+1 yılBöyle bir platformda Giresun'a ve benim soyum olan Çepni Boyu'na hakaretvari ve aşağılayıcı sözleri asla kabul etmem mümkün değil sırf senin gibi bir cahile bilgi vermek için bu siteye üye oldum beni iyi dinle birincisi Giresun'dan Milis Yarbay Gazi Osman Ağa çıkmış Türkiye'nin en büyük Milli Mücadele Kahramanı'dır ikincisi yine Milli Mücadele döneminde Tirebolulu Hüseyin Avni Alparslan vardır o da Giresunlu'dur köken olarak Amasyalı olsa da kendisini Tirebolulu olarak görmüştür. Mafyalardan falan dem vurarak Giresun'u ve Çepni Boyu'nu aşağılamaya çalışmışsın Türkiye'nin en büyük mafya babalarından birisi Giresunlu Kürşad Yılmaz'dır kendisi şu an cezaevindedir. Giresun'dan mafya çıkmıyor, psikopat çıkmıyor çıka çıka Mustafa Suphi, Altan Erkekli ve Tecavüzcü Coşkun falan gibi adamlar çıkıyor demişsin çakallık yapma Mustafa Suphi Giresun doğumludur aslen Samsunlu'dur git araştır ayrıca Tecavüzcü Coşkun bir film oyuncusudur gerçekte tecavüzcü falan değildir Erol Taş hayatı boyunca kötü adam rolünde oynadı diye kötü adam mı oldu akılsız? Haddini bil ben yıllarca Giresun'da yaşadım "Erkekli" soyadına rastlamadım muhtemelen Altan Erkekli'de Giresunlu değil bunu da öğren. Ayrıca bir ilden çıkan bir kötü adama bakarak o ilin insanını ve o ilin soyunun geldiği boyu karalayamazsın o zaman ben de sana derim ki yıllardır televizyonlada karı kılığında (huysuz virjin) dolaşan rizeli seyfi dursunoğlu var şimdi rizeli'ler ve lazlar için gay mı diyeceğiz karı kılıklı mı diyeceğiz? Kadir İnanır, aslen Trabzon Sürmenelidir ve HDPlidir şimdi Trabzonlular için pkklı mı diyeceğiz ve daha Trabzon'da günümüzde halen birçok pontusçu var şimdi tüm Trabzon'u pontusçu olmakla mı itham edeceğiz Cemil İpekçi Erzurumlu diye bütün dadaşları gay mı ilan edeceğiz. Bana bak haddini bil bu yazdığın yazıyı sil. İnsanı deli etme. Ben Giresunluyum Osman Ağa'nın ve Tirebolu Hüseyin Avni Alparslan'ın Torunlarından olarak bilinmekten dolayı da çok mutluyum. Yazdığın bu alçak yazıyı sil diyorum sana.
49 Yorumla- +1 yıl
cemil ipekçi konusu örnektir aslen erzurumlu değildir
- +1 yıl
Kardeş Trabzonlu Alaattin Çakıcı da aslen Çpenidir zaten, Trabzonlular da laz değildir Trabzonun %30 35i çepnilerden oluşur onun dışında trabzonda kıpçak türkleri de vardır, trabzonlu rizeli olan o mafya babalarının da kıpçak olduğunu tahmin ediyorum, bu cahiller Giresunluların ve Çepnilerin vatana yaptıkları katkıları hizmetleri bilsinler boş boş konuşmasınlar! bu arada ordulu hekimoğlu ve Rizeli İpsiz Recep emice de çepnidir, ipsiz recep em, ice rizenin diğer halklarıyla melezleşmiş olsa da aslen Çepnidir Rizede fazla çepni olmadığı için rizeli çepniler rizenin diğer halklarıyla karışmıştır. ama İpsiz Recepin Çeğni olduğunun ispatı Emiroğulları sülalesinden gelmesidir Emiroğulları sülalesi Çepnidir. İpsiz Recep bu sülaleden gelmiş.
- +1 yıl
bu kkonunun sahibi siteden ayrılmış ya da atılmış çoktan, konuyu şikayet etmeme rağmen yetkilier silmemiş bir kaç kez şikayet edilirse bu konu silinir galiba.
- +1 yıl
Bu saçma ve ayıplı konu için özür diliyorum herkesten arkadaşlar çok özür diliyorum bir salaklık yaptım işte ama bu alçak konunun şikayetlerime rağmen silinmemesi de bu sitenin sorunudur.
- +1 yıl
@modertounu Trabzon Çepni değildir Trabzon Şalpazarı, Beşikdüzü hariç gerisi yerli Laz halkıdır fakat iki kere yoğun asimilasyona uğramış ve bugün Trabzon da Lazca kalmamıştır fakat Köy isimleri Rumca ya geçen Laz lar dan Lazca ve Rumca kalmıştır. Ayriyeten dna genetik testler den bakabilirsin Trabzon, Rize %1 bile Türk genine sahip değil bir Trabzonlu, Rizeli de Şalpazarı, Beşikdüzü hariç %1 bile Türk geni yok ilk bunu öğrenin tamamen yerli Laz halkı . Ayriyeten İpsiz Recep te Laz dır ve Topal Osmanlı Laz mı bilgim yok fakat Giresun Gönüllü Laz Müfrezesi komutanı kendisi
- +1 yıl
@modertounu Buraya yazmışlar Trabzon da Laz mı var falan ya gidin ilk önce Trabzon tarihini öğrenin tarihte ve şimdi de Genetik olarak Laz dır Trabzon ayriyeten Dna testlerin de Trabzon, Rize ili Türkiye de en az Türk kanına sahip iki il dir Trabzon da Şalpazarı, Beşikdüzü hariç Türk yok neredeyse Rize de Çepnioğulları olan 7 8 hane lik aile var geri kalan Laz ve Hemşinli ırkı dır fakat çoğunluk Laz dır zor değil gidin Türk sayfası olan Türkish dna dan bakın ve en çok dna örneği olan yerdir Trabzon. Son olarak Trabzon ve Rize yoğun asimilasyon uğramıştır ilk Laz lar Rumca ha geçti Roma himayesine girince sonra da Osmanlı da Türkçe ye geçtiler fakat bugün hala Lazca ve Rumca yer ve cisim isimleri yerel ağız da kullanılıyor. Trabzon nufusu %80 . Rize nufusu %90 Laz oğlu Laz dır. Kıpçak, Çepni falan yoktur ve Çepni olan yerler bellidir zaten Osmanlı da bile Çepni olan yerlerin ismi Vilayet-i Çepni olarak değişti fakat Trabzon da sadece Şalpazarı, Beşikdüzü tarafını kapsıyor. Geri kalan Kıpçak yalanı ise tamamen palavradan ibarer. Sizlere Antony bryer Laz lar okumanızı tavsiye ederim
- 10 ay
@Lazivore İpsiz Receb'in ait olduğu emir ali sülalesi Emiroğulları beyliğini kuranlarla akrabadır.
Bu sülale Ordu Mesudiye'den Rizeye yerleşmiştir. Mesudiyede Laz yoktur Çepniler yoğunluktadır. Ama Rizeye yerleşen Çepniler oranın yerli halkıyla evlilikler kurmuş olabilir.
Topal Osman Ağa'nın müfzeresinin adı da resmi kayıtlarda Giresun gönüllü maiyet müfzeresidir. Laz müfzeresi diye bir şey yok.
Bu muhtemelen bütün karadenizi Laz sanan Ankara halkının taktığı lakap veya Giresunun o zamanlar Trabzon eyaletinden olmasıyla ilgili olabilir. Fatih Trabzonu fethettikten sonra Çepnileri karaddenizin daha da doğusuna yaymıştır. Ama trabzonun doğusundaki ve rizedeki Çepniler yerlli halklarla karışmıştır çoğu.
Bir de Aşina sülalesinden gelmesi kuvvetle muhtemel olan büyük bir Çebi sülalesi var. Bu sülaledekilerin bazıları kendini Çepni diye kabullenmiş olsa da Aşina soyundan gelme ihtimalleri daha büyük gibi.
Trabzonda Laz olmadığını gerçek Lazlar da söylüyor. Mesela Ardeşenli Laz kökenli bi arkadaşım Trabzonda Laz olmadığını söylüyor. Onlardan iyi mi biliyosun?
Pontus Rumları Çepni saldırılarına karşı gürcistan üzerinden kumbasar ve sevinç han gibi hristiyan Kıpçak aşiretlerini Trabzona yerleştirmiştir ama yine de trabzonda abartıldığı kadar Kıpçak olduğunu sanmıyorum Trabzon Türkiyenin en karışık illerindendir.
Doğu Karadeniz Kıpçaklarının da çoğu asimile olmuş ya da oradan göç edip ayrılmış olabilirler.
Artvinin de bazı yerlerinde Atabek Kıpçak devletinden kalma Kıpçak kökenli insanlar vardır.
Topal Osman Ağa uzaktan akrabamdır. feridunoğulları ailesinden büyük ihtimalle O da Çepnidir.
- 10 ay
- 10 ay
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılLazlar. Direk çeker vururlar tartışmaya bile girmezler
012 Yorumla- +1 yıl
ben giresun espiyeli olarak trabzonlu lazlar diyorum insan sevgisini vatan sebgisini onlarda gördüm çok sıcakkanlı insanlardırlar birbirlerine de çok bağlıdırlar bizim şehirde zamani çepnilerinde bu ışıktan sezmiyorum maalesef bu yüzden ne zaman lazları görsem trabzondaki bu havayı sezsem ezik hissederim kendimi keşke çepni olarak değil de vatanını ve birbirlerini asıl seven laz olarak gelseydim dünyaya :(
- +1 yıl
asilik mertlik üretkenlik çalışkanlılık birbirlerine olan düşkünlükleri başka hiç bir yörede yok giresun ordu çok sönük kalır onların yanında o kadar utanıyorum ki kendimden intihara kadar gidebilir bu durum
- +1 yıl
Türkiyenin en has kabadayıları da lazlardan çıkıyor alaattin çakıcı sedat peker sedat şahin oflu hasan ve daha niceleri bizden çıka çıka tecavüzcü coşkun ve itilmiş çıkıyor (onlar giresunludur aslen)
- +1 yıl
Bu kadar önemsemene gerek yok Karadenizin bütün halkları cesurdur.
- +1 yıl
kendimizi kandırmayalım zamani çepnilerinde artık bir iş yok bütün gereksiz insanlar giresundan çıkıyor (topal osman hariç bir o adamdı) mustafa suphi ilyas ilbey altan erkekli tecavüzcü coşkun teoman bütün gereksiz ve itici insanlar giresundan çıkmış orduda da var bir kaç tane :(
- +1 yıl
bir de trabzon rizeden çıkanlara bak sedat peker sedat şahinalaattin çakıcı oflu osman vs.. ya utanıyorum gerçekten
- +1 yıl
--1—
Bir kere lazlar tamamen farklı bir ırktır, gürcü ve diğer Kafkas halkları ile akrabadırlar, kesinlikle türk değildirler, Trabzon en karışık karadeniz ilidir, Osmanlı tarafından ele geçirilince, korkudan Müslüman olan rum (of) ermeniler ve lazların yanı sıra sancak olması kararı alınan bu şehri türkleştirmek için padişah FSM tebaa daki diğer tüm sancaklara ferman gönderip her bölgeden sancaktarlara (vali) tüm zanaatkar ve tarımla uğraşan ailelerden trabizona belirli sayıda nüfusu göndermeleri istenir, bu sayede trebizonde türkleştirilecektir.
- +1 yıl
--2—
tabii bu arada trebizon ve diğer Pontus şehirleri samsun ordu Giresun rize artvin ele geçirildiğinde savaşa katılan tüm türk boylarından ağırlıklı olarak çepni boyundan askerlerden tarımdan anlayan büyük kısmı da kendilerine ganimet toprak verilerek bu bölgede konuşlandırılır, ve daha çok Ordu Giresun Trabzon bölgelerine yerleştirilir, çünkü rize Artvin taraflarında bulunan lazlar genellikle savaşçı, kardeşi anası babası ile bile kavga eden, bir karış yer uğruna yeri geldiğinde akraba tanımadan öldüren, sebepsiz yere olay çıkarabilen asi, hırçın bir toplumdur.
- +1 yıl
--3--
Neyse konuya devam; peki siz vali olsanız size bölgenizdeki ailelerden zanaatkar, tarımdan anlayan 100 aileyi trebizon sancağına gönder deseler siz ne yaparsınız en iyi aileleri en başarılı, en huzurlu adam gibi adam olan aileleri mi gönderirsiniz yoksa uğursuz, it, kopuk, kavgacı, hırlı, hırsız, mahkum elinizde ne kadar kurtulmak istediğiniz aile var ise bu fırsatta onlardan mı kurtulursunuz. Tabii ki ne olmuş, padişahın emrettiği değil de sancaktarların kurtulmak istediği bütün Osmanlı coğrafyasının açgözlü, kavgacı, katil, çöp, keş, hırsız uğursuz, türk, kürt, arap, dönme ermeni, rum aileleri yeni bir başlangıç ve geçmişlerini bilmeyen topraklara; trebizondeye sürülmüştür.
- +1 yıl
--4--
Bu aileler geldikleri trebizonde de farklı bölgelere mahallelere yerleştirilmiş ama kötü özellikleri sayesinde döverek, kırarak, yakarak, hırsızlıkla, katlederek, yerel de orada bulunan insanların ermeni, rum, laz dönmelerinin bir kısmının yerlerini ele geçirmişler, yeri geldiğinde diğer sancaklardan kovulanlar ile de çarpışmışlardır ve bu sebepledir ki kimse kimseye güvenemediği için de evleri üzerine kondukları arazilerin üzerine yaparak küçük kale evler inşa ederek kendilerini diğer tüm kendi zihniyetindeki insanlardan korumuşlardır.
- +1 yıl
--5--
Bu açgözlülük, hırs kavga, cahillik ve sürekli gözü açık uyanık pratik olma zorunluluğu o günlerden beri devam etmiş ve günümüzde de devam etmektedir. Bit trebizonlu çıkarı varsa babasını bile tanımaz, kardeşini tanımaz, çıkara birlikte konacaksa da dini milleti hiç önemli değil çıkar gelecekse o en büyük dostudur, akrabasıdır. Bu yüzden çepni türkleri ve diğer boylar ordu ve Giresun çevresinde ağırlıklı yerleşmiş daha sakin daha vatansever insanlardır. Topal Osman Ağa da laz falan değildir, Kayı Boyu Çepni kolundandır. Laz bahsinin geçmesi Osmanlı döneminde tüm doğu karadeniz e laz sancağı denmesi ve bu sebeple yer belirtmek için kendisine laz sancağı bölgesinden diye laz denmiştir
- +1 yıl
--6--
Giresunda laz kesinlikle yoktur, doğu karadaniz e doğru ilerlerken ilk lazca konuşan insanlara ve köylerine trabzonun rize sınırlarına doğru rastlarsınız, rize nin bir kısmında trabzondan daha çokturlar ama asıl büyük nüfusları artvindedir.
Biliyorum çoğunuz bu görüşleri ilk defa duyduğu, kanında da trebizondelik te olduğu için bana kızacaksınız ama gerçek bu şekilde oluşmuş, yapacak düzeltilecek bir yanı yok...
Diğer konusunda 352 cevap paylaştı. Birincisi hiç bir trabzonlu laz olmaz cogunlugu cepnidir. Ikincisi her rizeli laz degildir. Pazar ardeşen Fındıklı bide çamlıhemşinliler lazdır. Bide Artvin'de arhavi hopa borcka da var laz koyleri bide Gürcistan'da önce bu ayrıma dikkat✌️
43 Yorumla- +1 yıl
Trabzon Çepni, Kıpçak değildir Trabzon Şalpazarı, Beşikdüzü hariç gerisi yerli Laz halkıdır fakat iki kere yoğun asimilasyona uğramış ve bugün Trabzon da Lazca kalmamıştır fakat Köy isimleri Rumca ya geçen Laz lar dan Lazca ve Rumca kalmıştır. Ayriyeten dna genetik testler den bakabilirsin Trabzon, Rize %1 bile Türk genine sahip değil bir Trabzonlu, Rizeli de Şalpazarı, Beşikdüzü hariç %1 bile Türk geni yok ilk bunu öğrenin tamamen yerli Laz halkı . Ayriyeten İpsiz Recep te Laz dır ve Topal Osmanlı Laz mı bilgim yok fakat Giresun Gönüllü Laz Müfrezesi komutanı kendisi. Rize ve Trabzon da Türk nufusu yok Laz ve Hemşinli var çoğunluk Laz
- 10 ay
- 10 ay
@Lazivore İpsiz Receb'in ait olduğu emir ali sülalesi Emiroğulları beyliğini kuranlarla akrabadır.
Bu sülale Ordu Mesudiye'den Rizeye yerleşmiştir. Mesudiyede Laz yoktur Çepniler yoğunluktadır. Ama Rizeye yerleşen Çepniler oranın yerli halkıyla evlilikler kurmuş olabilir.
Topal Osman Ağa'nın müfzeresinin adı da resmi kayıtlarda Giresun gönüllü maiyet müfzeresidir. Laz müfzeresi diye bir şey yok.
Bu muhtemelen bütün karadenizi Laz sanan Ankara halkının taktığı lakap veya Giresunun o zamanlar Trabzon eyaletinden olmasıyla ilgili olabilir. Fatih Trabzonu fethettikten sonra Çepnileri karaddenizin daha da doğusuna yaymıştır. Ama trabzonun doğusundaki ve rizedeki Çepniler yerlli halklarla karışmıştır çoğu.
Bir de Aşina sülalesinden gelmesi kuvvetle muhtemel olan büyük bir Çebi sülalesi var. Bu sülaledekilerin bazıları kendini Çepni diye kabullenmiş olsa da Aşina soyundan gelme ihtimalleri daha büyük gibi.
Trabzonda Laz olmadığını gerçek Lazlar da söylüyor. Mesela Ardeşenli Laz kökenli bi arkadaşım Trabzonda Laz olmadığını söylüyor. Onlardan iyi mi biliyosun?
Pontus Rumları Çepni saldırılarına karşı gürcistan üzerinden kumbasar ve sevinç han gibi hristiyan Kıpçak aşiretlerini Trabzona yerleştirmiştir ama yine de trabzonda abartıldığı kadar Kıpçak olduğunu sanmıyorum Trabzon Türkiyenin en karışık illerindendir.
Doğu Karadeniz Kıpçaklarının da çoğu asimile olmuş ya da oradan göç edip ayrılmış olabilirler.
Artvinin de bazı yerlerinde Atabek Kıpçak devletinden kalma Kıpçak kökenli insanlar vardır.
Topal Osman Ağa uzaktan akrabamdır. feridunoğulları ailesinden büyük ihtimalle O da Çepnidir.
+1 yılNiye bizim enistemiz goresunlu cok konusuyo ama adamligina laf edilmez
03 Yorumla- +1 yıl
her ırkın kendin göre belirgin özelliği vardır meselea millet giresunluları ilyas ilbey tecavüzcü coşkun vb itici kırolarla tanıyorken lazları alaattin çakıcı sedat peker oflu osman gibi asil isimlerle tanıyor
- +1 yıl
Lazlari genel kaninin aksine sevmezler ama soylemezler ben sana diyim.
- +1 yıl
kıskançlıklarındandır o..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Buraya yazmışlar Trabzon da Laz mı var falan ya gidin ilk önce Trabzon tarihini öğrenin tarihte ve şimdi de Genetik olarak Laz dır Trabzon ayriyeten Dna testlerin de Trabzon, Rize ili Türkiye de en az Türk kanına sahip iki il dir Trabzon da Şalpazarı, Beşikdüzü hariç Türk yok neredeyse Rize de Çepnioğulları olan 7 8 hane lik aile var geri kalan Laz ve Hemşinli ırkı dır fakat çoğunluk Laz dır zor değil gidin Türk sayfası olan Türkish dna dan bakın ve en çok dna örneği olan yerdir Trabzon. Son olarak Trabzon ve Rize yoğun asimilasyon uğramıştır ilk Laz lar Rumca ha geçti Roma himayesine girince sonra da Osmanlı da Türkçe ye geçtiler fakat bugün hala Lazca ve Rumca yer ve cisim isimleri yerel ağız da kullanılıyor. Trabzon nufusu %80 . Rize nufusu %90 Laz oğlu Laz dır. Kıpçak, Çepni falan yoktur ve Çepni olan yerler bellidir zaten Osmanlı da bile Çepni olan yerlerin ismi Vilayet-i Çepni olarak değişti fakat Trabzon da sadece Şalpazarı, Beşikdüzü tarafını kapsıyor. Geri kalan Kıpçak yalanı ise tamamen palavradan ibarer. Sizlere Antony bryer Laz lar okumanızı tavsiye ederim
12 Yorumla- 10 ay
Trabzondaki her ailenin de tek tek dnasını almış değillerdir herhalde bir kaç yüz kişinin dnasına bakarak bir buçuk milyon civarı trabzonlunun kökeni hakkında kesin yargıya varılır mı? İllerdeki Kaç kişinin dnasını aldılar? Trabzon Rum gürcü çerkez Türk karışık bir yerdir.
- 10 ay
İpsiz Receb'in ait olduğu emir ali sülalesi Emiroğulları beyliğini kuranlarla akrabadır.
+1 yılBu saçma ve ayıplı konu için özür diliyorum herkesten arkadaşlar çok özür diliyorum bir salaklık yaptım işte ama bu alçak konunun şikayetlerime rağmen silinmemesi de bu sitenin sorunudur.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılseni canım sadece laz mı var trabzonda. not: Trabzonlu
14 Yorumla- +1 yıl
geneli laz ya da o tarz bir şey işte çepniler de var onları pek adamdan sayasım yok malesef?
- +1 yıl
Trabzon Çepni, Kıpçak değildir Trabzon Şalpazarı, Beşikdüzü hariç gerisi yerli Laz halkıdır fakat iki kere yoğun asimilasyona uğramış ve bugün Trabzon da Lazca kalmamıştır fakat Köy isimleri Rumca ya geçen Laz lar dan Lazca ve Rumca kalmıştır. Ayriyeten dna genetik testler den bakabilirsin Trabzon, Rize %1 bile Türk genine sahip değil bir Trabzonlu, Rizeli de Şalpazarı, Beşikdüzü hariç %1 bile Türk geni yok ilk bunu öğrenin tamamen yerli Laz halkı . Ayriyeten İpsiz Recep te Laz dır ve Topal Osmanlı Laz mı bilgim yok fakat Giresun Gönüllü Laz Müfrezesi komutanı kendisi. Rize ve Trabzon da Türk nufusu yok Laz ve Hemşinli var çoğunluk Laz
- 10 ay
Topal Osman Ağa uzaktan akrabamdır. feridunoğulları ailesinden büyük ihtimalle O da Çepnidir. - 10 ay
Bildiğim kadarıyla lazlar
04 Yorumla- +1 yıl
asilik mertlik üretkenlik çalışkanlılık birbirlerine olan düşkünlükleri başka hiç bir yörede yok giresun ordu çok sönük kalır onların yanında o kadar utanıyorum ki kendimden intihara kadar gidebilir bu durum
- +1 yıl
asilik mertlik üretkenlik çalışkanlılık birbirlerine olan düşkünlükleri başka hiç bir yörede yok giresun ordu çok sönük kalır onların yanında o kadar utanıyorum ki kendimden intihara kadar gidebilir bu durum :(
- +1 yıl
eyvallah
+1 yıltrabzonlular turkdur
22 Yorumla- +1 yıl
laz ve ya kıpçak türkü her neyse ama biz çepnilerden daha iyiler
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇepni
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne