şu halkalara olan tutumları görünce cok saçma ve ütopik geliyor fas türkiye cezayir kısacası ortadogu ülkeleri ve pakistan hindistanı alabiliriz (müslümanlarını)
özellikle ortadogulu olupta nasıl basrol kjapabilmiş bu kadınlar avrupada hemde bir fransızla
Müslüman Ülkelerden cıkmış birsi nASIL Avrupada amerikada oyunculuk yapabilirki?
türkler batıya acılır isim ilan değiştirip dil öğrenerek ama hindistana acılamaz.
cok yerel bir sinema. asya ayrı bir dünya. bikere güney koreye acılmak kadar absürd bişiy istersen siyahs açlı filan ol yiende onalr gibi gözükmesi zor insanalrın.
sonra 57 harflik bir alfabeden bahsediyoruz. yarım yamalak hintçe öğrenmek eşittir cok iyi fransızca konusmak. içindeydim o kadar eminim.
türkiyede sanatcı yok. ferzan özpetek bir donanımlı ve avrupada basarılı. o adama niye yokm ırkcılık? italyanın en saygın yönetmeni. monica belluciyi bile filmnde oynattı.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
sen kapamıyorsun diye herkesi kendin gibi sanma yapmışlar işte
Çünkü, adamlarda yeteneğin varsa birileri seni işe alabiliyor.
'Ay bu ortadoğulu' demiyor kimse.
Eğer söz konusu şahıs çeşitli tripler atmıyorsa, sette sorun çıkaracak 'Ben şunu oynamam, bunu yapmam, öpüşmem, sevişmem' gibi triplerle sıkıntı çıkarmayacaksa kim niye sallasın?
yani sıkıntı cıkarmasın. ingilizce süper olsun tip süper olsun isterse ikinci ad kullansın kendini geliştirsin ( gerçi böyle türkiyewde kaç adam var cogu kendini geliştirmiyor ) yinede türk olmakla alakası var gibi geliyor.
türkiyeye olan bakış ortada veya arap ülkeelrine nasıl buradan insanı orada rol verirlerkimümkün bile gelmiyor.
bizden bir haluk bilgineri biliyorum. ingilterede baya iyi işler yaptı. beğeniyorumda. onun dışında pek duymadım. sanatta ırkcılık var gibi geliyor kısaca.
Ki, yabancılar çok uluslu çekebiliyor, doğulu birini doğuluya oynatıyorlar yani.
Ki ayrıca, sanat camiasını avam halkla bir tutma. Zihniyet her kesimde aynı değil.
Ortadoğu'da sinema- dizi sanatı zayıf, kendi kendine hitap eden yapımlar var o yüzden batının ilgisini çekmiyor. Bunu başarabilen tek yapım Muhteşem Yüzyıl oldu, o bile tarz olarak adamların ilgisini çekecek birşey değil. Anca Ukrayna'da falan izleniyor.
Irkçılık falan yok, mızmızlanmaya meyilli ortadoğulular, zerre kadar uyum sağlamadıkları ülkelerin kendilerinden rahatsız olmasına kulp buluyor.
Türkler de dahil buna, giderler bir Avrupa ülkesine, zerre kadar adapte olmazlar, Kayseri'nin kasabasındaki yaşam şekilleriyle Zurih'deki arasında fark minimalisttir, devletin her imkanından yararlanır ve zerre kadar oranın kültürüne aşina olmazlar, kendi aralarında yaşar göç ettikleri ülkenin insanına kin beslerler. Sonra 'Irkçılar' diye mızmızlanırlar
Haluk Bilginer mesela, üst düzeyde becerileri olan çok yönlü bir aktör. Senin ülkende Kıvanç Tatlıtuğ falan ekol oyuncu oluyor. Oyuncu yetiştirirken birincil önceliğin 'Acaba tipi kızların ilgisini çeker mi?'. Bu ortamda adamların ilgisini çekecek oyuncu nasıl çıksın?
Türkiye'de sinema sektörü mü var? Ezel Akay muazzam film çekiyor, kimse izlemediğinden batıyor, dizi sektöründe kalite yerlerde, kim nasıl adını duyuracak?
Ortada ırkçılık yok, adamların ciddi seviye farkı var, bizim millet anlamaz bu işleri, iki dizide oynayan herkesi 'Hollywood'da oynayacak oyuncu' sanır.
Mesela en Amerika'da oyuncular bizdeki muadillerine göre çok daha fazla okur, çok da yetkin ve çok yönlüdürler. Morgan Freeman şu yaşında bile kendini geliştirmenin peşindedir falan, bizde yok öyle şeyler oyuncuların ciddi bir kısmı daha Türkçe'yi doğru düzgün konuşamıyor.
Nİye? Çünkü tiyatroculuğa önem veren yok, tipe göre aktör seçiyorlar.
ama adam kendini geliştirmiştir tipi de müsaiittir veya kendine bakıyordur sırf tip olarak demiyorum farklı bir karizma sonra dili iyidir hani sanmıyorumda böyle oldugu halde sırf türk veya arap herneyse bu yüzden rol verilemz mantıgı cok var okursan. Kimse türkiyedekielri iplemiyor bilmemne niye cunku türkün türkten baska dostu yok geyikleride insan gelişmeyince niye iplesinler.
bu arada doğuluyu doğuluya oynatırlar dmeişsin ya belçim bilginle ilgili tam böyle bişiy okudum az önce.
ben kingleyla oynayacak sanırım ortadogu konulu bir film kürt kızını mı ne oynayacakmış.
fransızlar mesela baya ırkcı diye bilirim. ama guillame caneti tanırmısın bilmiyorum cok severim o da bşr arap köke3nli kadınla absrol oynamıştı fransanında baya bilinen oyuncusu. böyle istisnaları görmek sasırttı takipte eden biriyim.
Kim var yav? Kim var allasen yeteneği tutan ama 'Bu türk/arap' diye rol alamayan?
Boş martavallar bunlar.
Bir tane örnek ver kim var öyle role alınmayan?
Yav Stephen Amell şu Arrow denen sikko diziyle adını duyurdu. Andy Whitfield öldüğünde yerine Spartacus rolü için düşünülüyordu. Zebellah gibi bir herif, tipi de kurtarıyor Andy'nin yerini az çok ama onun yerine fiziksel olarak role o kadar da uymayan, çiroz görünümlü Liam Mcintyre'ı seçtiler.
Amell Amerikan'dı, ama amerikan dizisinde Avusturalyalıyı seçtiler, niye? Çünkü dizinin formatı gereği aksan olacak, New York bebesi gibi konuşması olan bir herifi istediği kadar rol kotaracak olsun öyle bir role koymaz adamlar.
Liam da yardırdı zaten sonradan.
Bu tür bir sürü kriter var, herifler projeleri eviriyor çeviriyor, bir sürü kriterden geçiriyor.
Adı sanı hiç duyulmamış oyunculardan kurulu bir ekiple Amerika'nın en çok izlenen dizisini çekiyor herifler.
Yav hakkaten tuhaf insanlar var, burda senelerce prime time'da yayınlandı Muhteşem Yüzyıl. Bayağı da izleyeni var. Kız arkadaşım da izliyordu, 2013'de oturduğum evdeki yan komşum da, ki kendisi 50lerinde bir erkekti kadın da değil. Halit Ergenç'i çok beğenmişti rolde.
Muhteşem Yüzyıl Dünya'nın her yerine satıldı. Cidden hayal edilmemiş bir başarı oldu.
Bollywood'u izleyen ben burda görmedim. Bizim özenti, abuk subuk şeyleri takip etmeye meraklı millette çok çıkıyor yok kore dizileri, yok bollywood bilmem ne türü saçmalıklara merak.
Ayrıca Muhteşem Yüzyıl'dan sonra şu Binbir Gece, Sıla gibi diziler de gündüz kuşağında yayınlanır oldu. Türk dizileri Doğu Avrupa'yı sarmış durumda.
popülarite olarak bollywoodla asırı dev bir fark yok yani.
halit ergenci bende beğenirim adamda duruş var role hazırlanmış belliki kendisin cok sevmesemde hatta yakısıklı tanımına girmese bile adamda farklı bişiy var. izlettiriyor.
bollywood türklere ve türk sinemasıan avrupadan daha mı yakın peki.
az öncede yamzışlar türkler amerikaya veya avrupa yapımları yerine bollywoodda açılsa daha cok rol kaparlar diye. yahu fransızca öğreniliyor iniglizce öğreniliyor da hintçe bir kere cok zor ve hintliler millyietçi bildiğim.
nöyle bir olay var mı gerçekten bollywood bizi daha cok takip ediyor filan.
eğer deidkelriniz doğruysa doğu avrupada olsa biraz biliniyor ama hnidistan ne alaka bizle. çok daha zor gibi geldi ilk gördüğümdeç
Yav niye Hindistan'a açılsın türkler? Nerden çıktı şimdi bu?
Bollywood dediğinde cheesylikte sınır tanımayan aptal saptal filmlerin çekildiği bir mecra. Kim ne yapsın aklım almıyor bazen izleyenleri. bir bunlar, bir de japon televizyonları.
Ayrıca okuduğunu anlamıyorsun heralde, ben bizimkilerin hintleri izlediğini söyleidm, hintlerin bizimkileri izlediğini değil.
Halit Ergenç muazzam bir oyuncu. Kanuni Sultan Süleyman dirilse 'Taht benim, ama bundan sonra basın sözcüm sen olacaksın, tiz kaftan giydirin şuna' der.
yok işte srun orada hintliler amerikadan alıp çekiyolar avrupa ve türkiye yapımlarını izlediklerini takip ettiklerini sanmıyorum.
ona bakarsan fransada türk dizileri izlenmiyor veya ingilterede ama buralarda oyunculuk yapmış türkler az buz da olsa var.
hindistanda duymadım sitede böyle yazılması sasırttı. yani bize amerika veyahut avrupadan daha yakınlar yamzışlarda o tuaf gelmitşi gerçekten böyle mi diye siz ne düşünürsünüz. yani avrupadan daha mı yakınlar? en basitinden nuri bilge ceylan canneste ödül aldı ama filmfarede ödül alan türk varsa duymadım. ne bollywoodmuş yav bikere tipelr uymaz cogunun.
Konuyu tam kavrayamamışsınız, Fransa'da, İngiltere'de falan zaten üst seviyede diziler izlenir.
Tudors'u izlersen, Muhteşem Yüzyıl sana çok kalitesiz gelir mesela, adamların alışık olduğu dizi formatına bizim yapımların şu anda ulaşması mümkün değil.
Kim Vikings, Rome, Breaking Bad gibi diziler varken türk dizisi izler?
Nuri Bilge Ceylan kendine göre sanat filmi çekiyor, türk sinema izleyicisine çok mu hitap ediyor? Hayır.
ya orası öyle. zaten onalrına cıp türk dizisi izlemesini beklemdiğim gibibir ingilizin acıkpta bir hint filmi izleyeyim vizyonda ne hint filmi varmış demesini de beklemem.
olay sadece yakınlık takipti.
yani bir türk veya baska bir milletten birinin oralarda calısma yapması için illa dizisinin izlenemsine gerke yok saadet ışıl aksoy su süt yumurta bal olayıyla festivalden festivale gitti.
nuri bilge ceylan bize hitap etmesede adam iyi cekiyor (sahsi fikrim).
yani kurdukları komiklik şu
bir türk oyuncunun bollywood yapımında rol alması avrupa yapımında rol almasından daha kolay.
bu cok saçma geldi öylemi sizcede diye merak ettim. bollywood cok yerel bir sinema gibi tek baanmı geliyor.
fransada arap kökenli oyuncular var. fransız var isveclisi bile var.
mesela halit ergenci bir frasnsız filminde hayal edebilirim ama hnitlilerin arasında hopaa diye dans ederken edemiyorum bile. bizim millet bollywoodun bize daha yakjı oldugunu nerdne cıkarmış bilemiyorum.
ben avrupalı yönetmen yapımcı vs bizimle cok olamsada hinditasna göre daha yakın oldugunu düşünmüştümde komik geldi.
bize cok uzak geliyor özellikle bu konuda hala yeşilçamın buyuk butceli hali gibiler.
@selinnurrrrr75756 Ben de iki saattir 'Kim niye türklerle ilgilensin zaten' demeye çalışıyorum da laf geçmiyor pek.
Megan Fox 'Ben İstanbul'u kasaba gibi yer sanmıştım, bu kadar büyük şehir beklemiyordum.' falan demişti, aynı şekilde Kimi Raikkönen boğazı nehir sanmıştı falan.
Adamlar bizim ülkeyi bilmiyor, anca böyle ingiliz, italyan falan olacak Türkiye'nin haritadaki yerini bilmesi için bir oyuncunun. Onların da zaten bilmediği şey yok.
Soran arkadaş bizim ülkenin doğru düzgün bir sinema kültürü, Dünya'da doğru düzgün bir tanınırlığı varmış da batılılar ırkçılık yapıyormuş sanıyor heralde.
ya bilmiyolar diye açılamazlar diye bireyde yok tabikide.
ferzan özpetek baya beğeniliyor italyada. canneste ödül alınabiliceğini de gösterdi nuri bilge ceylan ama bu istisnalar biyere kadar.
ben özellikle amerikayı kastettim. avrupaya acılabilir bir oyuncu ama amerikalılar eger benim 5 yıl önceki gittiğim kafa yapısındalarsa ciddiye aldıkalrını sanmıyorum. yahu adam. sen nasıl beyaz tenlisinki fransız mısın italyanmısın işte nasıl mini etek giyersen çarsaflı olma lazım filan diyor. adamların ülkeye bakış açısı bu. gerçi bence hindistana bakış açıalrı daha kötü orası ayrıda. gerçekten komik olmuş ülkede bir sinema zihniyeti yok. bir oyuncu avrupada filan oynar eder ama döneceği yer belli.
bir belçim bilgini duydum. oda kürt kızı rolünde oynayacak ve film ortadoguda geçiyor. bizim millete ne rol gelecegi belli pers sultanı arap şeyhi ortadogulu kadın erkek konulu dizi filmler dışında türklerin biyere gitmesi cok komik.
@selinnurrrrr75756 Sağolsun memleketimiz de bizi arap gibi göstermek için yırtınan tipler tarafından idare ediliyor.
Benim Ukrayna'da kaç aylık arkadaşım 'Sizde harem vardı di mi?' diye sormuştu 'Yok la manyak mısın? Çok eşlilik yasal değil bizde' dediğimde şaşırmıştı.
Amerikanlar denizaşırı ülke olarak Kanada'yı falan söylüyorlar zaten Dünya'dan haberleri yok.
halkların haberdar olması eşittir sanat camiası da diyemeyiz böyle işlere tabi. ama bizim oyuncuların hemen kendini bişiy sanması cok komik.
vikingleri izliyorsun varsayıyorum. orada basroldkei kadın parlayana kadar 40ına dayandı. kadın bildiğim hep yan rol takılıyordu. biz burada daah 18 yasında kendini zerre geliştirmemiş serenay sarıkayaya katlanmak zorundayız.
sonra cannes film festivalinde ödül almak fransız filmlerinde oynamak istiyorum diyolar. yahu ingilzce yok fransızca yok eğitim yok donanım yok. ama yok sebep ırkcılık. radyo sinema tv okuyup bırakıp psikoloji okudum. görünce lafa dalmak istedim acıkcası cunku ülkemde yetenekli donanımlı insan oranı yüzde 3 4 iken bunu ırkcılıga bağlamak cok komik geldi.
@selinnurrrrr75756 Geçen sene Kıvanç Tatlıtuğ Vikings'de oynayacak diye bir martaval yayılmıştı, o kadar anlattım kendisinin ergen kadın fanlarına Facebook'da.
Dizinin çekimleri bitmiş, oynayacak olsa çoktan giderdi, ki dizi Amerika'da değil İrlanda'da çekiliyor, Kıvanç anca figüran olur orda, yeteneği yetmez, ortalama bir amerikan oyuncusunu bile kolay kolay almazlar aksan maksan sebebiyle Kıvanç'ı kim ne yapsın?
Bunları o kadar söyledik, cevap şu 'Ne yani yakışıklı oyuncu, niye oynamasın? Sarışın da hem, çok da yetenekli :/'
Adamı Travis Fimmel'ın karşısında hayal ettikçe gülüyorum.
@selinnurrrrr75756 Gülse Birsel'in dizilerinden birinde bir senarist karakter 'Bizde oyuncular sözleşme okumaz, %15 zam diyorum seviniyorlar. Halbuki sözleşmesinde yazıyor zaten. Bunlar daha senaryo okumuyor' demiş idi hala gülerim.
Beren Saat işte en göz önündeki örnek, senelerdir ekranlarda zerre kadar ruh yok, yetenek yok, olan da ilerleyeceğine körelmiş.
Katheryn Winnick 16 yaşında ilk defa figüran olarak girdiği bir projeden kovulmuş. Zaten 20l yaşlarda daha çok dövüşçülükle ilgileniyormuş. Vikings'deki rolünü de 'Hep romantik komedilerde yan rollerde yer alıyorum, yok mu şöyle pat küt kavga edeceğim bir rol' diye iş ararken kapmış. Yaşı 35 mi neydi şimdi 38 oldu.
O tiple Türkiye'de zerre kadar kendini geliştirmeden her sene bir dizi kadrosuna girip ünlü olurdu.
Ki adamlar okuyor, yani oyunculuğu falan geçtim okuyorlar, Vikings'de en salık, en ciddiyetsiz adam Travis Fimmel, şu Ragnar'ı oynayan. O bile senelerce kendini geliştirmiş.
Rollo'yu oynayan Clive Standen tüm o aygır tipine rağmen müthiş düzgün ingilizce konuşan, cidden entellektüel bir adam.
Bizimkiler daha kurallı cümle kuramıyorlar kendi dillerinde.
travis denilen o adamın karşısında cogu kişiye gülerim. yanlış olmasın çiftçi bir ailenin cocugu mütevazi bir adam. adam o kadar işini önemsiyorki ne sosyal medya hesabı var ne bişiy. sarısın erkeklerden etkilenmem diyen benim ön yargımı kırdı bakışı duruşu. en birinci hayranıyım winnickte aynı. zaten sorun yetenek bizimkilerde. türk olmaalrı veya tipleri değil şunu sokamıyolar. ama yok kıvanc ordaki cogu adamdan yakısıklı en yakısıklı fvikinglerden olabilir. sadece bunun üstünden de gidilmez yahu. yurt dışında dizide oynayan ki oda ingiliz dizisi haluk bilgineri biliyorum. eastenderste oynamıştı. baya bölüm hemde. çok mu yakısıklı cokmu avrupai neresini oynatmışlar diyen zihniyet var. adam başarmış yapmış. belç, im bilgini çok beğenmesemde kadının ingilizcesi cok iyi benim bildiğim. monica belluciyle film çektiler. sette adam gibi ingilzice konsuabilen tek kadınmış. ama yok beren saat filan oynamalı o rolü. zaten Şu an hayatımda gördüğüm en karizma yoksunu sultanı oynuyor.
o replik yalan dünyadan :) biliyorum bende gülmüştüm. zeki demirkubuzu cok basarılı bulurdum ben okudugum zaanlar mesela hala da öyle. ama damı sor o kim derler. ezel akay kim. kim ki bunlar varsa yoksa kanald kerem çatay. daha yeni gördüm ciddi anlamda filmde oynayan tek bayan oyuncumuz saadet ışıl aksoy. yazmışlar bula bula bu tipsizimi buldular daha gğzel biri temsil edemezmi. işin bu nkadar goygoyundalar. kız 8 yaşından beri ingilizce öğreniyor. yanında 2 dil daha biliyor. eğitim aldıgı yerler cok sağlam. ama bizimkilerin yoruuna bak. sonra ırkcılık dye bahane buluyolar. guillaume canet leile bekhti ile oynadı. leileya ırkıcılık nerde madem. böyle boş muhabbet yok. bizim izleyiciye göre canneste ödül alan nuri bilge ceylan değil. kıvanç tatlıtug olmalı. neymiş bollywood bize daha yakınmış. hindistanda bulundunuzmu bilmiyorumda en azından fransada galatasaray tarkanı biliyodu fransızlar ona şükür. yahu türkiyeden geliyorum ddim türkmenistan mı diyor
@selinnurrrrr75756 Travis çok raad adam, benim en sevdiğim aktör, parmak arası terliklerle Comic-Con'a falan gidiyor. Sette millete eşek şakaları falan yapıyormuş ki röpörtajlarda bile eli ayağı durmuyor.
Katheryn'i bazen araya falan alıp kafasına vuruyorlar zaten. Alexander Ludwig ile ikisi liseli gibi aynı.
Haluk Bilginer zaten ekol bir adam. Kendisine denk kaç tane aktör var? Tatlı Hayat'dan Masumiyet'e hep üst düzey iş çıkarmış bir abimizdir. Konuşması, ses tonu falan çok özgün.
Bizim milletin küçümsediği Sibel Kekilli 5 sezon rol aldı Game of Thrones'da, el üstünde tuttukları Beren Saat'i setin kapısından içeri sokmazlar.
Yalnız Beren demiş iken, zerre kadar sevmediğim Hülya Avşar iyi yedirdi bana ettiğim 'Başka oyuncu mu yok, bu karıyı da gene ekrana çıkarıyorlar' laflarını.
@selinnurrrrr75756 Amerika'da şaklabanlık yapan iskoç bir televizyoncu var. İsmi Craig Ferguson.
Herifi ilk şu Katheryn'i YouTube'da ararken keşfettim bir kaç sene önce, şimdi hep takip ediyorum.
Programına baksan 'bu ne biçim adam, yaşı 50'ye gelmiş yaptığı işlere bak' dersin, ama cidden takip edince anlıyorsun ki herif dil biliyor, gitmediği, görmediği, okumadığı kitap yok, müthiş birikimi var, o şebek adamı bizim ülkeye bakan yapsan ülke seviye atlar.
Sibel kekilliyi begeniyorum. O kadını oraya getiren ne tipi nede p*rno oyuncusu olması.
Haluk bilginere yetişen aktörümüz bir elin parmagını gecmez.
Ben iunada katılmıyorum. Hiçbir türk avrupada amerikada birşey yapamaz. Bollywoodda yapar bu cok saçma. Eger haluk bilginer gibi donanımlıysa gider orada secmelere girer. Festival kovalar. Ama yok bizimkiler burada kıydırık bir güneşin kızlarında oynasalar oralardan kabul görğrüz sanırlar. Komedi olan nokta bu. Oradaki kıt yetenekli hande erçelin hayali fransız filminde oynamak. Ha yrtenekli olsa imkansız mı hayır gider seçmelere festival kovalar ama bu yeteneksizlikle o kızı kim kovalar. Aynı seyi tolga sarıtaş söylese bu kadar gülmezdim. Nuri bilge ceylan ferzan özpetek filmlerinde oynamakmış hayali. Yahu adamlar sanatsal film çekiyor. iki kırıtan tipik türk kızını ne yapsınlar. Bilmiyorum tek şu aptal oyuncular hakkında böule düşünen ben miuim.
@selinnurrrrr75756 İstediğin kadar para ver, istediğin kadar imkan tanı şu anki dizi piyasasında Ragnar'ın 2 dakikalık bir monologda hikayeye yaptığı katkıyı veren, karakterin düşüncelerini izleyiciye canım muamelesi yapmadan aktaran bir sahne çekemezler bak.
Şurda Travis'in herkesi hep dinledikten sonra kimse başarılı olamayınca patlaması, sürekli öne çıkmaya, kendini göstermeye çalışıp mangalda kül bırakmaya Lagertha'ya 'Benim dediğim geçer', Erlandur'a 'Beni başkaları zorla kral yaptı', Rollo'ya 'Burda yöneten benim' falan diyişi, Ragnar onları tutup götürmese hiçbirinin aklına Paris diye bir şehir bile gelmeyecekken orda bada bada ne yapacaklarını düşünüp Ragnar'a söz bile tanımamalarına parlaması on numara.
Şimdi bu sahne ok basit görünüyor di mi? Bizim yönetmenlere bunu ver, hayatta çekemezler. Çekseler de bu kadar akıcı olmaz, arkadan müzik falan dayar, dramatize falan etmeye çalışırlar.
Öksürükten daha fazla bağıramayacağını anlayınca 'Daha tartışmayıp görüşecez frenklerle' diye sırıtması da karakterin kafadan kontak her hareketi planlı yapısını müthiş yansıtmış.
Adam sinirinden o kadar böğürdü, fazla böğüremediğini anlayınca 'Tamam daha uzatmayayım anlamışlardır' diyerek bağladı.
Ben bu sahneyi izledim. Bu adam oynarken oyuncu değilfe sanki gerçekten yaşıyor gibi. O kadar butunleşiyoki bu adam nasıl sadexe bu filmle bilinir hayret. Ben mesela bu adamı misal ashon kutcherdan daha yetenekli buluyorum. aynı yasta olmalarına ragmen bu adam daha yeni yeni tanındı bildiğim. Özellikle rol yakışmış ama adamda taşıyor.
Zaten türkiyede berbat projeler çekiliyor. Arada diriliş ertugrul gibi iyi işker çıkıyor. O iş bile belki abdde c sınıfı işlere girer. Ama bırak abdyi ingiliz dizileri spooks doctor who dahil çekilmiyor. Ben tartışan kızda şunu dogru bulsamda bollywoodu saçma buldum. Yani türk bir oyuncu yurt dışında bir projelerde oynayamaz demek saçma. Develere bindiğimizi düşünseler kme ne? Ferzan özpeteğin avrupada en azından güney avrupada ve ingilterede saygın oldugunu biliyorum. İngiliz sinrmasında sinemasında onunla çalışan çalışmak isteyen oyuncular mevcut. Veya haluk bilginer bbcde bir dizide oynadımı oynadı veya sibel Kekilli.
Ama bu insanlar iki kıydırık türk dizisinde oynamadı. Haluk bilginer bildiğin ingiliz ingilizcesini yutmuş.
Sibel kekilli aksanıyla alay ediliyor diue hırs yapıp kendimi geliştirmii ki bence bu cok önemliKendini geliştiren insan türkiyeden olsun etiyopyadan gelse aranistan gelse aveupa amerikada ayırıcaklarını sanmıyorum.
Da bollywood ne alaka? Kast sistemine göre oyuncu seciyolar resmen. Irası avrupadan eksi bin kat daha sans o nerden cıktı? Ne alaka yani?
@selinnurrrrr75756 Diriliş Ertuğrul'u en son ne zaman izledin bilmem, ilkokulda yazdığımız piyeslerden bir iki tık ötede. İğrenç bir yapım resmen. Tek iyi yanı Barış Bağcı.
Ekrandaki yapimlara bakinca kiyasla o iyi kaliyor. Ki benim fipm anlayisimda kimseyle tutmaz. Vavien filmine bayildim. Ama gisede tak. Yorumlar berbat. Ezel akay cagan irmagi begeniyorum. Ama en son arkadaslarima bahsettigimde cok yavas ve vasat bulmuslar iki yonetmenin filminide. Ben komedi olarak tatli hayati cok severdim hala izlerim. Haluk bilginer asuman dabak celal kadri kinoglu cok iyiydi. Bu arada ben game of thorenes izlemedim. Yani sibwl kekilli orada gercekren yan karakterde oynasa oynafimi yoksa iki uc dakika gorunup cikan bir tipmiydi.
@selinnurrrrr75756 Dizinin baş karakterlerinden birinin metresi, merkezdeki bir kadın rolündeydi ve çok önemli rolü oldu hikayede. İki üç dakika görünen bir karakteri yoktu, öyle çok ön planda da değildi. Gerçi Game of Thrones'da o kadar çok karakter var ki başrol diye birşeyin olduğu bile söylenemez.
Vavien'in ben ilk yurtta Tekirdağlı bir arkadaş 'Bu herifin denyoluklarının filmi' diye görmüştüm, 'Bu mal izliyorsa kesin kötü filmdir, zaten Engin Günaydın var, Burhan Altıntop 2 falandır' diye izlemedim.
Ama sonra bir izledim kötü olmayı geçtim, türk sinemasının en iyi birkaç filminden biri çıktı. Taylan Biraderler çekmiş filmi.
Hacıvat Karagöz Neden Öldürüldü gibi her karesi güzel anlamlar içeren, hem halk hem sanat filmi olmayı becerebilmiş, hem güldüren, hem de bu toplumun bin yıldır değişmeyen sorunlarına işaret eden bir film daha da yapılamaz. Ezel Akay battı o filmi çektikten sonra.
Birde alay ettiler sibel kekilliyşe tğrk bu anca figuran olmuştur diye. Komikmiş gercwkten.
Yahu bizim millet anxa özcan deniz denen çalıntı herifin filmlerini izler. Yahu adamın filmleri paso çalıntı.
Özcan deniz şahsi fikrimce neredesin firuzeden sonra bırakacaktı. Ki o filmin yönetmenide ezel akaymış sanırım.
Bu arada Bollywood son yılkarda cok abartıldı hollywooda rakip filan. Aktristleride yavas yavas amerikada oynamaya başladı priyanka chopra mesela kadında sıfır yetenek güzel desen öyle pek değil teni bir tuaf. Gerci abd dizilerinde tip önemli değil de kadın çok itici oynuyor. Beren saatten bile kötü. ya da hintli karakterlerin ekmegini yiyolardır bilmiyorum ama Bollywood bu yeteneksiz kadını hollywooda taç yapacak kadar ilerimi yahu
yahu haluk bilginer kalmıştı gayet bbc de bir dizide rol. ingilterede bir oyuncu var türk ama ingiliz ismi kullanıyor muhteşem tiyatrolarda. türkiyeli olmakla ne alakası var. soran arkadaş uçmuş yani turkiye den olmak değil türkiyede star olmak bir hal ta yaramaz. ırkçılık olsaydı deniz gamze ergüven türk bunu oscar son dokuza alma yakinda derlerdi. sana katılıyorum. türk olmakla alakası yok burada star olmak bir halt değil sadece. haluk bilginer ile kivanc tatlitug bir tutulmuş kopuyirim :D
Yani sunu anlamiyorum deniz gamze erguven de turk ama gecen yil fransanin en begenilen filmini turk oyuncularla tabu medyatik filan degil bunlar ama yetebekliler cekti kadini marion cotillard eva green bile tebrik etmisti gordum. Bollywoodda daha boyle bor ornek gormedim de.
En İyi Cevaplar