Önce köpüklü oluyor birazcık sonra köpüğü gidiyor kenarlara doğru rezil oluyorum misafirlere annemler yap demese yapmam 😢
Nedir püf noktaları
Nedir püf noktaları
Dünya güzeli tam uzmanlık alanımın sorusu iyi dinle
Kullandığımız su soğuk olursa kahve daha güzel köpürür.
Su kahve ve şeker, cezve ateşe alınmadan önce 30-40 saniye iyice karıştırılırsa çok yumuşak bir kıvamı oluyor. Kulağa mantıklı gelmeyebilir ama bir dene derim...
Kahveyi iyice karıştırıp ocağa aldıktan sonra kabarana kadar fazla karıştırmamak gerekir, köpüğü sönebilir.
Kahve fincanlara dökülürken fincanın kenarından yavaş yavaş dökülür. Ortadan hızla dökmek köpüğü varsa bile sönmesine yol açar
Yumuşak bir aroma istiyorsan her fincan için 1 çay kaşığı süt ekleyebilirsin
:).
Denicem sağol
Kahveci misin 😊
Ben seçmedim ama 😂 yinede rica ederim 😊
Beni de seçiyorlar hiç aklıma gelmedi bir hayranım olacağı üstelik moderatör 😂 acaba kim
her bir finsan için 2 çay kaşığı kahve koymalısın birde soğuk suyla yaparsan köpüklü olmaması mümkün değil. Ayrıca hafif kaynamaya başlayınca köpüğünü kaşıkla al fincana koy sonra biraz daha kaynat cezvenin taşma noktasına kadar köpük yükselince al ve fincanlara boşalt.
Soğuk suyla yapıyorum köpüklü olmuyorrrr
Tam yukarı çıkmadan mı köpükleri alayım
1 tatlı kaşığı az mı
Tamam dayı geliyorum😊
Soğuk suyla yapıcaksın, cezveye koydugun kahveyi şekeri karistirmiycaksn cezbede kendi erir yolunu bulur ve tasmaya yakin alma yanlardan ortaya doğru kopuklenince al ocaktan sadece üstündeki köpükleri fincanlara yok kahveyle bir alma kaşığa köpüğü al sadece. dip not:4 kişiyse 4 fincan su ve 4 ölçek kahve koy kısık ateşte pişir ki kopuk birden kaynayip yok olmasin. benim kahvelerim çok köpüklü olur dene
Ocağa koymadan karıştırıyordum dediğin gibi deneyeceğim
Kahveyi biraz çok koy, kısık ateşte pişir
Şöyle kabarınca kenarlardan cezveyi al ocaktan ve kaşıkla köpüğü fincanlara dağıt. Sonra cezveyi tekrar koy ocağa, yine kabarır gibi olunca bu sefer fincanları tamamen doldur :)
1 fincana 1 tatlı kaşığı az mı
Cevap
11Cevap
kahveyi ilk bir karıştırcan sonra ellemicen tam kaynamak üzereyken çekicen ocaktan ve her fincanı 3 fırtta doldurucan ayrıca yavaş yavaş doldurucan. Tek seferde doldurunca köpük diye bişi kalmıyo. bir de kahvenin kalitesine de bağlı yani
Farklı yerden de kahve aldım 😌
. inşaallah 😊
Kendim yaparım kendim içerim 😊
Kahve makinesiyle yapıcaksan eğer püf noktası şu küçük kabarcıklar çıktığı an makineyi hemen kaldir yerinden elinde fokurdasın nasıl çıkıyor köpük dene :D
bir fincam içme suyu 2 dolu çay kaşığı kahve ve istege göre seker. doldur cezveye hepsini iyice karıştır ocağa koy. köpürünce 1 tatlı kaşığı al fincana koy. sonra bir tasım daha köpürt doldur fincanı. dıkkat et kaynamasın ama
Kaynarsa ne olur ki
Ornegin iki fincan kahve yapacaksan; Şekerle kahveyi once karıştır sonra bir fincan soguk su ekle seker eriyene kadar tekrar karıştır bir fincan daha soguk su ekle ve artik hic dokunma kisik ateste yap. Köpugu kaybolana kadar kaynatma.
Kaynat kaynadiginda ocaktan al ustundeki köpükleri bardaklara dök sonra tekrar kaynat kalan kısmını kaynayınca bardaklara tamamını dök oluyor
Bende hiç yapamıyorum ama takmıyorum köpüksüz içiversinler
Rezalet ama köpüksüz kahve😢
tam kaynamaya baslamadan önce ocaktayken hafiften aça çok hafiften köpürdeyince altını kapatıcaksın
Olmuyor her yolu denedim
kahve az kabarınca onu fincanlara esıt dagıtıcaksın ustunden dogru. sonra ıkıncı taşımı bekle
Kahve makinası al, her seferinde bol köpüklü yaparsın ;)
Makinaları mümkün olduğunca kullanmak istemiyorum 😌
Biliyorum makinayla güzel oluyor ama ben köpüklü yapabilmek istiyorum
Olsun ben yapabilmek istiyorum 😊
O makinanın marifeti canım 😊
O kız da kendisiyle mi övünecek ben yaptım diye
Doğru bulmuyorum etik değil ahlaka aykırı 😊
Olmazsa olmasın bana ben onemliyim başkalarından banane beğenmeyen beğenmez 😊
Benim doğru yolum bu😊😀
Ben yaptigim iş ne olursa olsun iyisini yapmaya çalışırım her zaman ve çoğu zamanda başarılı olmuşumdur 😊 yapamadıklarım olursa zaten dokunmam
Çok kolay kaynamaya yakın biraz ateşi azaltın ocagın köpükleri azar azar dökün fincanlara veya kahve makinasında yapın
ilk sart bol kahve kullan sonra soguk su ve en önemlisi kısık ateste en az 5-6 dk kaynat
1 fincana 1 tatlı kaşığı az mı
az degil ama dolu dolu olmalı yani tepeleme birde kahvende önemli taze olmalı su koy kahveyi at iice karıstır ocaga koy kısık ateste yapmaya basla az daha karıstır koprunce fincanlara az az koy tekrar kalanı kopurt fincanları tamamla
Kahve ocakta iken karıştırmıyorum değil mi
ilk koydugunda karıstır bırak ve cok kaynatma köpürünce az köpürt bırak cok kopurtursen kopuk olmaz
https://i.hizliresim.com/LAaOkZ.jpg bak benim dediği gibi yapınca sonuc bu canımı cektirdin bende yaptım
idare eder mi sence
Çok güzel görünüyor şimdi mi yaptinnnn 😊
evet canım cekti yaptım
Afiyet olsun😊
tskler saol
baktın üzeri köpük oldu önce o köpüğü kaşıkla fincanlara dağıt
Yükselmeden mi köpüğü
Allah Tren kazası vermesin
Ne alaka
Kısık ateşte pişir beybiş :)
Kısık ateş 😢
becerıksızsn yapma sen