+1 yılwww.alirizademircan.net/...den-ayetler-5-254h.html
Burayı okursaniz, İslâm'ın emrini görürsünüz. İslâm; zaman, mekân ve cemiyet üstü bir dindir. Ve ölçüleri, oldukça berraktir. Şunu giyin ya da ferace giymeyin şeklinde değil, giyinmek şudur seklindedir. Kısacası; burayı okuyun. Koyu bir bagnazlik yapıp, ille de ferace giyecegim diye tutturup, evlilik huzurunuzu zedelemeyin...
Buyurun, link yukarıda...
Allah, hepimizi affetsin...117 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim. lakin ferace bir dışarı kıyafeti, benim vücut hatlarımı belli etmiyor. Süslü birşey de değil. islam ille de ferace diyor diye savunmuyorum asla. Biraz da içim öyle çok daha rahat. içimden geliyor. Baş örtüme dahi karışıyor ve islamiyeti tam manasıyla yaşayamıyorum sayesinde
- +1 yıl
Ama yukarıda bir söz ettim ben.
"... ille de... zedelemeyin" dedim. Seninki biraz da inat gibi gözüküyor. Hem madem İslâm'ı hassasiyeti eksikti, neden evlendin bununla demezler mi insana? - +1 yıl
ben bu kadar hassas düşünmüyordum o zamanlar, gençlik hevesi , belki de imtihanım böyle imiş. belki de değil öyle. çok istiyorum. alıştım hatta bir tane eskittim sayılır. şimdi çıkarınca çıplak gibi hissediyorum. yeni bir tane istiyorum almam diyor :(
- +1 yıl
Çok istiyorum diyorsun ama meseleye sadece tek taraflı bakıyorsun. Sen bir kişi değilsin artık. Sen İKİ KİŞİsin. Eşinden bağımsız düşünüp davranman hoş değil. Dedim ya, "evlilik huzurunu zedeleme, koyu bir bağnazlik yaparak" diye... istemiyorsa istemiyordur. Feraceden başka dış örtü mu yok, onlardan birisini giyiver... Biraz esnek olun. İslamiyet, kolaylik dinidir...
- +1 yıl
m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=185448
Okuyunuz lütfen. - +1 yıl
:( :(
- +1 yıl
Hâtun, üzülecek bir şey yok burada.
Katı düşünüyorsun, biraz esneklik lütfen.
Zedeleme işte aile huzurunu...
İslâm'ın temel prensibi olan örtünmek, ille de ferace, demek değil ya. Pardesu giy, tunik giy vb bb - +1 yıl
.. vb vb*
- +1 yıl
Takibe alabilir misin beni peki?
- +1 yıl
ben ne zaman dinden çıktım huzur olacak, anlamıyorsunuz
- +1 yıl
Sakin olur musun lütfen?
Ben kimseyi dinden çıkmakla itham etmedim. Haşa ne haddime bunu demek? Sadece keskin düşünüyorsun, biraz esnek bakmalisin dedim. Ayrıca takibe alirsan içeriden yazarım, 07 dikkatimi çekti çünkü - +1 yıl
siz beni yanlış anlamışsınız beyefendi. bahsettiğiniz hususta dayımla konuştum. Kızım Kocana değil Allah'a tap, sabret dedi. seytanlaşmış insanların şerrinden Allah'a sıgın dedi,
- +1 yıl
Ben bir şeyi yanlış anlamadım.
Dinin kaideleri ortada dedim.
Neyse ya. Ben niye laf anlatıp uzun uzun yazıyorum ki? Karsimdaki ne okumaya ne de anlamaya meyyal. Neden kendimi yorayim. Kafana göre takıl... ok. sadece sen müslümansin şu dünyada. Geriye kalan herkes kâfir, murted, munafik... Bagnaz insan modeli işte. Hadi iyi gunler... - +1 yıl
bu güzel iltifatlarınız için teşekkür ederim bayım :) hiç üstüme alınmadım. Herşeyi çok bilen tam müslüman modeli karşımda, ben istesem de anlayamam? o derece olmadım daha.. iyi günler.
- +1 yıl
Sabit ve fikirli ve bagnaz insan modeli de karşımda. İslamiyette iki kaynak vardır, KUR'AN ve HADİS. Amcam şunu dedi dayım bunu dedi diye bir kaynak yok. İki kaynakta da ferace yok. O zaman ne diye saplanip kalıyorsun ille de ferace diye? Uçma çocuğum uçma.
- +1 yıl
tamam ben bagnazım :) ima ettiğiniz hiç bir şeyi üzerime alınmıyorum. Dayım benden daha bilgili, elbette soracagım. Allah aşkına sizin benimle bir derdiniz mi var. yok ben sanmıyorum ama çelişkilisiniz siz. arapsaçına dönmüş bir hayat falan yaşıyorsunuz sanırım. şimdi kaybolun
- +1 yıl
Edebini severim bak senin oraya varirsam.
Zeka özürlü aptal, sen kimsin de seninle bir derdim olsun sabit fikirli mal? Dediklerim ortada. İşine gelmeyince çelişki mi oluyor bagnaz yaratik? Kocana Allah sabır versin. Kapidan içeri alinacak şey değilsin
En İyi Cevaplar
Allah ın emri kocanın emrinden önce gelir. koca giyme diyorsa zaten günah işliyor. sen de Allah ın emrini kocanın emrinden sonraya koyarak günaha giriyorsun. kadının kocadan ayrılabilme koşullarından biri de bu. eğer kapanmanı istemiyorsa ayrılman en iyisi olacaktır senn için.
04 Yorumla- +1 yıl
kapanma demiyor ama kapanış şeklimi begenmiyor. Allah2ın emri kocanı da her koşulda memnun etmek diye öğretildi bize ama bilemiyorum
- +1 yıl
neyse işte. git kocan zina et dedi diye de edilmeyecegini bilecek kadar aklımız basımızda şükür.
- https://youtu.be/LdNqT0vEHDQ
Benzer bir soru. İnşâallah yardımcı olur ablacım. Allahü teâlâ eşinize de hidayet versin, kalbini yumuşatsın inşâallah.😊
00 Yorumla
Ikna et istiyorum de önemli olan sensin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
- Diğer konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılAllah sana ne zaman böyle bir emir gönderdi? Son peygamber Muhammed sanıyordum ben. Yahu Allah senin kıyafetine takıntılı mı ki? Neyin kafası bu? Çağına uygun tahrik edici elbise giyme yeter ayrıca başörtüsü diye birşey de yok. Nur suresini verecek tatlı su Müslümanları da oradaki kelimenin khumur olduğunu başörtüsü olmadığını anlasın artık.
08 Yorumla- +1 yıl
siz çok biliyorsunuz !
Peki benim gördüğüm ve beynime kazıfıgım ayet ne olacak?
''Kadınlar baş örtülerini yakalarının üzerine alsınlar''
al canım alıntı da yapıvereyim
- +1 yıl
Kur'anda Basörtüsü Ile Ilgili Ayetler Mumsema KUR'ANI KERİMDE BAŞÖRTÜSÜ YOKTUR DİYENLERE VE BAŞÖRTÜSÜ GELENEKTİR DİYEN GERİLERE İTHAF OLUNUR ! Kur'anda Örtü Kelimesinin Geçtiği Ayetler Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz." (NUR SURESİ
- +1 yıl
Yorumda belirttim tekrar tekrar yazdırmaktan zevk alıyorsanız ayrı mesele oradaki kelime başörtüsü değil.
- +1 yıl
bas örtüsü diye birşey yok demişsiniz, muhattabım değilsiniz
- +1 yıl
Neden sorgulamaktan korkuyorsun? İnandığın şey yanlışsa niye körü körüne takip ediyorsun? Ben sana yanlış olduğunu söylüyorum şayet Allaha imanın tamsa araştırman gerekmiyor mu? Zira aksini söyleyen birisi var?
- +1 yıl
cancagzım sen şu an sinek vızıltısı bile değilsin, ben de pis bir sinegin arkasına takılacak göz var mı sence? şükürler olsun imanım tam. ya varsa ya yoksa kısmını geçtik. Diğer soru işaretlerinin de üstü kapalı kalmıyor. bu tarafta perde aralnıyor şükürler olsun, vay halinize
- +1 yıl
Küçülmek için kullandığın motifler umurumda değil ben imanımın gereğini yaparak uyardım artık mahşerde görüşürüz.
- +1 yıl
Agzimizdan klavyemizden cikana dikkat etmek lazim. iyi aksamlar
+1 yılKocan insanlara seni sergilemenin peşinde Herkez adamın karısına bak ne güzel şurası burası böyle desin adam ne şanslı desinler abaza gibi baksınlar istiyor ferace giysen sana kötü gözle bakmazlar Ben erkek olarak karımın sadece evimde açılmasını isterim sokakta agzı su akan abazalara değil İnadına giy derim
03 Yorumla- +1 yıl
ömrüm geldi geçti bu konuda hep hassastım :/
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun
- +1 yıl
Allah razı olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılFerace giyinmene karşı derken örtünmene mi karşı yoksa feraceyle değil de başka şekilde mi örtünmeni istiyor? Eğer örtünmene karşı ise bu çok tehlikeli. İmanı bile giderebilir. En azından salih biri olmadığı kesin. Belki fasık. Böyle biriyle evlenmekle sen de günah işlemişsin.
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Fâsık [yani açıktan günah işleyen] erkekle evlenmeye razı olanın, kabrinden kalkarken alnında, "Allah’ın rahmetinden ümidini kesmiş" yazısı bulunur.) [M. Cinan]- +1 yıl
cancagzım anne baba rızası ne olacak?_Bu durumun vebali onun ailesi ile benim ailemin üzerine o zaman. Hidayet bulacak inşallah, bugün olmazsa yarın. Tam hatırlayamıyorum ama peygamberimizin kızının sanırım kocası da sonradan imana geldi. Hayır ben günah keçisi değilim hiç kimsenin. Örtünmek eylemine hakkını vermeme karşı. Örneğin başımı öylesine bağlayayum, pantolon giy, ip ortalıkta dolasayım falan istiyor sanırum
Cevap sahibi+1 yılAnne baban da günahına ortak elbet.
(Kızını fâsık bir erkekle evlendirene, her gün bin lanet iner, onun ibadetleri ve duası kabul olmaz, farz ve nafilesi makbul değildir.) [Şir’a şerhi]
(Kızını fâsıka veren, Allahü teâlânın emanetine hıyanet etmiş olur. Emanete hıyanet edenin gideceği yer, Cehennemdir.) [S. Ebediyye]
Ama (Halıka isyan olan işte, mahlûka itaat olmaz) hadis-i şerifi vardır.
Peygamber efendimizin damadı da sonradan imana geldi demekle neyi kastediyorsun? Peygamber, bildirdiğini dine aykırı mı hareket etti?
İslamiyet bir anda değil peyderpey geldi.
Müslüman kızın kafirle evlenmesi sonradan yasaklandı. Yasaklanınca da kızı Zeynep, kocasından ayrıldı. Mekke'ye geldi. Kocası iman edince tekrardan evlendi.
Diğer iki kızı Rukiye ve Ümmü Gülsüm de müşrikle evlilik yasaklanmadan evvel Ebu Leheb'in oğulları ile nikahlanmış ve yine yasaklanmadan evvel de ayrılmışlardır. Onları kocaları terketmiştir.- +1 yıl
müslüman olup da, müslümanım deyip de dinini yaşamayan herkes kafir mi yani.. teşekkür ederim detaylı bilgim yoktu bu konuda. ama yanlış hatırlamamamışım yine de.
Cevap sahibi+1 yılMüslüman kızların gayrimüslim erkekle evlenmeleri yasak edildikten sonra evlenmeye niyet eden bir müslüman kız olursa dinden çıkar, kafir olur. Anne-babası evlenmelerine razı iseler onlar da kafir olurlar. Gayrimüslimle evlenmek müslüman kızı kafir ederken, fasıkla evlenmek de günahkar yapar. Çünkü o da caiz değildir.
Seni kınamıyorum. Maalesef senin durumunda olan o kadar çok insan var ki. Anne-babalarımız dahil dinimizi bilmeyen cahiller oluşumuzdan, sorup da doğrusunu öğrenmeyen, öğrenmiş olsa da dinini gözetmeyen bireyler oluşumuzdan kaynaklanıyor. Halbuki eş seçiminde, işe güce, maddi imkana bakılmadan evvel bakılması gereken husustur.
Allah, eşin dahil hepimize hidayet versin inşallah! Bizleri gafletten uyandırsın, dinine dört elle sarılanlardan eylesin. Salih/saliha evlatlar yetiştirmeyi cümlemize nasip etsin inşallah.- +1 yıl
amin ecmain. tekrar teşekkürler.
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.
+1 yılAbla günah sevabını bilmem de önemli olan kalpteki iman sen onu bil yeter istersen çıplak gez kalbin temiz olması lazım yoksa bazıların içi aşırı fesat kapanmış ama kalbi pis önemli ibadeti kalpten etmektir
02 Yorumla- +1 yıl
Seni seviykrum ama neden istedigin gibi olayim demek gibi bir sey bu. :) ablacim haklilik payin var ama degistir bu kafayi sen
- +1 yıl
:( :( peki
+1 yılEşiniz feraceye mi karşı çıkıyor yoksa teseddürlü olmanıza mı? Eğer teseddürlü olmana karşı çıkıyorsa vebal onun. Feracenin şeklinden dolayı istemiyorsa, başka türlü teseddürlü olmanı istiyorsa bunda bir vebal olmayabilir.
08 Yorumla- +1 yıl
başımı kapatıp dilediğim gibi giyinmemi istiyor. Ben de ferace yardımıyla tam tesettüre girmek istiyorum. Eşarbımı bile önüme almamı istemiyor. Arkama almamı istiyor. Ben de onu istemiyorum. Görüyoruz dışarda tesettürünün hakkını veremediğini düşünüyoruz ya bazılarının, işte demek ki hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değil.:kıyafete zerre önem vermem, içindeki insan olsun kafi. Yalnız surete önem veren bir eşe sahibim, çok arada kaldım
- +1 yıl
Ferace haricinde başka türlü teseddüre girsen onu da kabul etmez mi.
- +1 yıl
beni aldıgında teşettürlüydüm zaten, adam bir türlü begenmedi beni, dışı boya küpüne binmi kokanalara özenmedim diye sanırım.
- +1 yıl
Eyvah :/ o zaman seni öyle aldıysa öyle kabul etmeli. Senin düşüncenlerini ve isteklerini de göz önünde bulundurmalı.
- +1 yıl
dua edin de hidayet bulsun :/
Napayım süslenmiş kuklaya dönmüş insan olmadım olmayacagım , - +1 yıl
İnşallah eşiniz hidayet bulur. Dua ederim.
- +1 yıl
teşekkürler.
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılEşiniz istemiyorsa isteğine karşı gelmeyin.. Evlilikte erkek hanımından mesuldür. Vebaliniz onun boynundadır. Allah ıslah eylesin..
03 Yorumla- +1 yıl
o bilmiyor. Bilse bu kadar yapmaz.
- +1 yıl
Konu hakkında sözü geçen bir büyüğünüze danışsanız etkili olur diye umuyorum. Hala ısrar ediyorsa kendi bilir.. Rabbim sabrınızı artırsın..
- +1 yıl
babası en büyük destekcisiyken bu biraz zor. amin teşekkür ederim.
+1 yılAblacim bence feracenin iyiliklerini ve viymemenin kotuluklerini sevap gunah gibi degilde bilimsel yani saglikla ilgili olanini anlat
09 Yorumla- +1 yıl
ben işin damar kısmından girdim. kıskanmıyor musun beni dedim :)
Ses yok - +1 yıl
Abla test et sende kiskaniyomu kiskanmiyomu diye
- +1 yıl
ruhum fahişe değil, bu bana işkence olur. Allah hidayet versin ona
- +1 yıl
Abla ferace giymeni mi istemiyor yoksa mahremini kapatmamani mi istemiyor
- +1 yıl
feraceyi ve esarbı yakamın üzerine almamı istemiyor. görüntü olarak sevmiyor muş. evde o görürken giymiyorum esarbı da takmıyorum zaten :(
- +1 yıl
Kesin altinda bir nedeni var. kac yillik evlisiniz.
- +1 yıl
boşver. bu kadarını bilmen bile gereksiz. yıllık. hadi iyi günler.
- +1 yıl
numlocku kapatıp duruyor benim kız ya,6 yıllık
- +1 yıl
Peki siz bilirsiniz
- Diğer konusunda 845 cevap paylaştı.
+1 yılAllahın Emri Diyosun. Eşinin Emri Degistirmesine izinmi veriyosun. O zaman Sen istemiyosun kuzum . Kendini vicdanen rahatlatmata Calışma Günah Senin
05 Yorumla- +1 yıl
Ulan ben giymek icin cikis yolu ariyorum! dinen eain ne derse o !
- +1 yıl
Ya Kabul Etceksin ya Yol Alcaksın diceksin
- +1 yıl
hayır dinen terkederse günahtır ac kitabı oku. Yeni bir İslam mı ürettiyorsunuz anlamadım ki
- +1 yıl
saçmalamayın. Dinen boşanmak çok mu caiz? Biz öylesine laf olsun diye yapmıyoruz yaptıgımızı yaşamaya çalışıyoruz beyefendi.
- +1 yıl
@hayatadildeğil dinen terkederse Derken Anlamadım
+1 yılEşin ne derse o dinen eşin açıl dese bile açılman gerek diye biliyorum ne kadar dogru orası tartışılır
04 Yorumla- +1 yıl
ötle değil işte. Allah ne derse o. Dini çerçevede eşin ne derse o ama ilk emir Allah'dan
- +1 yıl
O da dogru tabi. Eşini ikna etmeyi dene.
- +1 yıl
karşı çıkma hakkım varmış.
- +1 yıl
Onun da rızasını al ama sonucu kötü olabilir belki alakasız diyebilirsin ama aldatmaya bile gider
Gizli Üye(36-45)+1 yılFeraceyı tasımak kolay degıl bılıyosunuz degılmi kalb bakımından anlık bı heves olmasın sızınkı sakın
01 Yorumla- +1 yıl
heves olsaydı süslü püslü şeyler alır, kocamı da memnun ederdim, sanmıyorum. Ben örtünmek istiyorum. öyle olmasa satıcısından en bolunu alıp çuval gibi onu tasıyarak elestirirlerin odak noktası olmayı göze almazdım. ama alemden banane? Allah öyle emretmiş, benim de içimden öyle gelmiş, şükürler olsun, daha ne isteyeyim?
Vebal eşinin ama hayret bisey bir erkek neden eşinin kapanmasini istemez
00 YorumlaEğer çok istiyorsan umudunu kaybetme eşini ikna etmeye çalış
00 Yorumla
+1 yılAllahü teala buyurduki benden başka birine secde etmenizi emretmeseydim kadının kocasına secde etmesini emrederdim...
00 Yorumla
+1 yılAbla dusundum tamam usturuplu giyinmek kapanmak gercekten cok guzel birsey ama esin istemiyosa inat ediyosa gunahı sana degil BENCE onadir
07 Yorumla- +1 yıl
işte diyemiyorum, oh günahı bana değil, istediğim gibi giyineyim! çünkü ben gerçekten istiyorum :(
- +1 yıl
Ya bir musluman adam esinin neden oyle giyinmesini istemez ben anlamadim gercekten ne diyo esin abla sana neden kapanma diyo
- +1 yıl
kapanma demiyo, kapan ama hakkını verme diyo. ben çözemedim. gösterişli giyiyneyim fslan istiyor sanırım. Ben de asla sevmiyorum öyle.
- +1 yıl
Abla sen nasil giyinmek istiyosan oyle giyin o adamlada bir kere daha dusun ileride benim esim acik bir bayan olsun ve kapanmak istesin ben iste o zaman cok mutlu olurum insAllah iledire esim kapali dinine duskun birisi olur belki benide duzeltir
- +1 yıl
inşallah inşallah. önce anlaması lazım. o srete, dışardan gördüğüne bakıyor.
- +1 yıl
Allah sabir versin ablacigim sana insAllah esinde senin gibi dusunur en kisa zamanda
- +1 yıl
Allah razı olsun :)
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılMühim olan insanın kalbi yahu.
03 Yorumla- +1 yıl
bize ait olmayan ama emanet edilmiş vücut da var. Sadece kalp deyip geçilemez işte.
- +1 yıl
E anacım sen de kocana çemkiriyorsun, burda "aa yok sen haklısın, mal senin kocan" demeyenlere çemkiriyorsun. E boşa kocayı kapat hesabı kara çarşafa gir o zaman. Bize ne.
- +1 yıl
kız sen nerden nerelere geldin, yok anam ben boşamam kara çarşaf da giymem :D şimdilik ferace kafi :D
+1 yılyakışır ya güzel olur
01 Yorumla- +1 yıl
soruya cevap verir misin
Diğer konusunda 7,4b cevap paylaştı. Esin munafik mi acaba
00 YorumlaDiğer konusunda 4,9b cevap paylaştı. Eşinin olur senlik bir dueum yok matmazel 😐
00 Yorumla
+1 yılGiyimine karışamaz günahı o cekmez
00 Yorumla
+1 yılsende başka bişey giy
010 Yorumla- +1 yıl
daracık kıyafetler giyip, üstüne uyduruktan tunikler falan giysem içim rahat değil. alışacak
- +1 yıl
Sen espiriyi anlamadın neyse
- +1 yıl
:( :(
- +1 yıl
Boşver üzülme eşine olur olan
- +1 yıl
nikah düşmüş olabilir diyen oldu ve zina içinde olmuş olabilirmişim, ona da canım sıkıldı.
- +1 yıl
Evli degilmisin sen resmi ve dini olarak
- +1 yıl
evliyiz nikahta da sıkıntı yok, teşekkürler
- +1 yıl
Ozaman hiç takma o düşünsün
- +1 yıl
dayımla konuştum içimi rahatlattı, Allah'ın emrettiğini uygula kızım dedi. şükürler olsun.
- +1 yıl
Dogru demiş dayın
neden ki ferace hem çarşaf gibi de değil ki :/
00 Yorumla
+1 yılbravo eşine, takdir ettim alnı öpülesi.
00 YorumlaFerace gerçekten güzel
😊10 Yorumla- Diğer konusunda 842 cevap paylaştı.
+1 yılferace ne
02 Yorumla- +1 yıl
www.google.com.tr/search
Ama ben süsepüse kaçmadan sadesini tercih ediyorum - +1 yıl
terletmezmi ya :S
- Diğer konusunda 532 cevap paylaştı.
+1 yılo eşinin kafasına merdaneyle vur bence
00 Yorumla Kocanın ve senin.
00 YorumlaHayırlısı olsun ya
00 Yorumla
+1 yılBilemedim!..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEe giy ne edelim
00 Yorumla
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar