Memleket doğup büyüdüğümüz yer demekse neden ülkenin çoğu babasının memleketini söylüyor?

Memleket dediğin babanın memleketi değil doğup büyüdüğün yerdir.
Ben öyle söylemiyorum. Biri nerelisin dediğinde Ankara diyorum. Biri aslen nerelisin kütük nerde derse Sinop diyorum. Sinopla alakam yoksa neden Sinop diyeyim ki. Hayatımda bir kere gitmişim sonuçta. Ve Ankaranın kültürüyle büyümüşüm.
Çünkü her seferinde gizliden görüş paylaşmayı tercih ediyorum
Senin gibi önyargılı olmaktan iyidir.
Kütükte neresi yazıyorsa oralısındır
Vatan mekan olayi memleket kanının geldigi yerdir bence baban nereliyse sende oralisin yasadigin yerde bir manevi bag yok
Memleket budur zaten aga gormene gerek yok atan baban oraliysa e sende onlardan gelmeysen sende oralisin he göcmeysen bunu da ekstra soylersin
Koym sozluge hem haci sen niye bu kadar taktin memleketinden memnun degil misin
Tdknin yanlisligini mi duzeltcen
Kütük denen olaydan dolayi bu sekilde soylenir. Yurt disinda dogdum ama o ulke ile alakam yok.
Cevap
5Cevap
Çinkü memleket atadan gelen bir durumdur atanın toprağı söylenir
Kütüğümüz baba tarafına kayıtlı oluyor ondan dolayı herhalde.
ermenistanda doğdum ama 2 yaşımda antebe gelmişiz 3 yıldır İstanbul'da yaşıyorum ben nereliyim :)
ama baba türk ve ermenistanda geçirdiğim tek bir günü bile hatırlamıyorum o nasıl olacak :D
olsun :D
yok beşiktaşta
Doğduğun yer farklı babanın nereli olduğu farklı şimdi ahdjjd öyle olse ben türk olmam
İnsanın memleketi doğup büyüdüğü yerse Türk değilim ben o zaman...
aslinda dogru söylüyorsun ama genelek iste ona bakarsan atalarimizda buradan degil
bilmem ki sonuçta aslımız büyük büyük büyük babalarımızın soyu nerden geldiyse öyle onu söylüyoruz.. kökenimiz falan.
nedenini bilmiyorum ama bence insanın memleketi doğup büyüdüğü yerdir.
Kütük denen deyime sahibiz çünki
Büyüten karakteri yönlendiren baba kültürü çünkü
Aynen öyle😊
Kimlikte öyle yazıyor çünkü
Ben doğduğum yeri söylüyorum her zaman :))
:D Kespırınız konyalı yani :))
Türk usulü casper bu kadar oluyor muhterem :D
İdare edin artık :)
Memleket ait hissettiğin yerdir
Ben öyle yapmıyorum işte farkındayım bu yanlışın
Ahahs neden öyle dedin :D
Sen de adamsın :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar