Arkadaşlar Müslüman olmayana ev yok git bu evden diyor lanet olsun bu adama sizce kim haklı?
Baban çok yobaz bir adam.
Baban haklı.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sosyal deney yaptığını dusunuyorum şu an. Gelen tepkileri ölçme adına büyük inançları algı yönetimi ile yerlere serme gayreti bu. Bak baban ve annen Müslüman iken sen hristiyan olmuşsun değil mi? Kısaca istediğin gibi hareket edebilmişsin. Ayrıca yaşın gereği anlattığın olay samimi gelmedi bana. Hâlâ da verdiğin cevaplarda kendi düşüncelerini gayet guzel uyguladigini dusunuyorsun. Konunun din olmasına luzum yok. Babalar ve anneler her şeye onay vermez zaten. Her onay vermedigi durumda bu sekilde yaklasimda bulunmakta dogru degil.
Misalen escinsellik konusunda herkesin kararina kimse karisamaz diyen birine senin oglun ya da kizin sana gelip ben escinselim dese cok anlayis gosterirmisin dedigimde Hayır demisti. Yani disariya yorum yapmak cok kolay. Her neyse büyük inancları konu alan paylasimları ben sakincali buluyorum. Gereksiz yere iki karşıt kitle olusturmaya gayet guzel zemin hazirlar bu tip durumlar.
Sosyal deney yapmıyorum hocam gerçekten ben hristiyanım 4 yıldır.
Tamam Hristiyan olabilirsin. Bak şöyle düşün. 100 adet hristiyan ailenin çocukları gidip ebeveynlerine biz İslâmı sectik buna saygı duyun dese kac tanesi sence anlayışla karsilar bu konuyu? Simdi o ailelerden cocuklarina tepki verenler ve evlerinden kovanlar oldugunda hristiyanligi gerici ve yobaz din olarakmi algilayalim? Bu anlattigin durum islamda da hristiyanlikta da yahudilikte ve bir cok dine inanan kesimlerde gorunen bir durum. Yorumlarda bu durum sadece islamda olur gibi davranan asalaklar gordum. Her neyse ilk yorumdada dedigim gibi buyuk inanclari konu alan paylasimlar fikir ayriligi olustugu anda gereksiz iki karsit kitle olusturur. Gereksiz yere iki taraf demek bu. Bunlara zemin hazirlamaktan kacinalim. Sonuc olarak bizler (islamı benimseyenler) isa ya dusman degiliz.
Babanıda anlamanı beklerim. Kendine konduramıyor bu durumu belliki. Doğru yapmadığıda açık. Onunla tartışmak size zarar verir. Evden kovduğu için değil ama biraz yatışması için bir müddet uzaklaşmanda fayda var. Zamanı geldiğinde herşey düzelecektir. Ve ikinizinde düşünmeye fırsatı olacaktır. Hemen babanı aşağılayıcı şekilde konuşmamalısın. Onu kendi yerine koy.
Kardeşim niçün hristiyanlık müslümanlık gibi bir nimet varken neden? Saygı duyarıma ama merak ediyorum. Bu arada baban ne haklı ne haksız seni güzelce uyarmalı önce anlatmalı dinimizi tabii kendi biliyor ise
Kardeşim Müslümanlıktan neden mi soğudum araplar sürekli savaşta Işid bir islamcı gurup kafa kesiyor yurtdışına çıkıyorum kimi zaman bana terörist diyenler oldu ayrıca ben hristiyanlığa kalbimin daha yakın olduğuna karar verdim.
Işid görünüşte İslamcı müslümanlığı kötülemek icin varlar zaten :) Tabiki kendi inancın ama Benim inandigim son Peygamber Hz Muhammed sav'e büyücü dediler yalancı dediler kafasına çirkin şeyler attılar ama o davasından vazgeçmedi :)
https://m.youtube.com/watch?v=5X6hMTWg7WE
https://m.youtube.com/watch?v=QcyzjQuINGM
Eğer izlemek istersen bu kanalın videoları gerçekten çok güzel belki izlemissindir. Yanlis anlama ateistsin demiyorum kardesim :) diger muslumanlarin yaptiklari bizi alakadar etmez herkes kendini duzeltmeli :)
Bence hic biri ama unutmaki onun icin de kolay bir durum degil hic karsilasmamis birsey. Sonucta o senin babam ve seni affeder diye umuyorum sadece zaman ver ve ona olumlu yaklasmaya calis.
Cevap
6Cevap
30 yaşındasın ve babanınmı evinde kalıyorsun git evlen çoluk çocuga karış ne geziyorsun ortalıkta iyikide evden atmış :D
30 yaşında değilim dostum 23 yaşındayım
İlginç bir müslüman yaklaşımı olarak "insana insan insan olduğu için değer vermeme"
Babam aslında seni seviyor fakat bağnazlık kötü
Oysa seniden Allah inancın var
Kaç yaşına gelmişsin
Bir de utanmadan birilerinin himayesinde mi kalacaksın. Iyi yapmış
Biraz erkek ol. Hayat evden ibaret değil.
sen istediğin dini seçmekte özgürsün. Oda saygı dumalı. Ama neden hrıstanlığa geçtin?
Baban kararlarına saygı duymali bu sonuçta senin hayatın
Aynen kendi dinimi kendim belirliyebilirim benim Müslümanlara saygım sonsuz herkesin dini kendine.
Aynen öyle ama işte gelde bunu babana anlat 😕
Ne yobaz ne de haklı. Ama gelmissin 30 yasına istese evden atar.
yaşın kaç işin gücün yok mu senın?
Ben Gemi kaptanıyım güverte bölümünde şu anda staj görüyorum yakında yurtdışına gidiceğiz.
baban haklı diyenler kardeşim
kardeşim değil oc yazdım
Kendi dinimi kendim belirlerim hocam :D
evden kovamaz kimse kimseyi öyle bir dünya yok sen o evde doğdun o evde yaşamak hakkın yani ne olursan ol kovamaz ki hakkı yok böyle bişeye.
Aynen kardeşim
Baban haklı diyenlerde yobazın önde gideni zaten.
Git. beni kovsunlar bende gitcem.
Eller gider mersine sen mi gidiyorsun tersine
Sanane kardeşim istediğim dini seçmek hakkım değil mi?
Ya b. s. g mk illa müslüman olcam diye kural mı var Bu ülke laik bir ülke istediğim dine inanırım
Baban çok yobaz bir adam.
besle kargayı sksn g*tunu
Terbiyeli konuş adam ol terbiyesiz herif.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar