10 bin TL birikmiş param var. 4 Yıllık üniversite mezunuyum. Özel sektör yerine ticarete atılmak, dükkan açmak istiyorum ancak parayı yetersiz buluyorum. Siz olsanız ne ticareti yapardınız ya da nasıl değerlendirirdiniz?
Cevabın nedir?
bu söylediği aklıma şu olayı getirdi;
bir adam microsoft şirketine iş için konuşmaya gidiyor. girmek istediği iş de tuvalet temizleyiciliği. hr menajeri ile görüşüp tıkanmış bir lavaboyu temizleyip testten geçiyor. hr menajeri adama testi geçtiğini, hangi gün saat kaçta iş başı yapması gerektiğinin kendisine e-mail yoluyla gönderileceğini söylüyor. ada, bilgisayarı olmadığını dolayısıyla e-mail kullanmadığını açıklıyor. hr menajeri: "üzgünüm ama e-mailiniz yoksa siz sanal olarak var sayılamazsınız ve bu yüzden sizi işe alamayız." diyor. adam çaresizce dışarıya çıkıyor ve "ne yapsam, ne etsem!" diye düşünürken cebindeki 10 dolar ile 20 kilo kiraz almaya karar veriyor. kapı kapı gezerek kirazları satıyor ve 2 saat içinde sermayesini 2 katına çıkarıyor. "bu şekilde ekmek paramı çıkarabilirim." diyerek her gün sabah erkenden kalkıyor ve kapı kapı dolaşarak kiraz satıyor. her gün sermayesi büyüyor. derken küçük bir kamyonet alıyor ve satışa devam ediyor. az bir zaman sonra büyük bir kamyon ve birkaç küçük kamyonet alıyor.
...5 sene geçiyor...
bu adam şu anda amerika'nın en büyükleri arasında yer alan bir nakliyat şirketinin sahibi. bir gün ailesinin geleceğini düşünerek sigorta yaptırmak istiyor. sigorta şirketi kendisinden bir e-mail adresi istiyor. e-mail kullanmadığını söylediğinde sigortacı: "ilginç, e-mailiniz olmadan büyük bir holding kurmuşsunuz. bir de e-mailiniz olsaydı neler yapardınız!" diyor. adamın cevabı: "e-mailim olsaydı şu an da microsoft'ta tuvalet temizliyordum." :)81 Yorumla
Soran+1 yılAbi çok iyiymiş.
En İyi Cevaplar
+1 yılBütçeniz çok sınırlı.
Bugün bir şahıs firması kurmak ve gerekli işlemleri yapmaya bile yetmez. Kaldı ki daha mal alıp satacaksınız. 10.000 TL'ye ne kadar ne alabilirsiniz.
Bugün dünyada 2 konu var ki piyasada çok önem arz ediyor.
1) Özellikle kadınlara ve bebeklere yönelik bir satmanızı tavsiye ederim. Erkekleri müşteri olarak kabul etmek zor. Kadınlar hedef kitle olmalı. Ayrıca bebek ürünleri de yüksek bedellere satıldığı için tercih sebebi.
2) Nakit para dönen bir alanda iş yapmalısınız. Vadeli ticaret günümüz şartlarında hiç doğru değil.
Özel bir alan söyleyemem çok zor. Ticaret benim işim değil. Ne satılır hiç bir fikrim yok. Eğitiminiz olan alanda çalışmanız daha mantıklı.713 Yorumla
Soran+1 yılŞirketleşme gibi bir amacım yok bu yüzden herhangi bir sermaye taahhüdü gerekmiyor.
Dediğiniz kitle mantıklı olabilir evet bunu da düşüneceğim. Ben gıda üzerine yürüyebileceğimi düşündüm ama bütçe korkutuyor.
Eğitimim olan alanda kazanacağım asgari ücret ülkemiz koşullarında bu yüzden alternatif arıyorum.- +1 yıl
Bugün en basidinden bir şahıs firması kurmak ve işyerinizi açmak için dünya kadar masraf ediliyor. Ben bundan bahsettim size.
Gıda iyi bir fikir ama başarılı olmak için daha çok sermayeye ve işgücüne ihtiyacınız var. Bugün bir kokoreç tezgahını kurmak bile ciddi bir sermaye gerektiriyor.
Üniversiteli işsizler kervanı. Ülkenin gerçek sorunu.
Soran+1 yılBen de diyorum ki şahıs firması kurmayacağım. Burada söz konusu bir masraf yok yani. Bilmiyorum "şahıs firması" sözünü hukuki anlamda mı kullanıyorsunuz ama hukuki olarak karşılığı kolektif şirket gibi sermayeli şirketler manasına geliyor.
Kokoreç gibi ya da köfteci gibi seyyar olmayı bile düşündüm ama bana bile hijyenik gelmiyor ya da bir albenisi yok bu tarz satışların. Sanırım başaramayacağım ben de köleler diyarına adım atacağım. Ne yazık ki durum bu.- +1 yıl
Benim bildiğim kadarıyla şahıs şirketi kurabileceğiniz en basit şirket tipi. Ltd. Şti. değil yani.
Ticaret yaparken bir şirket kuracaksınız herhalde?
Aslında bizim karşımızda bir kokoreççi var. Adam deli gibi satış yapıyor. Öyle böyle değil. Fakat basit bir hesap yapalım. Diyelim ki her şey mükemmel gitti ve maksimum verim ile çalışıyorsunuz. Bir sandviçi hazırlamanız en az bir dakika. Bir yarım ekmek olsun olsun 6-7 TL. Bir saatte maksimum cironuz 400 TL olabilir. Bir günde en fazla 6 saat çalışırsınız (yemek saatleri) daha fazla olmaz. Bir günlük cironuz 2500 TL'yi geçmez. Yani basit bir hesapla karşılığı küçük iş.
Köleler diyarı olarak görürseniz ben de bir köleyim. Hepimiz bir köleyiz. Kapitalizmi felsefik açıdan incelemek yerine ilginizi, dikkatinizi ve enerjinizi daha faydalı işlere harcamalısınız. - +1 yıl
bir sandvici yapmak 1 dakika yazmışsınız 1 saatlik ciroyuda 400 tl olarak düşünüp günlük ciroyu 2500 tl yazmışsınız. Bunları yazarken aklınız yerindeydi dimi hava almaya çıkmış gibi görünüyor burdan. Millet kokorec olsada yesek diye sıraya girmiş olmalı ki bu arkadaşta gdip oraay tezgah acsın tek basına hiç durmadan sandvic yapsın 2500 tl yi doruklasın. Öyle kolay degil kardeş hiç bişey hesapla kitapla dönmez bu işler. Adamın dedigi cok mantıklı 10 bin tl ile anca gıda işi olur.
- +1 yıl
@GüvensizimHemdeÇok
Kardeş dediğiniz kişi 39 yaşında. Daha bunu bile fark etmeden akıl veriyorsunuz. Bu kadar basit bir şeyi bile farkedemeyen kişiye haddini bildirmek farz oldu.
Benim o hesabı gösterirken ironi yaptığımı ve her şey dört dörtlük olsa dahi mükemmel dünyada hiç durmadan kazanılacak paranın büyük olmadığını anlatmaya çalışmıştım ama okuma alışkanlığınız olmadığı veya anlama kabiliyetiniz düşük olduğundan (kanaatimce ikincisi geçerli) ne demek istediğimi hiç anlamamışsınız. Sizin anlamanız önemli değil. Soran kişiye anladı.
Gördüğünüz gibi benim aklım gayet yerinde ama 23 yaşında dünkü çocuğun konuşmayı bile bilmeden, daha gözünün önündeki dahi görmeden, okuduğunu da anlamadan akıl verme çabası için söylenecek tek söz KOMİK. - +1 yıl
Hop ben sektördenim doctor abimizin yorumunu görünce özellikle dikkat ettim okumuş bulundum kendisi siteyi değerli yapan nadir beyinlerdendir her neyse gıda sektöründe ayda 30 gün 2500 ciro yapabilirse bu gerçekten başarıdır, kesinlikle küçük iş değil.
- +1 yıl
@izmircivcivi
Hakkımdaki güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Mahcup ettiniz.
Ben o hesaplamayı yaparken kazanılacak paranın afaki olduğunu göstermeye çalışmıştım. Her şeyin mükemmel olduğu bir dünyada bile bu kadar para kazanılmıyor demek istemiştim. Bir üye benim yazdığımı nasıl anlamış. Ben ne yazdım konu nereye gitti. Hay Allahım.
Sevgili İzmirCivcivi, lütfen siz gıda işini açıklayın. Ben daha fazla yorum yazmak istemiyorum. - +1 yıl
Ben yazdım yorum ancak buradan net bir yönlendirme de yapamıyorum. Abimin de anne bebek üzerine e ticaret sitesi var güzel sektör abuk subuk yüksek karlı ürünler gidiyor :)
- +1 yıl
Sana sevgi yakinlik kelimesi olarak ta olsa kardes dedigim icin ozur dilerim zira sen benim manevide olsa kardesim veya sen kendini ne olarak gormek istiyorsan o aklindan geceni olamazsin cunku ben insanlari kimlik yasindan ziyade akil yasiyla dikkate aliyorum. Yazinda bahsetmissin ya koleyim demissin evet dogru sen kole olmayi secmissin. Ben 7 binlirayla gida sektorune girdim ve senin suanda yazdiklarima bitarafinla guldugun bu adam varya yani ben kendime ait 2 adet dukkan " Komagene " 1 adet Servis Fiat Ducato 2014 model + Servis Plakam var. Simdi23 yasima ragmen neden akil verdigimi anlamissinizdir heralde Beyfendi..
- +1 yıl
@GüvensizimHemdeÇok
Özrü kabahatin beter denir ya. Bu sizin durumunuzu ifade ediyor.
Benimle konuşur sen değil, siz demeniz gerekirdi. Kibarlıktan ve medeniyetten nasibinizi almamışsınız. Sahte özrünüzü kabul etmiyorum. Sizde kalsın. Bu kadar patladınız hala konuşuyorsunuz ya. Pes yani. Sizin sevginize ihtiyacım mı var acaba? Siz sevginizi böyle gösteriyorsanız ben almayım. Siz kendinizi ne sanıyorsunuz bilmiyorum ama ben 100 tane canım olsa sizinle bir tanesini paylaşmam. O yüzden kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz.
39 Yaşında ve mesleki kariyerimden çok memnun bir insanım. Sizin beni tartacak ne aklınız ne de konumunuz var. Kölelik de bir ironiydi ama bunu da anlamamışsınız. Aynı hatayı ikinci defa yapıyorsunuz. Çok yazık.
Mal mülk olarak övünmeniz aklınızın ve yeterliliğinizin durumunu gösterir. Mal varlığı olarak saydıklarınızdan çok daha fazlasına sahip olmama rağmen aile terbiyem bunlar övünmeme engel oluyor. Siz yokluktan geldiğiniz için bunlarla övünüyorsunuz. - +1 yıl
@GüvensizimHemdeÇok
Allah daha çok versin ama daha önce akıl fikir ihsan eylesin. Ne yazık ki fazlasıyla ihtiyacınız var.
"Beyefendi". Bari hiç olmazsa giderayak son dersimden kendinize bir şey çıkartın.
Saygısızlık ediyorsunuz. Parasıyla övünen bir kişinin benim penceremde yeri olamaz. Zaten yeteri kadar tatsız birisiniz. Sizi engelliyorum.
Umarım bir daha bir meslektaşımın karşısında "Hocam" çekerken beni hatırlarsınız da bakalım aynı ukalalıkları ona da yapabilecek misiniz. - +1 yıl
EİC seçiminiz için teşekkür ederim.
+1 yıl10 bin lira ile bir işe girmek de mümkündür ilk amaç kısa vadede onu katlamak ya da yatırımcı bulmak olursa akıllıca olur satışı garanti ürünleri al sat yapabilirsin aracin var mı? Gida/hizmet sektörü düşünüyorsan (ürün grubuna göre) özelikle ilk sene kendini çeviriyor olmanın bile muhteşem bir şey olduğunu, yılmadan devam etmen gerektiği gerçeğini unutmamalisin ayrica yatirimlik paran hemen bitecek. Benim yazlık bir bölgede sadece sezonunda yoğun iş yapan bir işletmem var ciromun günlük ortalama 8 bin olduğu ve bu sayede seneyi de kurtardigini söyleyebilirim kışın yazdan yiyoruz yoldan geçen kediye bile fikir danisiyorum sonunda yine tabi bildiğim gibi yapıyorum ciddi anlamda zeka ve emek işi yapamazsın diyenleri de dikkate al bence kesinlikle yapabilirsin ama vergi veren usulüne göre bir işletme için biraz zor olacak bulunduğun bölge neresi veya çalışmak için yer değiştirebilir misin?
1025 Yorumla- +1 yıl
Ticari zekanıza, hür teşebbüs ruhunuza ve azminize şapka çıkıyorum.
Bu soruyu ben sormuş olsaydım EİC seçimini hakkınız olduğu üzere size vermiştim bile. - +1 yıl
@DoctorGraham teşekkür ederim ancak yanlış anlaşılma olmasın ben işe 10 bin lira sermaye ile girmedim
- +1 yıl
Kaç para ile başladığınız ve ne kadar kazandığınız sizin özel yaşantınız. Onları bilmemiz gerekmiyor. Ben sizi bir hanım olarak ticareti bu kadar özümsemenizden ötürü genel anlamda tebrik ediyorum. Yoksa ne sattığınızı bile bilmiyorum :)
- +1 yıl
Okuduğunuz bölüm? :)
- +1 yıl
@DoctorGraham anladım ticareti hür yapabilenler adına keşke cinsiyet ayrımı olmasaydı :)
- +1 yıl
@SanatveAşk işletme okudum 2. Üniversite turizm okudum ama teorik eğitimin hayatımda yoğun bir etkisi olduğunu söyleyemicem
- +1 yıl
Bu ülkede ne yazık ki eşitlik herkesin işine geldiği kadar var.
Siz erkek egemenliğindeki bir dünyada kadına yer verilmesi bile düşünülmezken kendinize bir yer edinmişsiniz. Bu takdire şayan. Belli ki işi de kapmışsınız. Bunu da beğendim. Ayrıca düşüncelerinizin doğru yönde olduğu hemen hissediliyor. Ne yaptığını bilen ve denemekten çekinmeyen insanları görmek hoşuma gidiyor.
Umarım ticarette daha da başarılı bir noktaya gelirsiniz. Biz de izmircivcini'ni tanıyoruz diye övünürüz :) - +1 yıl
Tahmin etmiştim :D
- +1 yıl
@SanatveAşk yüksek yapıyorum şu an devam eden
- +1 yıl
Başarılar :)
Soran+1 yılTecrübenizi aktardığınız için teşekkür ederim. İzmir'de ikamet ediyorum. Aracım var ama çok iyi bir şey değil. Benim aklımda başta karışık sandviççi açmak vardı lakin bu bile oldukça pahalıya geliyor. Sırf kuruluşuna bile sanırım 3-3,5 gibi bir masraf çıkıyormuş. E bunun dekorasyonu, demirbaşları, kirası derken kurtaracağı meçhul. Keşke dediğiniz gibi bir yazlık yer mümkün olsa. Neler yapabilirim şimdi bu bilgiler ışığında? Sizin mekanınızın gizliliği ile ilgili tereddütleriniz varsa yardımcı olma açısından özel mesaj da atabilirim.
- +1 yıl
Ben buradaki herkesi güvenli bulmadığım için kendim hakkında detay bilgi paylaşmıyorum ama tecrübe ve öneri paylaşabilirim bu sene turizmden beklentimiz düşük geçen sene de geç başladı ramazandan da etkilendi ama toparlandı benim bölgede kiralar yüksek işgaliye ile bir şeyler yapabilirsin düşünüyorsan sezonu kaçırma hazırlanmak çok da seri olmuyor
Soran+1 yılİşgaliye dediğiniz araçla veya seyyar mı oluyor? Benim aklima gelen kucuk bir karavan gibi bir seyle kofte balik ekmek falan satmak ama belediye sahil kesiminde buna izin verir mi o var.
- +1 yıl
Verdiği yerler var her belediye değişiyor benim bulunduğum bölgede müsade etmiyorlar ancak Çeşme de herhangi bir yerde yer göstebilirler ne tarafta düşünüyorsun kime hitap edeceksin bizim bölge kaliteli yerli turist alır kalorisiz taze meyveli yoğurt satılır balık ekmek gitmez ama ılıcada gider 2 sokak 500 mt bile fark eder iyi bildiğin bir ürün varsa önce ürünü seç sonra uygun yeri ben mekan için yere göre ürün seçiyorum
Soran+1 yılOff off bunların hepsini bilmek gerek. Para az olunca dibini gormeden atlamak gibi oluyor. Cesaret edemiyorum.
- +1 yıl
İyi de Sevgili izmircivcivi size her şeyi samimiyetle anlatıyor. Üstelik bunları da bedava yapıyor. Benim işimde konsültasyon ücrete tabidir. Kararsız olmak başınıza gelecek en kötü durumlardan birisi.
- +1 yıl
Cesaret et ancak sonrasında daha fazla emek vereceğini bil öyle hadi bakalım ne yapalım ile olmuyor tabiki ne istedigini ve elindeki bütün parayi harcayacagini bil ilk aşamada asla kredi önermem çevrede varsa ruhsatıni kullanacağın yakının varsa onu da önerebilirim
Soran+1 yıl@DoctorGraham Kendisine teşekkürümü ilettim. Gönüllü olarak anlatıp yardımcı oluyor. Bunun sınırını kendisi de biliyordur. Siz bunu parayla yapıyor olabilirsiniz. Niye mudahil olma gereği hissettiniz anlayamadım.
- +1 yıl
Size yol göstermeye çalışıyoruz hepimiz. Alınmamalısınız.
Ayrıca her yazdığınızda bana da uyarı geliyor. - +1 yıl
@DoctorGraham ile ters düşmeyin kendisinden faydalanın yorumu oldugu icin bildirim gidiyordur. Eğer başarılı olmak istiyorsan hayatında sana uygun gelmeyen bir sürü görüş fikir olayla karşılaşacaksın bunlara karşı durman gereken yer çok daha önemli her neyse belki garip gelecek ama 10 bin lirayı bir işe girip elinden geleni yapıp kaybedersen 10 bin lira ile satın alınmayacak kadar değerli şeyler öğrenebilirsiniz eğer bir işe sahip olmak istiyorsan bundan çekinme
Soran+1 yılParayı harcamaktan korkmuyorum. Parayi harcayip bir şeylere yetememesinden korkuyorum. Hani bir yer isletip batayim o dert olmaz ama tam anlamiyla kurulamadan isleyemeden kapanmak sıkıntı olur. Yerlesik bir yer imkansiz gibi su durumda kirasiydi depozitosuydu dekorasyonuydu derken ucacak hepsi. Anca eski bir araba alip yapabilirim gibi görünüyor. Tekrardan teşekkür ederim.
Soran+1 yıl@DoctorGraham evet kendisinin değerli yorumu oluyor. Kendisi de fikir sundu bu soruma cevap olarak. Ancak buradaki çıkışını anlayamadım. Kimseyle ters dusme gibi bir niyetim yok. Burada ben de sizler gibi fikir alis verisi yapip hayatima bir sey katmaya ve insanlara yardimci olmaya calisiyorum elimden geldigince. Sağ olun var olun ikiniz de.
- +1 yıl
Rica ederim bu mesajlardan dolayi çok fazla mesaj almaya başladım 'gerçekten ihtiyacı olanlara' gerekli yardımı yapmak isterim sormak istediğin bir şey olursa mesaj atabilirsin bol şans
- +1 yıl
Kötü niyetli olmadığınızı biliyorum. Lakin beni yanlış anlıyorsunuz. Sizi teşvik etmeye çalışıyorum. Tereddüt ediyorsunuz. Çekiniyorsunuz. Hata yapmaktan korkuyorsunuz. Hata yapmaktan korkmayın. Yaptığınız hatalardan ders çıkaramamaktan korkun.
Ben hata yapmıyor muyum sanıyorsunuz. Hem de her gün bir çok hata yapıyorum. Fakat hatalarımdan ders alıp yoluma devam ediyorum. İzmircivcivi size başka yerde bulamayacağınız fikirler veriyor. Bunlar size bir ışık tutmalı. Eminim kafanızda bazı düşünceler oluşmuştur. Bunların ışığında bir yola girmelisiniz. Uzman olan izmircivcivi. Ben size mental olarak destek vermeye çalışıyorum.
Çıkış yaptığım doğru değil. Sizi uyandırmaya ve hatta cesaretlendirmeye çalışıyordum.
Yolunuz açık olsun.
Soran+1 yılHakkınız ödenmez. Bu tarz tecrübesi olanlara pek kolay ulaşılmıyor. Ulaşılsa da konusulmuyor. Sağ olun.
Evet paran ticaret için yeterli değil, açıkcası elinden gider, hangi ildesin? dükkan kiraları ne kadar? Küçük bir tuhafiye açabilirsin ya da çiğköfte, oto yıkama tarzı şeyler olabilir... Okuduğun alanda kendini geliştirmen çok daha faydalı olur, zira küçük esnaflar genelde yem olur...
68 Yorumla- +1 yıl
Bence Yalnış DüşünüyorsunuzHanımefendi Küçük Esnaf Yem Olur Diye Geliştirmek Lazım Bence Merdivenlerin En Son Basamağına Gelmek İçin 1. ci Basamağa Basmak Zorunda Değilmiyiz? Örnek Verebilirmiyim Ben Profesyonel Boksörüm Esnaflıktan Anlamazdım Maçlardan Kazandığım Meblalar İle Sahil Kasabasında Yaşıyorum Ufak Bir Yer Sahilde Belediyeden Yer Kiralayıp Ahşap Cafe Yaptım 20 Bin Lira İle Girdim Kazandıkça Ufak Ufak Büyüttüm 2 Yılda 40 Masalık Yerim Oldu 50 Binlira Daha Harcadım Yolunuz Düşermi Bilmiyorum Abla Yemek Yiyip Çayımı İçebilirsiniz Belkide Biliyorsunuz Kastamonu/Cide/CafeBoksör Sağsalim2 Filmini İzlediyseniz Dikkat Ettiyseniz Görmüşsünüzdür. Sadece Örnekleme Yaptım Yalnıs İse Yalnıs Deyin Lütfen. Demek İstediğim Adım Adım Herşey Birden Olmuyor.
- +1 yıl
@AskinaEskiya44 sen 20 bin lira ile başlamışsın ve anladığım kadarıyle hayatın içinden geliyorsun? Üni. okuyan kişiler ticarette genelde çok zorlan8rlar, zira ticaret, pişkinlik gerektirir, insanlara tahammül etmeyi gerektirir, kapitalist bir bakış açısı gerektirir, küçük esnafların çoğu yem olu, senin ki işletme ve doğal , samimi , özel bir yer ama öyle bir işletmeyi istabulda bir belediyeden alman için ihaleye girmen gerekir... İstisnalar kaideyi bozmaz lakin ticaret kıvrak zeka, sabır ve vizyonla gelişir, ticaret pratiktir... Ayrıca davetin için çok teşekkür ederim, yolum düşerse kesin uğrarım, zira öyle işletmelere bayılırım :) Misal sen yorumunda işletmenin reklamını yaptın, işte buna kıvrak zeka, iyi bir pazarlama yeteneği ve insanların dilinden anlamayı gerektirir, sen daha çok başarılı olursun , ufkun açık :)
- +1 yıl
Abla Burdada İhale Aynı Kanunlar Heryerde Aynı Sadece İstanbul Oldukça Pahalı Belediyenin Yaptığı ÇayBahçeleri Vs Yine İhale hesabı 25 Binden Açılıp 50-60 Kadar Dayanıyor Ben Sadece SahilKasabası Ben Sadece Plajda Metrekare Hesabı Yer Kiralayıp Ahsaptan Kendim Yaptım Tabi 1-2 Usta İle Ama Bende Çalıştım Az Çok Hevesim Vardı 13 Yaşında Boksa Başladım İlerledim Ve Şunuda Biliyorum Ben şu an Tamam İyiyim Boks İzliyorsan İzlemissindir Tvde 19 Mart Ntv Sporda Maçım Vardı İtalyan Rakibe Karşı Ama Ben Kaç Yıl Daha Boks Yapıcam En Fazla 36-40 Yaşına Kadar şu an Şükür Kazanıyorum Ama Sonra Elimde Bir Meslek Olmayacağı İçin 2 Sene Önce Tüm Birikimi Yatırdım Ya hep Ya Hiç Misali Hem Antreman Yapıp Hem Burayı Kurdum Başladım Biryerlerden İleride 40 Yaşıma Geldiğimde Boks Malum Beyin Kalmıyor 60 Yaşımda Gibi Göstericem Elim Ayağım Tutmayacak En Azından Buradan Ekmeğimi Kazanabilirim Sonu Düşünmek Lazım En Azından Bir Yerden Başlamak Lazım Değilmi?
- +1 yıl
@AskinaEskiya44 tam tahmin ettiğim gibi , ayrıca sana hak veriyorum zaten ama sen hayatın içinde pişmişsin ve ustalığında var, herkes senin gibi değil... Her yerde bu tür mekanlar belediye tarafından ihale edilir ama büyük şehirlerin, hatta yaşadığın ilegöre bile değişir, misal gıda sektöründe eti markası çok satarken, anadolu kısmında ülker daha çok satar... Sen istisnalardansın ve çok doğru bir kara vermişsin, başarılıda olursun ama üni. okumak teoriye dayalıdır, ticaret ise pratiğe dayalıdır ve genelde üni. okuyanlarufak işleri beğenmezler, kendilerine yediremelzler bu nedenle de genelde başarısız olurlar, tabii istisnlar kaideyi bozmaz :)
- +1 yıl
Sayın Ablam Kaide Kaide :) Abla Yedirmemek Değil Bence Mesele Kendilerini Çok Yüksekte Görüyorlar Aslında Öyle Görmemek Lazım Bizde Şöyle Birşey Var Kıyaslama A Onda Su Var Bende Neden Yok Ahmet 200 Binliralık Arabaya Biniyor Ama Kredili :) Ne Anladım Ben Bu İşten Ben 60 Binliralık Arabaya Biniyorum Ama Kredisiz Böyle Hesaplamak Lazım Bence 1-0 Önde Olursun. Bu Arada Ciddiyim Abla Ailecek Felen Yolunuz Düşerse Farketmez Mutlaka Beklerim Yemek Yemeden Çay İçmeden Bırakmam Misafirim Olun İnşallah. Şirin Bir Sahil Kasabasında Tatil Yapmak İyi Gelir :) İsmim Ömer Memnun Oldum.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
130Cevap
+1 yılYa Dostum Şimdi Yaşadığın Yere Göre Değişir Ben Hem Sporcuyum Ekmeği Ordan Kazanıyorum Hemde Esnafım Ben Küçük Bir Sahil Kasabasında Yaşıyorum Kışın Öğrencilerden İdare Ediyorum Parayı Yazık Kazanıyorum Daha Doğrusu. Ben Sahilde Belediyeden 10 Yıllık Yer Kiraladım. Yıllık 8 Binlira Çok Cüzzü Yerine Göre Tam Plajda Zaten Cafe Gibi Açtım İşte Alkol De Var Güzel Bir Reklam Yaptım Tuttu 50 Bine Maal Oldu Ama Şöyle Düşünebilirsin Daha Mütavazi Küçük Bir Açmak Birazda Ustalığın Varsa 15-20 ye Biter Ama Dediğim Gibi Yaşadığın Yere Göre Üstat.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim tecrübenizi aktardığınız için ama benim meblağ cidden sıkıntı.
- Para & Ekonomi konusunda 774 cevap paylaştı.
+1 yılÇig köfte işi olur kardeşim başka bir iş olmaz. Bak sana en uygun fikrimi söyleyeyim ayrıca uyguladımda. Açıcagın dükkanın binası yeni olmalı ki yıkılma v. s durumu olmasın ayrca dükkanın en az 50-60 m2 olmalı cünkü sadece cigköfteyle dönmüyor o tezgah. Yanına kapalı turşu kapalı acık pakette midye ve Tatlı koymalısın. Bunlar senin cironu yüksek tutacaktır. İstanbuldaysan eger yeşillik çok pahalı ama göcbeyliden gidip kendin alabilirsin haftalık falan. Cok cok uyguna geliyor. ya da bir pazarcı bulmalısın hergün sana getirsin. Dükkanı 2 ye bölersin bir tarafı cigköfte bir tarafındaki tezgahta ise tursu tatlı v. s ler olur. Zaten KOMAGENE ' yi araştır internettten adamlara dükkanı göster gelip icini dısını yapıyolar anahtar teslim dükkan veriyolar 12-13 TL ye. Tek şartları var hep bizden köfte alıcaksın diyolar. Sende ordan alıcaksın zaten bu dezavantaj degil. İyi düşün derim. Ticarette bugün kaybedersin yarın kazanırsın kuralı budur..
17 Yorumla- +1 yıl
Doctorgraham denen herif sna yazıyorum bu yazıyı bak iyi oku beni engellemekle laf soktugunu üste cıktgını sandın galiba. Son 2 yorumdaki yazdıklarınıza ithafen. Eminimki bu yazdıklarımı okuyacaksınız.
- +1 yıl
Dogru söylüyorsunuz siz hayatınızı ironi üzerine kurdugunuz icin burda veya dışarıda sizin agzınızdan çıkan hersözü ironi olarak algılamayan insanlar hatalı cok haklısınız. O bahsettigim kabul edilecek bir özür degildi zaten tamamen lafın gelişi olarak söylemiştim , siz kimsinizki sizden özür dileyecegim ben? Yorumları okurken acaba kendisini nasıl övmüş beni acaba nasıl yere gömmüş diye dikkatle okuyorum bravo her yorumunuzda bunu ısrarla vurgulayarak yapıyorsunuz. Haklısınız yokluktan geldigim için önemsiyorum mal varlıgımı hatta gözüm gibide bakıyorum cünkü sizin gibi hazır mal varlıgıyla yetişmedim. Siz alışkınsınız belliki mal varlıgınızın degerini bilemeyecek kadarda basitsiniz söylediklerinizden bunu cıkarttım sizede tam yakıştırdım. Ben mal varlıgımla övünmeden önceki yorumunuzda bana yaşımla ve aklımın eksik olduguyla bir celme takmaya calıstınız bende size aynı şekilde karşılık verdim şimdi nasıl olurda benim yazdıgım yorumda benim övündügümü dile getirirsiniz şaşkınım.
Soran+1 yılKardeşim iyi hoş demişsin de sırf evimin bulunduğu caddede 6 tane çiğköfteci var. Üst cadde alt cadde her yerde rastlamak mümkün. Bu yüzden pek yürüyeceğimi sanmıyorum bu sektörde. Yine de ayrıntılı cevabın için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Kardeş evinin üst ya da alt caddesinde açma sende. Hem evine yakın hemde para kazanabilecegin bir iş nerdeyse imkansız. Ben kendim yapıyorum o işi. Son 2 yılda %100 artmış cigköfte dükkan sayısı. Kirası ucuz ve senin acıcagın sektörün az oldugu bir yer secmelisin. Ve emin ol ki o bahsettigin dükkanların hepside para kazanıyorlar cünkü para kazanmasalar neden acık tutsunlarki?
Tıpkı 1 avmde 10 tane kuyumcu veya 30 tane tekstil dükkanı gibi düşün..
Soran+1 yılNe kadar kazanıyorsun peki çiğköfteden?
- +1 yıl
2 tane komagene dükkanım birtanede Fıat Ducato Servis aracım + plakam var. Düşün artık ne kadar kazandıgımı. Herşey helal yol ile başlıyor. Komageneyi araştır kardeş anahtar teslim dükkan veriyorlar cok cüzzi miktarlara. Sen sadece işini yapıyorsun parana bakıyorsun. Selametle.
Soran+1 yılEyvallah sağ olasın yol gösterdiğin için. Hayırlı kazançlar.
+1 yılBilgisayardan iyi anlıyorsan parça takma, tamir vs vs çok iyi para var ufak dükkan bile işini görür 2. el parçaları alıp pc toplayıp veya elden iyi fiyata satabilirsin.4-5 bin Tl ayda bırakır. Daha sonra Ps kafe işide güzel saati 5 TL ps3ün ,7 Tl ps4 +buzdolap koyup içecekte satarsın onlarda iyi para bırakır. 7-8 bin tl aylık ciro bırakır. Yaz kış full çekersin o ikinci aşama 50-60 bin para harcaman lazım.1-2 sene bilgisayarcıyı işlet birikim yap yavaş yavaş katlarsın. Daha sonra onuda 1 senw işlettikten sonra sağlam bir ortak veya güvendiğin bir arkadaşını tüm gün mağazayla ilgilencek eleman olarak koyarsan güzel bir giyim dükkanı açabilirsin. İyi para kaldırırsın. Ufak defolu kotları çok ucıza fabrikalardan alma şansın var. O kotları yırtık kota çevirip satsan bile 2-3 bin ayda bırakır. Tshirt, mont vs hiç saymadım bile...
Ticaret sabır işi baya kovalaman lazım bu işleri...15 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim farklı alternatifleri ayrıntılı anlattığın için.
- +1 yıl
ö. d üstad bendede fikir bol sermaye yok :) oyun parası imali diyeyim ben ona o işi yapıyorum bir oyunda :) Ayda 3000 Tl para kazanıyorum. Tek yaptığım makinaları açık tutmak ve 30 dk bir kontrol etmek
- +1 yıl
Biriktiriyorum 60-70 bin olursa kafamda çok değişik kârlı işler var 1-2 sene sabır
Soran+1 yılDilerim gerçekleştirirsin :)
- +1 yıl
inş bakalm
www.designcoholic.com/.../...i-designcoholic-1.jpg
Dostum bir 10 bin lira daha biriktirip Volkswagen kamp karavanlarından al.
İnsanların yoğun olduğu yerlerde köfte ekmek yap sat. ( ayda cebine giren net kar 5.000 tl den az olmaz. )
Karavanın dikkat çekici özelliği sayesinde müşteri kazanırsın.
Parayı çok kısa sürede biriktirmek istiyorsan, eğer pasaportun varsa uçak bagajı kilo sınırını geçmeyecek miktarda 20 liraya lekeden kot pantolon al.
Ukrayna'ya götür en az 100 liradan toptan sat.12 Yorumla
Soran+1 yılKaravan işini çok düşündüm de yerini tutturmak sıkıntı. Belediyeler de her yere izin vermiyormuş.
- Öncelikle hangi işi yapmak istediğine karar ver, piyasa araştırması yap,
- Daha sonra o işle ilgili bir iş yerien gir 1 yıl kadar çalış, işin nasıl yapıldığını tecrube et, müşteri kazan ve birikimini arttır.
- Eğer mümkünse iş yerinden ayrılmadan yapabileceğin bir işse, freelence mantığı ile hem işine devam et hem de dışarıya iş yap, böylece müşteri çevren oluşmaya başlasın
- Yeteri kadar müşterin olunca da minimum masrafla ya homeoffice matığıyla çalış ya da mümkün olan en ucuz fiyata ama güzel bir muhitte ofis tut ve işe başla.
Sonrasında da çevreni arttırmaya devam et.10 Yorumla
+1 yıl10 binlira ilk bakışta düşük rakam görünebilir fakat kullanabilecegin ideal bir rakam. Umutsuzluga düsmek yerine alternatiflere odaklan. bir isyeri açtıgında bankalarla ilgili bir problemin yoksa bankadan küçük cekler alıp ticarette kullan. Kısa vadede (1 ay gibi) döndürebilecegin küçük bir isletme ac. Gıda sektörü gibi. bu isi cekle döndürüp mecburi olan kısımları (ruhsat gibi) nakit olarak kullan.. pozitif düşün. Her zorluğun bir kolay yönü olacaktır zorlayici badireleri atlatabilirsen gelecegin aydınlık olacaktır. rızkı veren Allahtır. Korkma yeterki.
10 Yorumla
+1 yılAbi ticarete yatırım yaparken çok sabırlı olman lazım. Bende geçen yıl ticarete yatırım yaptım. Ciddi oranda insanı yıpratıyor. Lakin sabırlı ve azimli olmak şarttır. Bu nedenle iyi araştırma yap. En önemlisi büyüklerin önerisini ve duasını al... Hakkında hayırlısı olsun
14 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Ne işine girdiniz nasıl gidiyor işler?
- +1 yıl
Tekstil işine. Açıkçası o kadar iyi diyemem. İç ve dış ülkeler de olan savaşlar işleri çok etkiledi...
Soran+1 yılEvet o sıkıntılı biraz. Hayırlı işler.
- +1 yıl
Teşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenden sana tavsiye pazara çık kardeşim. Kirala bir tezgah fiyatları çok yüksek değil zaten al yanına bir kişi çık pazara giyim sat köşeyi dönersin. Giyim sektörü hiç ölmez ve en çok parada giyim sektöründe vardır. Aldığın mallara dikkat eder ilgi çekici ürünler alırsan pazarda büyük paralar kazanabilirsin. Örnek olarak bayan tşörtleri 3 liradan satılıyor al 100 tane çık pazara 5 liradan sat 200 tl kar 100 tl gider 100 tl cebine kalır. Her hafta farklı şeyler koy tezgahına atıyorum bu hafta tşört, haftaya kazak, sonra hırka, tayt gibi devam et emin ol sağlam bir pazara girdiğinde günde en az 300-400 tl kar edersin. haftada 3 pazara çık 4 gün yat en az 750 tl cebinde ayda 3000 tl yapar. Bu parayla başka türlü para kazanman çok zor..
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 769 cevap paylaştı. Bu para ile bir şey yapmak zor, yapsan bile inanılmaz risk almış olursun. İş kuracaksan ilk düşünmen gereken şey herhangi bir işte ilk günlerde para kazanılamayacağıdır. İlk günde iş oturmaz. Çok iyi bir iş fikrin bile olsa bir kenarda hiç iş yapmasan bile senin masraflarını 5-6 ay karşılayacak kadar paran olsun. Yoksa yürüyebilecek bir iş kurmuş bile olsan ilk dönem iflasını yaşaman işten bile değil.
Bunu yapan çok arkadaşım oldu, ben de bu riske girdim ama ucu ucuna kurtuldum. Bu riski alıp da korktuğu başına gelenler ise tüm sermayeyi kaybetti.
KOSGEB vb. yerlerden hibe alabilirsin. Bunları araştır derim. Faizsiz kredi, hibe, ilk 2 yıl geri ödemesiz borç vs. bir sürü imkan var. Bunları mutlaka değerlendir. Bir de yapacağın işi çok iyi araştır, sektörün mevcut durumunu iyi değerlendir. Mümkünse aynı sektörde yıllarca iş yapmış biriyle görüş. Görüşeceğin kişi mümkünse hayatında en az 1 defa iflası tatmış olsun, bu kişilerin tavsiyeleri altından kıymetlidir.00 Yorumla13 bin lira birikmiş param var. Hatay'dan ikamet ediyorum. Dahabomce hic ticaretle ugrasmadım. Bulunduğum ilçede çiğköfte üzerine işyeri açmak istiyorum çünkü burada bu isi yapan 1 yer vardı sadece orası da kapandı.
Ortak olmayı düşünürsen çok güzel isler çıkartabiliriz ortaya11 Yorumla
Soran+1 yılTeklifin için teşekkürler ancak bana çok uzak.
+1 yılbabam esnaf (giyim üzerine). esnaf olacaksan yiyecekten gir derim olaya daha karlı. insanlar hergün yiyor ama hergün kıyafet almiyor. ama giyim düşünuyorsanda genç bayanlara yonelik tarz kiyafetler tercih etmelisin. ama bana kalırsa kafeterya tarzinda bir yer iyidir. kültür kafe tarzinda bir yer iş yapar
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 383 cevap paylaştı. çok genelleme olcak ama çiğ köfte, kokorec dukkanı ya da 10 bınle bırsey olmaz ama esnaf kredısı cekerek franchise yani bayılık veren işletmelere bak en azından tek dukkan masraflarını sen karsılıyorsun dıger urunu falan bayı oldgun ıcın sırket verıo
10 YorumlaÜstad cabuk harcanacak bır mıktar hatta sadece camekan parası bıle o kdara tutar... Bulunduğun il önemli ama bana sorarsan mınık bır dukkan cıg koftecı olur hersey hazır vakumlu gelıyor ya da acık parfumcu olabılır...
11 Yorumla
Soran+1 yılBüyükşehirdeyim burası çiğköfteci kaynıyor.
+1 yıl10.000 tl cok az kücükten market acabilirsin uzun süre öyle devam edersin ondan sonra büyütürsün kazandıkca
ps 3 veya ps 4 cafe ama riskli biraz ama satini 5 tl kulandırmak yerine 2 tl yaparsın o zaman gelen cok olur liseye veya üniversite yakın yere ac11 Yorumla- +1 yıl
1 tanede dolap alırsın soguk kola su cips falanda satarsın oynarken alırlar yerler
+1 yılmaliyet yetermi bilmem fakat benim param olsa direk yemek sektöründe çiğ köfte ya da subway gibi yerden bayilik alıp dükkanı açardım tutarsa tam tutar tutmazsa tam batar
Ha dersen kendim açmak istiyorum direk yemek sektöründe bir iş seç bence11 Yorumla
Soran+1 yılÇiğköfte çok fazla var şehrimde subway gibi yerler çok daha fazla sermaye istiyor.
+1 yılvallah dostum sahilde satıs yapıyorum 2.000 tl sermaya ile aylık 3.000 kazanırsın tavsiyem bardak mısır işi 2 sezon yap parayı 2e 3e katla sonra az sermaya ile işe atıl derim ya da sabah güzel bir yer bul sandavic+cay temiz iş
11 Yorumla
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun?
Para & Ekonomi konusunda 8,4b cevap paylaştı. 10 bin lira dükkanda hemen batar.. O parayı dükkanın ilk kirasına ve depozitosuna versen içine mal koyacak para kalmaz..
E-Ticaret yapabilirsin.. Paranı sadece mal almak için kullanırsın..11 Yorumla
Soran+1 yılE-ticaret neler olabilir mesela? Bir de prosedürleri hakkında bilgin var mı?
Para yetersiz evet, bu durumda ek olarak KOSGEB'I bir arastir derim. Gide ve bayan giyimi uzerine olabilir yapacagin is. Her ne kadar bu dengesiz piyasa ortaminda "yerinde kal" diyesim varsa da.
11 Yorumla
Soran+1 yılKOSGEB girişimcilik projesi istiyor. Bakkal açacağım teşvik ver olayı değil yani.
10,000 tl parayla perakende ticareti yapman zor. Daha önce ticaret yapmadıysan birden bire girme. Git kosgep'e başvur 50,000 tl kadar hibe veriyolar. Ama ticarete giriceksen kesinlikle kendi fikirlerinle giriceksin.
11 Yorumla
Soran+1 yılKOSGEB girişimcilik projesi istiyor. Dükkan açıyorum para ver olayı değil.
+1 yıl10 tane keçi al,1 keçi günde en az 3 litre süt verse 30 litre süt keçi sütü 4 tl den gitse 120 tl günlük
3600 aylık gelirin olur 3 ayda maliyetini çıkarırsın gerisi kar olur.
10 bin tl yemi felanda kurtarır ama barınak ve süt sağma makinesi için biraz daha lazım 😁10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılBilmediğin hiçbir işe para yatırma.
Önce yapmayı düşündüğün işte çıraklık yap, fakülte mezunu olman avantaj değil.
Sermayen ticaret için yeterli değil, mümkünse işi öğrendikten sonra küçük ortak olarak işini pratiğe dök, sermaye ve tecrübe arttırdıktan sonra o işi yap. 6 ay iş yapmadan idare edebilecek sermaye olmadan ticaret aşırı risklidir, başarılı olacağın işte bile nefesin başarılı olmaya yetmeyebilir.10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. 10 bin tl evet yetersiz ya biraz daha biriktir ya da kredi cek dükkanını ac 1 sene biraz sıkışırsın ama sonradan baya rahatlarsın
14 Yorumla
Soran+1 yılGeliri olmayana kredi verirler mi ki?
Soran+1 yıl@gkce23 teşekkür ederim de kosgeb için proje gerekiyor.
Para & Ekonomi konusunda 309 cevap paylaştı. 10bin ile dükkan olmaz ancak pazarcılık olur bak ya da yaz geldi sezonluk böyle terlik satma ya da gıda işi yapabilirsin bir yıllık paran çıkar zaten rahatla
14 Yorumla
Soran+1 yılOraların da yer kirası sıkıntısı var ama.
- +1 yıl
kastettiğim seyyar ticaretti sadece 10bini geçmeyecek eski minibüsler falan olur zaten sabit duracaksın artık dürüm mü sosislimi ne yapacaksın sana kalmış terlik falan içinde araban varsa çık arabanla sat yani sonuçta ekmeğinin peşindesin bende işsizim iş arıyorum canım sıkılınca limonda satarım terlikte çantada stres atıyorum bir yandan zaten bu ortamlarda büyüdüm
Soran+1 yılSen yasal olarak yapmıyorsun sanırım. Onlara baktım da belediyelerden izin alman gerekiyor ve belirlenen güzergahta bulunabiliyorsun sadece. Ki buna pazar önleri falan dahil olmuyor. Köfteci falan olmak için biraz yoğun yer bulmak lazım ona da belediye izni lazım biraz sıkıntılı yani.
- +1 yıl
bişey diyemem ben yasal olarak yapıyorum belediyeden yer alıyosun sonuçta günlükte olsa illa köfteci olmana gerek yok gençler ne seviyorsa onu üreteceksin gıda yapacaksan hamburger sosisli falan tabi yazlık bölgelerdeki yer önemlidir bence bir araştır 3 aylık dükkan kiraları ne kadar diye 6-7bin arasıdır çok büyük olmayan bir yerde ramazanda denk gelmiyor değerlendirceksen şimdiden başlaman gerek
Para & Ekonomi konusunda 302 cevap paylaştı. kardeşim yakın bir arkadaşım 15 bin tl gibi bir rakamla halı yıkama dükkanı açtı kendine 1 ay felan oldu açalı baya güzel de iş yapıyor hiç boş durmuyor bir degerlendir derim bide koltuk yıkama makinesi alırsan daha bir karlı iş olur senin için
10 Yorumla
+1 yılBankadan 20.000 TL kredi çeker , 2. el temiz bir araba çekerdim 30.000'e.500-600$'dan aylık kiraya verir , 8-9 ayda arabanın parası çıkarır araba sahibi olurdum. Dayım girişti bu işe , şu an dördüncü arabayı alıyor.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 512 cevap paylaştı. Kardeşim ticaret alım satım değil de yemek sektörüne girersen kaybedicegini sanmam..
ya da şu ucuz ayakkabı satan dükkanlar olabilir 5 bin liraya on Numara alım yaparsin bursadan gelip burda satarsin kâr oranı %70 olan bile var tavsiye ederim.10 YorumlaÜzerine kredi çekip yönelmek istediğin, ilgini çeken alanla ilgili bir işletme kurabilirsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılHerhangi bir gelirim olmadan kredi verirler mi?
+1 yılBencede paran yetersiz 10.000 tl ile hiçbişey yapılmaz. Anca belki borsada işlem yaparsın. küçük küçük kazanırsın?
12 Yorumla
Soran+1 yılBorsa bilgim yok maalesef.
- +1 yıl
hımmm pekii
Para & Ekonomi konusunda 6,6b cevap paylaştı. Piyasa artık e ticarette her türlü dükkana göre maliyeti düşük çünkü.
13 Yorumla
Soran+1 yılProsedürleri hakkında bilginiz var mı?
- +1 yıl
Prosedür derken?
Eğer sadece gittigidiyor n11 hepsiburada gibi platformların üzerinden satış yapmak ise şahıs firması olmanız yetiyor. Birde bu tür siteler komisyon alır sattıklarınızdan. O kadarda olsun normal yer açsanız oraya gelen müşteri potansiyeli belli sitelere giren müşteri potansiyel belli.
Yok ben kendi sitemin üzerinden satarım diyorsanız önce sitenizi guvendirmeniz lazım insanlara sosyal medyayı fazlası ile aktif kullanmalısınız birde sanal pos gibi şeylerle uğraşmanız gerekiyor bu süreç daha bir sıkıntılı ama raylar yerine oturduğu zaman pek bir işlem yapmanıza gerek kalmıyor.
Soran+1 yılAnladım. Teşekkür ederim ayrıntılı açıklama için.
Kardeşim Dükkan için çok az bir mebla elindeki para eğer İstanbul'da yaşıyorsan yapabiliceğin kazançlı bir iş önerebilirim en azından el işinden iyi ve güzelde kazanırsın ama zahmetlidir biraz
14 Yorumla
Soran+1 yılNedir?
- +1 yıl
Pazarcılık olabilir araban yoksa bile bir el arabasıyla 2 3 çuval yakın pazarlara mal çıkarabilirsin veya 6 7 liralık bir araç Alıp gerisiyle mal alabilirsin ama şu an için vakit var biraz sezon dönümü tam çünkü Nisan Ay'ı güzel paralar kazanabilirsin günlük en az temiz 80 100 lira para kalır oda Allah Bereket versin el işinden bin kat iyidir
- +1 yıl
2 cisi bir el Arabası yapıp pilav tezgâhları gibi sabah 5 ile 10 arası ekmek arası tatlı tuzlu sandviç yapalirsin oda güzel hem pilav gibi zahmetli değil ama tutturma derdin yok hemde sabah saati zabıta görmezsin görsende çok nadir 3.5 lira bitanesi insanlar sabah işe giderken alıyor rağbet var arkadaşımda yapıyor İstanbul'da
Soran+1 yılBen işi yasal yapma yanlısıyım zaten de belediyeler yer konusunda sıkıntı yapıyor kafana göre yerde duramıyorsun yani izin alsan bile.
Usta hangi şehirde yaşıyosun ona göre bir iş yap sokma akılla olmaz bence fatura tahsilat merkezi aç yanında tl yükleme işide yaparsın ama bulunduğun yerin potansiyeline bakman lazım
13 Yorumla
Soran+1 yılBüyükşehirde yaşıyorum. O fatura işlerinde para var mı?
Soran+1 yılEyvallah
hiç anlamam ticaretten ama şuanki dev şirketlerin hepsi küçük bir dükkanla başladı apple mesela ya da ülkemizdeki akınsoft firması birçok örneği vardır
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet iyi örnekler cesaret veriyor.
+1 yıl10 bin değil, 100 bin liran da olsa bu zamanda eğer tek başına isen ve mezun olduğun bölümle ilgili bir ticaret yapmayacaksan asla ticareti düşünme derim. Zaman ticaret zamanı değil !
20 Yorumla
+1 yıl10000 tl fazlasıyla yetersiz. Sadece kirası 10000 olan iş yerleri var çoğu şehirde. Bakkal bile açamazsın. Parani biriktirene kadar mesleğine yoğunlaşmanı öneriyorum.
20 YorumlaEn mantıklısı araç alım/satım yapmak. Her arabadan en az 1.000 TL kar kazanırsın. Tabi araba işinden anlaman gerekiyor. En azından ben 10.000 TL'yi 1 ay içinde en aşağı 20.000 TL yaparım. Biraz da ticaret zekası gerekiyor.
10 Yorumla
+1 yılbiriyle ortaklık kurabilirsin,, ya da kredi çekebilirsin,, franchise tarzı iş fikri olabilir,, bir de kosgeb ten destek hibe alabilirsin.. tamamiyle sana baglı araştırıp bakmalısınm
20 Yorumla
+1 yılbana ver 10 bin tl yi param yok sevaba kazan öbür dünyaya yatırım yap
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSahibinden. com olsun n11 olsun bu tarz siteleri kovala ürünleri takip et piyasasını bildiğin bir şeyler var mı onları takip et uygun fiyata ihtiyacı olduğu için ucuza satanlar olur onları toplarsın satarsın falan öyle veya tamamen sıfırdan kendin ürün alır sitelerde dükkan açar satarsın
10 Yorumlahiç girme bence tatilin olmaz gecen gündüzünü tutmaz eve gelirsin yorgun yorgun sabah işe gidersin hiç olmadı özel sektörde tatilin var izinin var çıkma saatin belli ;) tecrübe yani
10 Yorumla
+1 yılBorsada degerlendirirdim orta vadede 16-17 bine cikartabilirsin ama şu an alım yapmak için uygun bir zaman değil bu benim kişisel düşüncem yatırım tavsiyesi değildir
10 Yorumla
+1 yılŞehir neresi bilmiyorum ama meyve suyu bufesi aklına yatar mi peki?
11 Yorumla
Soran+1 yılYazdım bunu. Teşekkürler.
+1 yılKesinlikle cafe ac boyle cay kahve ama biraz para harca özen blartik her genc kafede okul cikisi dersen hepsi dolu
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle de bu para yetersiz.
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl10 bin liraya dukkan acamazsin ama bir suru sey yapabilirsin bu parayi biyutmek icin
11 Yorumla
Soran+1 yılMisal?
VR yani sanal gerçeklik gözlükleri var bildiğin gibi Avm lerde bir stand açıp güzel para kazanabilirsin bence. İstanbul' da bir kaç avm de başladı bildiğim kadarıyla cihaz pahalı değil bunun için bir kabin masrafı var bir de avm kirası ki ufak bir yer olacağı için fazla bir ücreti olacağını sanmıyorum.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 8,4b cevap paylaştı. hazır tekstil ticareti öneririm.. yaz sezonu geliyor... tatil yörelerinde paranı üçe katlayabilirsin..
10 Yorumla
+1 yılReklam gelirli web portallarını satın al kanks.
Risk analizi yapman gerek tabi.
Doğru stratejilerle her ay 2-3 bin lira bile kazanırsın o parayla.10 Yorumla
+1 yılKafeterya olur kahve olur oto yikama hali yikma olur ama. yetersiz kalabilir. Hali yikamada çok iyi para var ama o isi bilmen gerek
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 9,3b cevap paylaştı. Gayet basit klasij yöntem var. Alixpressten al ve internetten satış yap. Zevkine yapmıştım iyi değilde hoş para kazanmıştım.
10 Yorumla
+1 yılÜniversitenin yakınlarına ilgi çekebilecek sıra dışı bir cafe kur. Tutar :D
11 Yorumla
Soran+1 yılYeterli değil bunun için maalesef
10.000 TL'nin 5.000 TL'sini perakende ve ucuzluk yerlerden her türlü mal alırım.
Aldığın malları 1 - 2 TL kar koyarak satabildiğim her yere satarım.
Geriye kalan 5.000 TL içinde Japonya dan ilgi çekici bir kaç mal getirir burada satarım.19 Yorumla- +1 yıl
Söyleme şeklin biraz basitti yanlış yönlendirme yapılabilir. Önce balık tutmayı bilmek gerekli. Eğer ticaret yapılacaksa bu işi aliexpress amazon vb sitelerden değil gerekli yerlere gidip satabileceğin malı yükletip dönmen gerekir. Buda maximum 1 hafta 10 gün bir süreç gerektirir. yani kısacası bu kadar düşük parayla türkiyeden toptancıdan alıp satılmaktan başka bir yolu yok. @proskines
- +1 yıl
@erapieta
Sana bir örnek vereyim. Amcam 3.500 TL ile amazon ve diğer siteler den mal aldı. Tabi bu mallar kozmetik vs değil. Gümrüğe takılmadılar.
O 3.500 TL ile aldığı malları Türkiyede 8 - 9 bin tL sattı. Meblağ küçük gözükebilir sana birisi yol gösterip sen de o yolu derinlemesine araştırısan meblağın aslında küçük olmadığını anlarsın. - +1 yıl
@erapieta
Şirket olarak takılır. Ama bireysel olarak hırsına yenmezse takılmaz. Daha fazla kazanacağım diye başka mallarıda çekerse takılır gümrüğe. O zaman da ilk mallardan kazandığı parayı harcar. Ticaret akıl işidir. Ben sadece bir yol açtım. O yolu genişletmekte daraltmak da ona kalmış bir şey.
pırpıtı çeyizlik eşya gittikçe ürünleri arttırma imkanının var 10.000 liraa acarsın az bir ürüle sonradan sonra ya paran artar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak benim dayım 4 bin tl ile girdi bu işe şimdi trilyonluk ucuza acil ihtiyaçtan satmak zorunda olan birinden araba alıcaksın şahin felan üstüne 500-1000₺ koyup satıcaksın böyle böyle galeri bile açarsın 😊
10 YorumlaBen olsaydım paramı yatırımda pazarda satmak için mal alıp devamlılığını sağlayarak paramı katlardım araba da alıp satabilirsin anlıyorsan
10 Yorumla
+1 yılNe iş yapacaksan şahıs şirketi olarak başla vergilendirme ve kuruluş evrakları daha az masraf yapar kalan parayı da sermayeye bağlar ofis, kira gibi yatırıma girersin de bildiğin iş dışında iş yapma derim.
00 YorumlaGıda sektörünü tek geçerim. Ama para biraz yetersiz. Adanada olsan bir tanker suya havuç doğrayarak şalgam bile satıp ciddi paralar kazanabilirdin. Maliyeti sıfıra yakın
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKOSGEB kobi destek kredileri var. Elindeki bütün parayı biranda harcama.
kosgeb.gov.tr/.../Destekler.aspx00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 642 cevap paylaştı.
+1 yılkurbağa çiftliği açabilirsin orta doğuda çok fena müşteri potansiyeli var bunu 1 yıld 10 katına katlayaiblirsin.
zor kısmı ise kurba üretimi gerekli iklim şartlarını bir araştır. yanına ortakla ciddi gelirler elde edebilirsin.00 Yorumla Sıfır sermayeli işlere bak derim yoksa o paran da boşuna gider. Bu zamanda küçük esnaflık bitti artık. Ya çok büyük olacaksın ya da onların işinde kölelik yapacaksın.
10 YorumlaUfak çaplı araç alıp satmayla başlayabilirsin 1 senenin sonunda paran 2 ye katlanmış olur ondan sonra daha büyük çaplı devam ettiğinde 4-5 senede güzel bir birikimin olur
10 Yorumla
+1 yılalibaba. com sitesinden yurt dışından ithal edebileceğin ürünleri piyasada veya internet sitesi kurup satış yapabilirsin.
ithal edeceğin ürün güncel piyasadaki satılanlar olmasına dikkat et yoksa elinde patlamasın ;)10 Yorumla- Devamını Gör (119)
Devamını Gör(164)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam