Öncelikle çarşaf-ı Şerif diye düzeleyim merak ediyorum çarşaf-ı Şerif giyinen kardeşlerimden neden rahatsız olurlar anlamam kime ne zararları var ki
Cevabın nedir?
Her zaman tartışma konusu Kuranda cilbab diye geçer herkes şimdi cilbab çarşaf değil diye öne sürüyo adı çarşaf olmasın esas mesele ne kadının el ve yüz dışında her yeri mahremdir yüz de tartışılmıştır alimler tarafından bu yüzden peçe takar bazıları hatları belli olmayacak bunu ferace ve pardesü ile yapmak çok zor tek parça olduğu için örtüleri omuzlarından göğüslerine kadar örtecek ee sen eşarp şal takınca hatları gizlemiş oluyo musun oradaki maksat çıplak olmayacak da örtecek değil omuzları göğüsleri belli olmayacak çarşaf dışında hangisi ile bunu yapabiliyosun gel adını farklı bir şey koy nefret ediyorsan o gerçek tesettür işte.. bir de yok yahudilerin hristiyanların adeti diyolar tevrat zebur incil zaten hak peygamberlere gönderildi hakkı öğretmek için ha sonradan değiştirdi insanlar tabii ki birbirine benzer çok şey bulunur
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılŞerif ne ya guzel kardesim hangi kur, anin neresinde yaziyor carsaf giyindiye varsa bizede ornek gosterde bizde yapalim ozaman parduce ve feraceyede parduse serif ferace serif hatta mini etek serif diyelim dini boyle abartiyorsunuz millet herkezi bocu saniyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılKuran'ı Kerim'de açıkça yazmıyor çarşaf diye. Ama Kuran'ı Kerim'in tarifine en uygun 600 sene dünyaya hükmetmiş Osmanlı ecdadımız çarşafı uygun görmüş ferace pardes ü bunlarla çok oynamış şu gavur Avrupa
- +1 yıl
Guzel kardesim ortunun diyor Allah ortunun... Carsaf ferace demiyor siyah hic yok sadece bol vucutlarinizi belli etmiycek sekilde ortunun diyor. Sebebide erkekleri kiskirtmamak tahrik ertmemek simdiki ortunen parduselere bakiyorum kilotlarinin izi belli bu ortunme degildir bunu yapacagina hic yapmasin daha iyi bilincsiz kulaktan dolma olmuyor okuyun diyor hak duvara asin degil alin okuyun.
- Diğer konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılÇarşaftan nefret etmem ama sevmeme sebebim şu. Ben konu ne olursa olsun aşırıya kaçan insandan hoşlanmıyorum. Dinimiz kadınların yüzü görünmesin demiyor. Elleri görünmesin demiyor. E şimdi dini bir emir olmadan sen bunu neden yapıyorsun ki. Ki bu kişiler aşırıya kaçma olayını sadece vücudunu kapatarak değil iletişimi de kapatarak yapıyorlar. Minibüste dolmuşta şu parayı öne uzatırmısın desen tepki vermeyen biri haline geliyolar kimileri. Zararlarına gelirsek. Önce kendilerine zararları var. Sonra da toplum bu konuda hassas olduğu için teröristlerin çok kullandığı bir yöntem bu. Üstelik yeni değil yıllardır gelen bir kamuflaj. Ki kemal sunal da filmlerinden birinde buna değinmişti komedisel olarak :D
Rahatsız olma sebebimi anlatabilmişimdir umarım. İyi geceler12 Yorumla
Soran+1 yılKadına taciz tecavüz ve öldürmasinden daha mı iyi
- +1 yıl
Önemli bir konuya parmak bastınız ama bu konuya çarşaflılardan hoşlanmamaktan nasıl geçiş yaptınız anlamadım. Detaylı yazarsanız sevinirim :)
+1 yılonllara neden açık giyiniyorsun dediğinde derler ki sizi ilgilendirmez herkesin dini kendine isteyen istediği gibi giyinir derler , ama kendileri otrur edebiyle ahlakıyakapanana insanları yargılar ' ninja' gibi terimler kullanarak allahın emriyle dalga geeçerler böylede beyinden yoksunlar.
52 Yorumla- +1 yıl
Özgürlük derler ama konu din olunca istemezler
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
34Cevap
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÖzgürlük özgürlük derler sonra ya basimizdaki esarba karisirlar ya çarşafa kapaliyim ama çarşafli değilim keske carsafli olsam
42 Yorumla
Soran+1 yılAllah sana nasip etsin İnşaallah
- +1 yıl
Amin insallah icimde var ama bakalim :)
- Diğer konusunda 586 cevap paylaştı.
+1 yılYaaa hiç bir çarşaflının veya kapalının bizim hakkımızda ben bu başını örtmeyenlerden nefret ediyorum çok igrencler falan dediğini duydunuzmu veya açık bir kızı zorla döve döve veya tehtit ederek kapsadığını duydunuzmu hayır onlar nasıl bize bişe demiyosa bizimde onlara bişe deme hakkımız yok @BeyazzPudraSekeri @Scre4m siz ne düşünüyorsunuz
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle. Herkesin hayatı kendine.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu meseleler islamda içtihati meselerdir alimler ayetler ve hadislerde içtihat edip görüşlerini sunarlar kişilerde bununla amel ederler net çarşaf gibi bir durum asla söz konusu değildir burdaki mesele kadının fıtratında olan özelliklerinin gizlenmesi kapatılmasıdır bunu moda halinde rengarenk halde yapmakta asla uygun değildir çarşaf gibi tek bir kalıbta düşünmekte burda ki esas amaç örtüdür bununla alakadar olan bayanlarda bunun ne şekilde olduğunu bilirler zaten
10 Yorumlaİnsanların inancından, giydiklerinden, ibadetlerinden neden nefret edeyim ki? O insan öyle inanıyor ve o şekilde giyiniyor. Mini etekliye de çarşaflıya da saygım sonsuz çok şükür. Benim tek nefretim beynini kapatan yobazlar. Yoksa ister mini etek giysin, türban taksın, isterse de çarşaf giysin dünya ahiret benim bacımdır.
00 Yorumla
+1 yılgunaha girmis gibi olmayalimda bu normal kapali anadolu anneleri niye carsafa girmiyorlar peki? onlar kapali olmamis mi oluyorlar? carsafa girmeden de tesetture girilebiliyormus demek ki.. yoksa anadolu kadini mi gunaha giriyor? hangisi dogru hangisi yanlis?
20 Yorumla
+1 yılsevmiyorum. kişisel bir problemim yok sadece geneli kaba ve duyarsız insanlar oluyor ve etrafındaki açık insanlara canavarmis gibi bakiyorlar buda hoş değil. belki genelleme yaptığımı düşünebilirsin fakat bu zamana kadar karsilastiklarimin hepsinde aynı şeyi gozlemledim
30 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Nefsin en ağır boyutudur bunu giymek.
Tebrik ediyorum helal olsun.. saygı duyarım..
Kimse- kimsenin dış görünüşünü yargılayacak kadar hadsiz olamaz. bunu yapan istisnasız ''olmamış'' ve ''çiğ'' kişiliklerdir..30 Yorumla
+1 yılAçılıp saçılınca bizene herkesin yaşantısı kendine diyorlar Allahın emirlerin yerine getirince öcü diyorlar.. paslanmış zihniyetler varrr
60 Yorumla- Diğer konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılHerkes istediği gibi giyinebilir, buna bir şey diyen yok. Arap kültürü olduğundan hoşlanmıyorum sadece. Diğer türlü rahatsızlık duyanlar özgürlük diye bağırıp başkalarının özgürlüklerine laf söyleyenler. Yani iki yüzlüler.
10 Yorumla
+1 yılkadını sosyal hayattan dışlayan zihniyet ve zihniyet ürünlerinden nefret ediyorum.
53 Yorumla
Soran+1 yılPeki nedir kadını sosyal hayata bağlayan zihniyet
- +1 yıl
arabic zihniyet olmadığı kesin.
Soran+1 yılKadını sosyal hayattan dişlsmıyor kadın istediği bir kadınla konuşup görüşe bilir ama erkekle değil sadece zaruri olursa konuşabilir kardeşim haberlerden çevremizden görüyoruz duyuyoruz boşanmalar aldatmalar kıskançlıklar bunlar neden oluyor kadın erkek karışik beraber çalıştıkları için birbirleriyle şakalaştıkları için değilse nedir niye oluyor bu boşanmalar aldatmalar soruyorum
Ben sevmiyorum. Arap kültürü oldugu icindir belkide. Bari türban taksaymıs derim ama icimden derim. Yargılama hakkım yok çünkü isteyen istedigini giyebilir banane der gecerim
07 Yorumla
Soran+1 yılArap kültürü değil kardeşim Her müslümanım diyen genç yaşlı kadının giymesi gerekmektedir hem Arap olmak kötü bisey mi Peygamber'imiz (sav) de Arap değil mi
Soran+1 yılPeki kardeşim Kuran'ı Kerim de ne olarak geçiyor
Bardak'ı şerif gibi , kişinin kendisince kutsanan bir giyim tarzı.. Kötü olan sekiz mahalle neden kutsamıyor diye oturup düşünecek yapıda olmak...
30 Yorumla
+1 yılOnlardan nefret etmiyorum sadece acıyorum çünkü erkekler o biçim sıcakta istediği gibi giyinip gezerken onlar çarşaf giyemeye zorlanıyor. Adalet mi bu?
10 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Elin yüzün, suretin görünmüyor. Kadın, erkek ilişkisini bir kenara bırak, insan gibi sosyal bir canlı için uygun mu sence?
113 Yorumla
Soran+1 yılAllah bizi bizden daha iyi bilir
- +1 yıl
Allah diye bir varlığın arkasına saklanarak düşünme fonksiyonlarını kapatman tamamen senin sorumluluğun ya da sorumsuzluğun. Allah, insan aklına ve iradesine saygı göstermiştir. Bu kadar kısıtlayıcı olmamıştır. Kuran'ın hiçbir yerinde kadınları bu kadar hayatını zorlaştırıcı emirleri bırak, nasihat bile etmemiştir. Avret denen dekolte bölgesi dışında örtü tasviyesi yok. Allah insana akıl vermiştir ama onu nasıl kullanacağı kulunun sorumluluğudur yani tasarrufudur.
