uçan kaçan milleti öpen cinsinden olanlarına değil...
Cinlerin Var olduğunu ispat edecek babayiğit?
uçan kaçan milleti öpen cinsinden olanlarına değil...
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ve le kad zera'na li cehenneme kesiram minel cinni vel insi lehum kulubul la yefkahune biha ve lehum a'yunul la yubsirune biha ve lehum azanul la yesmeune biha, ulaike kel en'ami bel hum edall, ulaike humul ğafilun.
(Sure No:7 Ayet No :179)
Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.
(Sure No:7 Ayet No :179)
arkadaşım açıklamamı okusan iyi olurdu ben kuranda geçmiyor demiyorum kuranda geçen cin uçan kaçan insan öpen cinsten değil diyorum ben
ayrıca yorum istedim bazı insanlar gibi googleden ayet indirmene gerek yoktu !
Googleden ayet falan indirmedim bu bir. Ikincisi cin kelimesi kur an da bir defa defa onlarca defa geçer ve yabancı anlaminda değil varlik anlamindadir. Cinlerin olduğu kesindir. Görmek zorunda degilsin. Gormemen onların olmadığı anlaminada gelmez. He diyorsan ki görmeyi cok istiyorum sana bir kaç yol tarif edeyim gormen için. O zaman belki inanirsin
Hayatında kaç kere arapların dil kökenini araştırdın soruyorum sana kaç kitap okudun da kesin olarak yorumluyorsun? Kuran hangi dilde indi onu bile biliyormusun Şu an şüpheliyim
kardeşim bende cinlere inanmıyorum şarlatanların zamanında saygınlık maddiyat için ortaya attıgı bir olay. şimdidde deliren yok ben cin gördüm yok beni rahat bırakmıyorlar. hasta işte adam şizofren olmus. neden soyut şeylerle acıklamaya calısırlar ki.
aslında bu toplumsal bir hastalık çevremde neredeyse herkes inanıyor cin diye bir varlığın olduğuna çoğu +50 yaş ama nedense 50 küsür yıllık hayatında bir kere bile görmemiş ama nedense hep sağdan soldan duymuş
çok hikaye anlatan var . kuranda yazılan her seyin de dogru oldugunu ancak inançları gereği sorgulamıyorlar. kuranın şu an ki hali gökten inmedi herhalde insanoglu aklında tutup yazdı belki birileri bişeyler ekledi. Allah koruyacak olsa muhammed zamanında savaslar yaptırmazdı zaten. neden din ugruna insanlar ölsün. akıl mantık almıyor bazı durumları.
@Bihter___ herkesin kendine göre bir Allah ı vardır ya da yoktur . aynı şeye inanmak zorunda değiliz.
@Bihter___ bak şimdi Allahı illa görmene gerek yok yaşadığın evren onun varlığını sonuna kadar kanıtlıyor zaten ona şüphen olmasın bu düzen bu mükemmellik kendi kendine olamaz hiç bir şey kendi başına olamaz zaten, biz burda Allahın yarattığı bir varlığı tartışıyoruz yalnız soruyu güncelledim oraya bir bakmanı isterim ben inanmıyorum demiyorum ;)
Kuran diyeceğim tabiki. Ama kurani insanlar yazmadı. Hani sen diyosun ya onlar bilmedikleri için cin dediler diye allah tarafından indirildi. Ve şöyle deniyor: şüphesiz biz insanları ve cinleri allaha iman etsinler diye yarattık. Ayrıca hz. suleyman peygamber cin ler ile irtibata geçmişti dini bilgilerin kuvvetli ise ve bu söyledik lerim sana doğru geliyorsa daha açıklayıcı bir şekilde anlatabilriim
Bilmedikleri için değil ktan arapça olarak indi ve araplar tanımadığı insanlara cin derler mis önceden aynı bizim yabancı veya tanrı misafiri dediğimiz gibi
Bende onu diyorum. Yani insanlar biz tanımıyoruz hadi cin yazalım demediler sonuçta yazılan şey bir roman değil. Allah cin diye bişey var dedi bunu buyurdu peygamber Efendimiz de bunu yazdırdı. Allah cin var dediği için yazıldı yani. Yoksa Araplar tanımıyoruz bilmiyoruz cin yazalım demediler
Ya allah sana akıl vermedimı kardeşim kuran arapça değilde türkçe inseydi cin olurdu yabancı , kuran neden Araplara türkçe inmedi önce bunu bir öğren
sen hıc ayetlerı tefsırlerını okumadın galiba. bak bakalım cın suresıne.
sende benim sorumu tam anlamıyla okumamışsın kardeşim bir daha oku sonra tekrar yorum bekliyorum senden
ıncır agacının altına 3 u on gece bevlet ve gor. tavsıye etmem ama... carpılırsın. ayrıca Cın suresınde gecen cınnılerın anlamı senın o tanımadıgın seylere denılen cın anlamıyla uzaktan yakından alakası yok. arapca hakkında fazla bılgınız yok. dogru kaynaklardan gramer bılgısı alınız.
ben tek bir kaynağa sağlanıp kalmıyorum elimden gelen bütün kaynaklara bakıyorum , siz bana bilginiz yok diyorsunuz ama şu yaptığınız yorum bas bas bağırıyor sizin ne derece bilgili bir insan olduğunuz yanlış anlamayın bu konularda tabiki
:))) kibir yapacak degılım sana :) sende bılgılı degılsın :)
ben buraya şöyle bilgili insanım üff filan diye böbürlenmeye ego tatmin etmeye gelmedim sorumda gayet açık ve net ben cinlerin içan kaçan insan öpen cinstenmi yoksa başka şekildemi olup olmadığı konusunda aydınlanlama geldim onun için soru sordum bana kibirli değilim diyorsun sonra bilgisizsin diye hakaret ediyorsun ayıp ediyorsun
kardesım cın suresının meal ve tefsırını oku. senınde dedıgın aynı sey ıdı bana karsı dıkkatını cekerım. neyse basım cok agrıyor hakkın varsa helal et benden de helaldır.
helal olsun , Şu an piyasada onlarca tefsir var her ne kadar hepsi aynı şeyi ifade etse de ortada onlarca tefsir var?
Elmalılıyı tercıh et cunku zaman bakımından en eskı ve arapcayı en duzgun kullanan alımdır.
farklılık meallerde de vardır.. cunku bırtakım x ve y kısıler taraflı ve yanlıs cevırı yapmaktadırlar. dıkkat etmek gerekır.. mesela 173 kusur meal var.. mesela bır mealde meali yapan kişi ayeti “Allah’ın dilediğine dilediğini verir” olarak cevırırken bunun aslı,“Allah, kendisinden dileyene verir'' olmalıdır.. Elmalının meal ve tefsırını takıp edebılırsınız
işte sıkıntıda orda iki mealde aynı şeyi söylüyor ama farklı şekilde benim cin olayında anlatmak istediğim de bu çoğu insan filmlerde ki gibi cinlere inanır veya o tür olanlara kuranda geçen cin kelimesinin bu anlamda olduğuna inanır ya öyle değilse diyorum ben çünkü kuran eski arapça ile yazılmış ve eski arapça ile Şu an ki arapça arasında çok fark var o yüzden şu adamın tefsiri daha iyi ya da bu adamın meali kesin doğru bunu okusak yeter demek düşünmek doğru değil, yorumlara bak beni çoğu kişi ataist olarak tanımlamış halbuki ben ataist değilim
yok ya okadar da degıl ne ateisti. sen dedıgım tefsıre bak cunku en yakını odur.
Yorumları okudun mu :) neler diyorlar
büyü olayı ile cinler arasında zerre bağ yok bu varsayımın yanlıs. Kuranda Harut ve Marut melegının kıssasını oku. byuler cın ler yardımıyla yapılır. cınler gorevlendırılır.
2:102 - Tuttular da Süleyman mülküne dair şeytanların uydurup izledikleri şeyin ardına düştüler. Halbuki Süleyman inkâr edip kâfir olmadı, lakin o şeytanlar kâfirlik ettiler; insanlara sihir öğretiyorlar ve Bâbil'de Harut ve Marut'a, bu iki meleğe indirilen şeyleri öğretiyorlardı. Halbuki o ikisi "biz ancak ve ancak sizi denemek için gönderildik, sakın sihir yapıp da kâfir olmayın!" demeden kimseye birşey öğretmezlerdi. İşte bunlardan karı ile kocanın arasını ayıracak şeyler öğreniyorlardı. Fakat Allah'ın izni olmadıkça bununla kimseye zarar verebilecek değillerdi. Kendi kendilerine zarar verecek ve bir fayda sağlamayacak bir şey öğreniyorlardı. Yemin olsun ki, onu her kim satın alırsa, onu alanın ahirette bir nasibi olmayacağını da çok iyi biliyorlardı. Hakkiyle bilselerdi, uğruna canlarını sattıkları şey ne çirkin bir şeydi.
ayrıca musallat durumunda CIN CI hocalrda degıl, sahıh sunnette gecen rukye tedavısı olunur. cıncı hoca cınlerı kullanır cın atar vucuda. musallattan kurtulucam dıye daha cok musallat alırsın. olay bu
tamam işte gönderilen o iki melek büyü öğretip günah olduğunu söylüyor anladığım kadarıyla büyü yapanlar şeytana uyanlar oluyor yani cin yine piyasada yok istersen bir daha açıkla cin tam olarak neresinde bu kıssanın?
Halbuki Süleyman inkâr edip kâfir olmadı, lakin o şeytanlar kâfirlik ettiler; insanlara sihir öğretiyorlar ve Bâbil'de Harut ve Marut'a, bu iki meleğe indirilen şeyleri öğretiyorlardı. Halbuki o ikisi "biz ancak ve ancak sizi denemek için gönderildik, sakın sihir yapıp da kâfir olmayın!"
seytanla cın aynı famılyadandır zaten.. Islamıyet oncesı arapların nelere cın dedıgı benı pek alakadar etmıyor acıkcası. Kuranda bahsedılen kavramlara bakıyorum
bırtane mufessır getoron bana kı cın kavramını sızın anladıgınız gıbı anlamıs olsun. bu turkcedekı 'sey' kavramına benzıyor aynı. halbukı muhtevası farklı.
sey de cogusey veya tek sey anlamında kullanılabılıyor gordugunuz uzere
“Cinleri de daha önce dumansız ateşten yaratmıştık.” (Hicr, 27)
burda bahsedılen ınsan mı yanı sımdı? ya da arapların kullandıgını ıddıa ettıgınız kavram mı.. oyle bırsey olamaz. Keza felak ve Nas suresıne bakınız nuzul sebebını. acık ve net delıller vardır.
“Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” (Zariyat, 56)
İblis, “Ey Rabbim! Öyle ise bana insanların diriltilecekleri güne kadar mühlet ver” dedi.. Allah, şöyle dedi: “Sen o bilinen vakte (kıyamet gününe) kadar mühlet verilenlerdensin.” İblis, “Senin şerefine andolsun ki, içlerinden ihlâslı kulların hariç, elbette onların hepsini azdıracağım” dedi.” (Sad, 79-80-81-82-83)
Burada İblis’in yeminini görüyoruz. Ettiği yeminde “tekil” olarak konuşmaktadır. İblis cennetten kovulduğunda tek idi ve “kıyamete kadar” yaşaması için izin aldı. Bu izin neticesinde İblis kıyamete kadar yaşayacak ve “tek” olarak ömrünü sürdürecektir. Ancak insan, cin ve hayvanları kandırarak kendine dostlar edinip isimlerini Şeytan koyacaktır.
“İşte böylece biz her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. Bunlar aldatmak için birbirlerine yaldızlı laflar fısıldarlar. Rabbin dileseydi, bunu yapamazlardı. O hâlde, onları iftiralarıyla baş başa bırak. ” (En’am, 112)
“Doğrusu biz (cinler), göğü yokladık, fakat onu sert bekçilerle, alev huzmeleriyle doldurulmuş bulduk. Halbuki, (daha önce) biz onun bazı kısımlarında (haber) dinlemek için oturacak yerler (bulup) oturuyorduk; fakat şimdi kim dinlemek isterse, kendisini gözetleyen bir alev huzmesi buluyor. Bilmiyoruz, yeryüzündekilere kötülük mü murat edildi, yoksa Rableri onlara bir hayır mı diledi?” (Cin, 8-9-10)
“Şu da gerçek ki, insanlardan bazı kimseler, cinlerden bazı kimselere sığınırlardı da, onların taşkınlıklarını arttırırlardı.” (Cin ,6)
“Size, şeytanların kimlere inmekte olduklarını haber vereyim mi? Onlar günaha düşkün her yalancıya inerler.” (Şuara / 221-222)
“Büyücü (sihir yapan), ne yaparsa yapsın iflah olmaz.”
Ta-Ha 69
bunların tefsırlerıne bakınız.
[Islamıyet oncesı arapların nelere cın dedıgı benı pek alakadar etmıyor acıkcası. Kuranda bahsedılen kavramlara bakıyorum] bu yorumuna katılmıyorum çünkü kuran arapça olarak indi ne demek istediğini Arapçayı bilmeden anlayamassın ki
bılmedıgımı kım soyledı. ben solıcemı soyledım hıdayetın varsa alırsın yoksa almassın. musrıkler mucızelerı acıkca grduklerı halde ıman etmedıler (soz meclısten dısarı) ıs benden cıktı. ılerde Allah benı sahıt tuttugunda gorevımı yapmadım demeyecegım o yuzden ıcım rahat. vesselam.. ıyı aksamlar sana.
eyw canım görüşlerin içim teşekkür ederim görevini yaptın sen haklıysan sen kazanan sen haksızsam ben kaybeden ben sanada hayırlı geceler
Cevap
7Cevap
çok basittir aslında var mı yok mu öğrenmek şartlarına uyarak riyazete gir ritüeli yap peşine davetide yap sonrası ya onlarla yaşamayı öğrenirsin ya da seni psikiyatri kliniğine yollarlar arada ziyarete gelirler koyun koyuna yatarsınız zaten san kim gelicek az sonra onu söylerler karşılığında şer işleri yapmanı isterler dah akıl bile edemeyeceğin bu zamana kadar hiç aklına gelmeyecek şeyleri bile isterler uğraşmazsan uğraşmazlar senle
bak ne güzel açıklamışsın psikolojik bir olay olduğunu neden o insandan başkası görmüyor çünkü kendini o kadar kaptırıyor ki beyni ona halisinasyon gösteriyor deliriyor veya dediğin gibi yarı deli yaşıyor saol yorum için
cinler gerçektir benim güzel kardeşim burda yazamayacağımız paylaşamayacağımız o kadar çok şey varki onlarlara görüşenler var görüşmenin yollarını bilenlerde var ama asla paylaşmazlar bu öyle bir şeydirki sen o kişilere 200000 tl nakit versen yine paylaşamazlar bu işler ehline helaldir na ehle haramdır peşine düşüp boşuna araştırmalara girme dünya aklı ve mantık ile izahı yoktur çünkü 5 duyudan ötededir asfıya derecesinde kulluğa erenler bilirler mahiyetlerini ve görüşürler ve herkesin ortasında görüşürler sana çok abes gelecek ama öyle işte
ya bak ben soruda o kadar belirttim bana görenler görüşenler var diye gelmeyin diye kanıtlayabiliyorsan buyur sen kanıtla güzel kardeşim
bilenler bildiklerini yazamazlar ve anlatamazlar ne öğrenmeyi bekliyorsun çok merak ediyorum burda bu soruya cevap verecek kimse yok
madem cevap veremiyorsun neden vaktimi alıyorsun benim? yoksa bilgin burada işin ne?
belirli şeyler sana emanet edilirse neden ifşa edemeyeceğini o zaman anlayacaksın
Gecen sene ayni ogrenci evinde kaldigim ateist arkadaslarim cinlerin varligini kanitlamam durumunda musluman olacaklarini soylediler. Kanitladigim zaman psikolojilieri bozuldu. Sonuc olarak imana gelmediler bu sene farkli eve ciktilar. İyi arastir.
kardeşim ben elhamdülillah Müslümanım Allahın varlığına birliğine sonsuz inanıyorum öncelikle bunu bil ataist değilim , madem kanıtlamışsın buyur paylaş burda bizde inanalım cinlerin sizin bildiğiniz gibi olduğuna
yaparım ederim demekle yapmış etmiş olmuyorsun cisimleri oynatabilmek cinlerin varlığını kanıtlamaz birçok illüzyonist yapabilir çocuk konuşturmak büyü ile de yapılabilir sanırsam?
büyü olayı ile cinler arasında zerre bağ yok onlar milleti keklemek daha rahat kandırmak için uydurulmuş şeyler yeri gelmişken söyleyim büyü olayı gerçek ama bunu bilen kişi sayısı az ama baktığında piyasada çokça cinci hoca büyücü karı dolanmakta bunlar milleti daha rahat sövüşlemek için her türlü şeyi ortalığa sürüyor dünya varoldugundan beri böyle insanoğlu menfaati için yapmayacağı şey yok bunu unutma [KAMU SPOTU]
tabi sizin gibiler olduktan sonra bu ülkede bu dünyada cinciler hocalar üfürükçüler hiç tükenmez onlar hep zengin olur hep yeri gelmişken burada bulunsun;
www.haberler.com/.../
Ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım ayeti var. Burada o tanınmayan insanlar neden insan dışı muamele görsün ki? Cin çarpması hususunda bir noktaya değinseydin katılırdım. İyi ve dikkatli oku.
tanınmayan insanların ne olduğunu bilmiyoruz nasıl insan dışı muamele görüyorlar nereden bileceğiz ki ayrıca cin çarpması olayına gelirsek nedense hep ya filmler de oluyor ya da psikolojisi bozuk insanlarda ki cin mi çarptı başka bir şey mi oldu kimse bilmiyor Allah dan başka ama bizim insanlarımız olayı cin çarpması olarak lanse ediyor ilginç
Zaten milyonlarca Müslüman, alim, sahabe, yanlış biliyorlar, Kuranı yanlış anlıyorlar bir sen doğru anlıyorsun.
Ayrıca cinin ateşten yaratıldığı ayetine de bakmanı isterim. Bundan kadar açık bir ayeti de anlarsınız umarım.
milyonlarca Müslüman alim sahabe yanlış biliyor ben doğru öylemi? öncelikle Şu an sen yorum yapmıyorsun yorum yapamadığın için trollüyorsun birincisi sen Allah değilsin milyonlarca insanın düşüncesinin ne olduğunu bilemezsin
meleklere neden cin dememişler de melek demişler araplar acaba melekler görülüyo muydu arap toplumunda?
valla bu soru benimde aklımı kemiriyor araştırıyorum aydınlatan bir arkadaş olursa iyi olur bilgili Google Show yapmadan
Kuranda sadece gecmiyor Hz süleymana itast eden cinlerdende bahsediliyor ve yabancı kişi anlamında degil,
Hz süleyman çok uluslu bir devletin hukumdariydi cinlere hükmetme olayı ise kendi milleti dışındaki insanlara hukmetmesinden geliyor zaten söyle bir mantık kur kuran ilk Araplara indi insan olan araplar Arapların tanımadığı diğer insanlar ise cin
Sen ne içiyon hacı :)
sen sağdan soldan anlatılan şeyleri buraya gelip yazacağına biraz araştırsan biraz kitap okusan tefsir okusan eminim Şu an böyle yorumlar yapacağına benimle saygı çerçevesinde tartışırsın
ama ne yazık hemen dalgaya vuruyorsun halbuki çok ciddi bir şey bu konu
Ya söylediklerimi Kurandaki ayetlerden yazmışsam?
1. yorum [ Kuranda sadece gecmiyor Hz süleymana itast eden cinlerdende bahsediliyor ve yabancı kişi anlamında degil, ]
2. yorum [Sen ne içiyon hacı]
3. yorum [Ya söylediklerimi Kurandaki ayetlerden yazmışsam?]
Evet başka yorum yaptın da biz mi göremiyoruz?
Kardes sen nasıl anlıyosan öyle devam et senin cinlere inanmiyor olman beni baglamıyor :)
Seninde olmayan şeylere inanman beni bağlamiyor ben ne sorduysam ona cevap ver vermiyorsan tartışma benimle
:))))
Cinlerle iletişime geçme metodlarını uygula kendin gör
hangi metotlar etrafa mum dizip saçma sapan kelimeler okumak veya büyü yaparak mı? büyü olayı zaten gerçek bir şey ona insancım var ama büyü harici yapılan herşey şarlatanlıkdan öteye gidemez ayrıca cin çağırmaya kalkanlar kendi kendiilerinin psikoljilerini bozuyor korkuyor beynine inatla bana böyle şeyler göstert diyor beyinde halisünasyonlar gösteriyor olay bundan ibaret kardeşim
Sen öyle sanmaya devam et, madem saçma buluyorsun git dene ve sana musallat olduklarında gör
valla Allah bana bu akılı git uydurma şeylerle kaybet diye vermedi o yüzden gerek yok ben ne sordum sen ne yorum yapıyorsun açıklayacak kadar bilgili değilsen yorum yapmayı trollükle karıştırmaya devam edeceksen rica ediyorum yorum yapma
Kardeşim Allah a inanıyorsan cinlere de inanmak zorundasın yoksa büyük günah çünkü Allah ın yarattığına inanmamış oluyorsun yaşın 21 ama beynin için aynı yaşı söyleyemeyeceğim
bak şimdi sen beni anlayamamışsın ben cinlere inanmıyorum demiyorum ben cinlerin korku filmlerinde ki gibi koca karıların anlattıkları gibi olmadığını cinlerin başka şekilde olduğuna inanıyorum , ayrıca şu yaptığın yorumlar senin ne derece akıllı bir insan olduğunu gösteriyor Allah yardımcımız olsun
Cinlere inanmıyorum dedin ya kardeş neden çeviriyosun şimdi, o koca karı uydurmalarına ben de inanmıyorum tabi ki ama Allah a inanıyosak cinlere ve kitaplara da inanmak zorundayız biliyosundur kusura bakma yanlış anlamışım sanırsam
sen benim sorumu sonuna kadar okumamışsın görünen o ki istersen bir kez daha kontrol et oku
Sonradan güncelledin sorun eksikti
gelen yorumlardan sonra güncelleme gereği duydum çünkü çoğu insan beni yanlış anlamış çoğu benim sorumu ataist olarak yorumlamaya çalışmış beni öyle sanmışlar
cınlere ınanmak degıl cınlerın var olduguna ınanmak. bır kelıme cok anlam degıstırır.
@illalazımmıki haklısın bir kelime çok şey değiştirir, ben cinlerin var olduğuna inanıyorum ama filmlerdeki gibi değil cinlerinde aslında biz insanlar olduğuna inanıyorum çünkü eskiden araplar cin diye tanımadığı insanlara cin derlerdi aynı bizim yabancı dediğimiz gibi , bende şöyle düşünüyorum sonuç da kuran arapça olarak indi öncelik o toplumu uyarmak sonra bütün insanlığı yani cin derken araplardan sonra geriye kalan bütün insanlar kasıt ediliyor bence arkadaşım
@illalazımmıki sonuçta kuran her ne kadar Araplara indiyse de amacı bütün insanlığı aydınlatmaktı yani cin demek bütün insanlık oluyor galiba
Ne yapacan kantlaypta çokmu lazm
Evet çok lazım yıllardır kafamı kemiriyor çocukluk zamanlarında çok korkardım her gece rüya görürdüm kabuslar sonra cinlerin benim bildiğim anlamda olmadığını öğrenince öyle bir ferahladım ki o gün bu gündür zerre korkum olmadı rüyalarım hep mutlu artık geceleri de köyde özellikle ramazan ayında sahura kadar arkadaşlarla barajın oralarda ip izsiz yerlerde dolaşabiliyorum korkum yok şükür
büyücüler ? cinler aracılığı ıle bılgı alıyorlar
cinler aracılığıyla değil büyü yardımıyla büyü olayı sonuna kadar gerçek ve en büyük günahlardan
kuran da geçer. bundan büyük ispatmı var?
Başlığa Göre yorum yapma istersen ben açıklamayı yaptım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar