Bugün ilk defa bir yemek tarifi için hardal aldım parmağımın ucuna azıcık döküp tadına baktım ve hiç beğenmedim tadı çok kötü. Markasında mı bir problem var acabaCalve mi alsaydım pek fark var mı aralarında?
Niye beğenmedim çok beğeneceğimi ummuştum oysa ki :D Herneyse hangi yemeklerle daha iyi gidiyor sizceee? hardal ne ile yenir?
Hardal en iyi Hot dog yani Sosisli sandwich ile gidiyor. Haa ben seviyormuyum?-Hayır...
bir keresinde bende yanıldım yazıldım aldım, sosisli sandwiche sıktım ama yiyemedim. Tadı bizim kültürümüze çok çok yabancı. O kadar değişik soslar yerim ama hardalı hala sevemedim.
Markası pek farketmiyor. Çok az tat farkı olur marka değiştikçe ama sen gene sevmezsin gene sevmezsin :)
Genelde Amerikan milletinin filimlerinde reklamı yapılan ürün. Bizim doğal bir baharat kültürümüz olduğu için çok daha lezzetli bir yemek kültürümüz var. Unuttuğumuz şerbet ve sos geleneğimiz kayboldu ketçap ve mayoneze kaldık. Bizim pideyi alıp pizza yapan İtalyanlardan pizzayı alıp dünyaya satabilen bir sanayi tekniğinin bize yaptırdıklarından biri. İlginçtir bizim ülkemizde 80 lerin sonunda açılan Amerikan firmasının piza zinciri doksanlara gelince kapatıldı taki star tvye bedava verilen ninja kaplumbağlar çizgi filminden sonra patladı. www.kizlarsoruyor.com/.../a43178-zmanimizin-savaslari-cok-acimasiz-koca-devler-cocuklarimizla buradan meselenin aslını okuyabilirsin. Bir hardaldan nereye geldik ama gerçek bu.
Hardal bildiğim kadarıyla balık yumurtası bende görür özenirdim tadına bakınca ıyyyk iğrenç olduğunu anladım. Damak zevkime iyi gitmiyor benim. Canım markadan değildir de bir acı hardal var bir tatlı seninkisi tatlı mı acı mı?
Abi o hardalin gelistirilim bizimbdamak tadimiza uyumlulastirilmasi lazim. bir cok yerde zamani geciyordu eskiden o urunlerin. Kimse almiyordu alan çöpe atıyordu. Şimdi bilmiyorum. Belki de kullanım yerlerini öğrenmek gerek. Biz yine en kolayi ketcap mayonez. Oteki yemeklerin soslari var zaten buyuk marketlerde.
tavukta hiç denemedim inşallah miden bulanmaz :) barbekü en iyisi ama soslarda bayılıyorum ya cipsle falan hele ama tabi bunlar eskiden di yıllar oldu cips yemeyeli:)
Yok İtalyanlar bizdeki pideyi çalıp pizza yapmışlar yok bizim baharat kültürümüz çok daha zengin gibi vs.. Pizzanın tarihini araştırırsak eğer ne kadar eski olduğunu ve İtalyanlara ait olduğunu, pidenin bize Araplardan geçme bir şey olduğunu, pide şeklinde yapılan sade ekmeğin bile Araplardan geçtiğini, baharatlarımızı (!) bile Araplardan aldığımızı sadece biraz araştırarak öğrenebiliriz. Hıı ben demiyorum ki Türk mutfağı fakir Türk mutfağı basit.. Çünkü Türk mutfağı da diğer mutfaklar kadar zengin ama bizim sorunumuz şu; iyi olan her şey bizden çıkmaymış Avrupa ya da Amerika hırsızmış ve herşeylerini bizden çalmışlar gibi. Biz onlardan üstünmüşüz gibi onların kendi kültürleri yokmuş gibi vs vs
Aynen ben de onu diyorum :D hardal için bir tavsiye daha; baharatlı ve sarımsaklı etlerle harika. Özellikle bu eti makarna sosunda kullandıysan. Parmaklarını filan yersin yani ama hardalı ayarında kullanmak lazım yoksa yemeğin tadını bozar.