Soran+1 yılZorlaştırmak mı şimdi bizim yaşadığımız Türkiye de kadınlarımız rahat mı? Sonuçta çarşaf giymiyorlar kimisi çalışıyor kimisi özgür istediği yere gidio istefiğini yapa biliyor bu mu rahatlık kardeşim her gün duyuyor görüyoruz taciz tecavüz cinayet şiddet kaç kere duydun bir çarşaflıya taciz ve ya tecavüz edildiğini tabi istisnalar müstesna kadın mücevherdir mücevheri açıkta bırakırsan çalarlar
- +1 yıl
Evet, çarşaf giymeyenler daha rahat yaşıyor, bu açık. Türbanlı bir kız da tecavüze uğradı, hem de kendi evinde. Sen gündemi takip etmeyip, haber okumuyorsan biz ne yapalım, kendi kendine "oh ne güzel, sadece açıklar taciz ediliyor, kapalılar edilmiyor" diye teselli ediyosun galiba. Hani bilmeyince kendince böyle bir mantık geliştiriyorsun.
www.gazetevatan.com/.../
Tecavüz Arap ve Afrika ülkelerinde yaygın bir suçtur, haberin yoksa öğren.
Hani sorunda samimiysen, elinin altında internet var, araştır tecavüz oranları hangi ülkelerde çok, hangilerinde az imiş.
- +1 yıl
@soran Tecavüzle korkutmak da konunun bahanesi , avret yerlerine özel bir takıntı mı var diye düşündürüyorsun ayrıca...
alkislarlayasiyorum.com/.../basi-aciklara-tecavuz-mubah-din-kultur-ogretmeni
Dahası , Hristiyanlıkta papaz rahibe günah affetme konusunda Kuran'da çok açık serzeniş ve hristiyanlar için ben size aracı mı verdim de insanları kendinizle arama koydunuz der.
Bakıyoruz , bir ahmet hoca peşinde allah rızası arıyorsun ama , yok böyle bir mevkii ilahi olarak verilen , bunlar kendilerini ulema zannetmiş tipler ve youtube de yaz hoca diye sana gelsin her kentten 3er beşer islam papazı. Bunlar bir de birbirini beğenmez , dedikleri birbirini tutmaz , ticaret yapanlar hiç az değil , hepsi üfürür durur.
İyi de bunların en papazını nasıl bulacağız , nedir o turnusol ayıracı onu bir söylesen?
Soran+1 yılkardeşim sende bir Osmanlı'yı araştır şu şeriatla yönetilen büyük Osmanlı
- +1 yıl
Sen Osmanlı'yı yaşadın bir de gördün, oradan geliyosun herhalde? Ya da sadece senin gibiler yaşadı, başka insanlar yoktu. Konuyu niye saptırdın hemen Osmanlı'ya? Biz burada örtünmenin tecavüzü önlemediğinden bahsediyoruz.
Konya dönersek, Allah korusun biri seni taciz etse, sana tecavüz etse, devlet görevlilerinden hiçbiri ne giyiyordun, giymiyordun diye sormaz. Hukuk ve polis senden yana, istersen anadan üryan gez, taciz yine suç. Tecavüz erkeklik değildir, sapıklıktır. Erkeklik ve sapıklık arasındaki farkı anla lütfen.
@cems34 ben bu haberi daha önce, olduğunda görmüştüm, hoca maalesef ruh hastası, bir de bu şekilde hakaret ediyor ama helal olsun velilere, sessiz kalmayıp şikayet etmişler. - +1 yıl
@xkhats zaten @soran ya inanca değil yöntemlerine aşırı takıntılı biri ve ikide bir avret yerleri ile uğraşıyor ya da baya bir xper ( ne işe yarıyorsa ) geliri elde etti bilinçli olarak kaşıdığı sorudan ama , ciddi anlamda yanı yönü şaşırdı..
Diyoruz ki Osmanlı Padişahı aynı zamanda İslam Halifesi ( ki Şeyhulislam ile teşrik'i mesai yapmadan buyurmaz ) fetvası da değil (onun işi değil ) fermanı var ; çarşaf İslama asla uygun bir şey değil yapılmasın diye , zat'ı soran hala Osmanlı'yı araştır diyerek kendi ile çelişiyor. Başka biri de feraceyi ( diğer adı yeldirme; köylük yerde tarlada ekin tozu ahırda ağılda hayvan artıklarının günlük elbiseye ulaşmasını engelleyen siyah kapatma ) pardesüyü ( Osmanlı'da değil Erbakan hükümetleri devrinde ortaya çıkan ) yüceltmiş.
Galiba bu da 100 yılda bir gelen (?) ulemadan ya da kendini öyle sanan akıl hastalarının havarilerinden.. - +1 yıl
helal sana
Soran+1 yıl@cems34 her kim yanlış yolda ise Allah onu doğru yola iletsin amin
- +1 yıl
1. Nefret eden diyerek kötücül bir tanımı sen kendin yapmışsın. Ama burada bir nefret söz konusu değil. Kimse çarşaftan, yorgandan, nevresimden boşu boşuna nefret etmiyor. Sorun; çarşaf giyenlerin bu şekilde kendilerini koruduklarını sanması, çarşafa koruyucu bir anlam yüklemeleri, daha kötüsü tecavüzcülere hak vermeleri ki bu kabul edilebilir bir görüş değil.
Yanlış yolda olan kimse yok. Yanlış görüş var, o da çarşaf giymeyenlere kötü muameleyi hak görmek, insanlığa sığmaz. Senle aynı görüşü, dini, inancı paylaşmıyor diye kötülüğü kimseye hak göremezsin. Doğru olan, inançtan ve yaşam, giyim tarzından bağımsız bir şekilde kadınların can güvenliği önemli olmalı. Ki, bir sapığın hedefi her zaman kadın da olmaz, bu küçük bir çocuk olabilir, hayvan olabilir. - +1 yıl
2. Tecavüz kurbanı onlarca canlı var, kadın/erkek, insan/hayvan ayırmıyor. Bu bir hastalıktır. Hapse atılarak tutuklanması gerekir. Bu soruda bahsedilen tecavüz haberlerini al, oku.
www.kizlarsoruyor.com/.../q4458521-babasinin-oz-kizina-sehvet-duymasi-haram-degil-midir - +1 yıl
Bugün 13 Mart '15 itibariyle yeni bir haber, buyrun eksisozluk.com/karamanda-45-erkek-ogrenciye-tecavuz--5064173
Gizli Üye(30-35)+1 yılallah en çok da çok bilmiş cahillerden korusun bizleri 😃 o kadar güldüm ki yorumlara. neymiş çarfaf gericilikmiş bu yüzden ilerlemiyomuş ülke naptın uzaya füze gönderdin de çarşafa mı takıldı. sizene be kardeşim sizene
40 Yorumlainsanların aklına farklı yansıtıyolar. fillmlerden gerçek hayattan görüyoruz. terorislerin gizleme taktiklerinden biri mesela. bende istemeden çekinebiliyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMedyanin cok buyuk etkisi var. Hep işid vs. gruplarin kötülemesi yüzünden bomba patlatmiş gibi olaylarla carşafi kullanmalari insanlarin carsaflilarin genelini yargilamasina neden oluyor. Böyle birsey yok herkes ayni degil yargilamak kesinlikle suç.
30 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. Bir Dress Code türü olarak "ÇARŞAF"
Eğer Türk diye geçiniyorsanız, eski Türklere bakın giyim kuşam ne kadar şık ve zarif.
Arapsevici iseniz, zaten çarşaf sizde ata sporu.10 Yorumla
+1 yılKim nefret ediyor , ben eşime giyinmesi konusunda karışamam
kapalı olduğu sürece ama bu (bunun başka bir adı vardı) simsiyah kapalı bir elbise giyinmesine zorlamam00 Yorumla
+1 yılNefret etmiyorum tabi ki ama Şu an öyle bir konuma geldik ki çarşaf daha çok dikkat çeker oldu tuhaf😕
11 Yorumla
Soran+1 yılÖnemli olan burda dikkat çekmesi değil erkekler tahrik edecek şekilde olmaması bide dikkat çekmesinin nedeni giyinen kişilerin az olması Türkiye de bir erkek etek giyse herkes ona bakar ayıplar garipser ama İskoçya da olsan normal gelir ne yazikki yüzde 99 u müslüman olan ülkede çarşaf giymek tuhaf iğrenç bagnazlık oldu
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇarşafı çok seven arkadaşlar ÇARŞAF HALİFE 2. ABDÜLHAMİT TARAFINDAN YASAKLANDI FERMANLA HABERİNİZ OLSUN
218 Yorumla
Soran+1 yılYasaklandı mı neden sebebini biliyormusun
Cevap sahibi+1 yılÇarşaf hristiyanlardan ve yahudilerden gelmedir ikiside kadınlarına çarşaf giydirir islamda ilk Persler (iranlılar) yahudiler ve hristiyanlardan görerek kadınlar giydirmeye başlamışlar daha sonra Osmanlıya yayılmaya başlayınca 2. Abdülhamit fermala yasaklamış dinde yeri olmadıgı için
Cevap sahibi+1 yıl- +1 yıl
Aynı zamanda İslam dünyasının halifesi de olan Padişah 2. Abdulhamit 'ten daha iyi bildiğini düşünen ve beze şerif mevkii ekleyen arkadaşlar için 2 Nisan 1892 tarihli fermanının Türkçe metni :
Padişah hazretlerinin, bugün yüce cuma selamlığı törenini müteakip Teşvikiye'de bulunan devlet silahhanesini yüksek teşrifleri gerçekleştikten sonra saraya dönerken geçtiği yol üzerinde acayip bir tarzda bellerinden bağlı siyah çarşaflara bürünmüş ve yüzlerini dahi siyah renkte ve gayet ince peçelerle örtmüş bazı kadınlar gözüne ilişmiş, bunların neredeyse çıplak denilecek derecede açık saçık bulunmalarına ve adeta matem elbisesi giyinmiş Hıristiyan kadınlarına benzemiş olmalarına bakarak birdenbire Müslüman olup olmadıklarında tereddüde düşmüştür
- +1 yıl
Delil ve açıklama gerektirmez bir husustur ki, Yüce İslam Devleti'nin (Allah onu kıyamete kadar yaşatsın) kıvam ve bekasının ve şevket ve yükselişinin artışı, devlet kurumunun fertlerini oluşturan bütün erkek ve kadın Müslümanların hal, durum ve hareketlerinde Şeriatın faydalı ve kurtarıcı hükümlerine eksiksiz bir ihtimamla uymalarına bağlıdır. Aksi hal, Allah korusun, gerek ümmetin fertleri, gerekse devletin esası için maddî ve manevî açıdan sonsuz zararlar verecektir.
Bu yüzden Müslüman kadınların Allah'ın emirleri arasında bulunan tesettür ve hicaba girmenin güzel adabına dikkat ve özen göstermeleri gerektiğine dair beyan ve delil getirmek gereksizdir. İşbu çarşaflar ise Müslüman kadınlarca tesettür emrine asla uygun ve müsait olmadığı gibi, [kötü] bir maksatla şuraya buraya girmek için bazı münasebetsiz erkekler tarafından dahi bir yerde fesat aleti olarak kullanılmaktadır.
- +1 yıl
Hatta geçenlerde bir erkek bu şekilde çarşafa bürünerek kadın kıyafetinde silahlı olarak bir eve girmiş ve evdeki kadının üzerine hücum edip çaldığı eşyayı pencereden arkadaşına atarak savuşmuştur. Dinî açıdan ve toplumun iyiliği için açık olan çok sayıdaki zarar ve sakıncaya dayanarak bu konuda gereken kişilere yumuşakça ve münasip bir üslupla anlatılmak ve gerekli nasihatler verilmek suretiyle kadınlarca çarşaf giyilmesinin yasaklanması [veya engellenmesi] için sebeplerin temini padişahın emir ve fermanı gereğidir.
O konuda emir ve ferman, emir sahibinindir.
Uğraşmayın kadın giyimiyle , herkesin kendine göre bir adabı ve tesetturu var , kimse ima ettiğiniz gibi meydanda gezdirmiyor ; sorun sizin ölçü tutma hadsizliğinizde ve kendinize illa benzemeyene de tüüü demeye kalkıp bir de taraftar toplamanızda.
Cevap sahibi+1 yılcems34 lütfen BY-DERMAN etiketler misin?
- +1 yıl
Okurlar herhalde , tabii İstanbul'un semtine göre hoca tavsiyeleri vermekten zamanı kalırsa, soran da birlikte...
Aslında din ve inanç duygularını istismar eden bir çeşit sektörün temsilcisi gibiler, e sektörü de ayakta tutmak da gerek tabii , ne de olsa tılsımlı üfürme yetenekleri de var , kimisi güçsüz üfürüyor kimi fırtına çıkarıyor
Cevap sahibi+1 yılYok okumazlar sen bir etiket at lütfen
- +1 yıl
@BY-DERMAN @soran , mümkünse okuyun , eğer halife sözü dinlerseniz... Hatta çarşafı Atatürk'ün yasakladığı fikrine sahip olanlar. Duyduklarınıza değil okuduklarınıza inanın, bunun Osmanlıca metnini de atabilirim isteyene.
Tesettürün bu denli koyulaşması da son 30 yılda ortaya çıkan bir konu , şu anda toplam 13 farklı tesettür uygulaması var, çarşaf bunlardan sadece biri. Bunu Türkiye Cumhuriyeti'nin bağrına saplayanlar da Zaman gazetesi ile onların sponsoru olduğu Şule Yüksel Şenler 'dir ve bu kadın hala yaşıyor. Bunun getirdiği türban da aslında Catherine Hepbourne'a aittir, bir filminde görmüş beğenmiş ve budur demiş. Bu sözler kendisine aittir , isteyene röportajı da atarım.
Hiç kimse Sur'a üflendiğinde farklı kalkmayacak , hepsi aynı kefenle ayaklanacak mahşere, ne kadar şeriflerseniz şerifleyin ; bu bir dinde aşırılıktır, bayraktarlıktır , diğerlerini küçümsemek ve azize azizler üretmek , daha kötüsü kendini öyle sanmak ve sandırtmaktır. - +1 yıl
@cems34 sur uflendıgınde zaten kımın nasıl kalkıcanı bılıyoruz bız ok ve ıslamda kuranda ortunmenın gerek oldugu farz oldugu yazmaktadır bu carsaf vs degıl ortunmekten kastımız kuranda gecen avret yerlerınızı ortun aılenızden baska sıze haram olan herkezee ortunun edep yerlerınızı kapatındır tamam kulaktan dolma ya da ıslamla alakası olmayan ınsanların gorusleryle gelme bana ben hem dınını hem vatanını hem bayragını bılen bır ınsanım elhamdurıllah muslumanım ve turkum tamam bunu bıl buna gore yasa her nefs ölumu tadacaktır ve her ınsan sur uflendıgınde hesaba cekılecek herkez dunyada yasayısıyla hesap edılecektır ınkarcılar hasa rabbını tanımayanlar kıyametı gorecek yasayacaklardır muslumanlar kıyametı gormeyecektır
Cevap sahibi+1 yıl@BY-DERMAN kimse kapanmak farz degil demedi çarşaf yasak dedi hemde 2. Abdülhamid tarafından Şu an senden özür bekliyorum bana saçma sapan konuştugumu söyledigin için
- +1 yıl
Benim hiç bir yorumum bugüne kadar kanıtsız olmadı , her ne yazdımsa başta zaten Kuran ışığında ( ama cübbeli türevlerinin ve onun aziz azize yamağı direnişçilerinin söylediklerine göre değil kendim 3 dilde okumayı ve çevirmeyi öğrenerek anladığım şekilde) ve nereden geldiğini de göstererek yazdım.
Kimsenin ne yapmak istediği veya değişimini hedeflemem , isteyen öyle isteyen böyle yapabilir. Benim karşı olduğum , bir takım tekniklerle ( sorucevap sıkıştırması ya da hakir görme ve gösterme ile sindirmeye çalışmalar, aforoz etmeceler ve peşine okuyamayanları takmalar) insanları sindirip sulta kurmaya çalışılması. Buyur , halife demiş diyeceğini , cubbeli de böyle demiş , kızların okuması harammış... Kızlar okursa biat meclisi düşer , bilgin değil biat sayısı düşer zira, onun da kanıtı bu... Biat bilinçsiz artarsa papazlar azizeler böyle ortaya çıkar... Bu arada , cevabında nokta nerede?
https://www.youtube.com/watch?v=_-ItcPlg0gU
Soran+1 yıl@BY-DERMAN soruyorum kadının ve erkeğin avret yerleri nelerdir
+1 yılBen nefret etmem tamam Allah kapanmayı emretti ama emirleri gereğince onların yaptığı günah dikkat çekiliyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇarşaf giymek farz değil. El bilek ve yüz hariç diğer bölgeleri kapatan ve vücut hatlarını belli etmeyen her kıyafet giyilebilir. Çarşafı bende pek sevmiyorum. Ama isteyen istediğini giyer bizi ilgilendirmez.
00 Yorumla
+1 yılben açığım. rahatsız da olmuyorum isteyen istediği gibi giyinsin
10 Yorumla
+1 yılBen rahatsız olmuyorum, ilerde evlenirsem eşim de çarşaflı olsa keşke
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçarsaf takvadır elestırel yorumlar beklıyordum bu soruya oyle de olmus. zordur kullanımı ama takvanın hasıdır yapanı takdır ederım. inş bızede nasıb olur ukhtim.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArap kulturu, arap dayatmasi, kadini toplumda yok etme cabalari ve o carsafin altinda adam mi var kadin mi yoksa canli bomba mı? Modernlik varken carsaf neden?
10 Yorumla
+1 yılsen Allah için giyiyorsan baskalarının ne dediği umrunda olmamalı
40 Yorumla
+1 yılKimseden giydiği ya da giymediği şey için nefret edecek kadar sığ değilim.
00 YorumlaDiğer konusunda 608 cevap paylaştı. Carsaf giymeyi pek uygun bulmuyorum sebebi ise tesettürun amaclarindan biriside dikkat cekmemektir ve carsaf giyince dikkat cekiyorsunuz onun yerine pardesü veya feraca daha makbul bence
01 Yorumla- +1 yıl
Dikkat çekmiyor
+1 yılannem kapalı ablam açık insanları sıkmayın herkes istediği gibi giyinir örtünür ve Yaşar.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhem samimi hemde cesur buluyorum ayrica amacina uygun bir kapanma seklidir. yarim kapalilar yuzunden turbanli fantezisi yapanlarin sayisi az degil p. no sitelerde bile turbanli diye kategori olmus uzucu
00 Yorumlaöyle deme bir carsaflı sevgilim vardı içine sadece jartıyer gıyerdı ondan ıyısı hayatıma gırmedı :))))
20 Yorumla
+1 yılTesettür normalde çarşaflı bayanlara hiç sempatim yok..
01 Yorumla- +1 yıl
Sempatin olmasın diye örtüyorlar zaten?
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sıkıntı giyim değil sıkıntı Türkiye'yi adım adım bağnazlaştırmak yani ilerlemesini engellemek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinimiz bize bunu soylemuyor korkutucu girunuyor cocuklar korkuyor cogu zaman siyah basortu yaosin pardesu giysin yani din soyledigi giyim tarzi
00 Yorumla
+1 yılGiyimden oturu kimseye bisey demem ve asla karismam.
00 Yorumla
+1 yılNeden nefret edecem ki herkesin inanışına yaşam tarzına saygım var
00 YorumlaSadece rahatsiz oluyorum ki o carsafim icinde kim var hirli mi hirsiz mi :/
01 Yorumla- +1 yıl
bir bitmediniz
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden nefret edeyim ki burada kötü yorum yapanlar olmuş burası özgür ülke isteyen istediği gibi giyinir sen o çarsaflı bayanı kısıtlama çalışıyorsun ama kendine bakıyormusun
00 Yorumla
+1 yılNefret edenden nefret ederim.
50 YorumlaBu ülkede o kadar çok yobaz varki. İnsanların özgürlüklerine müdehale etmeye çağdaşlık diyorlar.
00 Yorumla
+1 yılbeyinleri çarşafa dolanmıştır ondan ne alıp veremedikleri varsa
00 YorumlaMidemi bulandırıyorsunuz
12 Yorumla
Soran+1 yılAllah beni de seni de affetsin amin
- +1 yıl
helal
Carsafi serif ne demek
21 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanım diyen her kadına farz olan dış elbisedir diğer bir deyimle çarşaf ona çarşafa hürmeten çarşafı Şerif diyoruz
Diğer konusunda 11,8b cevap paylaştı. Çarşaf-ı şerif nedir?
04 Yorumla
Soran+1 yılÇarşaf desem belki hatırlasın şu müslüman kadınların giymesi farz olan tesettür
Soran+1 yılÇarşafa hürmeten çarşafı Şerif diyorum kardeşim 🙂
+1 yılToplum yapısına uygun değil
312 Yorumla
Soran+1 yılSen ne önerirsin
Soran+1 yılMahşerde görürüz doğruyu yanlışı ama iş işten geçmiş olacak önemli olan mahşerden önce Kuran'ı Kerim'de açıkça çarşaf demiyor ama Kuran'da geçen örtünme ayetine uyan en uygun dış elbise çarşaf gözüküyor Kuran'ı Kerim de kadının giyeceği dış elbisenin bol ve vücut hatlarını belli etmiyeceğim şekilde ve erkekleri tahrik edecek şekilde olmamasi gerektiğini soruyorum 1 bunu biliyormusun 2 sana göre Kuran'i Kerim'de tarif edilen elbise nedir
- +1 yıl
canım biz 2016 yılında yız artık insan hakları denen birşey var sen ne giyersen giy artık erkeklerin tahrik olmaması gerekir öyle şeylere. çünkü kaç bin yıl geçti insan beyni artık bunları normal karşılamalı. ben kıyafet kombin tasarlıyorum. kadının vucut hatlarını ortaya koymazsak bel inceliğini bilek zarifliğini göstermezsek bir bk yapamayız yani anlıyorsun dimi? @BY-DERMAN sana gelirsen ben müslüman değilim ve burası demokratik bir ülke isteyen çarşaf giyer isteyen mini ile gezer. kimseye laf söyleyemezsin.
- +1 yıl
orası öyle sen kıyafet satıcaksın dıyede bız kadınlarımızı kullanamazsın ok bunuda sen unutma senın modaların mahserde lazım olmıcak ayrıca benıde sen yargılayamazsın buda sana kalmamıs ama ben sana dınını gerektıgını anlatmakla mukellefım he anladın anladın anlamadın zaten gereken sana olcak bana degılll her donemde senın gıbıler cıkıyo zaten cıkmayada devam edıcek ve sonunuz fıravundan farksız olucak bunuda bılıyosundur heralde cokbılmıs bey :D neyse senın gıbısıne cene yoramıcam sen modanla ılgılen tamam
- +1 yıl
@BY-DERMAN sen mükellef olabilirsin belki ama beni tehdit etme hakkı vermez sana bu? çünkü inançta zorlama olamaz bana kalkıp zaten siz göreceksiniz gibi bir çıkarım da bulunamazsın. firavunun sonunda ne olmuş ki firavunlar ın piramitlerinin sırrının bile hala çözemediler. herşeyi çok bilmiyorsunuz bence
- +1 yıl
sen böyle devam et ok benım sana sız goreceksınız deme gıbı bı hakım yok zaten bunu sıze ALLAH u teala soluyor ınanmayanların sonunun ne olacagını fıravunun pramıtlerının sırrı pekte onemlı degıl bızım ıcın fravunun nasıl öldugunu son anda nasıl secdeye kapandıgını oku ıstersen cok okumus arkadas bıraz mılletın yazdıklarını degılde kuran ı kerım ın yazdıklarını oku bence tamam orası sana yol gostercek zaten
- +1 yıl
@BY-DERMAN ayrıca moda da amaç satmak değil tasarlamak tır bir sanattır kadın güzelliğini ortaya koymak amaçlıdır. ayrıca ben inanmıyor olabilirim ama firavun gibi insanları dini inancı yüzünden öldüren bebekleri diri diri gömen, kendisine tapılmasını istenen egoist biriyle daha doğru dürüst birinin günahını almamış olan beni aynı yere koyuyorsa islam , o zaman kusura bakma inanmamakta haklıyım.
- +1 yıl
böyle devam et ınsanın basına ne gelırse cehaletten gelır zaten sende kadınların uzerınden para kazanan onların ve onları öyle gıyındıgı ıcın zınaya dusenlerın gunahlarını hıce sayıyosun yanııı bunlarda ınsanların gunahına gırmek degılmı acıksecık seyler tasarlıcana ıslama uygun tasarlada gunaha gırme barı konusmayı burda sonlandırıyorum cunku senınle ddaha fazla konusmıcam cunku asırı cahılsın hemde cokkkk
- +1 yıl
@BY-DERMAN burda konumuz açık kapalı mevzusu değil çarşaf mevzusu? pardonda ben bir çarşaf kaç farklı şekilde tasarlayabilirim? açık seçik dediğin zaten teşhirci giyimin ne olduğunu biliyoruz onu senden öğrenecek değilim. cahilsin demekle olmuyor işte
- +1 yıl
bak cocuk yasına gore konus ok senın gorecegın kadar benım unutmuslugum var onun ıcın gıt annen baban ogretsın sana neyın ne oldugunu bıze moda lazım degıl bıze ahlaklı bı toplum lazım tamam sımdı bak ısıne cız resmını amtormusun kumemısın nesın neysen orda kal bı kelıme daha yazma engellıcem cunku senıı sen halaa moda derdındesınn ben sana carsaf tasarla demedım cunku carsafın tasarıma ıhtıyacı yok ayrıca sen kapalı bır bayana kıyafet tasarlıcak kadar buyumedın daha ok once ogren ısını sonra gel konus sımdı sus kapa cenenı ve bak dalgana tamam yazma bısey
- +1 yıl
@BY-DERMAN önemli olan da unutmamak zaten ;) . ayrıca sen kapalı birine bişey çizecek adam değilsin diyerek yine egonu gösteriyorsun, ben tesettür modasını da seviyorum sadece daha dikkatli bir iş. ayrıca bize moda lazım değil ne demek ya pes valla. yaptığımız işe saygısızlığından dolayı seni kınıyorum
Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. Canlı bomba riski büyük
31 Yorumla- +1 yıl
:D :D
İsteyen istediğini giyer.
30 YorumlaDiğer konusunda 15,3b cevap paylaştı. biz ailecek nefret ediyoruz
22 Yorumla- +1 yıl
helal
- +1 yıl
Biz de ailecek senin gibilerden nefret ediyoruz
+1 yılÇarşaf-ı şerif mi :D
dalga mı geçiyorsun :D :D02 Yorumla
Soran+1 yılKusura bakma kardeşim anlayamadım neden gündün ki
- +1 yıl
oranızdan buranızdan bir şey uydurmanıza güldüm hanımefendi. Her şeyin şerifi var sizde maşallah. Allah akıl fikir versin. Çarşafın kuranda bilr yeri yokken, siz nasıl böyle şeyler yapıyorsunuz
+1 yılİslamı bozdukları için.
10 Yorumladüzeleyimi düzelteyim bende.
ninjalar... severiz.00 YorumlaSadece din düşmanlığı ŞEREFSİZLİK...
30 Yorumla
+1 yılevet rahatsız oluyorum o ninjalardan.
01 Yorumla- +1 yıl
Ben de senden rahatsız oluyorum o nolcak?
+1 yılKimse kimseyi ilgilendirmez
00 Yorumla
+1 yılNefret değil ama sevmiyorum
00 YorumlaAdamsın
10 YorumlaDiğer konusunda 4,7b cevap paylaştı. islamda çarşaf yok
17 Yorumla
Soran+1 yılPeki iislam kadınlara Nasıl örtülmesini emretti
- +1 yıl
müslümanlık gelmeden öncede zaten arap ülkeleri kapaılıydı sadece kadınlar degil erkeklerde kapalıydı çünkü sıcak ayrıca erkegin ve kadının başörtüleri vardı, islamda geçen şu ayet üzerine kadınların başörtülerinin boyunlarınıda örtmesi emredildi çünkü ziynet yerleri açıktı ziynetleri gözüküyor ve nispeten olmayanları başka yollara sevkediyordu ayrıca ayaklarınıda yere vurmalarıda söylendi yine ziynet eşyaları şakırdamasın diye.
Kapanma durumunu ise peygamber hanımları için emretmişdir çünkü peygamber olmadıgı zaman peygamber hanımlarının gelen kişilere danışmanlık yapması sırasında arasına perde koymaları ve ksımen örtünmeleri emredildi çünü olur ya gelen kişi günaha bulaşıp yanlış gözle bakmasın diye..
Soran+1 yılYanlış biliyorsun kardeşim bu dediğinin aksini ispat eden cübbeli Ahmet hocayı dinlemeni tasfiye ederim inş onu kötü bilmiyorsundyr bilsen bile onu bir dinle derim Allah rizasi için
Soran+1 yılAllah rızasi için dedim kardeşim ön yargısız bir dinle ne kaybedersin
Soran+1 yılSeçilmiş bir videom yok kardeşim kusura bakma bak biraz araştır
Ben nefret ediyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri