Tanrıların tanrısı Zeus gerçek mi sizce? İnanmayan dinsiz çok var bu aralar...
Cevabın nedir?
+1 yılİşte nasıl bugün boş boş şeylere inananlar varsa, Antik Yunan'da da gereksiz inanışlar vardı. Arkadaş yerinde bir ironiyle güzel bir noktaya değinmiş.
Yine nasıl bugün soruyu soran arkadaş gibi akıllı insanlar varsa, Antik Yunan'da da düşünmeyi bilen insanlar vardı.
Sokrates bunlardan biridir. Sokrates'in aklını ve cesaretini her zaman örnek almaya çalışmışımdır.
- Sokrates, Yunanlıların saçma sapan Pagan (Çok Tanrılı) inanışlarına karşı çıkar ve etrafındaki insanlarla dalga geçerdi. Mahkemede, "Ben bir at sineğiyim, insanları rahatsız etmekle görevlendirildim" demesi bundandır. Ölüm cezasına çarptırılmasının dayanaağı şuydu: "Sen bizim geleneklerimizle alay ediyorsun". Eğer özür dilemeyi kabul etseydi, serbest bırakacaklardı. Ama "Haksız yere idam cezası alacaksın" sözü üzerine şu cevabı vermiştir: "Haklı yere alsam daha mı iyi olurdu?".
Hepimiz Sokrates'in yolundan gitmeliyiz. Gelmiş geçmiş en önemli felsefecilerden biri olarak anılan Sokrates, "Bunlar hikayeden ibarettir, yaratıcı tek olmalı" demiştir; tıpkı Hz. İbrahim'in putlara karşı gelmesi gibi.
O yüzden ben de Sokrates gibi, Zeus'un insanlar tarafından uydurulmuş bir hikaye olduğunu düşünüyor ve yine onun gibi "Tek Tanrı" inancına kendimi bırakıyorum.
Hatta bu söylemleri ve davranışlarından dolayı, İslam Teolojisi çalışan bazı bilim adamları, Sokrates'i Hz. İbrahim'e benzetmişlerdir. Adı kutsal metinlerde geçmeyen peygamberlerden olabilir diye latife yapanlar da olmuştur.
Şimdi, Sokrates gibi büyük bir adam Zeus'u inkar edecek ve bunu akla dayandıracak ama ben Zeus'a inanacağım öyle mi? Ne hadsizlik!01 Yorumla- +1 yıl
En İyi Cevaplar
+1 yılOh my Zeus.. Poseidon hepsinin cezasını vericek Herkülün varlığı Zeusun varlığının en büyük kanıtıdır.. Hadesin ülkesinde bütün dinsizlerin yerleri hazırdır
12 Yorumla- +1 yıl
İmana gel putperest
- +1 yıl
Hahahaha oooloom ya
mitoloji keyifli gerçekten hele perilere ve tanrıçalara girince harikulade bir keyif alıyorsun ayrıca panthenon bile mitoloji tanrıları içşn yapılmıştır ben severim inanırım desteklerim
01 Yorumla
Soran+1 yılArap mitolojisi hariç hepsine bayılıyorum
Allah ıslah etsin ve hidayet nasip etsin en kısa zamanda. Aklını kullanmaya başla.
110 Yorumla
Soran+1 yılAllah ve akıl kelimeleri aynı cümlede komik oluyor
- +1 yıl
"Onlara: 'İnsanların (müslümanların) inandığı gibi inanın.' denilince, 'Biz de o beyinsizlerin inandığı gibi mi inanacağız?' derler. İyi bilin ki, asıl beyinsiz kendileridir fakat bilmezler." (Bakara/13)
"O kâfirlerin hali, sadece bir çağırma veya bağırmadan başkasını işitmeyerek haykıranın haline benzer; onlar sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler, akıl da etmezler." (Bakara/171)
"Her kim Allah'a, Allah'ın meleklerine, peygamberlerine, Cebrail ile Mîkâil'e düşman olursa, iyi bilsin ki, Allah da o kâfirlerin düşmanıdır." (Bakara/98)
"Ama âyetlerimizi inkar etmiş ve kâfir olarak can vermiş olanlara gelince, işte Allah'ın laneti, meleklerin laneti ve insanların laneti hep onların üzerine olsun." (Bakara/161)
"Muhakkak ki inkâr edenler ve kâfir oldukları halde de ölenler, yeryüzü dolusu altın fidye verseler bile hiç birisinden asla kabul edilmeyecektir. İşte dayanılmaz azab onlar içindir. Onların hiçbir yardımcıları da yoktur." (Al'i İmran/91)
Soran+1 yılBilim bir yaratıcının varlığını kabuk etmedi, saygınlık sahibi hiçbir bilim insanı yaradılışçı değildir. 2-3 teolog sizi böyle kekliyor, bilimi bizzat kendin takip etmediğin ne kadar belli.
- +1 yıl
Allah'a inanmak ancak onun hidayet vermesiyle olur, kulda iman kırıntısı bile görmüşse Allahu teala hidayet verir, kendine inandırır, gözündeki oerdeyi kaldırır. Sevmediklerinin de gözündeki perdeyi kaldırmaz. Ama iman etmeye hazır olana her zaman merhamete ve hidayete açıktır. Rabbim sana hidayet versin en kısa zamanda...
- +1 yıl
Bilimin yaratıcısı da Allahu teala zaten. Sen insanın atomlarının, vücudunun, doğadaki canlıların en basitinden ağacın tesadüf olduğuna nasıl inanabiliyorsun ben inanamıyorum... Hiç mi aklın ölçüp tartmıyor, demiyor musun ki ben bile başlı başına bir şaheserim organlarım, damarlarım, sistemlerim muazzam yaratılmış ve döngüyle işliyor... Bunu anlayamamak için kör olmak gerek...
- +1 yıl
https://youtu.be/0v8L9B5EJEk bu videoyu izlemeni tavsiye ederim. İzlemekten çok dinlemeni ve anlamanı.
Soran+1 yılEvrimin ne olduğunu öğrenme zahmetine girmediğiniz için insan bedenini şaheser sanıyorsunuz.
Soran+1 yılYaratılmadılar, evrildiler. Hücreyle başladı her şey, bir hücrenin milyonlarca yılda evrilip bu hale gelmesi için yaratıcıya ihtiyacı yok.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
44Cevap
+1 yılZeusun varlığına inanan ve inanmıyan dinsizler var demek istediiniz galiba. Şayet bizim dinimiz İslam kitabımız kuranı kerim ilahımız ALLAH peygamberimiz ve rehberimiz H. Z MUHAMMED S. A. v bizi bundan gerisi alakadar etmez bunlar bize kafidir. Bu arada dalga geçiyim derken komik duruma düşmek bu olsa gerek.
13 Yorumla
Soran+1 yılAllah muhammed diyerek sen komik duruma düştün aslında
- +1 yıl
Bu benim inancım sizde zeus diyerek komik duruma düştünüz. Beni bağlamaz herkes istediğine inanabilir.
- +1 yıl
Soran ne istiyon la çok mu komik
+1 yılBenim köpeğin adı Zeus dişi olanda Hera.
Şimdi çiftleşsinler hepsine birer birer Eros , Ares falan düşünüyorum.
Çarpılmayayım :D :D13 Yorumla
Soran+1 yılYok benim kobay faremin adı da allah mesela. Hayvanlara mitolojik karakter ismi vermek güzel bişey.
- +1 yıl
Ne dilerim biliyormusun? Sizin gibileri mahşerde tanıyıp '' aa bak bu o canım '' demeyi.
Soran+1 yılHades'in ülkesinde göreceğim ben seni.
+1 yıldinsizlerin inandığı mizahi bir karakterden ibaret !! nesine inancam bütün kahinatı şimşeklerle yönetiyomuş yok artık yeaa püff saçma :)
04 Yorumla
Soran+1 yılDeğil mi djdjdj oysa can sıkıntısından koca evren yaratıp minicik bir gezegende insanları sınava tabii tutmalı ve beğenmediklerini sonsuza dek yapmalıydı. Hatta favori öğrencileri de denizleri ikiye ayırmalıydı falan.
- +1 yıl
aynen öyle yaşama biraz macera serüven ders bilgi katan bir sahip ve öğrencileriyiz ki zeusu hayal eden de onun zeki kullarından ama kafayı boş işlere yormuş putlara !! sonsuza dek de sınav içinde felan da değilsin ayrıca sen kendine yapılmasını istmediğin şeyleri beğenirmisin? sana o inanç içinde en büyük değerin saygı sevgi dürüstlük olduğunu öğretiyor öğretirkende verdiği sınavda sadece kendini tanı istiyor yoksa o zaten bizi bizden iyi biliyor sadece senin oalylara nasıl yaklaşacağını sana öğretiyor buda en zor sınav ama hakka sevgi varsa gerisi teferruattır
Soran+1 yılO dediklerimi şamanizm de yapıyor ne gerek var islama?
- +1 yıl
Sana gerek duy ya da duyma demem benden zekisin neyin ne olduğunu biliyorsun sadece kabullenemiyorsun o yüzden sana karşı yorumsuzum seçim senin ne diye bilirim ki ben gerek duyuyorum bu da benim sorunum sadece inanmıyorsanda kötüleme karalama yeter senin inanılıcak bulduğun zeusa Şu an ki yunanlılar bile inanmıyor ;)
Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. zeus benim varlığıma inandığı gün ben de onun varlığına inanırım.
02 Yorumla
Soran+1 yılZeus inanıyor zaten onun sayesinde varsın
+1 yılzeus bir insan olarak vardır kendisini tanrı dedirtmiştir ama tek allah var senin gibi allah a inanmayan çok insan var ama inanmıyorsunuz diye de allah yok olacak değil
110 Yorumla
Soran+1 yılZeus kendisine tanrı mı dedirtmiş? Sen çok yanlış anlamışsın olayı djdjdnfnjf zeus insan değil bir kere
- +1 yıl
mısır tanrısı ra da bir tanrıdır ama insan olduğunu herkes bilir
Soran+1 yılMısır mitolojisi ile yunan mitolojisi arasındaki farkı ayıramıyor musun?
- +1 yıl
ayırmama gerek var mı ikiside kendini tanrı sanan insanların ve ona inananların saçmalığı
Soran+1 yılZeus insan DEĞİL HDkfjfjJ
- +1 yıl
ra da insan değil şimdi :D bak anlatamadım ya da anlamak istemiyorsun
bir insan çıkar ve der ki ben toprak tanrısıyım der bir kaç insan ona tapar biri der ki ben savaş tanrısıyım bir kaç insan ona tapar biri de çıkar ki aşk tanrısıyım der ona taparlar sonra zeus denen zibidi çıkar hepsini yener ben en büyüğüm der side tanrıcıklar olun der aşk tanrısınıda miker ödülünü alır şimdi hepsi ölmüştür ama efsaneleri ayakta kaldırılmıştır
Soran+1 yılZeus diye bit adam ben tanrıların tanrısıyım demedi ama anlıyor musun? Mısır mitolojisi için dediğin şey doğru ama yunan mitolojisi ve mısır mitolojisi çok farklı. Zeus insan değil yani okey?
- +1 yıl
ben öyle inanıyorum
Soran+1 yılKafana göre değiştiremezsin bunu. Farklı yorumlanacak bir şey yok tamamen cahilli
- +1 yıl
bu benim düşüncem teorim neden sen herkesin dediğini savunuyorsun ki inançlı kişi onlara inandığın kadarının birazını günahkar olarak allah a inansan şimdi daha farklı konuşurduk
Tanrıların tanrısı mı? wtf? :D :D bu neyin kafası ya
00 YorumlaDiğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. sen zeusa inanıyorsun ama kronosa inanmıyorsun öyle mi :)
00 Yorumla
+1 yılZeus ne mk saçma sapan şey Allah (c. c) varken zeusuna...
Hades ne lan neyce konuşuyonuz siz manyakmısınız ruh hastasımı?012 Yorumla
Soran+1 yılAllah ne lan neyce konuşuyonuz siz manyakmısınız ruh hastasımı?
- +1 yıl
En yüce Yaradan o'dur.
zeus ne mk
Soran+1 yılKime göre neye göre?
- +1 yıl
Allah (c. c) varlıgını her seye göre ispatlayabilirsin? Yüce Kitabımız var. Peygamberler var. Mucizevi bir bedenin yaratıcı kim? Rabbimizdir
Ama zeus one?
Soran+1 yılHarbi ayaklı komedisin
- +1 yıl
olmayan şeyi söyleyip söyleyip geliyosun bana diyon zeus ne mk sölesene
Soran+1 yılİslâmı senin gibiler temsil ettikçe ateist oranları artacak teşekkürler bize yardımcı oluyorsun :)))
- +1 yıl
İslam yüce dinimizi elbet müslümanlar temsil edecektir. Ama sinirlendirdiğim için öyle dedim bir an. Benim dinime komedi diyorsun. Ve bana laf atıyorsun. Bunun karşısında benim ne yapmamı bekliyorsun?
Ateistsen benim yapabileceğim bir şey yok. Günahın boynuna ama İslamiyetin kapısı her zaman açıktır. Unutma azrail yanına geldiği zaman kapın kapanır.
Soran+1 yılGelmeyecek merak etme
- +1 yıl
Ne gelmeyecek? özelden yazışabilirmiyiz*
- +1 yıl
yok yazismayak
- +1 yıl
ne gelmicekmiş?
+1 yılZeus a başlatmayin yaa dinsizz zeus denen yaratiga inananlar oluyo bebegim
15 Yorumla
Soran+1 yılYaratık mı djfkfn Zeus'un yanında böcekten farkım yok
- +1 yıl
Evet bende onu diyorum böcekten farkin yok
Soran+1 yılOa yüce typo
- +1 yıl
Ne saçmalıyon yaa bir kess
- +1 yıl
Allahına başlatma sende
- Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılZeus mu 😂 şu sağa sola şimşek ⚡ torpili atan çocuk mu 😂😂😂 geçe
00 Yorumla
+1 yılBen bereket tanrısına inanırım.
Mitoloji dostum bunlar00 YorumlaDiğer konusunda 555 cevap paylaştı. Ne tanrisi haci isin yok mu Allahtan baska ilahmı edindin?
00 YorumlaZeusa inanılmaz mı yav , bizim hadesin abisi aha dayıya sor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZeus mu la ona yunanlilar bile inanmiyor sen bunu nerde sorduguna bir daha düşün 😀
04 Yorumla
Soran+1 yılYunanlıların da türkler gibi beyni yıkandı
Cevap sahibi+1 yılHadi laaaan manyak biz zeusami inanancaz salakmisin kizim sen ne ictin banada ver bende kafa bulem 😀😀
Soran+1 yılHayır sizin dininiz çok daha güzeldi. Yunan mitolojisi yanında oldukça mütevazi kalıyordu. İslamla kıyaslandığınds ise son derece sevgi dolu ve barışçıldı. Sonra araplarla karşılaştınız ve nefret dolu bir toplum oldunuz.
Cevap sahibi+1 yılSen git ötede oyna güzelim 😉
+1 yılZeus yoksa o şimşekleri kim atıyor?
10 Yorumlaya siz nasıl tanımazsınız zeyyus zeyyus deyyus muy o aca ba
00 Yorumla
+1 yılTek bir ilah var O da ALLAH.
18 Yorumla
Soran+1 yılYoo 5000 tane falan var
- +1 yıl
5000 tane tanri nasil gecinmis birbirleriyle kavga etmeden. Hepsi ayni seyin olmasini nasil istemis. Ayrica nerde o tanrilar simdi. Olduler dimi. Olum gelince git bile diyememisler bu koskocaman evreni icindeki onca canli veya cansizi nasil yaratsinlar. Herkezin kendi hur iradesi saygi duyarim ama en kisa zamanda umarim dogru yolu bulursun
Soran+1 yılBirbirleriyle kavga etmek için kavram boyutundan çıkıp somut varlıklar olmaları lazım :)))
- +1 yıl
Sorumda israrliyim nerde simdi o 5000 tane tanri?
Soran+1 yılCevabı vermiştim ama kafa biraz şey galiba
- +1 yıl
- +1 yıl
Ah canim ya sen kendi kafanla ilgilen olur mu. Bu isleri de birak dogru yola yonel. Crhrnnemdr yanmak istemiyorsan
Deyyus çok ülkemizde ne yazıkki
20 Yorumla
+1 yılTabi ki inanıyirum ona inanmayan çarpılır.
04 Yorumla- +1 yıl
İnanmayan mı çarpılır Zeusa inanmayan mı çarpılır inanmayan mı çarpılır o kim ya
Soran+1 yılBozuk plak dhdjdb
Soran+1 yılİnanmayan mı çarpılır ina-inanmayan mı çarpılır inanmayan mı çarpılır yo nigga
- +1 yıl
@Müminee1546 takılı kaldım canm benm hayırdır :D
Allah (c. c) laneti kafirlerin üzerine olsun.
30 YorumlaDiğer konusunda 9,3b cevap paylaştı. Odin varken zeus kim yahu.
10 YorumlaRa varken onlar kim ya
00 Yorumlaben poseidon'u tutuyorum :D
00 Yorumlamesaj at bana açıklayayım sana
00 Yorumla
+1 yılBen afroditin memelerine inaniyorum.
00 YorumlaHayırdır?
aynı yatakta mı yattınız?02 Yorumla
Soran+1 yılAncak bir müslüman bu kadar alakasız bir cevap verebilirdi djdjd
- Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılTamam açıklıyorum ben zeusum
04 Yorumla
Soran+1 yılHızlı ve olimposlu olacak o
- +1 yıl
Olmazsa noluur
Soran+1 yılOlmazsa zeus değilsindir zeus rizeli değşl
- +1 yıl
Hayır Rizeliyim gökten kayınçonun kıçına şimşek indiririm karşı gelme hadi zeus yatar bay
+1 yılposeidonu tek geçerim :D
01 Yorumla
Soran+1 yılBence prometheus 👍👍
+1 yılZeus çok çapkın bir tanrıdır
10 Yorumla
+1 yılSen kafani yorma knks uyu sen xafsd
00 YorumlaZeus Benim Varlığıma İnanıyorsa İnanıcam
02 Yorumla
Soran+1 yılİnanıyor tabi ama asıl yaratıcının prometheus
- Diğer konusunda 19,6b cevap paylaştı.
+1 yılinanıyor tabi ki soru mu buda
00 Yorumla
+1 yılinanmıyorum saygı duy :)
00 Yorumla
+1 yılDeyus'a inanıyorum :D
00 Yorumla- Diğer konusunda 24,6b cevap paylaştı.
+1 yılgecen sitede atayistlerle tartısıyodu :D
00 Yorumla Yüce zeus beni bagişla
00 Yorumla
+1 yıl:D biri bu ergeni durdursuuuun
00 Yorumla
+1 yılne saçma insanlarsınız yas
00 YorumlaDiğer konusunda 600 cevap paylaştı. Deus mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZeus un simseğeee bir yerine girsin.
10 Yorumla
+1 yılben inanıyorum :D
00 Yorumlaİnanmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılO kim ya
10 YorumlaYog abi
00 YorumlaEvet pikachu
00 YorumlaYok ya ne zeus u
00 Yorumla
+1 yılAsjsj güldürdü
00 Yorumla- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılKahrolsun zeus
00 Yorumla O kim la
11 YorumlaTövbe de gız
00 Yorumlahayır
10 Yorumla
+1 yılneye inanmayan var.
10 Yorumlahayır
00 Yorumla
+1 yılhayır
00 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında