Ben düzensiz adet görüyorum o yüzden günleri belli değil. Mart ayındaki adetimden 3-4 gün öncesinden mide bulantım ve bas dönmelerim başladı. Nişan 1 den itibaren adetim bitti ama mide bulantım ve ara sıra olan baş dönmelerim bir yana birde baş ağrım çıktı. Okuduğum sorulara ve cevaplara baktığım da hamileyken adet olmak mümkünmüş. Diğer sitelerde görülemeyeceği yazıyor. Hamileyken adet görülür mü ya da hamileyken adet olunur mu, bu konuda bir yardımcı olur musunuz?gebelikte regl
Hamileyken Adet Olunur mu? Neden Hamileyken Adet Görülür?
Selam öncelikle hamileyken adet görülür mü ve hamileyken yoğun adet görenler var mı sorusu kafaları çok karıştıran sorular. Adet dönemi ve hamilelik dönemindeki kanamalar sıkça karıştırılıyor bu sebeple de dilersem bu konuya birlikte göz atalım. O zaman bir an önce detaylara geçelim ve bu konuya bir netlik kazandıralım.
Hamileyken adet olunur mu?
Bazı kadınlar hamile kaldıktan sonra bir veya birkaç defa adet gördüklerini ifade etse de aslında bu konuda yanılırlar. Gebeliğin oluşmasından sonra hamileyken adet olmak mümkün değildir. Hamileliğin oluşmasından sonra hCG hormonu salınımı başlar salınım başladıktan sonra vücudun doğurganlık sistemi kapsamında gerçekleşen adet kanamaları, hormonlar tarafından durdurulur. Bu sebeple de hamileyken adet kanaması olmaz.
Hamileyken yoğun adet görenler var mı?
Bazı sebeplerden dolayı hamile kadınların yaklaşık %20 de gebeliğin ilk 3 ayı içinde kanama olabilir. Genellikle embiryo'nun rahme yerleşmesi sırasında bu kanamalar görülebilir. Bu kanama genel olarak üstüne görme olarak adlandırılır. Bu tarz kanamalar adet kanaması değildir. Kanamalar ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu gibi durumlarda mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.
Hamilelikte oluşan kanamanın nedenleri nelerdir?
Hamilelikte oluşan kanamaların birçok sebebi olabilir. Bu kanamalara örnek verecek olursak İmplantasyon (embriyonun yerleşme kanaması), Doğum kontrol yönteminden sonra elde edilen gebelik , dış gebelik ve düşük riski olabilir. Bu kanamaları geçiştirmemeli ve dikkate almalısınız.
Hamilelikte kanama dikkate alınmalı mı?
Hamilelikte kanama kesinlikle dikkate alınmalı. Kanamanın miktarı, eşlik eden kasık, karın ve bel ağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma oluşması durumunda doktorunuz ile direk iletişime geçmelisiniz. İletişime geçmeme durumunda oluşan düşük riskinden dolayı gebelik sonlanabilir. Lütfen bu ve benzeri durumlarda özenli olalım.
Sohbetimiz boyunca hamileyken adet görülür mü, hamileyken yoğun adet görenler var mı ve hamilelikte oluşan kanamalar hakkında konuştuk. Hamileyken adet görülmez kanısına vardık ve bunu doğruladık. Hamileyken kanama durumunda kanamayı ciddiye alın ve mutlaka doktorunuza başvurun. Sağlıklı günler dilerim.
Arkadaşlar son 10 gündür karnımda bir şeyler kıpırdıyor ilk bebegimde olduğu gibi hareketler hissediyorum ama adette oluyorum geçen ay 5 gün sürdü ama az oldu normalde 8 gün olurdu bu ay ise 2 gün oldu başlayalı test yaptim çıkmadı pazartesi hastaneye gidecem ama bir fikir verebilirmisiniz adet olunur mu hamileyken kıpırtilar ne olabilir
Hamileyken regl olma ihtimali sıfırdır açıkçası. Bazı hamile kadınların ilk aylarda kanaması olabiliyor ve bunu regl ile karıştırıyorlar. Aslında bu kanama bebeğin rahme iyice yerleşmesi ile alakalı bir durumdur.
Gebe olan kisi adet görmez.üstüne görmedir o.200kiside bir görülür.yumurta çatlamasından kaynaklanan bir kanamadır,ilk ay olur bu kanama,sonra ki ay adet görülmez.adet döngüsü düzenli olmayan kadınlar,bunu adetle karıştırabilir.ipucu olarak bu kanama 2gün,damla şeklinde ve lekeli olur.
Gördüğünüz kanama normal bir adetse,sıkıntı yok. Ama her şüpheli iliskiden sonra test yaptirmak en iyisi.adet bittikten 5gün sonraa beta hgc ya da 2 hafta sonra idrar testi.
Burada gebe olunca adet görünebilir diyenlere bakmayın.ben veterinerlik okuyorum,alanım doğum.hayvanlardakinden hiçbir farkı yok.hı adetliyken birliktelikte ilk ay tehlikelidir.spermler 7gün yaşayabilir,rahme tutunur,kanama olur,regl oldum dersiniz ama o spermler yeni yumurtayı döller ve bir sonraki ay adet görülmez.
Onun dışında gebelik varsa,gerçekleşen kanamaların iltihap,vajina damar çatlaması,üstüne görme ya da bir ihtimal dış gebelik gibi nedenlerin sonucudur ama adet kanaması değildir
merhaba bende geçen ay adet gününden 2 gün önce kahverengi yoğun bi lekelenme yaşadım sonrasında adet oldum bu ayda regl oldum cidden yoğun gelen bi kanamaydı belirti de yok kesinlikle hamile değilim diyebilir miyiz
Rica ederim. Hayata bir kere geliyorsun, kafanı en az yoracak şekilde uyumaya çalış her akşam, o yüzden de öncelikle kafandaki en büyük soruyu yanıtla öncelikle ;)
rica ederim ama en doğrusu bir hekime danışman genede.. bu söylediğin belirtiler farklı bir rahatsızlığın belirtileride olabilir..direk adet ve hamilelik ile bağdaştırmamak gerek diye düşünüyorum..çok ama çok geçmiş olsun !
Aslında çok doğru soyluyorsun ama işte ihmalkarlik usengeclik ve birazda utangaçlık insanı geri adım attiriyo :). Ama dediğiniz gibi akşamları daha az kafa yorarsam işin içinden cikabilirim :))
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar Ne Diyor
15
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hamilelikte adet gorulmez cunki yumurta yok olusmak icin. Bazi insanlar gorur oda hamileliklerini bile fark etmezler dogum gunu gelir haberleri olmaz bu ama fazla kiside olan bisey degil. Hamilelikte kanama olabilir bu oldugu zamanda doktora gidilmesi gerekir dusuk yapma sansiniz ola bilir cunki .
Bazen bazı kadinalrda olabiliyormus Bende duydugumda şaşırmıştım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
evet benim bildiğimde hamile olsanda adet görebiliyosun ama bu çok az bir ihtimal gebelik testi al ama bir tanem değil 3-4 filan emin olmak için sonuç negatif çıkarsa doktora gitmelisin
rica ederim ama en doğrusu bir hekime danışman genede.. bu söylediğin belirtiler farklı bir rahatsızlığın belirtileride olabilir..direk adet ve hamilelik ile bağdaştırmamak gerek diye düşünüyorum..çok ama çok geçmiş olsun !
Akintim onceden de oluyodu ama fazlalasti ağrım bu ay adet öncesi olmadi. Normalde ben her adetimde hastaneye gidip igne olurdum bu ay yok denecek kadar azdı ağrım