Gök tanrıya inanan var mı arkadaşlar, müslüman olmadan önceki inancımız?
Bkz. Tengricilik
Bkz. Tengricilik
Gök Tanrı inancı günümüzde de hala izlerini sürdürmektedir. Örnek : Nazar boncuğu. Mavi boncuğun negatif enerjiyi iteceği inancı Gök Tanrılıktan gelir. Mavi de gökyüzünün rengi olduğu için bla bla bla.. Özeti budur
Türk milletinin aslolan inanci odur zaten musluman olmayan turk olamaz diyen denyolara anlatin sunu
Her seferinde anlatmaya çalışıyorum. Ama onlar kulaklarını tıkayıp sadece kendi bildiklerini söylüyorlar, çizik plak misali.
İslamdan kat kat daha mantıklı bir inanç olduğunu düşünüyorum. Ama deistim 😕
tek ona inanmamışlar ki :D
totemizm
şamanizm
doğa kültü
ata kültü
Doğru şamanizm başta olmak üzere hepsini az çok okudum. Ama keşke müslüman olmasaymışız diyorum. :)
@magoria sizdemi müslüman değilsiniz?
@magoria hanımefendi yazdıklarınızdan sonra şöyle bir google de araştırtım hakikatende
ne kadar çok şey varmış dediğiniz gibi. sayenizde farklı birşey daha öğrenmiş oldum insan hayret etmeden kendini ala koyamıyor yaaa yüz yıllar boyunca bu değerleri nasıl korumuş hayret doğrusu hepimizin içinde bir şaman varmışta haberimiz yokmuş. ve size dinsiz der gibi bir mesaj yazdığım içinde kusura bakmayın. bu verdiğiniz bilgiye teşekkürü özel mesaj atıcaktım size ama kapatmışsınız mesaj yerini ama kafanızı şişire bilirdim bazı sorularla neyse kendinize iyi bakın :) iyi günler.
müzik
halı kilim desenleri
nazar
kubbe
içki
ölüm
dilek tutma
mezar taşı
40 sayısı
ay
kırmızı kurdele
kurşun dökme
tahtaya vurmak
mum
su dökerek uğurlama
Cevap
7Cevap
Ben göktanrıya inanıyo sayılmam ama eski türk dillerini ve tarihlerini araştırdığım için çok iyi biliyorum. Asıl Türk dini ve felsefi açıdan güzel bir din.
ben hepsine inanıom garanti olsun
Asfsd 😅
Ahahaha
Kalu beladan beri müslümanım, beni bu işin içine katmayın
İnananlar var youtubede bir kac videoya denk gelmistim ^^
öyle birşeymi var kendimi bildim bileli Elhamdllah müslümanım
Sorun da zaten kendini bildin bileli müslüman olmanda
göktanrı kaldı mı halen ya
Türkleri kılıç zoruyla müslüman yaptılar.
Sen şimdi yıllar sonra dersin islam kaldı mı ya.
Ben tarihsel bir gerçeği söyledim. Şimdiki ülke halkına baktığım zaman, sadece kelime-i şehadet getirip cennete girmeyi bekleyen beyhudedir görüyorum. Elbette inanan kimseler var, bu sözüm onlar için değil. Sadece biraz okuyup araştırma yapmalarını istiyorum. Müslüman değilim.
Allah'tan Başkasına inanmıyorum.
uçan spagetti canavarına inanıyorum
ben inanıyorum
Tengri biz menen.
Hayır
nöov
yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar