Kapitalizmden nefret ediyorum ne yapa bilirim nefret eden var mı
Peki siz ne düşünüyorsunuz kapitalizm hakkında
Peki siz ne düşünüyorsunuz kapitalizm hakkında
bir kaç şey var yapabileceğin en zor ama en etkilisi her şeyden vazgeçiceksin sevgilin falan varsa ikna edebilirsen biraz kolaylaşır iş bushmanların arasına gidiceksin. avcılık toplayıcılıkla yaşıcaksın yalnız da yapabilirsin hayatta kalma şansın çok azalır yalnız olunca. bu kadar keskin olmayan yöntemler ise paylaşmak ve gereksiz satın almamak. bir fabrika sahibisin diyelim 10 yıl içinde başlangıca göre aşırı zengin oldun mesela seninle bir işçilerin de kazancı artmalı beraber çalıştınız çünkü. bir de işte gereksiz borçlanma olan parayı harca ev alırken kredi çekersin mecbur da onun dışında araba dahil mümkün olduğunca bankalardan uzak durmaya çalış. ayakkabın iyice eskimeden sırf indirimde diye yenisini alma telefon bilgisayar gibi elektronik ürünleri alabiliyosan en iyisini al en az 5 sene değiştirme mümkünse daha uzun süre kullan. sıfır araba alırsan en az 20 sene kullan. reklamlardan etkilenmemeye çalış marka değerine değil ürün içeriğine maddesine bakarak al. mesela bir elbise alcaksın diyelim aynı kumaşın kullanıldığı aynı fabrikadan çıkan 2 üründen birinin markası çok ünlü bir marka diye 1000 lira verme diğeri 200 liraysa 200 lira olanı al. tıpkısının aynısı çünkü tek fark etiket o da önemli değil önemli olan malzemenin kendisidir ismi değil. bütün sistem insanları önce heveslendirip o ürüne ihtiyacı olduğuna inandırmak sonra borçlandırarak ürünleri satmak üzerine kurulu. almadığın sürece çökmeye mahkum bunu yapabilen azınlıkta olduğu için çökmüyo tabi.
Bende nefret ediyorum. Ülkemizdede fazlasıyla var kapitalizm. Zenginlerin çıkarları yüzünden fakirler eşek gibi çalıştırılıyor yetmezmiş gibi çıkarlarına ters düşen birşey olunca faizi onlar değil biz yiyioruz. Yaşasın halkların kardeşliği yaşasın Gettolar. Kahrolsun kapitalizim kahrolsun burjuvalar.
sevilecek bir yani yokki ama insanlar şu zihniyet var hala çözemedim antikomünist isen kapitalist antikapitalist isen de komünist oluyorsun benim anlamadığı ikisinide istemiyorum diyemiyoruz nedense
Kapitalizm bir kölelik sistemidir kimseye hakkını vermeyen. Bu sistemi ortaya çıkartanlardan ve bu sistemden nefret ediyorum.
Cevap
4Cevap
Daha iyi bir ekonomik sistem bul hepimiz onu uygulayalım :D öyle kuru kuru nefret etmekle olmuyor icraat göster biraz :D
Bu mesaj İphone 6 ile atildi.
Faşizm kapitalizm mide bulandırıcı
Bende nefret ediyorum, gel küba ya kaçalım
seppuku öneririm
Nefret etmezsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?