Haklarında etrafta bir sürü efsane dolaşan özel kuvvetler komutanlığa bağlı birlik yok telsiz kapamışlar da yok şu yok bu zaten telsiz kapanır ilk ateşden önce ses disiplininden.
askerliğimi jandarma olarak yaptım. komutanlarımdan biri astsubay başçavuş'du. yazıcı olduğumdan dolayı bölük'teki çoğu komutanın şahsi dosyalarına evrak yerleştirme maksatlı ulaşabiliyordum. bu bahsettiğim komutan 90'lı yıllarda pkk ile çatışmaların en yoğun olduğu zamanda jöh* bünyesinde a tim'inde görev almış, çok arkadaşı ölmüş, çatışmalarda çok pkk'lı öldürmüş biri kendi anlattığı kadarıyla. ilk başlarda çok inanmıyordum ama dosyasına şöyle bir göz gezdirdiğim zaman onlarca yüksek rütbeliden aldığı takdir, üstün hizmet "bilmem ne operasyonunda bilmem şu kadar terörist'in etkisiz hale getirilmesinde gösterdiğiniz üstün başırdan dolayı hede hödö" bir sürü belge var böyle.
neyse konuya gelirsek bir gün kendisine sordum.
ben : komutanım bu bordo bereliler hakkında anlatılanlar doğrumu, çok mu süperler gerçekten komutan : valla ne kadar iyiler bilmem ama sırtımda çok bordo bereli taşıdım dediydi.
kendisi ne kadar doğru söylemiştir bilmiyorum, kendi gözlemlerimle beraber durumu aktardım.
2 tanesiyle tanışma fırsatım olmuştu genelkurmaya bağlılarmış direk olarak , 200 metreden inanılmaz derecede küçük hedefleri vurabiliyorlar bir çok özelliklerine mevcut , terör örgütlerinin şansları %sıfır ama bir ülkeyle savaş durumundayken o başarıları elbette düşüyor
bu arada mermiye kafa atma durumları , uçma gibi yetenekleri yok yani bazısı çok fazla abartıor normal insan ama psikolojik , mantıksal , fiziksel açıdan normal insana göre daha üstünler hepsi bu yani ,
Emekli bir bin başı ile tanışmıştım bordo bereli olarak görev yapmış birisiydi ve baya sohbetimiz olmuştu sorulanına gelirsek
Evet gerçekten varlar Senin benim gibi yemek yer su içerler :D Gayet atletik, kuvvetli, bilgili, zeki insanlardır Önünden geçer ruhun duymaz :D Asıl amaçlarının olası bir seferberlik durumunda halkı örgütleyip eğitip savunma yapmaktır Aktif olarak görevle olan bir bordo bereliyi canlı kanlı görmedim ama emekli olmuş birisiyle tanışmıştım
Evet varlar Zeki insanlar kuvvetli ve atletikler yanından geçse ruhun duymaz öyle böyle adamlar bir bordo bereli ile tanıştım hala aklımdadır kendisi :D
Evet gördüm uzun sürede takıldım sağolsun bana abilik ettiler burdan selamlar onlara :D bayada iyi insanlar senin benim gibiler içlerinde acayip Disiplinliside var acayip lakayitide (muhabbet ortamında :) ) var ama üstü astı astı üstünü kardeş/abi bilir birbirlerini kollarlar onların bordobereli olması reflekleri, yetenekleri, düşünce şekilleri, liderlikleri çogu kişiden onları ayırır hepsi temiz yürekli vatanseverlerdir.
en son gatada bu ay gördüm bir tane yanımda yatıyordu.. adamın sol omzunda mermi kalmış o halde savaşmış doktorlar çok kötüsün diyordu, o bir şeyim yok diye bağırıyordu. Genel kurmayın yardımcılarından biri ziyaretine geldi, bırakmıyorlar lan beni sağ kolumla tutarım tüfeği bırakın lan beni diye bağırıyordu.. düşün sen nasıl bişe bunlar
Normal insanlar işte :D tek farkları Dünyanın en iyi Kara birlikleri olmaları :D ona göre egitiliyorlar mesela ac kaldıklarında birçok hayvanı yiyebilecek sekilde egitiliyorlar bu sadece 1 tanesi ama dogaüstü insanlar degiller sadece cok fazla VATANSEVER insanlar... Bordo bereli olanlara saygım sonsuzz Allah hepsini Korusunn..
Görmende tanımandan imkansız. en üstün askerler. Dünyada perslerden sonra. Zirveyi tek Borda bereliler aldı. Nazi askerlerinden bile. Üstünler. Şu an kara saldırısında en tehlikeli asker. Ama. Günümüzde kara saldırısı yerine nükler füzeler konuşur. Herşey icaat olmuş teknoloji
Var tabi olmaz mı ama bu senin söylediklerini çoğu insan haberlerden duydukları kadariyla bilirler. Hakkaride komando olarak görev abim anlatmıştı mahalleden. 1 kere gördük dağda dedi operasyon vardı oda 2 dk falan sürdü gelip gitmeleri yer kordinaatlarini vermişler pkklilarin saklandığı yeri ondan sonra gittiler diyor 18 ay askerlik yaptim dedi 2 dk gördük sadece dedi :)
Valla hepimiz onların efsaneleriyle büyüdük ama, sur ilçesine yollanan 100 küsür bordo bereli temizleyemedi orayı. Büyütülecek bir şey yokmuş anlayacağın. Sözde 1 tanesi bir mahalleyi toptan yok edebiliyor denirdi ama öyle değilmiş.
tanıdığım var. ve bu sitede açık ara farkla en iyi ben biliyordum özelliklerini. anlat anlat bitiremem. internette belgesellerdekiler yüzeysel anlatılmış. sana bir içinden anlatayım neler olduklarını aklın kalmaz kafanda
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Uzun hikaye hepsi yasal olmak üzere çok fazla isme ve kimliğe sahip bunu biliyorum ve hiçbir güç onları sorguya çekmeye yetmiyor ve bişeyi kafalarına takanlarsa kesin yaparlar Bazı şeyler var konuşulmaz o yüzden bu kadar söyleye bilirim :)
@kagangenç benim canlı şahsi tanıdığım ve sadece benim bildiğim 4 isme kimliğe sahipti gözümün önünde emniyeti arayıp polis göndermeyin işim var dedi o gece polis uğramadı ve dahası da var abartı bişey yok bordobereliler sandığınızdan çok daha fazla yetkiye sahip veya o tanıdığım insan onun dışında başka yetkileri vardı devlette @loveyouuu yettiği kadar :)
Normal insan işte nesini merak ediyorsun.. o filmlerde gördüklerimiz sadece filmlerde oluyor. Normal bir askere göre daha zorlu koşullarda görev yapabilirler o kadar.
özel eğitim almış asker onlarda insan yani en nihayet, öyle bir anlatıyolarki sanki robotmuş gibi bizim millet abartmayı sever, yakın bir zamanda binanın çökmesi sonucu borda bereli şehit oldu hatta
Var sıradan bizim gibiler. Meslekleri asker. Tabi güvenlik amaçlı gizli tutuluyor kimlikleri. Çok özel eğitimliler verilen görevleri yerine getirmede kraldırlar.
evet var ben askerdeyken hakkariye gitmeden önce bize 1 hafta eğitim verdiler anamızı bellediler. sivil hayatta nasıllar bilmiyorum ama askeri alanda ne espirileri var nede fazla muhattab oluyorlar yuzleri bile gülmüyor.
@EvcilBeygir ben çok yakınen şahitlik ettim onlara, bence de o birimi kapatmaları kötü oldu. Adamlar dağda teröristlerin hayatına bire bir uyum sağlııyor ve gezici oldukları için resmen dağları terör için kabusa dönüştürüyordu. Sayıları sınırlı olmasaydı örneğin ülkedeki komando taburları gibi kalabalık olsalardı doğudaki it sürülerinden şimdiye leş yığınından başka bir şey kalmazdı... Tabi Bordo Bereliler gibi sadece belirli operasyonlara katılmıyorlardı, sürekli geziciydiler. Bordo bereliler çok başka ve tabiki çok gizli ua da özel operasyonları yürütüyorlar.
@EvcilBeygir O noktada çok olay var uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ya da ülkeye sokulan kaçak sigaraya kadar birçok olayda terör örgütü maşa olarak kullanılıyor. Mutlaka bu işten nemalanan ensesi kalınlar var ve Kürtleri de özgürlük bahanesi saçma sapan bir yalanla kullanıyorlar. Daha be kadar sürer bilinmez ama çok canlar yanıyor bu yüzden...
Dünyanın neresinde bir terör/bomba olayi varsa, orads İsrail'in Siyonistleri vardır. Bunu bilir bunu derim... İsrail'in ilk cumhurbaşkanı ne diyor biliyor musun?
@EvcilBeygir bu bölgede israilin ve abdnin parmağı her zaman var. Hatta mossadın itirafçı olan bir ajanının açık ettiği raporların birinde metrekareye en çok ajan düşen bölge olarak g. doğu gösteriliyordu. O yüzden İsrail'in parmağı olduğu zaten aşikar.
Ben çok tanıyorum Hatta biri şuanda benim kısım komutanım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Neyi merak ediyorsun sor bakalım direkt bordo bereli arkadaşım ya da tanıdığım yok ama onlarla ilgili bilgi aldığım çok kişi oldu soruna cevap verebilirim belki
Askerde ökhü cü çok vardı beraberdik Ökhü açılımı özel kuvvetler harekat üssü şırnak silopi 4ayda bir değişim yaparlar özel eğitimli hepsi kafadan kırık istihbaratcıları bol kelle almasını iyi bilen özel eğitimli asker işte
Onlar hakkında bilgi sorulmaz ve verilmez. Tek söylenecek şey gerçek vatan kahramanları oldukları ve dünyanın en iyi askerleri ve kalplerimiz onlarla birliktedir her zaman.
@Kağannn1 ben bordo bereli değilim 21 yaşında bordo bereli olunmaz kardeş bu arada okuldayken birçok defa konferans verdiler her paraşütten atlayan bordo bereli değil bu arada askerde uzmanda astsubaysa subayda atlıyor yeterki paraşütten atlar raporu alsın
şahsen fotolarım falan var ama atmak uygun olmaz ayrıca gerçekten bordoberelilerdi rütbelerine pek dikkat etmedim onun yerine anlattıkları daha dikkatimi çekti onlar sayesinde askeriyeyi çok sevdim ben annem kaç defa kazandım yollamadı orası ayrı mesele :'( inanıp inanmamak sana kalmış birşey
En İyi Cevaplar