Selam :) Hamam keyfini sevmeyen var mıdır? Ben bayılıyorum. Bu yüzden hamam ile ilgili sorulara rast geldiğimde cevaplamaya çalışıyorum. Ayda 1 hamam keyfi yapmayı çok seviyorum çünkü evdeki banyomuzda yaptığımız kese yeterli gelmiyor bana. İlla ki hamamda derinlemesine vücut temizliğine ihtiyaç duyuyorum. Tabi ki temizliğinden emin olduğum hamamlar tercih ediyorum. Temizlenmeye giderken mikrop kapmak istemeyiz. Hamam hakkında genel bilgiler sunmak istiyorum. Ancak öncelikle senin merak ettiğin soruya cevap vereyim. Hamam kaça kadar açık?
Hamamlar saat kaça kadar açık?
hamam kaça kadar açık?
24 saat boyunca hamamlar açık mı? merak edilen bir soru. İnternetten birçok hamamın çalışma saatlerine şöyle bir göz attım ve hepsinin de birbirinden farklı çalışma saatlerine sahip olduğunu fark ettim. 24 saat hizmet veren hamamlar da var gece geç saatlerde kapananlar da. Bazı hamamlar belli saatlerde kadın müşterileri bazıları ise erkek müşterileri kabul ediyor. Şu sıra covid 19 sebebiyle birçok hamam 24 saat çalışma uygulamasına ara verdi. Çoğu sabah 5 gibi açılıyor ve gece 12 civarında kapanıyor. Bu yüzden sana belli bir saat veremeyeceğim.
Hamama ne ile gidilir?
hamamlar açık mı?
Hamama giderken belli bir hazırlık yapmak gerekli. Hamamda size verilen malzemeleri de kullanabilirsiniz. Ancak ben kendi kişisel eşyalarınızı götürmenizi tavsiye ederim. Size önereceklerim benim hamam çantamda her zaman olan malzemeler. Bu konuda bana güvenebilirsiniz.
Tabi ki peştamal olmazsa olmaz. Hamamda peştamal giyilir. Ben peştamali Eminönü'nden aldım. Oralarda güzel ürünler var. Tavsiye ederim.
İkinci malzememiz havlu. Hamamda banyonuzu yaptıktan sonra saçınızı ve vücudunuzu kurutmak için bir havluya ihtiyacınız olacak.
Ve tabi ki terlik olmazsa olmaz. Hamamda ve hamamdan çıktıktan sonra kullanabilmek için yanınızda bir terlik bulundurun.
Hamama kendi kese ve lifinizi götürün. Eğer orada kese hizmeti alacaksanız kendi malzemelerinizi kullanmalarını söyleyin. Bu daha hijyenik olacaktır.
Şampuan ve duş jeli. Hamamda şampuan ve duş jeli satılabilir belki. Ama siz kendi saçınıza ve cildinize en uygun ürünleri yanınızda bulundurun.
Yanınızda temiz kıyafetler bulundurun. Hamam gelirken giydiğiniz kıyafetleri tekrar giymeyin.
Gittiğiniz hamamda saç kurutma makinesi hizmeti verilip verilmediğini öğrenin. Eğer verilmiyorsa yanınızda seyahat boy bir saç kurutma makinesi bulundurun. Hele ki kış aylarında hamamdan sonra ıslak saç ile dışarı çıkarsanız hastalanabilirsiniz.
Hamamda ne giyilir?
hamamlar saat kaça kadar açık?
Hamamda peştamal giyilir. Ancak alt bikini giyerseniz daha rahat edersiniz. Sadece peştamal giymek sizi huzursuz edebilir. Bu yüzden altınıza bikini giyin ancak üstünüze giymeyin. Hamamda üst kısma bikini giymek yaygın değildir. Onun yerine peştamali göğsünüzden sarmaya başlayın. Ayağınıza terlik giyin çünkü hamamda yerler çok sıcak olur. Yanınızda götürdüğünüz terliği giyebilirsiniz. Ya da hamam geleneği olan hamam takunyalarından giyebilirsiniz. Genelde bunlar hamamda veriliyor. Bunların haricinde hamamda bir şey giymenize gerek yok.