Icimde bir sıkıntı var ve kimseye anlatacak kadar guvenmiyorum. Sanki derdimi bilmiyomus gibi icimi Allah'a doksem günah gibi bisey olurmu?
Olmaz
Olur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Allah zaten bizi bizden daha iyi biliyor ama o bizden ona halimizi arzetmemizi istiyor en güzel sırdaş ve dost odur bir kula hatamızı günahımızı itiraf etsek ya eleştirir ya da başkalarına anlatır ama rabbimiz öyle yapmaz kulunun sırrını bilir ve ona itiraf edince o da bizi bagışlar musa zamanında bitane çoban varmış dagda koyun otlatırkene allahla konuşuyormuş allah8m bana gelsen sana taze süt sagsam ikram etsem koyun kessem sana ikram etsem kuçagıma yatırsam bitlerini ayıtlasam diye samimi bir şekilde konuşuyormuş musada bunu duyunca çobana tepki vermiş hic öyle şey olurmu sen neyapıyorsun demis cobanda benim bildigim bukadar başka nasıl ibadet edilir bilmem demiş musa allahtan kork ve şu şekilde ibadet et diye anlatmış coban musa a, s anlattıgı gibi ibadet yapmaya başlamış ama korkarak bir hatamı yapacagım diye ama o eski tadı alamıyormus ibadetinden allah musa a. s demişki ey musa o kuluma söyle eski bildigi gibi ibadetini yapsın ben onun o temiz riyakarsız halini ve o şekil ibadetini daha çok seviyorum diye o bizim rabbimiz onun merhameti sonsuz o elbette bizi duyar ve dinler
Vaktiyle bir yahudi zamanın pegamberine gider sanırım Yuşa a. s der"ben okadar güna h işlefim, ahlaksızlık yaptım Allah beni belalara boğar diye bekledim ama hiçbirşey olmadı"der Allah o pegambere haber gönderir, "O kuluma söyle, ben onun başına öyle bir bela verdim ki hiçbirşeyden haberi yok. Ben ondan duayı ve göz yaşını aldım." Allah bizden duayı ve göz yaşını esirgemesin. Sıkıntın şifa bulsun inşallh. Korkma en küçük ve en büyük derdi o na arzet ne için yaratıldı bu alem? " Siz günah işlemeyen bir topluluk olsaydınız, ben sizi helak eder, yerinize günah işleyip, tövbe eden bir kavim yaratırdım." Diyen bir Rahmanın kullarıyız, hamdolsun.
derdımı bılmıyormus gıbı deme. o Allaha hasa eksıklık atfetmek gıbı olur. Allah noksan sıfatlardan munezzehtir. o küfürdür. o anlamda dememıssındır ama oyle deme. Allahı cısım olarak da dusunme sakın. o da kufur ya da herhangi bır yaratılmısa. Allah ınsana sahdamarından daha yakındır. ondan baska yardımcımız yok tabıkı ıcını Rahmana dokeceksın. olmaz dıyenler akıdenızı duzeltın.
Saçmalama ya tabi ki günah olmaz al abdestini dön kıbleye aç avcunu dök derdini ağla derdine derman iste Rabbim sen bilirsin ama ben yine anlatayım diyebilirsin bilmiyomuş gibi yapmak yerine derdi veren Allah dermanı da verir yeter ki sen istemeyi bil yalvar
Cevap
9Cevap
Ben genel de konusuyorum allah im. cunku iyi geliyor bana. yanlis birsey de yapsam dogru birsey de yapsam onunla konusmak guzel oluyor. o benim içimi biliyor yinede benden bunlari duymasini istiyorum. buradan da allahima cok tesekkur ederim herzaman benim yanimda oldu oluyor da.
ondan geldik ona gidecez sanmam ... eğerki bizi dinlemiyor olsaydı allah olmazdı o ... elbet dinliyordur... o hepimize yardım edendir aslında ama ben kendimde dahil anlayamıyoruz ... kötülükte varlığını sorguluyoruz ... iyilikte hatırlamıyoruz bile... anlayacagın dök kardeşim et duanı ... ulaşır umarım yerine ve derdinden kurtulursun
Bu şekilde rahatlıcaksan anlat tabiki bunun günahı mı olurmuş. Kendi kendine terapi yapmış olursun. bir de güven duygunu tekrar kazandıracak bir arkadaş iste.
Konusmaya dökemiyorsan dile getiremiyorsan bile. Otur seccadene dilersen secdeye git dilersen oturarak ağla yalnızca. Allah anlar. Rabbim aydınlığa çıkarsın arkadaşım
Ne demek olmaz. O bizi dinleyen yardım eden. Saçmalayın. bir yalnız kaldınız Allahım doye başlayıp dileklerinizi, dualarinizi, dertlerinizi anlatmaz misiniz? Olmaz diyenler dua etmeyenler.
Neden olsun ki sonucta senin icindekini allah biliyor zaten dua et iste allah sevdigi kulunu zorluklarla sinar ki dua etsin ona yaklassin diye senin dile getirmediklerini kimseye anlatmadiklarini o biliyor
Hayır tabi ki olmaz
Git abdest al otur seccadeye ya da alma
Ağla içini dök en güzeli senin içini dökmen
Bana da dua et :(
Yav kardeş bence yanlışsın.
O senin yaratıcın, Allah sana ses vermese bile zaten biz kimiz ki Hz. Musa mıyızda bizle konuşacak ama biz Allah'la konuşabiliriz. Her halukarda bizim yanımızdadır. Allahtan başka kime sığınabiliriz. Bırak çocuk istediği gibi davransın. Kafasını karıştırma.
Ben ne diyorum bizim insanlarda neden okuma anlama eksikliği var
Git otur içini dök diyorum
Günah olur demiyorum
tabi ki konuşacaksın allah la evliyalar her zaman allah la konuşşur ve allah da onlara konuşur.
Anket şıkları başlığa göre farklı soruta göre farklı işaretleniyor o yüzden ankete pek fazla bakma.
Tabii ki dertleşilebilir bir sorun yok.
en guzel ve etkılı sohbet Allahla olur bu ıletısım de dua yoluyladır Allah ıcın dokulen goz yası cennete ayak basma olarak gerı doner her derdın bı caresı vardır buda Allahtandır dert etme dua et.
Günah olmaz tabiki derdini anlat derdinin devasınıda iste Allah'tan
Allah hep senin yanında bunu unutma sıkıntını dile getir ki Allah da sana yardım etsin
dertleşilmez mi hemde en güzel bizi dinleyen O'dur ama içinden dertleş dışına çıkarsa melekler yazar onu
Niye günah olsun ki anlat elbette. Hem kim daha iyi bilebilir?
Seni senden daha iyi bilen birine nasıl dert anlatacaksin ki
Oradan bakınca diyanet işleri bakanına veya peygambere falan mı benziyoruz da fetva istiyon bizden bro bir şey desek yanlış olsa bizi de günaha sokacan😂
Gunah olmaz niye olsun. Sen icini dokeceksin yardim isteyeceksin bu Allahu Tealanin hosuna gider.
Yanlışlıkla olur u seçtim 😮
Dua ederken derdini anlatıp yardım istiyorsun
Olur tabi. Dua da o zaten.
Olur kardeşim, sen anlar Allah dinler seni.
Ben sık sık yaparım :)
Ve Tanrı bile sizi dinlerken ağlamaz
Olur tabi ki :)
Olmaz.
Olmaz.
Hangi allahla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar