cok panik yapıyorum.. dün bir tane cocuga vurdum zaten arabayla ALLAH tan birsey olmadı.. aynı anda hem önüne bak hem vites at ya da geri geri gel falan yaparken kafam cok karısıyor özellikle vitesi bakmadan atamıyorum.. vites atmaya calısırken önüme bakmıyorum vitese bakıyorum hatta direksiyonuda bırakıp iki elimle vites atıyorum babm sana ehliyet verenin ALLAH belasını versin dedi... daha yeni basladım diyemi böyle bende ilerleyen zamanlarda vitese bakmadan değiştirebilir miyim?
Cevabın nedir?
milletin yorumları panik yaptırır sana. bende ilk arabamı aldığımda adam işyerinin önüne getirdi noter aynı binada satışı yaptık gitti. akşama kadar eve nasıl götüreceğim diye düşündüm. küçük bir ilçedeyim sokakta araba bile yok. sonra bir cesaret getirdim. yaldırıma yarım metre uzağa parkettim. hergün olur olmaz yerlere gittim. çok pratik yaptım ve şu an erkeklere makas atıyorum arabamdan yarım metre fazla olan park yerine park edebiliyorum. dümdüz yolda son gaz geri geri istediğim kadar gidebiliyorum. işin sırrı kendine güven ve olabildiğine bol pratik. bir drift yapamıyorum arabam kaldırmaz :D birazda merakım var meraklıda olacaksın ama bol pratikle çözersin. paran varsa otomatik al vites derdi aradan çıksın. ben sevmiyorum otomatiği o başka...
01 Yorumla- +1 yıl
Aferin kız 😃
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılBende araba kullanmayı ehliyeti aldıktan çok çok sonra öğrendim. Eniştem öğretmişti. Bana hep geri geri gitmeyi öğretti. Banada fenalık gelmişti. Sonra dedi bana çok dua ediceksin. Hakikatten ilk trafiğe çıktık arabayı bir kerede park ettim :) Hiç sıkıntı yaşamadım. Arabayı geri geri kullanabilirsen zaten düz yolda çok güzel kullanırsın demişti. Çok doğru demiş. Birilerine çarpmamak için önce boş alanlarda araba kullan. Daha sonra yanında biri eşliğinde trafiğe çık. Bir anda çıkarsan bocalayabilirsin.
02 Yorumla- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim :)
Soran+1 yılne demek :)
" hatta direksiyonuda bırakıp iki elimle vites atıyorum babm sana ehliyet verenin ALLAH belasını versin dedi.." hahahhaah :D :D :D :D Vitese bakarak zaten vites değiştirilmez ki kaza yaparsın ehliyette de puan kırılır nasl geçtin hakikatten sol üst 1 onun hemen altı 2 orta üst 3 onun hemen altı 4 en sağ üst 5 onun hemen altı R ( geri) yeni model araba değlse böyle zaten yüssüklü olanlarda R sol üstte her iki vitesin arası da boş zaten neyi karıştırıyon otomatik al sen otomatik kullan :D
14 Yorumla
Soran+1 yılcok mu koik
Yanlış çok yanlış. Sizin trafiğe çıkmanız çok çok yanlış. Ama daha kötüsünü gördüm mümkünse arabada biraz önünüze bakarak vites atmaya alışın yani eliniz biraz alışsın, o hatayı ben ilk gün öğretim sırasında yaptım İLK GÜN trafiğe çıktım ve tünelin girişine gömüyordum allahtan öbür tarafta fren varda karşıdan gelen araya gömmedim. Frene de basmadı DİKKAT ET dedi baktım gömecez ben toparladım ama o hatayı ondan sonra bir kere bile yapmadım. Çok kötü bir durum.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
29Cevap
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen de kamyoncu gibi vites değiştiriyormuşum :D Çok seri kullanıyordum, her neyse hevesimi aldım sınavlara girdim sadece direksiyon sınavında şehir dışında olduğum için giremedim ki zaten hevesimi almıştım. Önce kendine güven ve telaş yapma heyecanı bir kenara koy.
00 Yorumla ahahah babanın yoruma çok güldüm. bütün babalar mı böyle olur ya onlar öğretmesin araba mümkünse... şimdi tabi ki ilk başlarda acemilik olur ama bu kadar paniksen sen bırak bu arabayı. otomatik kullan. ya da hiç kullanma. ben 10 yıldır kullanıyorum düz vites. acemi oldum çarptım da oraya buraya ama hiç paniklemedim böyle. bazı kız arkadaşlarım beceremiyor bu işi yıllar geçsede malesef kızlarda araba kullanma konusunda bir zayıflık var.
00 YorumlaDiğer konusunda 3,5b cevap paylaştı. Bak canim sakin ol. Gercekten araba kullanmak istiyosan istanbuul tragiginde kurnaz olucaksin. Panik yapma once trafigi bos bir yerde iyice hizlan pratik yap. yaninda biri mutlaka olsun kucuk yerlerde bakkala markete giderek basla deeken sehirici trafige cik. kurallara uy. Herkez uymasada guvenme sinyalini mutlaka ver. Bir sure sıkca trafige cikmalisin. Hiic panik olucak bisey yok bunda
04 Yorumla
Soran+1 yılben bursadayım ALLAH tan İstanbul gibi trafik yok :)
Soran+1 yıl21 yasım
Hahahahaha öyle bir anlattın ki babana hak verdim 😂
Bak bunlar zamanla oluyor vites işini yerlerini ezberleyerek öğrenirsin bakmadan vites değiştir. Ayrıca devir ve km göstergesine bakarak kaçıncı viteste olduğunu anlayabilirsin. Geri gelmek için kafanı arkaya çevirmene gerek yok aynalarla halledebilirsin. Çok zorlanırsan debriyaj frene bas sağa çek dur. öğrenirsin dert etme 😂19 Yorumla
Soran+1 yıldevirde yazıyor derken nasıl yani rica etsem söyler misniz?
Soran+1 yılmesela vites 5 te gidiyorum durmak için ben debriyaj fren yapıyorum direk fren yapınca istop ediyor bende mı sorun var arabamı bozuk acaba frenlerde mi yani?
- +1 yıl
Hayır bak 5. Vitestesin diyelim ve acilen durman gerekti 1 sn önce debriyaja sonra frene bas ayağın ikisinde de basılı dursun sonra arabayı boşa al ayağını debriyajdan çek. Arabada sorun yoktur ya sen debriyaja sonuna kadar basmıyorsun ya da ayağını kaldırıyorsun sonra. Uzun bir yoldaysan km devirleri takip ederek vites küçülterek dur.
Soran+1 yılee mesela tekrar devam edicem diyelim yola neden boşa alayım ki vitesi 5 ten devam edilmez mi?
Soran+1 yılehliyetim yokki alacam daha oyüzden alıstırma yapıyorum babmda sana ehliyet verenin ALLAH belasını versin diye o yzüden dedi
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha ehliyeti almamışsın bile çok acemisin doğal bu. Babanla çalışıyomuşsun kurstan da ders verirler gerekirse fazladan özel ders de alırsın pratikle yaparsın. Ben de ilk öğrenmeye başladıgımda vites değiştirirken direksiyon hakimiyetini kaybediyodum kullandıkça alıştım sen de alışıcaksın
00 Yorumlababan sana otomatik vites araba alsın kurtul vites sorunundan :) benimde ilk araç kullanmaya başladığımda dur kalk yapmakla çok başım ağrımıştı.. okul paydos olunca bahçesinde antreman yapardım :) buarada kaç yaşındaydın dersen 12 :))
00 YorumlaZamanla alisirsin canim ya iyi guldum bu arada bide babanda olsa kimsenin hevesini kirmasina izin verme kendine guven sen yapabilirsin herkes anasinin karninda ogrenmiyo ya senin digerlerinden ne farkin vsr sen yapabilirsin 😉
00 YorumlaBende senin durumdayim , eger bir ilerleme kaydedersen bana yardimci ol nasil gelistirdigini , ben fransadayim burda bu durumda olan birine asla ehliyet vermezler bir turlu geçemedim :(
00 YorumlaBunlar için zaten piyasada otomatik şanzımanlı arabalar mevcut yani manuel kullanmak yerine otomatik bir araba ile dahada iyi bir sürücü olabilirsin trafiğe ve çevreye alışman lazım ilk önce
00 YorumlaÇok fazla düşünüyorsun sorun o. Boş ver abla kullanma sende. Vaz geçmen için illa birinin ölmesi ya da sakat kalması gerekmez.
00 Yorumla
+1 yılSen boş arazide vitese dokunmalısın yoksa çevrendekileri öldürüp ayıp etmiş olursun :D
04 Yorumla
Soran+1 yılama gercekten insan cok korkuyo o an carpınca elim ayagım titredi... erkekler kadınların araba kullanmasından korkardı artık o carptıgım cocuk bir daha kadın sürücü gördünmü gecene kadar agacın tepesine cıkar bekler heralde :)
- +1 yıl
Ahhahaha o kesin :D
Soran+1 yıl:) :)
- +1 yıl
Diğer konusunda 392 cevap paylaştı. ben makam şoför lugu yapiyorum sana tavsiyem boş bir alanda abayı hırpalayarak kullan korlularını yen anladın mı ya da önce az hırpala sonra sert kullan ok dene ama
01 Yorumla
Soran+1 yılişe yararmı cidden
Evet, yola çıkmadan bolca elini vitese alıştırmalısın. Gelen topu tutarken Nasıl topun gitti yöne elin gidiyorsa, istediğin vitesin düşüncesini de eline ezberletmelisin
00 YorumlaGeceleri boş yollara çık. Bu halde sakın trafiğe çıkma.
02 Yorumla
Soran+1 yılcok boş arazide kullandım birde otoban kaldı
Bu şekilde, dışarıda araba kullanıyorsan yayaların ne günahı var..
Git alıstırma yap, deneyimlendikten sonra trafige çık, katledeceksin milleti04 Yorumla
Soran+1 yıltrafikte kullamayı ögrenmiyoz bizde heralde
Soran+1 yıltamam trafikte kullanmıyoz ama balta girmemiş ormanlardada egitim almıyoz heralde tek tük insanlar geciyor yanımızdan
bir elin viteste bir elin direksionda sürmeye çalış alışınca gerisi gelir
00 YorumlaDeneyim kazandikca olur da harbi sana nasil ehliyet vermisler?
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıladam haklı vala :) sakin ol panik yapma korkma baq ne kadar rahat kullanacaksın içindeki şüpheleri bir kenara at sanki ewde koltuğunda oturmuş çayını yudumluyormuşsun gibi rahat kullan arabayı.
00 Yorumla Diğer konusunda 978 cevap paylaştı. Ben ahmet abi gibi sürerim valla araba benden korksun
01 Yorumla- +1 yıl
Oyş garıya bak sen 😂😃
+1 yılzamanla oluur... bu yürümek gibi bisiklete binmek gibi bir şey her şey zamanla olcak
04 Yorumla
Soran+1 yılinş birini carpıpta öldürmeden olsa
- +1 yıl
nerelisin ya yakınsak ben gelim
Soran+1 yılbursa
- +1 yıl
ben izmirdeyim.. bence bak illaki orada tenha yerler vardır hani araba sürmek için güzel yerler orada sür trafiğe çıkma.. iyice alış sonra çık
Hahaha 😂
Trafikte neler diyoruz size bir bilsennnn 😂00 Yorumla
+1 yılaraba kullanmasan iyi edersin bu halde kasap tan bir farkın yok !
10 Yorumla
+1 yılTam öğrenmeden trafiğe cikma bence kendini geliştirene kadar
00 Yorumlaögrenirsin olur boyle seyler. Sadece pratik olarak gelistir kendini.
00 Yorumla
+1 yılOooooo işin çok senin. Bence sen otomatik vites araba al..
00 Yorumlaboş alanda orada baya pratik yapman lazım bunları yaptıktan sonra ögrenirsin merak etme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılotomatik vites sür..
ben aldığım 2 ay sonra trafiğe çıktım. gayet profesyonel sürüyorum. Geçen aydından izmir'e giderken peder tabakaneye pokmunyetiştiriyon dedi. ben o han bir koptum😂😂😂😂
orada 180 km/h gidiyordum00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsiz sürücüler yuzunden İstanbul trafği bu halde bence kadınlar araba kullanma ile uyumlu değil
00 Yorumla
+1 yılotomatik vitesli araba tercih etmelisin
15 Yorumla
Soran+1 yılyok ya onunda zevki olmuyor... ögrenebilirmiyim zamanla yoksa yetenek işimiz sizce
- +1 yıl
panik yapıyorsan yani gunluk hayatinda da sürekli panik yapan bir insansan biraz zor ama sadece araba için gerçerli ise zamanla geçer. sıkıntı yapma. kendine güven. ve sürekli olarak uzun süredir araba kullandığını düşün
Soran+1 yılyok normal hayatta öyle degilim rahatım arabayı bos alanda kullanırken rahatım ama karsıdan arac gelince panik yapıorum trafiğe otabana hiç cıkmam heralde böyle gderse :/
- +1 yıl
kimse anasının karnından araba kullanmayı öğrenerek çıkmıyor. bir süre sonra elin otomatik olarak ayarlar onları. dert etme
Soran+1 yılinş.. cok tesekkür ederim
+1 yılKaracebeyli misin kız sen? :)
04 Yorumla
Soran+1 yılevet nerden bildin?
- +1 yıl
Sahiden mi?
Bu kadar olur 😂😃
Soran+1 yılevet valla da... nerden anladınız
- +1 yıl
Yorumlardan...
Bursa
Küçük ilçe deyince...
+1 yılOtomatik vitesli araba kullanmalısın bence
00 Yorumla
+1 yılSurekli pratik yapican
02 Yorumla
Soran+1 yıltrafige cıkmam en az 1 yılı bulurmu sizce?
- +1 yıl
Sana bagli bu pratik yapmana
+1 yılsakin olmadığın sürece araba kullanmazsın
06 Yorumla
Soran+1 yılya aslında rahat bir kişiliğm var ama birde dün cocuga carpınca dahada güvenim gitti :/
- +1 yıl
o zaman araba sürerken sen sen değilsin
Soran+1 yılevet braz panik oluyor haklısınız
- +1 yıl
bisikleti sürmeyi biliyormusun
Soran+1 yılvet tabikide ama bisikletle bu bir degil ki bisiklet cok basit :)
- +1 yıl
tam tersi işte bisiklette dengede sağlan lazım arabada böyle bir sorun yok :) çok daha kolay kendine güven yeter
+1 yılmotor kullan üstesinden gelirsin
00 YorumlaPratik yaptıkça hepsi geçer bunların.
00 YorumlaYapma bunu.. O kadar da zor değil güven kendine.
00 Yorumla
+1 yılboşver bende kullanamıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılarabyı sat. otomatik vites al bir tane
02 Yorumla
Soran+1 yılyok ya oda keyfli değil
Cevap sahibi+1 yılo zmn Çok yaşa allhm ya
beyin loblarında sorun var bence
00 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Troll
01 Yorumla
Soran+1 yılya yemin ederim trol degil bunda trollencek ne var
Kullanma sis
03 Yorumla
Soran+1 yıloldu
Soran+1 yılbaş üstüne
Gizli Üye(25-29)+1 yılOtomatik kullan arabayı değiştir
00 Yorumla:D :D :D
08 Yorumla
Sorancok mu komik?
Soran+1 yılya vitesi atıyorum 3e (megersem atamamısım) babm durmus bana bakıyor boşta mı gitmeyi planlıyon diye bende 2 elimle attım dreksiyonu bırakıp bu sefrde hakaret ediyor
Soran+1 yılmesela vites 5 te gidiyorum durmak için ben debriyaj fren yapıyorum direk fren yapınca istop ediyor bende mı sorun var arabamı bozuk acaba frenlerde mi yani?
Soran+1 yılbaş üstüne
+1 yılzamanla olur hepsi,
00 Yorumla
Devamını Gör(29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri