalara binip cocugu yirtik ayakkabilarla okula gonderenler var. Bulundugum duruma gore yorum yaptm. Cok sorumsuzlar. Insan nasil kendi cocuguna bu kadar duyarsz olabilir.
ama çocuklar bundan keyif alıyorlar onları motive ediyor onları mutlu ediyor böyle etkinlikler ve hem onlar içinde faydalı ruh ve beden gelişimlerine katkı sağlıyor
25 Yorumla- +1 yıl
evet ama kıyafet dayatması sacma
- +1 yıl
evet ama dar gelirli bir aile için zor oluyor cocugunun sevindiğini görüyor ama biraz aşırıya kacılmamalı
- +1 yıl
cok sıkıntılı işler aile birliği adı var sadece
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Zorla mi demişler evet zorla yaptırıyorlar. Kaldı ki yanımızda okul var sabahtan beri başım şişti üstelik tek bugün değil hafta başından beri ne kutlamaysa bitemedi. Kutlanmasina karşı değilim ama artık abarttilar bunu.
23 Yorumla- +1 yıl
işlerine öyle geldiği için öyle demek zorunda hissediyolar yoksa başka türlü nasıl haklı cıkacaklar?
- +1 yıl
Okul dedigin gurultulu olur o zaman evinizi degistirin bir bayram gecer digeri gelir. Baska sebeplerle gosteriler oyunlar olur. Cocuk bunlar mum edemezsiniz sesini cikarabildgi olcude oynayabildgi dans edebildgi olcude mutlu.
Zorla mı?
Zorla değil isteyen katılıyor isteyen katılmıyor. Kimseye sen bu oyunda oynayacaksın denmiyor. Neyin kafası bu?333 Yorumla- +1 yıl
bilemem heryer aynımı
- +1 yıl
cocuk oynamak ister ailesi sıkıntıya girer daha az masaraf olmalı
- +1 yıl
dolaylı yoldan zorlama var.
- +1 yıl
pardonda arkadaşımda bayramlara karşı cıkıyorum gibi bişey demedim bayramları kimseyi zora sokmadan kutlayalım dedim
- +1 yıl
yorumumu okursan ne demek istediğimi anlarsın. Gelişmiş, özgüveni sağlam ülkelerde bu tür bayramlar böyle coşkuyla kutlanmaz usulen kutlanır.
- +1 yıl
akpli değilim diye güncelledim mhpye verdim oyumu için rahat etsin ok? siz her böyle konusana ön yargıyla akpli dersiniz biz bişey dediğimiz zamanda saygısız ön yargılı oluruz pkklılar için ağlayan partilere oy vermem
- +1 yıl
akp ya da chp gibi pkklılara ağlayan yok en azından biri din istismarcısı diğeri atatürk üzerinden prim yapıyor hdp vercekte değiliz hangi paritye vereydim zaten partici insan değilim olsaydı hepara verirdim
- +1 yıl
neden siyasi düşünüyorsun... ben akp li olduğumu yazmamışım ama sen chp li olduğunu belli etmişsin..
- +1 yıl
hdp li de olabilirdin... sorun değil... hepsi bizim insanımız :)
- +1 yıl
adamı bilmem her chpye zıt görüş yapan akpli değildir bunun tersi içinde geceerli böyle düşünen insanlar tek bişeye takılı kalmış ön yargılı insanlardır
- +1 yıl
sordugum soru ön yargı değil duyduklarımla ilgili sordum siz hemen akp damgası vurdunuz gectiniz bir kız öpüştü bilmem ne yaptı diye orspu damgası vuruyomusun?
- +1 yıl
Dostluk kazansın... derim..
- +1 yıl
ağır bir örnekti iyi anlaşışlması için iyi günler
- +1 yıl
son kararın ne... 23 Nisan kutlamasına gidecek misin? :)
- +1 yıl
burası kalabalık olmaya başladı... :)
- +1 yıl
sanki kutlanmasına karşıymışım gibi bir hava verdin ve akplisin dedin
- +1 yıl
ben aradan çıktım... kalabalığı hiç sevmem..
- +1 yıl
arkadaşım öyle bir hava vermedim soruyu dikkatle okursan ya da yorumları anlaşılırdı aslında
- +1 yıl
Yanılıyosun arkadaşım kimse karşı değil karşıymış gibi gösteriliyor yani siyaset yapışacak olursa özü şu olmalı CHP olmadan Atatürkü MHP olmadan ülkemi Akp olmadanda dinimi savurum. Düşüncesinde olmalıyız tabi herşey çarpıtılıyor. Özüne bakmak gerek herşeyin etrafımdaki bazı solcuların bir kısmıda osmanlı devletini kabul etmez yani boyut farklı arkadaşın bahsettiği mevzu çok çok farklı ilkokulda iken çocuklar zorunlu değil severek eğlenceye oyuna katılıyor lakin aile istemiyor maddi durumu yok çünkü arkadaşın bahsettiği bu
- +1 yıl
aşağıda bazıları zorla yapılıyor deniliyor burda zorlamadan kastım zaten soruda belli ailelere zorla değil ama aile almak zorunda kalacagı elbiseler aldırılıyor bilmem kac para diyo bigünlük giycek diyo okuldan şikayetci bayramdan değil birazda daha agırlaştırılmadan kutlanmalıki eğlencenin tadı orda cıoksın
- +1 yıl
@effe5 yani aynen öyle cocuk heves ediyo aileside almak zorunda kalıyo ama kıyafet vs zorluyor aileyi daha sade kıyafet olabilir
Zorla yapılmıyor. Bu yaştaki çocuklar bu konuda çok istekli heyecanlı oluyor. Sınıf katılmadığında ya da sınıftan bazı çocuklar katılamadığında da çok üzülüyorlar.
11 Yorumla- +1 yıl
alttaki okul öncesi öğrt öyle bir durum yok diyor ayrıca maddi durumu yetersiz aileleer cocuk kırılmasın diye pahalı kıyafetler almak zorunda kalıyor en azından sade bir kıyafet olmalı
+1 yılKimsenin kafasına silah dayanmiyodur
İstemeyen çocuğunu çıkartır.11 Yorumla- +1 yıl
Ama cocuk ister
+1 yılBu tür bayramlar genellikle özgüveni gelişmemiş ülkelerde kutlanır.
10 Yorumla- Diğer konusunda 897 cevap paylaştı.
+1 yılZorlanan yok zaten cogusu istekli bu da seni ilgilendirmez sen cok eskisin
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle değil maddi durumu müsait olan var olmayan var
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılbizim zamanımızdada aldırırlardı ne şiiri
12 Yorumla- +1 yıl
bize aldırılmazdı sade törenle kutlanırdı hepsi
- +1 yıl
mantıksız iş ya hiç düşünmüyolar
+1 yılIsteyenler de vardir
114 Yorumla- +1 yıl
Hiç sevmiyorum o tur şeyleri :)
Zorla aldirirdi hocalar :D - +1 yıl
@Sevimli_Hayalet aman bosver :D
- +1 yıl
İşin kotusu, o programdan sonra o kıyafeti bir daha giyemezdik, boş yere masraf yani :/
- +1 yıl
@Sevimli_Hayalet düğünde giy :D
- +1 yıl
Hayır :D at çöpe gitsin :D
- +1 yıl
@Sevimli_Hayalet pekş :)
- +1 yıl
Beni başından savamazsin çocuk :D
- +1 yıl
@Sevimli_Hayalet başımın tatlı belası :D
- +1 yıl
Sen misin soruyu kapatan 😂😂😂😂
- +1 yıl
@Sevimli_Hayalet yeni soru için mecbur :D zaten millet lafı başka yerinden anladı
- +1 yıl
Ehehe :D
- +1 yıl
@Sevimli_Hayalet :d :D
- +1 yıl
Onları takma onlar pis
- +1 yıl
@Sevimli_Hayalet trakmıyom :D
Evet çok saçma herkes istediğini giysin işte
10 Yorumla
+1 yılSaçma
10 Yorumladeğil