Ailem sürekli üniversite için baskı yapıyor?

Sürekli hayatıma müdahale ediyorlar ve ben fazla yoruldum. Bugün oturdum son bir haftanın ygs ve lys netlerini yazdim inceliyordum annem geldi iyi iyi sınıf öğretmenliği gelir dedi döndüm anne çıkar aklindan şunu ben ögretmen olmuycam seneye tekrar hazırlanip daha iyisini yapcam dedim. Ekmek aslanin ağzinda da şöyle de böyle de kız çocuğusun sen baska ne olcan da saydirdi durdu. Akşam dayım geldi eve ben karışmam ya bu şehirdeki sınıf öğretmenligini yaz ya otur oturdugun yerde dedi ama benim netlerim iyi seneye daha iyi olabilir çünkü bu yılin ilk 3-4 ayı çalışamadım. hukuk istiyorum böyle gittiği sürece olacak biliyorum da bunu söyledigimde avukat olup ne yapcan kız çocuģusun sen cevabini aldım yine. Bu sefer bende bağırdım ben öğretmen olursam mutlu olmuycam. Ben o çocuklara da verimli olamam ben öğretmenlik yapamam haram olur bana o para dedim. Bu sefer dayım üstüme üstüme yürüdü bende gerekirse bu evden kaçar yine giderim dedim yine bağırdı o kimliğindeki ana baba adını sildir sonra ne halt yersen ye nankör baban mezarında ters döndü ters dedi. Ben gerçekten kaçabilecek kadar çok istiyorum bunu. Sonuçta artik reşitim ve bu konuyla ilgili devlet desteği de alabileceğimi düsunüyorum ama sorun şu ki ben ailemin de rızası olsun istiyorum. Bulundugum sehirdeki üniversite berbat ve istedigim bölüm yok en önemlisiyse ben öğretmen olmak istemiyorum. Ne yapcam inanın bilmiyorum...
Ailem sürekli üniversite için baskı yapıyor?