Öncelikle bundan herkes ibret örnek almalı.
Yıl 2016 tamam dışarda artık herşey serbest rahat falan filan.. kapalı bir nefiste en azindan rahatca el ele tutusup sarılmak istiyor içsel olarak bu engellenemez buda tamam.
Ama şu başörtüsünü kafaniza takmadan önce iyice ruhen kendinizi buna yapabilirmiyim el ele tutusmadan sarilmadan diye düşünün tamamen allahın büyüdüğü gibi yapabilirmiyim diyin buna göre çıkın bu yola , allahın verdiği emri işinize geldiği gibi degistirmek bile bile hatayi yapmak daha günah.
Sana gelince senin iş işten geçmiş çelişkidesin ama bunu yapmayı birak tövbe et omzunda ağır bi' yükle gidersin yoksa.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir günahını başka bir günahla mı temizleyeceksin, bence kapalı kalmaya devam et.
20 Yorumla
- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılörtünden vazgecme. bızler nefıs sahıbıyız. beser gunah ısler bak hadıs soyle:
“Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah, günah işleyen ve günahlarından tövbe ve istiğfar eden bir topluluk yaratır da onları bağışlardı.” * Müslim, Tevbe 10.
kapalıları robotlar olarak gorenler de kapalı acık herkesın nefıs sahıbı oldugunu unutmamalı. onemlı olan gunah ısledıkten sonra tevbe etmek ve daha ıyısını olmaya calısmak. ımtıhanımız bundan zaten. ortunu sakın cıkarma, şeytanın emrıne uymus olursun.. mumkun oldugunca harekletlerını duzenlemeye gunahlarından donmeye calısıp tevbenı eksık etme. Allah tevvabdır.12 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel anlattın Allah razı olsun
- +1 yıl
Amin canım cumlemızden.
canım benim insan olarak o kadar çok hata yapıyoruz ki..
burada sana olumsuz yazanlar bırak sarılmayı çok daha ötesini yapmış insanlar
tevbe ettiğinde ama gerçekten gönülden ettiğinde bebek gibi tertemiz olursun manevi anlamda. çünkü zaten el ele tutuşmanın maddi bir kirliliği yok :)
zaten el ele tutuştun ya da sarıldın diye kendini suçlamana da gerek yok bunlar küçük şeyler
he ama açılmaksa işte o büyük günah..
lütfen içini ferah tut sen örtüne ve kılıyorsan da namazına devam et ilk sual helalin olmayanla el ele tutuştun mu değil namaz kıldın mı diye olacak :)11 Yorumla
Soran+1 yılAllah senden razı olsun :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende kapalıyım eskıden cok güzeldım cok dıkkkat cekerdım her girdiğim ortamdan teklifler alırdım kapanınca bu iş değişti. gercekten o tacızlerden o iğrenc laflardan kurtuldum o zaman anladım tesetturun neden farz oldugunu. erkekler bana daha kibar daha düzgun davranıyorlar daha edepli konusuyorlar mesele kapandıktan snra üniversitede 5 erkek falan teklif etti ama 5 i de gercekten çok duzgun karakterli ağırbaslı ınsanlardı ama kabul etmedm o ayrı bısey neyse sakın acılma acılmanın gunahı cok buyuk benm cevremde acılan cok oldu hepsının sonu berbat oldu cok buyuk belalar geldı baslarına bu Allah la dalga gecmek gibi birsey sakın yapma
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim, haklisin.
- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılBak bacım.
Tekrar açılmak gerçekten günah.
El ele tutuşup sarılma kısmına gelirsek bu zamana kadar yapmışsın madem
Tevbe et. Af dile Rabbimizden.
Bundan sonra ise mümkün mertebe yapmamaya çalış. Ve sevgiline ise bunu açıkca belirt.
Eğer kabul ediyorsa zaten sorun yok
Eğer etmiyorsa dininden taviz verme.
Rabbim yar ve yardımcın olsun canım32 Yorumla
Soran+1 yılYa zaten aramızda mesafe var çok sık görüşemiyoruz. Sadece 1 kez görüştük, 2 gün vakit geçirdik. Yani sürekli yaptığım bişey değil. Çok teşekkür ederim yorumun için. Beni aydınlatan tek insansın. Allah razı olsun senden :)
- +1 yıl
Senden de bacım.
Dilerim Rabbim dualarımızı kabul eder :)
+1 yılSevgilin olması normal. Ama fikrin kirlenmesin.. görevini biliyorsun üstüne düşeni yapıyorsun. Neysen o. Olduğun gibi kal.. el ele tutuştun tamam konustun felaan ama. açılmalımıyımndiye düşünmen herçketen çok saçma olmuş kusura bakma. Bide birşey soracam. Açık olunca herşey serbestmi oluyor. ?
13 Yorumla
Soran+1 yılHayır serbest olmasından değil. Ben de açılmak istemiyorum zaten. Sadece kafam karışıyor. Oturuyorum düşünüyorum. Sen kapalı bir kızsın, madem kapalısın kapaliligini bil diye düşünüyorum. Ne biliyim en büyük günahlardan birini yaparken kapalı olmak. Kafam karışıyor zaman zaman işte :(
- +1 yıl
Bak işte o konuda çok doğru düşünüyorsun.. ya tamam asl7nda bir araaya gelmek öpüp koklaşmak günah lardan biri. Dinimizde bunlar ters. Kapalısın görevinin yerine getiriyorsun ve tam ve eksiksiz yapmak istiyorsun. Tebrik ederim. Ama fazla ileriye gitmeeyeeceğinide biliyorsun. Arkadaşında bu tür görevlerini biliyorsa ve seni zorlamıyorsa adab içinde ilişkiniz devam ediuorsa sıkıntı yok. Yani normal bunlar görüşmek konusmakda sıkıntı yoktur. konusmadan görüşmeden birlikderik olmaz. Ama tabi dığru insana rastlamalı ve kapılmamalıdır yanlışa düşmemelidir insan. İşte asıl sevmek burda belli olur. Her iki taraf içinde. biraz karışık oldu ama. özetlemeye çalıştım aslında çokda uzun bir konu. anlamısındır umarın. Arkadaşınla bunları konuş ona söyle, ne düşündü9ünü öğren bu konu hakkında. Ya aslında ileriye gitmediğin sürece heleki şu öpüşme denilen salak saçma seyleri yapmadıg7n sürece bir yanlışa düşmemişindir. Normaldir yani.
Umarım açıklayıcı olmustur.
Soran+1 yılTeşekkürler, hiç bir şekilde ileri gitmedi olmadı, olmaz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçmalama be açık olmanın neresi günah böyle cahilce seylere kendinizi kaptırmışsınız Kuran zaten baştan sona yanlışa sürükleyen bir kitap önce iyice araştır Kuranıda Muhammet yazmış zaten
www.ateistforum.org/.../
islamingercekleri.wordpress.com/.../08 Yorumla
Soran+1 yılLan bir git müslüman değilsen ne diye yorum yapıyosun sizin gibilere sormadım. bir kız için örtünmek farz. Tesettür farz. Erkek için de tesettür farz.
Cevap sahibi+1 yılHahah işte cahillik ne dicen bana sordun ki cevap verdim Ks ye yazıyorsan benim gibilerede soru sormuş oluyorsun çok biliyorsan dinini burda ne işin var ne soruyorsun Ozman
Soran+1 yılSana sormadım. Müslümanlıkla alakalı bir durumu niçin ateist birine sorayım?
Cahillik diyorsun bişey bilip bilmeden. Etrafındaki o kadar şey kendi kendine oluşmuş olabilir mi?
bir kalemin yapımcısı, tasarımcısı var dimi. Kendi kendine oluşmuyor. bir kalem bile kendi kendine oluşmuyorken senin mucizevi bir şekilde işleyen vücudunun oluşmasını aklın nasıl alıyor? O kadar çok şey var ki Müslüman olabilmek, inanmak için. Ama sen görmüyosun bunları kardeşim.
Neyse bir gün inşallah doğru yolu bulursun. Sağlıcakla kal.
Cevap sahibi+1 yılSorunda ateistler yorum yapmasın diye bir yazı olmadığı için eğer bu sayfada soru paylaşıyorsan bende bir üyesi olarak yorum yapma Hakkı'na sahibim 😉 İnternetten kopyala yapıştır bu saçmalıkları okudum merak etme 😂 Mucizevi şekilde şu bu hikaye Allah insanlarda üretim hatası yapmıştır hiç bişey mükemmel değil yani çoçuklar günahsız doğar der sakat doğurtur hoş görü var der aksine nefret dinidir zina en büyük günah der yapmayan müslüman neredeyse yok kadınlar dine göre seks objesidir merhametlidir denir Afrika'da kendisine saf bir şekilde dua eden insanları unutup ölüme terketmiştir herşeye mademki gücü var ise neden Afrika'daki Müslüman insanlar açlıktan ölüyor neden tecavüzlere engel olmuyor neden savaşları bitirmiyor izlemek hoşunamı gidiyor okadar maden Müslümanlık en doğru din neden dünyada sadece %20siniz kendilerinden başka kimsenin cennete gidemeyeceğini ve tanrıyı sorgulamanın günah olduğunu düşünen bir zihniyet bu kadar Hatayı görememesi normal 😉
Soran+1 yılSana bişey anlatmakla uğraşmayacağım. Çok saçma bir insansın. He bir de sorumda ateistler yorum yapmasın yazıyor
Cevap sahibi+1 yılBencede uğraşamazsın zaten peki sadece bir sorum olacak bayan çok bilmiş buna cevap ver dahada yazmicam Ebi Sarh'ı biliyorsundur Muhammed'in vahiylerini kaleme alan biriydi Kuran katipliği yapmış ve daha sonrasında esrarengiz bir şekilde İslam'i neden terketmiştir? Bu mevkiye sahip olmak çok büyük bir şey değilmi bir ip ucu verebilirim istersen 😉
Sakın açılma. Bende kapalıyım ve konuştuğum biri var. Ciddi düşünüyoruz şu an askerde olduğu için sık sık görüşemiyoruz. Edebini koruman yeterli. Eğer erkek arkadaşında bu konuda anlayışlı davranırsa ilişkiniz sorunsuz devam eder. Evlenene kadar sabretmelisin. Konuşman hareketlerin her şeyini düşünerek yap, günaha girme. Eğer evlenmek istiyosan o kişiyle helal bir yolda yürü anladın mı? Yani harama girerek birbirinizi günaha sokmayın arkadaşım. Dikkat et Allah affetsin.
00 YorumlaDiğer konusunda 633 cevap paylaştı. Kapalısın kafan karışık. Peki açılınca bu karışılık gidecek mi? Hata insan için vardır. Sen yaparsın ben yaparım başkası yapar önemli olan hatayı hissetiğin yerde geri durmaktır. Tevbe ederek tekrarını yapmamaktır. Hatayı hatayla telifi edeyim diyorsan o başka...
00 YorumlaSevgili dediğin bugün var yarın yok
Seven bu halinle sevsin10 Yorumla- Diğer konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılGönül yatağa sere serpe uzanalım diyor ama örtü öyle demiyor sanırım.
Açık olmak kapalı olmak önemli değil bunları yaptıktan sonra. Günahsa bunu kapalı olarak yapman örtünmenin dini görevine daha ters daha da günah.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünah falan ama kapanmışsın tekrardan açılman daha günah olur. Sevgilinle olumsuz şeyler yapmadıkça sıkıntı yok. Bu senin hayatın istediğini yaparsın kimsede bişey diyemez. Kafana takma ama çok da ileriye gitme sevgilinle. En fazla sarıl
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır asla ileri gitmeyiz, bir kez yanagimdan öptü en fazla o.
+1 yılNeden açılacakmışsın ki? İlla açıklar mı sarılıp öpebiliyor. Bunu yapman için açılman mı gerekiyor? Açılmamanı tavsiye ederim. Her kapalı kızın yapabileceği şeyler bunlar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence örtünden vazgeçme, örtün ile bir çok günahtan sakınmış, korunmuş olursun.
Açılmaktansa tek günah ile gidersin..20 Yorumla
+1 yılEsarbin sorumlulunu kaldiramadini dusunuyosan açmalısın yoksa acma gunahtir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltam bir ne yardan ne serden örneği olmuş. açılmak günahsa, dinen nikahında olmadığın biriyle temas ve gönül birlikteliği daha çok günah. allah yolunda tövbe et sevgilinden ayrıl allah affeder
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstekli olman gayet normal. Eğer fazla ileri giriyorsam sorun yok demektir
Eğer isteği kontrol altına alamıyorsan almasını öğrenmen lazım00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarsi cinsle temasa gecmek kapalilara yasak aciklara serbest diye bisey yok sen temas icin acilmaktan bahsediyosun benim tavsiyem sen temasi birak kapali olmaya devam et
00 YorumlaAçıkken yapmakta günah.
Bu açık veya kapalı diye ayrım yok.115 Yorumla- +1 yıl
Hatun kendine yol yapıyo
- +1 yıl
Kapalı olduğu için kendine yediremiyor yatağa girmeye, açılıp öyle girecek
- +1 yıl
Bende katılıyorum sana. Tasvip etmiyorum ama kapalı olmama rağmen cinseelliğe zaafım var. E kendimi tutamıyorum o konuda. Ama insanlar bunu sadece açıkken yapılıyor sanıyor.
Soran+1 yıl@Burcutoprak1907 yatağa mı girmek? Ne kadar iğrenç insanlarsınız. Şurda kendimi kötü hissettiğim için bir soru sordum. Gelen yorumlara bak. Yatağa girmek diyor. En fazla el ele tutuşmuşuz. Yatağa girmek diyorsun ya. Allah size akıl fikir versin. Bu ne hâl.
Soran+1 yılNerden nereye getirdiniz konuyu. Cinselliğe dair hiç bişey yaşamadım ben. Yaşamamda evlenmeden. Yargılamayın hemen böyle.
Soran+1 yılGirdin demediğini biliyorum. Yanlış düşünüyorsun. Amacım cinsellik felan değil benim.
Soran+1 yılArkadaş yol yapıyor felan diyor da, hiç hoş değil.
Soran+1 yılHaklisin sağol.
guzel kardesim. inancina ya tam. sahip cikip sevgili yapmicaksin ya da inanca ihanet etmiceksin
17 Yorumla- +1 yıl
Zaten el ele tutuş ya da yakınlaş demedim ben arkadaşa. Bunlar zaten olmamalı. Ama dinimiz aşık olma sevme demiyo helal yoldan bu iş evliliğe gidebilir en hayırlısıda en kısa zamanda evlenmek zaten yani birbirini seven iki insan için en hayırlısı evliliktir. Demek istediğim yakınlaşmadan cıvıtmadan ilerlemek ve hayırlısını dilemek.
- +1 yıl
@bilmesen gūnahsız sevgili nasıl olunuyor. Birbirine nikah dūşmeyen bir erkekle bir bayanın aynı ortamda kalmasını bile doğru bulmayan Īslamda. Ne gūzel memleket herşeye bir kılıf var. Islamda sevgili diye birşey yok ezbere fetva vermeyin burda, hele gūnahı yok demek tamamen saçma
- +1 yıl
Sevgililikle ilgili demek istemedim ki. Sevme demiyor islam bunu bilmiyo musun? Sev ama Allahtan iste anladın mı ben zaten bu arkadaşın yaptığını desteklemiyorum allahallah. Konuyu başka taraflara çekme. İki kişi birbirini sever Allahtan ister temasa gerek yok anladın mı? Konuşmalarında da seviyeli olucak yan yana geldiklerinde yanlarında 3. kişi olucak baş başa kalmak falan yok. Bu şekilde evliliğe doğru gidilir onu demek istiyorum. Senin beni suçladığın şeye bak. Günahı sevabı biliyorum Allaha şükür.
Senin inancin senin tercihin. Ama inandigin birsey varsa ya tam inanacaksin ya da inanmayacaksin :)
00 Yorumla
+1 yılYapan yapıyor.
Bunu açıklıkla kapalilikla bağdaştirmayim00 Yorumla
+1 yılkapanmak en kolayı herşey kapanmakla bitmiyor asıl mesele gerçek müslüman gibi yaşayabilmek namahremin ne olduğunu anlatmama gerek yok heralde
00 Yorumla
+1 yılHayır açılma ,, Sevgilinle uzak kalmayaçalış , o da sana saygı duymalı ,,
00 Yorumla
+1 yılBunları yapıyorsan eğer başındaki eşarba saygın olsun biraz ya da açıl
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKapalı olup o haltları yemen emin ol kapanıp açılmaktan daha günah
00 Yorumla
+1 yılSarılman el ele tutuşman sevap mı sanki
00 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Senin yaptigin acik olmaktan daha gunah bence.
00 Yorumla
+1 yılSarılma el ele tutuşma
00 Yorumla
+1 yılİçiniz önemli el ele tutusmakla nolcak
10 Yorumla- Diğer konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılbence en iyi yol dinini araştır körü körüne inanma
10 Yorumla he acilmak gunah dininde elele tutusmak sevap
01 Yorumla
Soran+1 yılNe saçma sapan yorum yapıyosunuz ya
Diğer konusunda 4,4b cevap paylaştı. Kapanmayla sevgililik ne alaka
00 Yorumla
+1 yılBir an evvel evlenmeye bak :)
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir şey olmaz en kötü günahın bu olsun.
00 Yorumla
+1 yılİçten gelmezse kapansan nolcak yaa
00 Yorumla
+1 yılAilen açılmana izin veriyorsa, açıl.
00 Yorumla
+1 yılkendine göre hareket et kuzu
00 Yorumla
+1 yılKapalı öyle gezen cok
00 YorumlaNeden kapandı peki
00 Yorumlaimam nikahı yapın
02 Yorumla
Soran+1 yılYapamayiz şu an malesef
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden düşündün öyle ki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçılınca günah olmayacak mı yaptıkların :s
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin gibi kızlar ileride anne olacak bir de..
05 Yorumla
Soran+1 yılBenim gibi kızlar derken?
Cevap sahibi+1 yılErkeklerle her b*ku yiyen.
Soran+1 yılHer şeyi yapıyoruz demedim. Eline değdiğim ilk insan o. Bilip bilmeden yargılamanız doğru değil bey efendi.
Cevap sahibi+1 yılBugün elini veren yarın g*tünü verir. Senin erkekle gezmen bile yanlış zaten.
Soran+1 yılAğzım açık, hayretler içerisinde okudum yazdığınızı. İyi günler.
Gizli Üye(30-35)+1 yılYakında sevisirsin sıkıntı yok herkes yapıyor
00 Yorumlasevgilinden ayrıl
00 Yorumlahayırlısı
00 YorumlaAçılma
00 Yorumlaöpüştün mü?
00 Yorumla
+1 yılEvlen o zaman
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri