Merhaba; ne güzel soru böyle... Duş jeli ve deterjan aynı şeyler değil yapı olarak birbirinden çok farklılar. Ancak her ikisinde de Sodyum Lauril Sülfat (SLS) Ailesinde kimyasallar mevcut lekeyi sökmesi amacıyla. Ancak duş jeli cilde değdiği için daha az miktarda cildi fazla tahrik. etmemesi amacına dönük olarak üretilirler. Bu nedenle aynı kir ya da leke üzerinde aynı derecede etki göstermezler. SLS ailesi kimyasallar daha az olduğu için duş jelinde köpürme de az olacaktır.
Bu bağlamda duş jeli ile yıkanacak çamaşırdaki lekeye etkisi deterjana göre belki yüzde 10 kadar falan olacaktır. Yani zorlu lekeleri çıkartması için on kat daha fazla kullanmak gerekir ki bu çok mümkün bir durum değil gibi görülüyor.
Yumuşatıcı Gözüne Çamaşır Koydum Bir Şey Olur mu?
Bu teknik olarak bir sorun çıkartması beklenen bir durum olmaz ssuya gelir jeli alır gider çamaşıra çok ciddi bir etkisi olmaz ama zaten su ile beraber bi yıkama sağlayacaktır bunda sıkıntı yok rahat ol sadece miktarı abartmamak lazım ve yumuşatıcı değilde deterjan gözüne koysan da olur.
Çamaşır Makinesinde Yumuşatıcı Gözü Hangisidir?
I şeklinde olan göz ön yıkamadır çiçek işareti olan yumuşatıcı II olan ise deterjandır bu uluslar arası bir işaretlemedir her makine için böyledir
Çamaşır Makinesinde Yumuşatıcı, Deterjan Gözleri Nasıl Temizlenir?
bu soruya ben daha önce cevap vermiştim oradan da okuyabilirsinizÇamaşır makinesinin deterjan bölümü nasıl temizlenir? Sonuç: mecbursan duş jeli ile çamaşır yıkarsın ama lekeler çıksın diye bekleme çıkarsa da şansına