Evet katılıyorum İslam inanışına aittir
Hayır dinimize sonradan sokulmuştur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kutlu Doğum Haftasını biz uydurduk
’’1989 yılında, doktora tezimi yazmakla meşgul olduğum zamanlardı. Türkiye Diyanet Vakfı'nda Yayın Kurulu üyesi olarak görev yapmaya başlamıştım. Kurul başkanımız Profesör Süleyman Hayri Bolay'dı. … İkinci isim ise üç yıl önce aramızdan ayrılan Ayvaz Gökdemir'di. Ayvaz Bey, …Türk milliyetçiliği yoluna, onun güçlü telkinleri ile adım attığım için hayatımda etkisi fazladır. Kurul, milliyetçi düşünce geleneğinden gelen toplam altı ilim ve fikir adamından meydana geliyordu. "Kutlu Doğum Haftası", işe başlar başlamaz bu kurulun aldığı bir kararla ortaya çıktı. Teklif Süleyman Hayri Bey'den gelmiş, "Kutlu Doğum" ismini de rahmetli Ayvaz Bey bulmuştu. İlerleyen yıllarda, Mevlid Kandili kış aylarına tesadüf edince, Kutlu Doğum'u sabitlemeye karar verdik. Miladî takvime göre Nisan ayında bu hafta, Diyanet'in önayak olmasıyla "Kutlu Doğum Haftası" olarak ilan edildi. Başlarda epeyce itiraz geldi. Bidat olarak görüldü’’
Mümtezar Türköne
Açıkçası kime ait bilmiyorum ama ilerde evlenince eşim kara çarşafa girmek isterse bosanma davasını açacağım biraz yobazca gelecek öyle o kadar kapanmasıni istemem
yobazlıkla alakası yok sonuna kadar haklısın, hatta türban taksa bile ben boşanırım.
@Blacksss86 türban ayrıdır kara çarşaf ayrıdır zaten kapalı bir insanla evlenme düşüncem yok o yüzden (kendimce haklı sebeplerim olduğu için insan dışlamak istemem belirteyimde )
Benim için farketmez ha kara çarşaflı ha türbanlı, sevmiyorum sevemiyorum son zamanlarda iyice nefret ettim hepsinden, evleneceğim kız vatanına milletine bağlı Atatürk devrimlerini ve cumhuriyeti çocuklarıma anlatacak birisi olmalı.
@Blacksss86 Tabi Atatürkçülük Ve Milliyetçilik Bağları Kuvvetli Olmalı Saygı Duyarım Teşekkür Ederim Bu arada
Rica ederim dostum :)
sanmıyorum tabi yüz kapatmaya gerek yok bence kuranda örtülmesi gereken yerler belirtilmiş dinler arası benzerliklerin olması çok normal özellikle hıristiyanlık yahudilik ve müslümanlıkta çünkü hıristıyanlık ve yahudilik değişime uğrayan dinlerdir temel benzerlikler olabilir sünnette var yahudilikte
psikopat_hatun diyorki bilemiyorum ya abartı bence o ALLAH kapanmamızı istiyor ama yüzünü falan da değil yani islama uygun kapanmak yeter bence çarşaf abartı gibi
Cevap
4Cevap
Hiç alakası yok!!! canım beyinsiz olanlar daha iyi müslüman görünelim diye giydikleri fakat neyi temsil ettiğini bile bilmedikleri bir durum..!
ha kara çarşafa sokmuşsun kadını ha diri diri toprağa gömmüşsün, kadının kimliği yok, gömülü
kara çarşaf islam dininde yok ama kadının avrat yerlerini kapatması yani tesettür islamda var
Beyaz çarşaf da mı var
Burada kara çarşaftan kasıt bir inancın sembolü olarak görünmesi
Bu konu tartışılır.. İslam da kadınların bol giyinilmesi isteniliyor ve sanırım çarşaf gerçekten Arap kültürüne ait ve Türk kadınlarımız "bol" diye giyiniyor. Pardesü giyinenler de var ama çarşaf giyinenler de var. Bence herkesin kendi tercihi.
Bu arada çarşaf abartı falan diyenler olmuş her çarşaf giyinen yüzünü kapatmıyor arkadaşlar ve islam dinine uygun mu? Uygun çünkü vücut hatların belli olmuyor ayakların ellerin ve yüzün gözüküyor.
Ki ben dindar biri değilim ama şunu belirtmeliyim ki kara çarşaf arap kültüründen olsa bile bunda abartılacak birşey yok.. Arap kültürü Avrupa kültüründen üstün veya aşağı değil. Bu insanlığa sığmıyor. Herkes istediği şekilde giyinmekte özgürdür istersem Arap kültürüne göre giyinirim istersem batı kültürüne göre.. Ki hoşlanmadığım için bende batı kültürlerine göre giyiniyorum ama Arap kültürünü aşağılamıyotum veya öyle giyinenlere "yobaz", "cahil" "çağdaş değil" vs diye hakaret etmiyorum.
Hayır dinimize sonradan sokulmuştur
Arap zihniyetine ait mi
Hayır tabikide
Karaçarşaf ın İslamiyet ile alakası yoktur.
bilgim yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar